Skoči na vsebino

[multi] Tainted grail: The fall of Avalon

Priporočeni prispevki

Po 10 urah igranja, sem mnenja, da si ta igrica zasluzi lastno temo. 

Par dni nazaj sem ulovil demo, sprobal in instantno presaltal iz Obliviona na tole. 

Ljudje igrici pravijo scrols-like, kar v osnovi tudi je. Sicer veliko manjsa, posledicno bolje tempirana in zgoscena, kot povprecna neskoncna Bethesdina igra.

Predvsem bi poudaril dober in funkcionalen combat, zahtevna srecanja z enemiji in raziskovanje. Svet je poln skrivnosti, odlicnih kvestov in obcutek pocasnega odkrivanja mape je popoln.

Cena je ugodna, kot sem ze omenil, demo obstaja.

Absolutno priporocam!

Povezava do prispevka

Delim mnenje cenjenege kolega @Vučko3

Strinjam se do pikice.

Eno vprašanje zate, sicer. Kakšen ti je kej performance na PS5? Na netu sem slišal neki pritoževanja, da sčasoma framerate postaja vedno slabši in slabši.

Na PCju je optimizacija tudi precej v kurcu. Oblivion Remake (UE5) mi je laufal boljše, ne glede na to, da Avalon izgleda bolj kot nek PS4 port, Oblivion:R pa proper new game špil. Po par urah igranja mi vse skupaj začne precej štekati in moram vedno reštartati zadevo. Očitno gre za kak memory leak. Ni gamebreaking, sam je moteče.

Kako je s tvojo izkušnjo?

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 6 urami:

Delim mnenje cenjenege kolega @Vučko3

Strinjam se do pikice.

Eno vprašanje zate, sicer. Kakšen ti je kej performance na PS5? Na netu sem slišal neki pritoževanja, da sčasoma framerate postaja vedno slabši in slabši.

Na PCju je optimizacija tudi precej v kurcu. Oblivion Remake (UE5) mi je laufal boljše, ne glede na to, da Avalon izgleda bolj kot nek PS4 port, Oblivion:R pa proper new game špil. Po par urah igranja mi vse skupaj začne precej štekati in moram vedno reštartati zadevo. Očitno gre za kak memory leak. Ni gamebreaking, sam je moteče.

Kako je s tvojo izkušnjo?

Performance za mene je sledeči: Najprej, celo prvo mapo imam odkrito, vse queste rešene, vsaj tisto kar sem našel.

Ko sem prišel do plaže, torej levo na mapi, od tistega gradu kjer imas blacksmitha itd, tam mi je igra 2x zastekala za 5 sekund.

Med sprehajanjem po svetu se zgodi obcasni frame drop, ampak nic motecega, res je hudo redko. Imel sem tudi 2 crasha.

To je to kar se tice performanca. Res nimam nekih hudih problemov, vsi kvesti so delali v nulo.

Jaz sem ravnokar koncal Skyrim in res nisem bil in the mood za še en Skyrim-like. Oblivion mi je bil kul, sam gameplay je tolk tečen, medtem ko Tainted grail ima tako carsko magijo narejeno, pokam spelle levo desno, power fantasy kot se spodobi.

Povezava do prispevka
Vučko3 reče pred 3 urami:

Jaz sem ravnokar koncal Skyrim in res nisem bil in the mood za še en Skyrim-like. Oblivion mi je bil kul, sam gameplay je tolk tečen, medtem ko Tainted grail ima tako carsko magijo narejeno, pokam spelle levo desno, power fantasy kot se spodobi.

Tole.

Vučko3 reče pred 3 urami:

Also, vceraj najdem enega bossa v random pečini, in tale muzka benga

Ma cela ta "druidska" savage glasba mi je fenomenalna. Res ogromno pridoda vzdušju. :avadodo:

Povezava do prispevka

Sam sem naredil napako in začel ter predolgo vztrajal na najvišji težavnosti in to kot mage... Vsaka bitka je trajala v 3pm dolgo nakar sem rabil jest/lokat healthpote in posledično sem 19 igral 19 ur raziskal pa samo bližnjo okolico gradu :D Ta težavnost je verjetno za kasneje al pa tiste ki iz EA vedo kje je phat lewt in kako optimalno levelat lik. 

