╭∩╮ osis Objavljeno 26. junij 2025 Share Objavljeno 26. junij 2025 Kolega si za hobi obnavlja starejši PC. Na plati Giagibite GA-6VEML, se mu je med flashanjem BIOSA (PhoenixBios D686) naredila ena napaka, sumi da ni bilo do konca narejeno, preden je odstranil USB in mu zdaj na startu izpiše "BIOS ROM checksum error". Kako in kdo bi to rešil. Navedek Povezava do prispevka
magični kralj Objavljeno 26. junij 2025 Share Objavljeno 26. junij 2025 gre na ebay pa kupi eno ki ni brickana 1 Navedek Povezava do prispevka
magični kralj Objavljeno 26. junij 2025 Share Objavljeno 26. junij 2025 drugac pa naj vzame ven baterijo pa pusti pol ure ce bo pol boljse Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 27. junij 2025 Share Objavljeno 27. junij 2025 (urejano) Cak mal... Pentium III??? To sploh ni podpiralo USBja v BIOSu Vcasih so eksperti ala Gorenje imel opcijo da so odlotali cip, ga pripravl in sprogramiral nanovo... Mogoce na gigabyte oradnem servisu tud... Sam ti povem da se ne splaca, ker bo nekaj sto € takoj 27. junij 2025 uredilo bitje DaMachk Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ osis Objavljeno 27. junij 2025 Avtor Share Objavljeno 27. junij 2025 to z USBjem tud meni ni jasno. mogoče sem ga narobe zastopil, kako se je lotil. CD mogoče? Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 27. junij 2025 Share Objavljeno 27. junij 2025 (urejano) DaMachk reče pred 11 urami: Cak mal... Pentium III??? To sploh ni podpiralo USBja v BIOSu Vcasih so eksperti ala Gorenje imel opcijo da so odlotali cip, ga pripravl in sprogramiral nanovo... Mogoce na gigabyte oradnem servisu tud... Sam ti povem da se ne splaca, ker bo nekaj sto € takoj Jaz znam 128Mb in 256Mb BIOS prepisati. Nič se ne odlotava. Plošča je lahko mrtva. Pač ena klešča se dobijo. Edit: Seveda bin ali ROM file moraš imeti. 27. junij 2025 uredilo bitje Vodokotlič Navedek Povezava do prispevka
G-Man Objavljeno 27. junij 2025 Share Objavljeno 27. junij 2025 tako kot je kotlič napisal. rabiš tole orodje in original rom (pa kak tutorial, seveda). Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.