jlpktnst Objavljeno 13. februar 2025 Share Objavljeno 13. februar 2025 Čaki, tesla ne zmore blokirat vseh 4 koles? Navedek Povezava do prispevka
Andro Objavljeno 13. februar 2025 Share Objavljeno 13. februar 2025 (urejano) a je na EVjih/RWDjih kak nezajeban nacin za blokirat vsa 4 kolesa? 13. februar 2025 uredilo bitje Andro Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 13. februar 2025 Avtor Share Objavljeno 13. februar 2025 Meni se zdi da včasih ko je mraz ali pa dež pa če ga nekaj dni ne peljem, da težje popustijo breze. Torej drži. Ne vem, a navaden ICE RWD zablokira sprednja kolesa? Navedek Povezava do prispevka
bainit Objavljeno 13. februar 2025 Share Objavljeno 13. februar 2025 Andro reče pred 2 urama: a je na EVjih/RWDjih kak nezajeban nacin za blokirat vsa 4 kolesa? brmeze elektro park zavore običajno vse 4 blokirajo Navedek Povezava do prispevka
Andro Objavljeno 13. februar 2025 Share Objavljeno 13. februar 2025 Vodokotlič reče pred 1 uro: Ne vem, a navaden ICE RWD zablokira sprednja kolesa? bainit reče pred 9 minutami: elektro park zavore običajno vse 4 blokirajo sej mogoc zivim v zmoti sam se mi zdi da elektro/park/rocne zavore vse sam zadnja kolesa blokirajo 1 Navedek Povezava do prispevka
Skynetz Objavljeno 14. februar 2025 Share Objavljeno 14. februar 2025 (urejano) bainit reče pred 13 urami: brmeze elektro park zavore običajno vse 4 blokirajo Nope, na BMWju samo na zadnje. Verjetno enako pri ostalih. Še en razlog zakaj ne kupit RWD avta, če misliš kdaj na snegu/ledu parkirat 14. februar 2025 uredilo bitje Skynetz Navedek Povezava do prispevka
Andro Objavljeno 14. februar 2025 Share Objavljeno 14. februar 2025 imo smotrneje investirat v par klocnov tud fwd avto v prvi in z zategnjeno rocno ni glih brihtna ideja parkirat na spolzki klancini Navedek Povezava do prispevka
PuskA Objavljeno 14. februar 2025 Share Objavljeno 14. februar 2025 jlpktnst reče pred 18 urami: Čaki, tesla ne zmore blokirat vseh 4 koles? pr parkiranju ne, ročna je klasično na zadnjih kolesih. sej sam na fwd lahk "zapremzaš" vsa 4 kolesa, pač za sprednja pustiš avto v prestavi z zadnja je pa ročna. Ne vem keri avti majo ročno na vseh štirih kolesih Navedek Povezava do prispevka
Samodejno Objavljeno 14. februar 2025 Share Objavljeno 14. februar 2025 Hjao, čist simple problem. ICE daš v prvo in ti zablokira sprednja kolesa, če je fwd, zadnji par zablokiraš z ročno. Če je ICE avtomatik, se pri Park zatič sproži in pogonsko os zablokira, pogonska kolesa. Zgleda da 4wd tesle imajo zatič ali nekaj, kar zablokira pogonsko os. Očitno rwd tesle nimajo tega zatič mehanizma v pogonski osi ali se to programsko ne sproži. Ozr. rwd vozila nasplošno dovzetna, da se sama na hribu zapeljejo. Navedek Povezava do prispevka
jlpktnst Objavljeno 14. februar 2025 Share Objavljeno 14. februar 2025 PuskA reče pred 7 urami: pr parkiranju ne, ročna je klasično na zadnjih kolesih. sej sam na fwd lahk "zapremzaš" vsa 4 kolesa, pač za sprednja pustiš avto v prestavi z zadnja je pa ročna. Ne vem keri avti majo ročno na vseh štirih kolesih Ne, ne sej maš prav. RWD pač nima možnosti, ker ma vse zadaj... samo je pa vseen čudno da bi se avto kar odpeljal. Samodejno reče pred 2 urama: Hjao, čist simple problem. ICE daš v prvo in ti zablokira sprednja kolesa, če je fwd, zadnji par zablokiraš z ročno. Če je ICE avtomatik, se pri Park zatič sproži in pogonsko os zablokira, pogonska kolesa. Zgleda da 4wd tesle imajo zatič ali nekaj, kar zablokira pogonsko os. Očitno rwd tesle nimajo tega zatič mehanizma v pogonski osi ali se to programsko ne sproži. Ozr. rwd vozila nasplošno dovzetna, da se sama na hribu zapeljejo. No, par reči sem se naučil, hvala Meni se zdi zelo debitantsko, da majo take težave. Kot da ne bi meli 100 let znanja gradnje avtov. Aja točno, Musk ve več kot vsi in njemu ni treba črpat znanja od drugih. Valda. Navedek Povezava do prispevka
