atomic Objavljeno 28. maj 2026 Share Objavljeno 28. maj 2026 Ja sam MB S Classe s potovalno hitrostjo je brez posranka uro pa pol hitreje in uro v eno smer to je 3h skupaj. A veš kakšna je urna postavka nekoga ki zasluži 15k€ mesečno? Pol pa še daš avto za Nepalske Uber drajverje kot primer. Grims fura BMW privat btw Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 29. maj 2026 Share Objavljeno 29. maj 2026 Kosinus reče pred 9 urami: Bedarija. Tesla Model 3 Standard (za reveže): 431 km, začetek s 95% baterije (od 60 kWh), vožnja 3h59m, polnjenje 11m (en postanek), 10% baterije na cilju. Vse skupaj 4h15m. Poraba 71 kWh. Menda ne bojo EU komisarji ameriških avtov vozl, no? Joke aside, kolk realen je tale račun, a ma promet tud vključen? Ker se je mal razlika vozit ob 10 zvečer al pa čez dan. Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 29. maj 2026 Share Objavljeno 29. maj 2026 CPC_agent_za_SrednjoEvropo reče Dne, 19. 5. 2026 at 16:35: Da smo njihove avte umetno podražili Za 35 %, da držimo na gladini evropske firme. Tele novičke so me spomnle na tvoj post... https://cnevpost.com/2026/05/28/xpeng-q1-2026-earnings/ https://www.carscoops.com/2026/05/xiaomi-ev-losses/ Se pravi sej še sami vedo da te cene ne bojk zdržale nikol in gre samo za agresivn marketing Navedek Povezava do prispevka
CPC_agent_za_SrednjoEvropo Objavljeno 29. maj 2026 Share Objavljeno 29. maj 2026 (urejano) DaMachk reče pred 39 minutami: Tele novičke so me spomnle na tvoj post... https://cnevpost.com/2026/05/28/xpeng-q1-2026-earnings/ https://www.carscoops.com/2026/05/xiaomi-ev-losses/ Se pravi sej še sami vedo da te cene ne bojk zdržale nikol in gre samo za agresivn marketing Kako pa kaže tesli? Tudi oni so dolgo časa imeli podobne cifre. Zdaj pač pushajo, da širijo tržni delež ... 29. maj 2026 uredilo bitje CPC_agent_za_SrednjoEvropo Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 29. maj 2026 Share Objavljeno 29. maj 2026 CPC_agent_za_SrednjoEvropo reče pred 48 minutami: Kako pa kaže tesli? Tudi oni so dolgo časa imeli podobne cifre. Zdaj pač pushajo, da širijo tržni delež ... Sem zoiher da ti gogolj cist spodobno dela in lahko sam poisces cifre Navedek Povezava do prispevka
CPC_agent_za_SrednjoEvropo Objavljeno 29. maj 2026 Share Objavljeno 29. maj 2026 DaMachk reče pred 44 minutami: Sem zoiher da ti gogolj cist spodobno dela in lahko sam poisces cifre To je res, sam če mi samo navržeš v post je lažje, al ne:D Navedek Povezava do prispevka
jlpktnst Objavljeno 29. maj 2026 Share Objavljeno 29. maj 2026 DaMachk reče pred 23 urami: EU Komisarji niso navduseni nad E-avti https://www.welt.de/politik/ausland/article6a16d5e6074b8cc92f72837f/mobilitaetswende-fahrt-zieht-sich-bis-zu-sieben-stunden-eu-kommissare-klagen-ueber-ladepause-fuer-e-autos.html TL;DR / Ne znam nemsko: EU politiki jokcajo da njihovi sluzbeni ,"zeleni" E-avti ne zmorejo 440KM med Starßburgom in Brusljem in da voznja traja namest dobrih 5 ur KAR 7 ur . Jamrajo da mogoc se niso E-vozila tak dalc Na vlak pa ne morjo, ker morjo imet top secret telefonate med voznjo EDIT: se clanek v anglescini: https://www.politico.eu/article/european-commissioners-electric-cars-charging-pit-stop-green-fleet-strasbourg-frustration/ Ah. Jaz bi jih dal na vlake. Naj se pogovarjajo v pisarni. Navedek Povezava do prispevka
