atomic Objavljeno 26. junij 2025 Share Objavljeno 26. junij 2025 PuskA reče Pravkar: ker je evropa retarded in se gre emobilnost tako da gnar tala okol, namest da bi sprejela standarde in jasna pravila. A drugje po svetu ni, da rabiš app za vsako polnilnico posebaj? Navedek Povezava do prispevka
PuskA Objavljeno 26. junij 2025 Share Objavljeno 26. junij 2025 pojma nimam, ne vozim drugje po svetu, bi pa pricakoval da imajo kitajci to ziher bolš rešeno. Najjači je pa itak supercharger sistem. Drugace sem ene 10x v 60k km filal na random polnilnicah, pa je vedno nek prizadet postopek registracije/plačila. Al pa celo polnilnica pač ne dela Pa še to da moraš svoj kabl včas zravn vlačit? Navedek Povezava do prispevka
Skynetz Objavljeno 26. junij 2025 Share Objavljeno 26. junij 2025 Dokler ne bo e-mobilnost mainstream bo žal tako. Vsi neki preizkušajo, ker dobijo dnar od EU, tko kot je @PuskA rekel. Verjamem, da bo čez par let EU rekla, zdej pa dovolj, pa postavila nek standard, tko kot pri CCS2, ampak zaenkrat še nismo tam. Je pa že vsaj to, da so rekli, da mora vsaka polnilnica podpirat bančne kartice velik korak naprej. Navedek Povezava do prispevka
jlpktnst Objavljeno 27. junij 2025 Share Objavljeno 27. junij 2025 PuskA reče Dne, 26. 6. 2025 at 9:18: ker je evropa retarded in se gre emobilnost tako da gnar tala okol, namest da bi sprejela standarde in jasna pravila. Točno to x1000 Po drugi strani pa prehitro postavit standard tudi mogoče ni ok. Težko je rečt Uglavnem poskušajo z ameriškim "tržnim" pristopom. Bo že trg uredil do neke mere, potem pa pride regulativa ko postane preveč sick. Navedek Povezava do prispevka
jlpktnst Objavljeno 27. junij 2025 Share Objavljeno 27. junij 2025 (urejano) Skynetz reče pred 23 urami: Dokler ne bo e-mobilnost mainstream bo žal tako. Vsi neki preizkušajo, ker dobijo dnar od EU, tko kot je @PuskA rekel. Verjamem, da bo čez par let EU rekla, zdej pa dovolj, pa postavila nek standard, tko kot pri CCS2, ampak zaenkrat še nismo tam. Je pa že vsaj to, da so rekli, da mora vsaka polnilnica podpirat bančne kartice velik korak naprej. e-mobilnosti ni mainstream? No ja I guess da ni. Ja te subvencije so top brezno za metat denar grifterjem... včasih se res zamisliš kam gred denar od poštenega dela. 27. junij 2025 uredilo bitje jlpktnst Navedek Povezava do prispevka
Skynetz Objavljeno 27. junij 2025 Share Objavljeno 27. junij 2025 jlpktnst reče pred 16 minutami: e-mobilnosti ni mainstream? No ja I guess da ni. Ja te subvencije so top brezno za metat denar grifterjem... včasih se res zamisliš kam gred denar od poštenega dela. Ni. Dokler manjkajo cele kategorije avtov, recimo karavani, pač ni mainstream. Tudi prodajne številke so pri nas še vedno zelo nizke. Kolko je prodanih EVjev, vsak 10i avto? Navedek Povezava do prispevka
jlpktnst Objavljeno 28. junij 2025 Share Objavljeno 28. junij 2025 Skynetz reče Dne, 27. 6. 2025 at 10:09: Ni. Dokler manjkajo cele kategorije avtov, recimo karavani, pač ni mainstream. Tudi prodajne številke so pri nas še vedno zelo nizke. Kolko je prodanih EVjev, vsak 10i avto? Zaenkrat je super loophole EV kot službeni avto, firma časti, furaš privat. 0 cost napram klasikam. 1 Navedek Povezava do prispevka
gerozaver Objavljeno 29. junij 2025 Share Objavljeno 29. junij 2025 Povej mal več Navedek Povezava do prispevka
VonGriffin Objavljeno 30. junij 2025 Share Objavljeno 30. junij 2025 eto najdrazja obcina v Prcini, imajo 4 polnilne postaje od tega sta dve kaput, Vukojebina v juzni stajerski, vsaj ene 20 od tega 4 po 400kW Navedek Povezava do prispevka