Kar se performansa tiče sem verjetno še dodatno poslabšal situacijo z maksanjem FOV bom dal nazaj na default popoldne in upam da bo bolje laufalo.

Povezava do prispevka
Gatsu reče pred 9 minutami:

Sam sem naredil napako in začel ter predolgo vztrajal na najvišji težavnosti in to kot mage... Vsaka bitka je trajala v 3pm dolgo nakar sem rabil jest/lokat healthpote in posledično sem 19 igral 19 ur raziskal pa samo bližnjo okolico gradu :D Ta težavnost je verjetno za kasneje al pa tiste ki iz EA vedo kje je phat lewt in kako optimalno levelat lik. 

Kar se performansa tiče sem verjetno še dodatno poslabšal situacijo z maksanjem FOV bom dal nazaj na default popoldne in upam da bo bolje laufalo.

Jaz sem tudi mage. Zacel na normal, pa dobival po picki na vseh straneh. Zdej itak mam arsenal spellov in summonov, sem lepo dal tezavnost na Veteran al karkoli je ena nizje od Survival. 

Sicer mam tudi ene par mečev uporabnih za build, sam furat spelle je prevec carsko :D 

Vceraj sem šele ugotovil kak crafting funkcionira, ko craftam armor ali kaj drugega, lahko zvisas kolicino materiala, da ti craft ne faila. Jaz tega sploh vedel nisem :D

Povezava do prispevka
Vučko3 reče pred 3 minutami:

Jaz sem tudi mage. Zacel na normal, pa dobival po picki na vseh straneh. Zdej itak mam arsenal spellov in summonov, sem lepo dal tezavnost na Veteran al karkoli je ena nizje od Survival. 

Sicer mam tudi ene par mečev uporabnih za build, sam furat spelle je prevec carsko :D 

Vceraj sem šele ugotovil kak crafting funkcionira, ko craftam armor ali kaj drugega, lahko zvisas kolicino materiala, da ti craft ne faila. Jaz tega sploh vedel nisem :D

Lol resno? Pismo no UI tele igre je res špartanski. tud mi ni jasno zakaj imaš pri miljon napojih samo 2 slota zanje za hitro rabo :rofl:

Povezava do prispevka

Včeraj sem spucal večino prve mape in dobil celga fuka novih urokov ki pržijo vse kar leze in gre tako da sem nazaj dvignil težavnost da je vsaj malo izziva :D Pa končno sem dobil proper mage armor oz kar ene 3 sete. Pa kovaške queste sem komot naredil do konca zdej ko vem da lahko dodaš več materijalov za boljši izdelek in tudi performance je dejansko boljši ko sem dal FOV na default + "samo" en crash v 5 urcah. 

Povezava do prispevka

Jaz jih uporabim kvečjemu za potankat kakega "šefa" al pa še to ne. Da bi jih pa skos uporabljam pa raje ne ker me moti kako se kar teleportirajo naokrog in me strašijo :rofl: Corpse explosion je tud fun sam kaj ko je potem loot raztreščen naokrog tko da ga raje ne uporabljam.

Je pa zanimivo kako na južnem delu okrog gradi ni nobenga caster loota in sem 15 ur imel začetne coprnije ki seveda ne delajo skor nič dmg + nobenga armorja z +mana/regen/spelldmg ni tam za dobit. Pol pa pridem v srednji del mape in vsake par metra nov hud spell/armor. 

uredilo bitje Gatsu
Povezava do prispevka
Vučko3 reče pred 8 minutami:

OP dokler ne prides do random bossa, ki oneshota najmocnejsega summona :D

A ste najdli jajce? Če ga dovolj dolgo imas v inventoriju, pol dobis companiona, neka mini pošast :D

Ja včeraj našel in potem namerno laufal peš gor pa dol po mapi namesto teleportiranja da se je skotil pet :D Tud konja sem že našel.

