Skoči na vsebino

Dogajanje v EU in njenih članicah


Kruz

Priporočeni prispevki

Navedek

On May 23, Turkish President Recep Tayyip Erdoğan bitterly denounced the May 16 trip by Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis to Washington. Declaring that Mitsotakis “no longer exists” for him, Erdoğan made clear that he viewed the trip by Mitsotakis as a breach of trust with far-reaching implications for the NATO alliance.

Erdoğan denounced Mitsotakis for involving the United States in Greece’s conflict with Turkey in the Aegean Sea. “We had agreed with him not to include third countries in our dispute. Despite this, he visited the US and spoke to the Congress, warning them not to give F-16 [fighter jets] to us,” Erdoğan said. He also accused Greece of harboring supporters of the failed NATO-backedmilitary coup in Turkey on July 15, 2016 that nearly succeeded in assassinating Erdoğan.

Erdoğan also let it be known that he viewed the US building of NATO bases in Greece, targeting Russia and growing Chinese economic influence in the region, as a threat to his government. He said: “And most importantly there are nearly 10 bases in Greece. Whom does Greece threaten with those bases? Or why are these bases being created in Greece?”

https://www.wsws.org/en/articles/2022/05/25/fbfo-m25.html

uredilo bitje Vrhovni_Plenum_OF
Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...

EU odlično zapolnjuje svojo vlogo pri vodenju dialoga med sprtimi stranmi v Bosni:

 

https://www.rtvslo.si/svet/evropa/v-bruslju-dogovor-vecine-politicnih-voditeljev-bih-a-o-reformah/630841

 

Kot lahko preberemo, so v Bosni dosegli komprmis: predstavnik HDZ (hrvoji) je bojkotiral zadevo, Dodik (jovani) je podal ločeno mnenje, edini, ki se je nekaj delal finega in ni kompliciral je bil nek gospod Džaferović (muslimani). Po teh standardih bi se tudi pri nas politiki lahko hitro zmenili :D

 

Sestanek je bojkotiral predsednik HDZ-ja BiH-a Dragan Čović, vodja bosanskih Srbov Milorad Dodik pa je podal ločeno mnenje.

  • Račka +1 1
  • Za crknit smešno +1 2
Povezava do prispevka

Mal komedija tole, sploh ne vemo, kaj bo ostalo od Ukrajine, država opustošena demografsko, materialno, verjetno tudi politično pa bi nekaj sprejemali.

Ajd saj štekam, da jim je fino dam neko perspektivo, ampak najprej morajo poskrbeti, da bojo še imeli državo, ki jo bodo spravljali v EU.

  • Račka +1 1
  • Nekul -1 1
Povezava do prispevka
kmjr reče pred 12 urami:

A zaradi birokracije al carinskih dajatev? 

Predvsem birokracija za podjetja. Tudi carinske dajatve so lahko problem sploh s tistimi Angleži, ki so navdušeno volili za Brexit in jim je najmanj jasno, kaj morajo sedaj narediti, ker niso v EU.  

Povezava do prispevka
ana reče Dne, 17. 6. 2022 at 12:44:

Mogoce, itak traja leta oziroma desetletja, da se drzava pridruzi, ampak EU bi pa dobila dostop do dolocenih surovin, kot so kovine in zitarice. 

industrijski del Ukrajine je na vzhodu, tako da bodo ostale samo žitarice

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...
ChAiN reče pred 23 urami:

Angela Merkel in njeni inženirji :ododava:

 

 

 

 

 

Fora je v tem da v ternutneo okolju bo nemčija požrla ta miljon nekvalificirannih delavcev za šalo, kar se tiče gospodarstva. Druga pesma pa bo svirala ko pride do vprašanja kulturne intergriranosti - in ne, ne mislim da bi se mogli vsi upisat k verouku in začet žret klobasice in lokat pivo, govorim o spoštovanju osnovnih vrednot ki so v Evropi sprejete kot samoumevne.

Povezava do prispevka
Navedek

Stavka delavcev na norveških naftnih in plinskih ploščadih v Severnem morju je zaustavila črpanje energentov, kar bi začasno lahko vplivalo na oskrbo po Evropi, ki se zaradi sankcij proti Rusiji že tako sooča z manjšo dobavo energentov

Woo

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...