Tomyboy Objavljeno 18. december 2025 Share Objavljeno 18. december 2025 Ripper reče pred 21 urami: Portimao pa dolgočasna steza https://youtu.be/2ChdaNDFI30 Tak smo se včasih v GP igrci naprej prebijal, ko smo še "dirkal" davno nazaj na Joker eventih.... Povezava do prispevka
Ripper Objavljeno 18. december 2025 Share Objavljeno 18. december 2025 A si bil mogoče v Kranju? Tam okoli 1998? Gp2 se mi zdi da je bilo tekmovanje Zlati časi 1 Povezava do prispevka
Tomyboy Objavljeno 18. december 2025 Share Objavljeno 18. december 2025 (urejano) Ripper reče pred 2 urama: A si bil mogoče v Kranju? Tam okoli 1998? Gp2 se mi zdi da je bilo tekmovanje Zlati časi Povsod smo bli tudi Gran Turismo, Rally... bolj top 3 vedno, raja ni imela za burek.... Jap golden days... 18. december 2025 uredilo bitje Tomyboy 1 Povezava do prispevka
quessoy Objavljeno 19. december 2025 Share Objavljeno 19. december 2025 ne spremljam tako podrobno teh internih moštvenih borb za oblast, zato sem bil kar malo šokiran, ko sem prebral tole izjavo Helmuta. Navedek Ustanovitelj in lastnik Red Bulla Dietrich Mateschitz je preminil oktobra leta 2022, kar je na svoj način, tako Marko, želel izkoristiti Horner. “Spominjam se zabave nekoliko pred tem, pred dirko v Avstriji. Didi takrat ni bil več najboljšega zdravja. Christian je takrat prišel do mene in rekel: ‘Ne bo dočakal konca leta.’ Od tistega trenutka, je Christian začel dvoriti Chalermu Yoovidhyju (solastnik podjetja Red Bull). Ko je kasneje tistega leta Didi preminil, je Christian počel vse, kar je mogoče, da bi prevzel nadzor nad podjetjem ob podpori Yoovidhyja. Jaz sem v ‘imenu Avstrije’ delal vse, kar je bilo v moji moči, da to preprečim,” se je izpovedal eden najbolj cenjenih mož v svetu formule ena, ki pri 82 letih, leto pred iztekom pogodbe, odhaja v pokoj. cel povzetek njegovega intervjuja. Povezava do prispevka
Ripper Objavljeno 24. december 2025 Share Objavljeno 24. december 2025 Spremljate kaj zgodbo o novih motorjih in luknji v pravilniku? Mečka je našla način kako med delovanjem motorja, ko je ta segret poveča kompresijsko razmerje motorja. Eden od inženirjev, ki je nato odšel v ekipo Red Bulla je to povedal še Fordu, ki je poskušal poustvariti pogoje. Merjenje kompresije motorja pa se opravlja pri hladnem motorju. Po izjavi "strokovnjakov" tole večanje kompresije prinese tja do 15 konj, na določenih progah tja do 0,4 s na krog. Malo se nam že svita, zakaj so nekateri že pol leta nazaj v rog tulili da ima Mečka najboljše motorje. Torej se obeta ponovitev ere 2014 naprej. Mečka podpira sebe, Mclaren, Alpine in Williams. Ford podpira RBR in male bikce. Jasno so ostali zagnali vik in krik. Ferrari, Audi in Aston Martin. Za njih se govori, da bi lahko vštric prišli šele sredi sezone 2027. Vse zgoraj napisano nekako podpirajo izjave tekom lanske sezone. Briatore se je samo smejal, kot šef ekipe Alpine, ker je vedel kakšnega asa ima v rokavu Mečka. Ravno tako je Williams veliko gradil na tem. Tudi menjava mnenj pri Red bulu, ko so še v začetku sezone jamrali, da je Fordov pogon za en drek, potem pa je vse potihnilo. Njihove zadnje izjave pa so bile veliko bolj pozitivne. Tudi Maxova odločitev da ostaja pri RBR podpira tole tezo. Kaj lahko naredi FIA? Zbana tak motor in s tem potolče pol grida (Ferrari mogoče celo pride do naslova), ali zamiži na eno oko, prepove tak motor za 2027 in si s tem zagotovi negodovanje ostalih. Skratka, zanimivo dogajanje nas čaka do prve dirke, potem pa še bolj, glede nato kaj bodo dorekli pri FII... 2 Povezava do prispevka
Flaming_C Objavljeno 24. december 2025 Share Objavljeno 24. december 2025 Cas za nov topic? Pa prispevek @Ripperja tja? Povezava do prispevka
Paljo Objavljeno 24. december 2025 Share Objavljeno 24. december 2025 FIA so nesposobni papki, ki ne znajo spisat normalnih pravil. 1 Povezava do prispevka
Ripper Objavljeno 24. december 2025 Share Objavljeno 24. december 2025 @Flaming_C urejeno, gremo tja. Finito... Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki