Skoči na vsebino

[PS5/PC] Nioh 3

Priporočeni prispevki

ke_kit reče pred 1 minuto:

Ko bi le Nioh imel isto kvaliteten drek, ne pa neinspirirane arene brez kančka wonderja in žeje po raziskovanju. :hmm:

:nicjasno:

Mislim, da si falil temo, to ni Lies of P.

Včeraj sem igral Mausoleum of evil misijo v dvojki in je vse razen tega. Pa vse main misije v dvojki so odlične kar se raziskovanja tiče, sploh pa ne vem o kakih arenah govoriš na pamet. 

Povezava do prispevka

Preigral sem Nioh in Nioh 2 (tam sta mi pogojno dve stopnji bili kvalitetni, vse ostalo žal ne). Še vedno sem istega mnenja. Level design v teh igrah žal ne seže Fromščinam niti do gležnjev.

Mogoče bo trojka v tem pogledu boljša, o tem ne morem govoriti.

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 2 minutama:

Niohov level design je v primerjavi s čimerkoli od Froma navadna smešnica. Enako kakor lahko rečeš za bojni sistem v nasprotni smeri.
Vsakomur svoje argument tukaj ne pije nobene vode. Sry.

Se ne strinjam. From ima art design superioren (nad vsemi), ampak level design v dvojki je že dosti boljši (zelo raznoliki leveli, dosti skritih sob/delov, ogromno domiselnih krajšnjic) in exploration v trojki je zaenkrat zelo na nivoju. Ko to pišeš lahko le rečem, da nisi igral igre ali pa imaš slab spomin.

Z gotovostjo trdim, da je Elden Ring boljši tudi v temu, ampak niti slučajno Nioh ni ''smešnica'', temveč čisto dostojna na tem segmentu. Kvečjemu bi kot ''smešnica'' lahko opisal željo po pljuvanju nečesa, kar nisi igral. Pač ok, smo razumeli, hejtaš franšizo, kul, ni ti všeč. Pusti ostalim, da uživamo lepo prosim.

In bodi vsaj koherenten. Če že kje so koridorji in arene, so to pri LoP. Ampak če me spomin ne vara si igro hvalil na veliko.

Povezava do prispevka

Da ne bo pomote, mi je precej jasno, da ne gre za isti tip iger, kar sem že večkrat omenil. Nioh je dosti bolj osredotočen na bojevanje in se ne gre počasnega dungeon crawlanja, kakor From. Je očitno, da je poudarek na bojevanju in v tem pogledu so Fromovci tisti, ki nimajo za burek.

Sam tvojega govora o dreku v primeru Froma pa ne bom kr požrl. 100x raje ponovno preigram katerikoli Dark Souls z istim lootom (inb4 ACKSHUALLY 2jka jada jada :D), kakor Nioh 2 NG+, samo zato ker ima not nove mehanike okoli loota in statsov (tle lahko dejansko govoriš o okusih).

Povezava do prispevka
bitsurugi reče pred 3 minutami:

In bodi vsaj koherenten. Če že kje so koridorji in arene, so to pri LoP.

Ti boš še naprej edini, ki v to debato meče LoP. Primerjam Fromsoft (dobesedno katerokoli njihovo igro) z Nioh 1 in 2.

Pogojno bi si upal trditi, da ima le DeS slabši level design od Nioh 2.

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka

Treba je razumet, da Nioh ne rabi Fromsofta, niti Fromsoft designa. Je svoja igra, z identiteno in fenomenalnim gameplayem.

Vsi se strinjamo, da From dela boljsi spektakel in boljsi level design, ampak koga briga. Nioh fura svojo igro, nam je kul.

In ne rabimo te debate vsakic ko nioh pride ven. dobesedno, vsakic. 

Povezava do prispevka
bitsurugi reče pred 40 minutami:

Bom dal kontra argument. Ni mišljen osebno, ampak na splošno zoper ta očitek: ''joj, preveč loota je, groza oh in sploh'', ki sem ga večkrat zasledil, ko je govora o Nioh in je popolnoma mimo (vsaj od dvojke dalje), pa bom povedal zakaj.

Celoten NG, pa v Nioh2 tudi celoten prvi NG+, si jih brez težav naredil, brez da bi gledal loot/se ukvarjal z lootom ali karkoli delal pri blacksmithu. V Nioh 2 ne rabiš soulmatchat, temperat, gledat statse nič od nič. Vse kar gledaš so stats za attack in defense ter, da ima željeni equip load. Drugega ne rabiš. Z enim klikom daš ''select all'', ki ti zbere ves neequipan loot in nato daš sell/dismantle. Voila', to je to. Vsi tisti sekundarni statsi so v NG trivialni (big fucking deal za 1% več defensa, ko te Yokai 2-shotta ipd.).