Skynetz Objavljeno 30. junij 2025 Share Objavljeno 30. junij 2025 jlpktnst reče Dne, 28. 6. 2025 at 21:46: Zaenkrat je super loophole EV kot službeni avto, firma časti, furaš privat. 0 cost napram klasikam. Seveda, zato pa je večina EVjev na cesti pisanih na firme in niso privat. Samo to meni kot fizični osebi nič ne pomaga. Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 1. julij 2025 Avtor Share Objavljeno 1. julij 2025 Prvi MegaPack v EU bo prav na Otočac. 1 Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 23. julij 2025 Avtor Share Objavljeno 23. julij 2025 https://x.com/SawyerMerritt/status/1948055082467004544?t=gPSsVNN-wjZReCCuFPSHEA&s=19 Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 22. avgust 2025 Avtor Share Objavljeno 22. avgust 2025 2 Navedek Povezava do prispevka
doz Objavljeno 23. avgust 2025 Share Objavljeno 23. avgust 2025 se pravi nevaren avto z ostrimi robovi kjer pešca ali kolesarja razseka na prafaktorje pri 25 na uro ni problema, medtem ko če imaš 1cm preširoke gume ali kaksno luknjico od rje na karoseriji, ali kot je nekdo pisal v gnojišču da en panel maleknost gleda preko drugega padeš tehničnega... jebemti to evropo posrano, kakšni hlapci smo mi tem američanom ej Navedek Povezava do prispevka
atomic Objavljeno 23. avgust 2025 Share Objavljeno 23. avgust 2025 Res je. Enkrat je nek cyberpunk vozil cybertruck in se pri 25kmh zaletel v eno žensko in jo razkosal na prafaktorje, da je niso prepoznali in so potem iz nje kar pleskavice nardil, neki je šlo tud v sarme. 1 Navedek Povezava do prispevka
MorskaGlista Objavljeno 23. avgust 2025 Share Objavljeno 23. avgust 2025 Dokler bo prišlo do dejanske spremembe EU direktiv in sploh dokler bodo posamezne države spremenile predpise bo Cyvertruck že starodobnik, glede na hitrost birokracije v Evropi. Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 23. avgust 2025 Avtor Share Objavljeno 23. avgust 2025 doz reče pred 1 uro: se pravi nevaren avto z ostrimi robovi kjer pešca ali kolesarja razseka na prafaktorje pri 25 na uro ni problema, medtem ko če imaš 1cm preširoke gume ali kaksno luknjico od rje na karoseriji, ali kot je nekdo pisal v gnojišču da en panel maleknost gleda preko drugega padeš tehničnega... jebemti to evropo posrano, kakšni hlapci smo mi tem američanom ej Kot da je F-150 kaj bolj varen za pešce. Navedek Povezava do prispevka
G-Man Objavljeno 24. avgust 2025 Share Objavljeno 24. avgust 2025 mah, f150 bi mogli tud prepovedat. anyway, meni je ta tesla totaleno mimo. ne moreš nč z njim delat. precej bujš bi blo, da bi rivian pushali v evropi, je vsaj uporaben offroad SUV. Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 25. avgust 2025 Avtor Share Objavljeno 25. avgust 2025 Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 25. avgust 2025 Avtor Share Objavljeno 25. avgust 2025 G-Man reče pred 20 urami: mah, f150 bi mogli tud prepovedat. anyway, meni je ta tesla totaleno mimo. ne moreš nč z njim delat. precej bujš bi blo, da bi rivian pushali v evropi, je vsaj uporaben offroad SUV. Meni je tok odfukan in ničemur podoben. Mogoče kontejnerju za kosovni odpad. Zato mi je cool Samo je predrag. Navedek Povezava do prispevka
atomic Objavljeno 26. avgust 2025 Share Objavljeno 26. avgust 2025 Koliko je smiselen nakup EVja, če živiš v bloku se pravi filaš samo na javnih polnilnicah? Gledam Lidl ima ful drago polnjennje, tist Vizi je ok. Navedek Povezava do prispevka
