Skoči na vsebino

Predlog za nakup


Hosta

Priporočeni prispevki

Hej hej namiznikaši.

Išcem dva predloga za nakup iger za darilo, ampak nimam nobene ideje o ponudbi:

- simpl družinska igra v slovenščini, familija z dvema puncama, ena je Harry Potter fenica. Nekaj enostavnega, da vidijo da je še kaj drugega kot človek ne jezi se :)

- ena igra za dve osebi, ekskluzivno za dve, če je kaj tazga... Ali pa da je res dobro tudi v paru igrat, da ni napol okrnjeno. To je zame in kačo, všeč nama je marsikaj, sva tudi fantasy fana, ampak nujno z neki humorja pa enostavno, ne bi glih mtg :D Všeč so nama ble exploding kittens recimo. 

 

Pa a naj ne bi bla črnaluknja nek go-to za namizne igre pri nas? Fak no, spletna stran iz leta 2001, filtriranje iger neobstoječe, kar naredi tako veliko ponudbo čisto kaotično.

 

 

Povezava do prispevka

Jaz sem svojo familijo navlekel na Naseljence otoka Catan, osnovna igra je za 4 igralce, lahko pa dokupiš komplet za 5-6 igralcev. Mi smo pol nabavil še Viteze in mesta, ker osnovna igra po ene 10 igrah rata mal dolgočasna. Trenutno sicer ne igramo neki ful, ampak ko nas spet zagrabi bomo najbrž nabavili dodatek Mornarji. Je enostavno za razumet, Tut če pod familijo misliš kakšne starejše člane. Sej se ene dve tri igre mal lovijo, ampak jim ti takrat daš kake nasvete glede strategije in pol naslednje igre lepo stečejo in se tepeš po glavi zakaj si jih tko dobr naučil.

 

Če se boš za družinsko igro odločil kej drugega kot Catan, maš na voljo Tut Catan za dva(ker če boš mel dva catana ti bo glupo), dost luštna stvar. Pri nas v babycentru Majo 40% discount na yu-gi-oh karte(ne vem pa če je to po celi Sloveniji), tko da lahk dost pocen skoz prideš, lahk kupiš al posamezne decke alpa boxe, je pa res da so Majo določeni decki ful nekih novih mehanik in ti zna zamorit, k ti ni nc jasn, tko da priporočam da pogledaš na netu katere karte so v posameznih setih. Pokemon TCG je tut ful zabaven in enostaven (precej bolj kot yu-gi-oh), ampak tle pa ne vem za kake dobre deale. Je res, da nobena od teh iger ne vključuje humorja, sam so na določenih kartah res lepi arti. Drgač pa v konzolcu neki govorijo, da je ta vikend(semizdi?) popust na igrače v Muellerju, tko da če ga maš kje blizu, se ti splača it pogledat.

 

Edit:

Basic odgovor sam jbg, Catan je res tak univerzalen. Sicer si ne lastim, ampak naj bi bil lusten entry level špil Ticket to ride. Sem pogledu za Muellerju, dons maš 10% na igrače, kar ni neki ful tbh.

 

Edit2:

https://www.tojeto.info/?s=Slovenska&post_type=product

 

Tole ti bo mal pomagalo pri predstavi kaj sploh je na voljo v slovenskem jeziku. Mamo tut Scotland yard, sam večinski del družine mu ni naklonjen, ker maš včasih občutek, da loviš zrak in jim je krneki, sam men je pa na momente dost huda igra.

 

 

 

uredilo bitje Doppelganger
Povezava do prispevka

Za HP fenico je tole idealen špil:

 

https://www.igraj.si/druzabne-igre-harry-potter-hogwarts-battle-drustvene-igre-board-game?search=Harry potter

 

Zares basic deck builder, ki skozi scenarije uvaja nove mehanike in s tem težavnost počasi narašča. Mi smo to kupili kolegici ki je megafan Harryja, pa pravi da ji je to gladko najljubši špil. 

 

Aha, sem zdajle prebral da mora biti v slovenščini. Hm, tukej je neki teksta na kartah, je pa igra sodelovalna, tako da se lahko skupaj posvetuješ kaj karte pomenijo in kako igrati. 

 

Zdaj če hočeš nekaj res super basic, potem bi predlagal HP Dobble. 

 

https://www.igraj.si/druzabne-igre-dobble-harry-potter-drustvene-igre-board-game?search=Dobble

 

 

 

uredilo bitje Jake the Mess
Povezava do prispevka

Za Familjo jst priporočam naslednje:

 

1. Ticket to Ride
2. High Society

3. Pandemic

4. Nimmt 6
5. Sheriff of Nottingham

7. Wonders

 

Tele so pri nas dokaj hit

 

Za Punco če je HP fanica, ti je Jake lepo svetoval. Base game je ravno za take bolj intro igralce, za mal več "meata" pa dodatki.

uredilo bitje BlueSan
Povezava do prispevka

@DoppelgangerCatanci bi bli kul za vstop med družabne igre, res so univerzalni. Sem jih mel že tko kot rezervo v glavi, ampak je stomič kar zadel, ker so mi mainstream in fantaziram, da bom našu neko ful boljšo idejo :P

 

@Jake the Mess

HP je itak tako močna franšiza, da mi je kar bogokletno se omejevat na slovenščino. po svoje bi rajši počakal par let, da bo znala tolk angleško, da bo z mal pomoči prevajala in igrala kaj res dobrega.

Sadako reče pred 54 minutami:

 

Za vaju pa Flick 'em Up pa Men at Work :D

 

fak ta men at work zgleda kul, rad mam balansiranje. mogoče bi res to, pa tud zahtevnost kot kaže je taka, da lahko tud z nečakinjami kdaj igramo. zdj ne smem še na kačo pozabit, ampak ona je tud fenica mikado palčk ha. rezerva je pa nek adult twister lahko.

 

 

 

 

Povezava do prispevka

Jaz bi za družinsko igranje svetoval Ticket to Ride (dobiš tudi slovensko), pa kakšen Stone Age. Drugače so to igre v katerih ni nič teksta, v angleščini so samo navodila, ki pa verjetno ne bi smela biti problem.

Imajo pa v Mullerju tudi Izgubljena mesta the board game. Bi tudi znala biti v redu, navadna Izgubljena mesta, ki so za dva igralca so klasika. Evo, za dva igralca Izgubljena mesta, za familijo pa Izgubljena mesta the board game :)

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...