Andro Objavljeno 15. februar 2025 Share Objavljeno 15. februar 2025 Samodejno reče pred 18 urami: Očitno rwd tesle nimajo tega zatič mehanizma v pogonski osi ali se to programsko ne sproži. gledamo posnetke kako se tesle z blokirano zadnjo osjo sankajo dol po klancu daj pojasni iz kje si potegnil tole ocitnost Navedek Povezava do prispevka
Andro Objavljeno 15. februar 2025 Share Objavljeno 15. februar 2025 jlpktnst reče pred 15 urami: Meni se zdi zelo debitantsko, da majo take težave. Kot da ne bi meli 100 let znanja gradnje avtov. Aja točno, Musk ve več kot vsi in njemu ni treba črpat znanja od drugih. Valda. poglejmo teh 100 let znanja gradnje avtov Navedek Povezava do prispevka
MorskaGlista Objavljeno 15. februar 2025 Share Objavljeno 15. februar 2025 Ma tukaj se vidi, da je ledena podlaga. Po mojem bi avto zbežal tudi, če bi bila vsa 4 kolesa blokirana. Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 16. februar 2025 Avtor Share Objavljeno 16. februar 2025 https://www.facebook.com/watch?v=1680027472595583 Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 21. februar 2025 Share Objavljeno 21. februar 2025 (urejano) Tole mi je zanimiv predlog https://media.renaultgroup.com/fireman-access-an-exclusive-innovation-by-renault-group-is-now-available-with-a-free-licence/ TL;DR: Renault je svoje patente za varnost odprl vsem proizvajalcem, med drugim "fireman access" ki omogoca da zazna mocne curke vode pri gasenju in odpre loputo ter omogoci da se baterija direktno poplavi z vodo, s tem prepreci "thermal runaway" in omogoca da se baterija pogasi znotraj minut ne vec ur. 21. februar 2025 uredilo bitje DaMachk Navedek Povezava do prispevka
Ivan JJ Objavljeno 23. februar 2025 Share Objavljeno 23. februar 2025 lol 5 years ahead Navedek Povezava do prispevka
moderator Objavljeno 13. marec 2025 Share Objavljeno 13. marec 2025 (urejano) PuskA reče Dne, 12. 3. 2025 at 11:30: verzija, oprema, kok gnarja, average poraba na 100km longterm --> tema emobilnost Najcenejsa, Born Bold eBoost 170kW, 59kWh neto kapacitete, 34.999€. To so te, za ta veliko subvencijo, tako da na koncu pride sam avto 27.799€. Popusta se ne dobi oz. samo ce vzames financiranje LOL. Glede porabe ne morem pisat, ker avto potrebujem skoraj zgolj za 20km zjutraj za v sluzbo in 20km nazaj popoldne. V guzvi. Tako da imam sedaj v enem tednu povprecno porabo 15kWh/100km. Na avtocesto dvomim da bom kdaj zapeljal Sem cakal kakega kitajca, pa jih ni. Cakal sem tudi kaj drugega kar ne izgleda popolnoma grozno in ima RWD. Vsec mi je Renault 5 eTech, a kaj ko so zajebali edinstveno priloznost da bi dali motor na zadnja kolesa. 13. marec 2025 uredilo bitje moderator 1 Navedek Povezava do prispevka
Skynetz Objavljeno 14. marec 2025 Share Objavljeno 14. marec 2025 Vseeno stokrat raje 5ko kot born Navedek Povezava do prispevka
PuskA Objavljeno 14. marec 2025 Share Objavljeno 14. marec 2025 ne vem a ma ta verzija borna toplotno črpalko? fajn bi že blo, sicer ce ga mas za take kratke voznje, niti ni tok vazno Navedek Povezava do prispevka