V Nioh3 je proceš še olajšan in imaš AUTO LOOT/EQUIP opcijo in ti igra avtomatično equipa kos opreme, ki je upgrade na attack/defense, pri čemer si celo lahko označiš željeni equip load in agility. Torej menuja in iteme ne boš rabil gledat niti enkrat, vse je lahko avtomatično.

Se pa je treba zavedat, da je kompleksen loot tisto, kar naredi NG+ cikle zabavne in s čimer pomelje Fromove izjemno duhamorne in suhoparne NG+ cikle, kjer igraš isti drek za še večji drek (ker itemi so isti in nerabni post NG, weapon imap itak maxan), kjer je edina razlika dmg done/recieved. Živ dolgčas. V Nioh pa imaš praktično povsem drugačno izkušnjo (nov enemy placement, cursed enemiji, novi seti, nov rarity, soulmatch ipd.), povrh vsega si delaš res močan build in prav občutiš kako postajaš bolj močen, če izkoristiš sinergije, ki ti jih loot omogoča.

Prav tako se sprašujem a smo ratali kot današnja mularija z attention spamom 5 sekund in si ne moremo vzet čas za prebrat kaj daje loot?

Nekoč smo imeli za delat precej bolj kompleksne stvari v igrah, pa se nismo pritoževali, zdaj pa je že vse tako dumbed down, da mi prav sede malo bolj kompleksnosti. V Wo Longu so dali ful manj loota, loot je bil tudi precej poenostavljen in se mi je prav gnilo zdelo, kot me imajo za debila, da mi morajo poenostavit mehanike, namesto, da bi bile mehanike bolj globoke.

Za začetnike ali neučakane pa itak imaš gornje opcije in dejansko loota ne rabiš niti od daleč gledat.

Upam, da bodo NG plus cikli še bolj kompleksni in zanimivi kot v dvojki, ne obratno.

Ampak ja, po demu sodeč je zelo blizu Nioh2, precej so spremenili omnyo, se še navajam. Tako da občutek je bolj ali manj isti.

Se ne strinjam, da ne rabiš v NG gledat nič - rabiš, ker je tam. Ne vem kako ti igraš NG, ampak jaz ga maksimalno "resno", ker je v 98% primerih NG prvič in zadnjič, da igram neko igrico - zelo nisem fan preigravanja istega naslova skozi različne NG+/++/+++ cikle. Dam na hard, se posvetim mehanikam, probam iztistnit čimveč kar mi špil nudi, si poskušam narediti čimboljšo in zanimivo izkušnjo. In v Nioh 2 je mehanik in kombinacij, ki so na voljo, OGROMNO. Sej pravim, kar se mene tiče je še fun, ampak je že zelo blizu roba, da postane overwhelming. 

drgač pa en ogromen +1, da je Niohu in Team ninji uspelo narediti igrico s povsem svojo identiteto.

Povezava do prispevka

Ja, ampak je NG v Nioh 1 / 2 ko noč in dan v primerjavi z MH Wilds, recimo. Nioh 1/2 je na NG top faking špil, kjer se res super uživa, res lušten zaokrpžen SP špil, ni da ni, MHW je pa v NG za casual playerja navaden kos pasjega dreka. Verjamem da Nioh v NG+ lahk ponudi še več, ampak je tudi na NG top. Sem oba dela z veseljem prešpilal, obrnil, sestavljal sete, sprobaval bhilde, pač imel sem filing da sem izkusil špil kot je treba. V MHW pa niti slučajno.

uredilo bitje Galko
Povezava do prispevka
Galko reče pred 3 minutami:

Ja, ampak je NG v Nioh 1 / 2 ko noč in dan v primerjavi z MH Wilds, recimo. Nioh 1/2 je na NG top faking špil, kjer se res super uživa, res lušten zaokrpžen SP špil, ni da ni, MHW je pa v NG za casual playerja navaden kos pasjega dreka. Verjamem da Nioh v NG+ lahk ponudi še več, ampak je tudi na NG top. Sem oba dela z veseljem prešpilal, obrnil, sestavljal sete, sprobaval bhilde, pač imel sem filing da sem izkusil špil kot je treba. V MHW pa niti slučajno.

Tukaj smo natanko trije preigrali MHW. Ne vem kako dalec je Gatsu, Majek ali pa Buzzkill. Ostali ste igrali tutorial.

Povezava do prispevka
Vučko3 reče pred 11 minutami:

Tukaj smo natanko trije preigrali MHW. Ne vem kako dalec je Gatsu, Majek ali pa Buzzkill. Ostali ste igrali tutorial.