viddek Objavljeno 29. maj 2026 Share Objavljeno 29. maj 2026 jlpktnst reče pred 1 uro: Ah. Jaz bi jih dal na vlake. Naj se pogovarjajo v pisarni. Ocitno nisi gledal dokumentarca Mission Impossible (1996) Navedek Povezava do prispevka
👽drevored Objavljeno 29. maj 2026 Share Objavljeno 29. maj 2026 bil sem v btc in vidim da ma byd salon tam ko je bil burger king/trgovina z igracami. kako avte spravijo not? anyway a ni point kitajcev da so cenejsi? byd seal je 45k. isto kot tesla? Navedek Povezava do prispevka
bainit Objavljeno 30. maj 2026 Share Objavljeno 30. maj 2026 drevored reče pred 9 urami: bil sem v btc in vidim da ma byd salon tam ko je bil burger king/trgovina z igracami. kako avte spravijo not? anyway a ni point kitajcev da so cenejsi? byd seal je 45k. isto kot tesla? Najbrz majo prek garaze moznost dovoza, saj tist je orenk konstrukcija. Navedek Povezava do prispevka
bainit Objavljeno 30. maj 2026 Share Objavljeno 30. maj 2026 viddek reče pred 13 urami: Ocitno nisi gledal dokumentarca Mission Impossible (1996) Alpa Oblegani 2. Navedek Povezava do prispevka
bainit Objavljeno 30. maj 2026 Share Objavljeno 30. maj 2026 (urejano) Lpf niso imune proti thermal runaway, tisto, ko jih prebijajo z zebljem, se ne pomeni, da so varne. Obstajajo sicer nacini varovanja, ampak so vsaj nekateri patentirani. Proizvajajo tudi vodik (edit: med thermal runawayom), zato imajo tesla batke ze ene iskrilnike, ki tak vodik hitro pozgejo (samo megapacki). Ce gorijo, gorijo pa pocasi in z nizko temp in zraven proizvajajo CO, ker ne more kisik reagirati z ogljikom, da bi dobili co2. 100-150 shranjenih big macov se pac nekako more pretvoriti v kaksno drugo energijo, tle nimas kaj. 30. maj 2026 uredilo bitje bainit Navedek Povezava do prispevka
CPC_agent_za_SrednjoEvropo Objavljeno 30. maj 2026 Share Objavljeno 30. maj 2026 drevored reče pred 21 urami: anyway a ni point kitajcev da so cenejsi? byd seal je 45k. isto kot tesla? EU jim nabijemo se med 20 in 45 % carine. Brez tega bi imeli normalno ceno. Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 1. junij 2026 Share Objavljeno 1. junij 2026 Zanimiv eksperiment včeraj. Testno šel z novopečenim lastnikom EV-ja gledat kje lahko v okolici hitro polni in kako deluje. Sva šla k najbližjem McD, ker je tud edina zares odprta hitra polnilnica, pa da ni pri avtohiši. Za hec je uporabil app GremoNaElektriko, kar je kar dobro delovalo, app ga je pripeljal do polnilca, s skeniranjem QR kode je pravilno razbral polnilec, vtikač in vse, pravilno tud zaštartal polnjenje, vse iz telefona. Kul. Testno sva pustila ene 9 min filat... To da je polnilnica oglasevana kot 225kW, ko prideš do polnilca piše gor 175kW, fila pa z ene 62kW, to pustimo. Vroč dan, baterija je bila na 63% ko sva začela... Vse še kolkrtolk ok... Itak ni nikol za verjet navedenim cifram, lahko da je kakšna nastavitev v avtu tud... Tega sploh ne kritiziram Kolk pa stane komfort appa? 1€ štartnine, nato pa 91c/kW. Za hec probam kaj bi bilo če bi direktno na polnilnici uporabilj zgolj in samo kreditno kartico: 79c/kW Brez accouta, brez naročnine, polnilnik ima tud opcijo Slovenščine (v Avstriji sva to). Ni mišljena kot kritika overall, bolj kot izkušnja za se kaj naučit, zmeri preveri kaj ponuja avtomat sam 12c ni zdej smrt, ane... Je pa 15%. Zrno na zrno... Nanese na koncu dneva. Navedek Povezava do prispevka