moderator Objavljeno 14. marec 2025 Share Objavljeno 14. marec 2025 Skynetz reče pred 12 urami: Vseeno stokrat raje 5ko kot born Lej majstr moje kriterije pri izbiri FWD vs. RWD 110kW vs. 170kW Pa se na zadnjih sedezih nimas kej delat v petki. Jaz sem iskreno cakal kakega kitajca, tesla 3 je za kurac sestavljena tudi konec leta 2024. Dokler je se subvencija, pa sem izkoristil in kupil kar se mi je zdelo se najbolj smiselno. Sem pa gledal tudi tistega i4 M50, ampak se mi res ne daje 80k za 40km na dan v koloni. Za duso imam pa motorje. Navedek Povezava do prispevka
moderator Objavljeno 14. marec 2025 Share Objavljeno 14. marec 2025 (urejano) PuskA reče pred 12 urami: ne vem a ma ta verzija borna toplotno črpalko? fajn bi že blo, sicer ce ga mas za take kratke voznje, niti ni tok vazno Nima nic. Mal vec pozre, pa manj ima za crknit. Toplotno imam za bajto ogrevat. Za avto mi je vseeno, ker je na kablu in ogret zjutraj. 14. marec 2025 uredilo bitje moderator Navedek Povezava do prispevka
Kosinus Objavljeno 14. marec 2025 Share Objavljeno 14. marec 2025 MG4 ti ni bil smiseln? Navedek Povezava do prispevka
moderator Objavljeno 14. marec 2025 Share Objavljeno 14. marec 2025 (urejano) Kosinus reče pred 15 minutami: MG4 ti ni bil smiseln? MG4 se pelje kot kurac. Res da je v guzvi vseeno, ampak vsake toliko pa imas priliko malo cez ovinke si privoscit. In ja, cupra ima dober handling. Pa se ESC delno izklopis lahko. Ni pa to zdej Golf R da se razumemo. Plus, na tej platformi je bilo izdelanih 3 miljone vozil. Menda ja so pogruntali sibke tocke. Je pa res da se "SUV" na tej platformi guncajo v ovinkih, ID.4 recimo. 14. marec 2025 uredilo bitje moderator 1 Navedek Povezava do prispevka
reaper Objavljeno 15. marec 2025 Share Objavljeno 15. marec 2025 moderator reče pred 13 urami: Lej majstr moje kriterije pri izbiri FWD vs. RWD 110kW vs. 170kW Pa se na zadnjih sedezih nimas kej delat v petki. Jaz sem iskreno cakal kakega kitajca, tesla 3 je za kurac sestavljena tudi konec leta 2024. Dokler je se subvencija, pa sem izkoristil in kupil kar se mi je zdelo se najbolj smiselno. Sem pa gledal tudi tistega i4 M50, ampak se mi res ne daje 80k za 40km na dan v koloni. Za duso imam pa motorje. Kaj te je pa pri Tesli 3 motilo in je bilo slabo sestavljeno? Navedek Povezava do prispevka
moderator Objavljeno 16. marec 2025 Share Objavljeno 16. marec 2025 reaper reče Dne, 15. 3. 2025 at 11:15: Kaj te je pa pri Tesli 3 motilo in je bilo slabo sestavljeno? Iskreno me najbolj motijo sedezi. Pa skriplje med voznjo. V testni v armaturi, pri kolegu pa nekje zadaj. Navedek Povezava do prispevka
quessoy Objavljeno 16. marec 2025 Share Objavljeno 16. marec 2025 0 dni je minilo, odkar sem izvedel, da se ID4 dobi že za 27k. kje so bili lani, pizde. Navedek Povezava do prispevka
reaper Objavljeno 16. marec 2025 Share Objavljeno 16. marec 2025 moderator reče pred 1 uro: Iskreno me najbolj motijo sedezi. Pa skriplje med voznjo. V testni v armaturi, pri kolegu pa nekje zadaj. Ok, hvala. Sedeži so meni ok, nimam nekih pripomb, res pa da nisem ekstra zahteven. Moja nima nobenih čričkov k sreči, verjamem pa da je tu potrebno imeti malo sreče. Navedek Povezava do prispevka
reaper Objavljeno 16. marec 2025 Share Objavljeno 16. marec 2025 quessoy reče pred 23 minutami: 0 dni je minilo, odkar sem izvedel, da se ID4 dobi že za 27k. kje so bili lani, pizde. Tale akcija traja že kar nekaj časa. Če je okvirno 150 km dometa dovolj, potem je najbrž ok voz. 1 Navedek Povezava do prispevka
wicked Objavljeno 17. marec 2025 Share Objavljeno 17. marec 2025 150km je pozimi oz malo več 180. Poleti jih pa narediš okoli 250. 1 Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.