Povezava do prispevka
Vučko3 reče pred 12 urami:

@Gatsu ej spellov se ne da upgradat a ne? 

mal sem podvomil vase ko sem srecal camelot viteze in komaj prezivel😂

Dosedaj se jih še ni dalo upgrejdat ne.  Sem pa itak še vedno na prvi mapi ki sem jo več ali manj zaključil. Btw a se teb Lore kej fila ker moj je še vedno prazen.

A viteze misliš tam ko se moraš odločit kaj boš naredil z Galahadom? Tu sem moral po dolgem času healthpote uporabljat.

Povezava do prispevka
Gatsu reče pred 13 minutami:

Dosedaj se jih še ni dalo upgrejdat ne.  Sem pa itak še vedno na prvi mapi ki sem jo več ali manj zaključil. Btw a se teb Lore kej fila ker moj je še vedno prazen.

A viteze misliš tam ko se moraš odločit kaj boš naredil z Galahadom? Tu sem moral po dolgem času healthpote uporabljat.

Lore? Nimam pojma kaj bi se mi moglo filat😂

Jap tam pri Galahadu sem krepnil 2, presenetila sta me dva viteza medtem ko sem loot pobiral😂

Povezava do prispevka
Vučko3 reče pred 22 urami:

Konj je dost neuporaben ker mapa spet ni tako velika. Pa jahanje ni ravno najboljse v tej igri :D

Fora je, da se da ful hitreje premikati, če med tekom spamaš počep, česar na konju ne moreš. Konj je res useless, razen če si encumbered in rabiš prevoz do vendorjev/stasha.

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 43 minutami:

Fora je, da se da ful hitreje premikati, če spamaš počep, česar na konju ne moreš. Konj je res useless, razen če si encumbered in rabiš prevoz do vendorjev/stasha.

O fak, na to sploh nisem pomislil, namesto da ko kreten gledam kaj lahko fuknem stran, lahko bi konja poklical. Tele

Povezava do prispevka

Mah, jaz sem tole izkoristil natanko enkrat. Jahanje od neke oddaljene lokacije "domov" je preveč dolgotrajno. Tudi sam raje pomečem cenene predmete iz inventarja in se teleportam.

A to, da se lahko teleportaš iz kateregakoli bonfireja, če ga prej level upaš poznaš? Neke resurse, ki jih dobiš od ubitih enemyjev (ampak le tistih ponoči - frenzied najbrž) moraš uporabiti.

Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 16 minutami:

Mah, jaz sem tole izkoristil natanko enkrat. Jahanje od neke oddaljene lokacije "domov" je preveč dolgotrajno. Tudi sam raje pomečem cenene predmete iz inventarja in se teleportam.

A to, da se lahko teleportaš iz kateregakoli bonfireja, če ga prej level upaš poznaš? Neke resurse, ki jih dobiš od ubitih enemyjev (ampak le tistih ponoči - frenzied najbrž) moraš uporabiti.

Tudi moja glupost ima meje :D

Jaz vecinoma spilam ponoci, ko raziskujem. Ker me ambushajo neki duhovi in vsak ti fukne po 20 ethereal cobwebov. Tudi zato, ker je creepy in bolj zabavno. 

Aja, vceraj spilam, hodim in vidim luknjo v tleh poleg ene skale. Ravno dovolj velika, da not padem, ampak nikjer ne vidim kakega izhoda, pa sem mislil, ok raje ne.

Mal še pogledam in vidim truplo spodaj, okostanjaka v bistvu. OPA evo loot, grem dol, tam dol nic od nic, okostnjak ki je verjetno mislil isto kot jaz, nisem mogel ven pridet. Carski troll :D

Povezava do prispevka

Po dveh patchih igra za moje pojme laufa slabše in crashira še bolj. Sem jo pa dejansko zelo malo igral po izidu Nioh3 demota ker mi je slednji vzel 2 dni in me zdej dejansko prav nič ne vleče več igrat te igre, saj me je začetno navdušenje minilo, druga cona mi pa tud izgleda slabša zaenrkat.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...