VonGriffin Objavljeno 26. avgust 2025 Share Objavljeno 26. avgust 2025 (urejano) atomic reče pred 34 minutami: Koliko je smiselen nakup EVja, če živiš v bloku se pravi filaš samo na javnih polnilnicah? Gledam Lidl ima ful drago polnjennje, tist Vizi je ok. ja saj si lahko sam izracunas a ne cena kwH je nekje 0,50 (50kW DC), ce polnis doma je nekje 0,20ish Bos hitro prisel do sklepa da EVja ne kupis zgolj da bos kaj prisparal 26. avgust 2025 uredilo bitje VonGriffin Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 26. avgust 2025 Share Objavljeno 26. avgust 2025 (urejano) . atomic reče pred 50 minutami: Koliko je smiselen nakup EVja, če živiš v bloku se pravi filaš samo na javnih polnilnicah? Gledam Lidl ima ful drago polnjennje, tist Vizi je ok. Odvisno od lokacije. Cenovno zelo slabo. Casovno pa tud "meh". v AT imas recimo takale cene: Ladepunkt-Typ ÖAMTC Ladenetz Partnernetz (Roaming) AC-Ladepunkt 0,44 € / kWh 0,54 € / kWh DC-Ladepunkt bis 149 kW 0,54 € / kWh 0,64 € / kWh DC-Ladepunkt ab 150 kW 0,64 € / kWh 0,74 € / kWh al pa ce si na Wiener netze in kups "narocnino" za 6€ mas 35c/kwh ter 50c za AC in 55c za DC pri njihovih partnerjih.. Pr men je recimo edini optimalen hitri (150kW) polnilec pri McDju pa se to pomen da morm verjetno tam jest da zabijem pol ure predn se kej nafila. Pri ceni 79c/KWh se prav v pol ure ene 70KW nafilam v optimalnem primeru. Men to ni glih ugodno. Vzamemo povprecje 15kWh na 100km, nafilal sem za dobrih 400km, placal 56€ (+ mcd) se prav me 100km kosta ene 14€ (zaokrozeno). 6 litrov dizla (povprecno porabo mi kaze 5.2l/100) me stane 9€ pri tarifi 1,5€/l. Se pravi me "komfortna" elektrika stane ene 55%vec kot dizel. Pa s tem sploh nisem uposteval casa. 26. avgust 2025 uredilo bitje DaMachk Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 26. avgust 2025 Avtor Share Objavljeno 26. avgust 2025 Zdaj ti je EV kriv, da "moraš" v McDonald Navedek Povezava do prispevka
Skynetz Objavljeno 26. avgust 2025 Share Objavljeno 26. avgust 2025 atomic reče pred 2 urama: Koliko je smiselen nakup EVja, če živiš v bloku se pravi filaš samo na javnih polnilnicah? Gledam Lidl ima ful drago polnjennje, tist Vizi je ok. Ne splača se 3 Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 26. avgust 2025 Avtor Share Objavljeno 26. avgust 2025 Odvisno. Če kupuješ kaj v tem cenovnem razredu se splača. Pri Tesli nimaš servisev. Že tukaj dost prišparaš. Tesline polnilnice pa so tudi kar ugodne. Na hrvaško če greš ponoči imaš skoraj za pol cene elektriko. Jaz sem v Nemčiji ponoči tudi filal zastonj. Pri srugih ponudnikih imaš tudi ene naročnine itd. Od vsega je še najslabše, da nimaš svojega priključka na katerega se lahko zaneseš. Eni blokovci so se zmenili in naredili ne vem mislim da 8 polnilnic. Imajo borzni štrom. Vsako h drugačno. Velikokrat free polnejo. Vse se, da če je volja. Jaz pač na šihtu polnem večinoma. Cca je to 70eur stroška za firmo na mesec. Evo zdaj sem bil cel mesec v kampu. Fino se priklopim in 2kW vlečem. V 15h je že na 80% Zastonj se furam po Cresu in Lošinju. Navedek Povezava do prispevka
Skynetz Objavljeno 26. avgust 2025 Share Objavljeno 26. avgust 2025 Sej v kampu ponavadi plačaš elektriko Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 26. avgust 2025 Avtor Share Objavljeno 26. avgust 2025 Skynetz reče pred 23 minutami: Sej v kampu ponavadi plačaš elektriko Plačaš tako ali tako. Navedek Povezava do prispevka
Skynetz Objavljeno 26. avgust 2025 Share Objavljeno 26. avgust 2025 Jaz je še nikoli do zdej nisem Navedek Povezava do prispevka
bainit Objavljeno 26. avgust 2025 Share Objavljeno 26. avgust 2025 DaMachk reče pred 9 urami: . ej damachk kuk je v vglandesu problem tole enkrat nedolgo nazaj sem tko parkiral na privat parkplacu (prav pisalo sam za une k majo bajte tle) in neki gledal na fonu, sam na srečo še nič ni blo Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.