Pa sej glih to ti je Galko napisal. Tisti, ki smo igrali zgolj NG MHWilds, nimamo prave predstave o tem kakšno je "proper" igranje igre. Čigava je krivda, naša, ker se nam ne da, ali od devov, ker imajo drugačno vizijo/filozofijo, ne igra neke vloge.

Njega samo skrbi ali bo imel v Nioh 3 isto izkušnjo kakor v dvojki, ali bo bistveno drugače. Kot sem razumel Bitsuja, so skrbi odveč.

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 58 minutami:

Pa sej glih to ti je Galko napisal. Tisti, ki smo igrali zgolj NG MHWilds, nimamo prave predstave o tem kakšno je "proper" igranje igre. Čigava je krivda, naša, ker se nam ne da, ali od devov, ker imajo drugačno vizijo/filozofijo, ne igra neke vloge.

Njega samo skrbi ali bo imel v Nioh 3 isto izkušnjo kakor v dvojki, ali bo bistveno drugače. Kot sem razumel Bitsuja, so skrbi odveč.

Pač hočem povedat, da je Nioh 1 in 2 nefer primerjati z MH Wilds, kar se tiče prvega walkthroughja. Ker so se za Nioh 1 in 2 devi ful potrudili in naredili legit bangerja že ko greš prvič čez. Capcom je pa pri MH Wilds nevem zakaj popustil in naredil špil, ki ima NG samo za okras. Meni je to absolutna škoda, ker mi je bil MH World totalen banger, +90 roba, užival ko prasec (še bolj kot v Nioh seriji), pa sem igral vse samo NG. Pač šli so po poti COD-a, al neki. Pa niti slučajno nisem edini ki je zarad tega razočaran - maš poln internet takih casualcev, ki smo upali na dober NG za 50-80 ur pa roka.

Men je to še tok bolj padlo v oči, ker sem igral MH Wilds spomladi (day 1) direktno po tem, ko sva s kolegom obrnila EA od PoE 2. Seveda spet samo NG :D  Uno 55 ur čistega goodnessa, hudih fajtov, epic dropov, 1:100 fajtov, razfukancije celega zaslona, build craftanja, hordanja tistih bunkic za abilityje itd itd. Mislim, kolega si je hotel sposodit PS5 od mene, da bi lahko še sam malo igral, ker sem jaz "nefer igral brez njega in imam boljši loot" :D:D Mislim da to vse pove, kaj je ratal developerjem - absoluten ODLOM od NG-ja in potem za čez še baje špil, v kerga komot stisneš tudi 1000 ur.

Povezava do prispevka

Kaj da recem. Nioh ne rabi Fromsofta sam pizda.. ok na pol se strinjam ajde na 3/4

Glede mehanik, lota, gameplaya, rpgja in sw marsikaj absolutno ne rabi.. manj kot katerikoli souls like ampak pizda kopirajo fundamente pa na hard.. zdaj ao na hard akopirajo ta ow in dungeone oz crucible. Ne recem da je slabo, mogoce mi je lih zato dobra igra. NioH 2 ceprav ga review full hvalijo kot best of the best.. meni je bil prevec more of the same in takrat njsem bil pripravljen, poleg tega he izsek kar hitro po enki in swm bil se prenasicen.. docim nioh e deluje sveze novo pravi naslesnik.. 

Ao pa QoL res hudi v tej igri.. pa cosumiziras lahko skoraj vse.. od kontrolerja, do ikon, mape.. ma vse.. ful je izpiljena igra. Pa lepo postopoma te uvede s5 v mehanike.

Pa tezavnost.. je kar casual vsaj glede OW.. Mislim isti problem ima kot elden ring... ce bos vse raziskal na mapi bos glede levela OP.. sploh ce zalutas v visjo cono in ss pol vrnes v nizjo kot se je meni zgodilo pol samo gazis po mapi

uredilo bitje BigBoss82
Povezava do prispevka

in italijanskega

ajn cvaj draj pasta pašta makaroooni

jaz ne razume pol kurca nic od zgodbe

ze tako se morem skoncentrirat da poslusam in imam probleme z imeni, pol mi uvalijo se neka japonska imena, ki so mi vsa ista, obup razumet kdo je s kom v zlahti

uredilo bitje BigBoss82
Povezava do prispevka

@BigBoss82

Ti si vnuk od Japonskega Kucana. Kateremu si v Nioh1 pomagal kot Willian. Tisti bad guy je tvoj brat. 
Gres nazaj v cas (v demo prva cona), tam srecas tvojega deda, ko je bil se mlad pa je zacenjal obdobje plebiscita. V prvi coni je big bad guy Takeda Shingen, ki je kot neki japonski Jansa. Pac je bil res pomembna figura. Do sedaj ga ni bilo v Nioh igrah. V dvojki je imel le cameo v side missionu.

