Skoči na vsebino

Alien: Earth

Vučko3

Priporočeni prispevki

• 3 mesece kasneje...

Sem upal, da mi rata pogledat oba dela, vendar je uspelo samo enega. Zaenkrat mi je všeč, tako da danes pade še drugi del in potem trpet en teden :(

Ko odraščajoči mulc v 80ih, se ne morem naveličat poslušat imena teh mega korporacij, ki so bile trend za "bad guye" v 80ih. Weyland-Yutani...prav tako impozantno se sliši :D Mal so falil s tem imenom "Prodigy". Ni slišat nič posebnega :P 

Povezava do prispevka

Meni je res carska vizualna podoba teh vesoljskih ladij :wub: Po eni strani mi je carsko, da se celotna zadeva dogaja na Zemlji in ne nekje v vesolju, po drugi strani pa mi niti ni bilo tako zelo zanimivo? Tudi celotno dogajanje na Maginotu se mi je zdelo malce "rushed" in upam, da bo še malo dogajanja iz ladje. 

Povezava do prispevka

ja ma sej dogajanje na ladji smo že vidli v prejšnjih filmih, ne rabmo še enkrat :) pomoje bo sam še kak flashback na to kako je za breakout kriv un črnc alpa kitajc

dogajanje na zemlji bo pa itak imo ves čas v tej stolpnci (think raid ali dredd) - upam da se motim, bi rad vidu da grejo tut mal širše, pa ne mislim s tem dvoran raznih CEOjev

pa en glavnih failov dozdej mi je hermit, k mi obupno igra oz je čist miscastan (razn če se na konc izkaže da je android al neki)

Povezava do prispevka

Prva dva dela v celoti sta precej slaba s preveč bedarij. Kot bi gledal tri različne serije na 1x. Efekti so na določenih mestih dobri, potem pa wtf efekti (na primer rumene iskrice, ki letijo vse povprek in gredo čez/za/pred objekte).
Nisem pričakoval veliko, pa sem vseeno razočaran.

3.5/10

uredilo bitje Renamon
Povezava do prispevka

Ko sem bidu unega aliena ki hodi za nazaj mimo okna, me je prav primla krcevina, prav se je vidlo lako je spodnji del na vozicku :)))

Dobro Pol ko strmoglavi raketa je ok ajde

Ma na splosno se mi prosukcija zdi slaba.. zgodba je tko ok recimo, samo se vlecejo scene

V glavnem bolj slabo izgleda

uredilo bitje BigBoss82
Povezava do prispevka

Celotna fora osmega potnika je, da gre za vrhunsko grozljivko v vesolju. Nihče ne ve točno za kaj gre, svet, plovilo, komunikacija, vse je turobno as fuck. Potem prinesejo na ladjo tega nekega hudiča in nikomur se niti sanja ne kaj je ta stvor, kaj je njegov namen, ali je inteligenten, zakaj ubija itd. 

V primerjavi z enko so zame že aliens beden film, skratka takoj trenutek ko se da neko ozadje in predstavi tega stvora kot biološko orožje je breaking point. Potem pa zadeva z vsakim novim produktom v seriji še bolj razvodeni

Prinest dogajanje na zemljo se mi zdi še ekstra slaba ideja. Še kdo pomni skropucala od avp filmov?

Povezava do prispevka
kid666 reče pred 5 urami:

gajanje na zemlji bo pa itak imo ves čas v tej stolpnci (think raid ali dredd) - upam da se motim, bi rad vidu da grejo tut mal širše, pa ne mislim s tem dvoran raznih CEOjev

Mja, saj to mi je tko, brezidejno. Ampak ja, bomo cekiral se naprej.

Povezava do prispevka
Adriano reče pred 2 urama:

Celotna fora osmega potnika je, da gre za vrhunsko grozljivko v vesolju. Nihče ne ve točno za kaj gre, svet, plovilo, komunikacija, vse je turobno as fuck. Potem prinesejo na ladjo tega nekega hudiča in nikomur se niti sanja ne kaj je ta stvor, kaj je njegov namen, ali je inteligenten, zakaj ubija itd. 

V primerjavi z enko so zame že aliens beden film, skratka takoj trenutek ko se da neko ozadje in predstavi tega stvora kot biološko orožje je breaking point. Potem pa zadeva z vsakim novim produktom v seriji še bolj razvodeni

Prinest dogajanje na zemljo se mi zdi še ekstra slaba ideja. Še kdo pomni skropucala od avp filmov?

Ja sej to je problem pri vecini filmov. Ni vec pravega vzdusja atmosfere.. ne trudijo se bit realni oz realisticni oz tudi ce gre za SF al fantasy, da se potrudis pricarat kar se da pristno, da se folk lahko vzivi..

Danes samo natrpajo specijalne efekte, pol filma je neka akcija, druga polovica neki woke dialogi.. zgobe pa so v najboljsem primeru prebavljive in razvlecene

Vcasih je bilo par takih hitov na leto, danes ce pride ven en na dve tri leta imamo sreco.

Sam to je pac industrija, tako je povsot, tudi pri igrah.. cimvecji prihodki za minimalne odhodke + marketing = profit 

Prevec investirat se ne izplaca ker pol je dodana vrednost ze manjsa na enoto investicije.. lih tolko da ni ultrasmeti plus marketing.. pol itak pol folka nkma okusa druga polovica gleda vseeno ker ni drugega im smo dzankirji na multimedijo in to je to

• Račka +1 1
  • Solzice 1
Povezava do prispevka

ma ne vem, pomoje bojo samo dosadni z 

Spoiler

otroci od zacetka pol bojo pa vsi razen wendy umrli, ona bo pa plucky protagonist

res upam da ufurajo "WY pokaze prodigy kako se streze stvarem" storyline

alien je mega goofy skos, pobije vse stranske like v <30s pol pa unega brata s plot armorjem dve minuti strasi :D

un moonwalk sem stisno pavzo pa se pet minut smejal sudden cock :D

eye guy je bil nagnusen, zelo za++

spiderleech je bil najbolj nagnusna stvar na svetu, komaj sem gledal ko je spucala unega nigra pa pol tisti moker PLOP na tla

easy dam ene 7/10 za tole

Povezava do prispevka
Adriano reče Dne, 15. 8. 2025 at 6:58:

Ej dobro si to napisal... razlog zakaj je prvi del tako učinkovit je popolnoma isti kot npr pri Event Horiznu. Dark and gritty retro-space atmosfera, praktični efekti, odličen pacing in občutek, da od prve minute dalje počasi drsiš proti neizbežnem cosmic horrorju. Kar naredi xenomorpha v prvemu delu tako učinkovitega ni samo odličen in grotesken dizajn, ampak kdaj, kako in koliko ga film pokaže gledalcu. Less is more.

Nadadljevanje mi je sicer kul in ima par res ikoničnih dialogov in shotov, vendar se mi zdi da je večji povdarek na akciji spremenil xenomopha v nič drugega kot cannon fodder in s tem izgubil temelnji blok, kateri je naredil prvi del tako učinkovit.

Ostale filme v seriji pa sploh ni vredno debatirati.

• Račka +1 1
  • Na jagodo +1 1
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...