Drugace poleg tvojega deda so velike figure se Oda Nobunaga, kateremu pomagas v dvojki in Hideyoshi Toyotomi, ki si, zanimivo, bil ti (in tisti kmet Tokichiro) v dvojki.

Dvojka je hkrati prequel in sequel enke, se dogaja v res sirokem obdobju. Pove zgodbo kako je nastal Hideyoshi Toyotomi (Hide = to si ti in Yoshi = Tokichiro).

Zanimivost: tvoj oz Tokichirov sin je Hideyori, ki je bil glavna figura v drugem in tretjem DLCju enke (mama Yodogimi je 9 tail fox Kyubi, zadnji boss zadnjega dlcja v enki).

V trojki v prvi coni srecas Hondo Tadakatsu, ki je Warrior of the East (v enki) in ga srecas tudi v dvojki. 

V dvojki kot zanimivost srecas kako nastane Tenkai (main mage iz enke), ki je Akechi Mizuhide v dvojki. Ta najprej zajebe Odo Nobunago, nato se ga usmilis in postane en tvojih vecjih zaveznikov.

Ona baba Li Naotoma je mati Li Naomase (red demon armor iz enke).

Povezava do prispevka
BigBoss82 reče pred 27 minutami:

Jaz ne razume pol kurca nic od zgodbe

ze tako se morem skoncentrirat da poslusam in imam probleme z imeni, pol mi uvalijo se neka japonska imena, ki so mi vsa ista, obup razumet kdo je s kom v zlahti

Enka je imela cool plot

I once knew a nigga

His name was William

Dvojka je bla pa sam wtf am i  watching .gif :D

Tko da upam da je trojka bolj enki podobna hehe

In b4 Lol n00b zgodba v Nioh pwnd

Edit: prebral Bitsujev post o zgodbi. Wtf am i reading 2 .gif :D če bi bil na PCju bi takoj zapokal mod za slovenska imena (Jože, Tomaž, Avni itd) :D

uredilo bitje Galko
Povezava do prispevka

@bitsurugi =)))))

vidim da ni problem language barrier =)))

pizda ja stari bere se zanimivo full.. rad bi imel voljo in mozganske spominske sposobnosti, da to vse razumem iz prve.. dejansko bi precej vec uzival v igri, izgleda precej zanimiva zgodba

si bom pogeldal kaksne videe na YT =)) VEČKRAT :)) pred izidom

to da je uni tvoj brat sem zastekal, pa tudi mi je znan ze po videzu iz enke.. pa vedu sem da potujes neki nazaj v cas od jutuberjev

ampak to da si v prvi coni ze nazaj v casu sploh nisem stekal.. pac uni me udari po glavi in wtf kje sem zdaj.. honda mi je bil znan ja ze iz enke ma nisem vedu kam ga dat oz da je worrior from the east

sej zgodobo iz se nekako intuitivno spomnem, to kdo je jansak in kucan in te zgodovinske stvari nimam pojma ma zelo na grobo se spomnem.. mi manjka dvojka in hido in tokičiro malo si morem pogledat

vsaj ta glavna imena si morem zapomnit drugače se mi zdi da bom res prikrajsan  

uredilo bitje BigBoss82
Povezava do prispevka

aja pa samuraja mi je boljse igrat ko ninjo

sem misli da mi bo ninja boljsa ma dejansko jo uporabljam samo za metanje shurikenov

samuraj mi je boljsi, ker ima boljsi block in ti delajo manj dmg 

pa vidim po unih rdecih kurcih da fol kvecinoma igra z ninjo al pa vecinoma umrejo z ninjo=))))))))))))))))) 

uredilo bitje BigBoss82
Povezava do prispevka
bitsurugi reče pred 7 urami:

Jaz sem končal demo. Je nekoliko krajsi kot alfa, tam si imel se twilight misijo od prvega grada. Tukaj je zal ni, ampak imas en dodaten side mission na koncu.

Zdaj pa cakat na izid.

kaksen side quest? EDIT zdaj sem opazil

v glavnem naredil sem vse kar sem lahko

zadnjega bosa sem zradiral z mojim levelom 20 plus

totalno faceroll po tipkovnici oz kontrolerju

pa nisem 1x farmal soulse za levele pac ze samo od raziskovanja mape in delanja side zadev dobis full levelov

uni samuraj na koncu tutorijala mi je bil precej jeben vse ostalo izi prevec

ampak sem vesel da se ne bom prevec zivciral razen izjemoma in v ng plus ocitno

zdaj bom probal skraftat par orozji in malo coopat in to je to do naslednjega petka

uredilo bitje BigBoss82
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...