mr.killer Objavljeno 1. junij 2026 Share Objavljeno 1. junij 2026 Kakšen avto pa je imel? Sam sem tudi uni dan sprobal DC polnjenje. Prijatelj me je vprašal če imam preveč denarja, ker to je tako, ena najdražjih polnilnic. Sem rekel da sam sprobam, ker sem enkrat sprobal pri Lidlu tle v Ajdovščini in mi ni hotelo polnit, tako da sem se bal da imam kaj zjebano. No deloval je, polnilo je 58 kw (box ima max 61 kw, tako da overall zadovoljen). Je pa to če si na poti, če ne se absolutno ne splača. Prilagam slike. Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 1. junij 2026 Share Objavljeno 1. junij 2026 mr.killer reče pred 39 minutami: Kakšen avto pa je imel? Renault Megane e-Tech 60kWh Gledam da bi naj omogocal do 129kWh DC max in pa 80kW DC med 10 in 80%. Navedek Povezava do prispevka
mr.killer Objavljeno 1. junij 2026 Share Objavljeno 1. junij 2026 Hmm potem pa čudno. Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 1. junij 2026 Share Objavljeno 1. junij 2026 (urejano) Sej pravim, lahko da je kaksna nastavitev v avtu, sploh nisem gledal tega, v 9 min je nafilal ravno ene 8 kW (iz 63% -> 74%), kar je pri njegovi povprecni porabi 14,5 (jz sm se mal spilal z njem, zato je bla visja kot njegova) komot za ene 50-60km. Blo je bolj za preizkusnjo in da si pogleda kaksni so kaj postopki za polnjenje... Sams ej pravim, "marza" za SLO app in komfort je tisto kar me je bolj presenetlo. Zdle sem sel gledat kaksna je tarifa ce vzames app ponudnika (Mer Eco). (kot gost ponuja ceno 79c/kWh) NAredil sem account, ga verificiral z emailom, zdej je cena 69c/kWh 1. junij 2026 uredilo bitje DaMachk Navedek Povezava do prispevka
atomic Objavljeno 1. junij 2026 Share Objavljeno 1. junij 2026 Hitre polnilnice OK, tam je dejansko strošek, sama cena polnilnice, omrežnine itd... mi je vseeno, kolko stane, ker itak to rabiš parkrat na let. Običajne 11kw so mi pa občutno predrage. Marža x2 je pa mal coo much. Moral bi bit pod 0,3€/kwh imo. Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 1. junij 2026 Share Objavljeno 1. junij 2026 Gledam tule za sebe, CE bi se odlocil da bi sel na EV, ker... dobra cena al neki. 40kWh me pride 19,01€, kar je 47,5c/kW, pa 2 uri mora bit priklopljen na 22kW polnilnici. Drug najblizji, brez narocnine, ene 20-21€ na 17kW polnilnici... se prav 52c+... Oderusko. PuskA reče pred 1 minuto: mmmm, 48km do najblizje polnilnice Navedek Povezava do prispevka
PuskA Objavljeno 1. junij 2026 Share Objavljeno 1. junij 2026 tu so po ceni razvrsceni superchargerji, ce bojo nasrani vsaj na ene 100km v smeri avtocest je cisto dovol- problem je jug, sever ma to vse postiman pred bajto ma zelo redko kdo 50kwh+ charger, za daily voznjo je pa kabl iz bajte dovolj Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 1. junij 2026 Avtor Share Objavljeno 1. junij 2026 Imate app Chargeprice. Tam pokaže cene in s katero app ali kartico se pofočkaš. Navedek Povezava do prispevka
reaper Objavljeno 1. junij 2026 Share Objavljeno 1. junij 2026 DaMachk reče pred 6 urami: Zanimiv eksperiment včeraj. Testno šel z novopečenim lastnikom EV-ja gledat kje lahko v okolici hitro polni in kako deluje. Sva šla k najbližjem McD, ker je tud edina zares odprta hitra polnilnica, pa da ni pri avtohiši. Za hec je uporabil app GremoNaElektriko, kar je kar dobro delovalo, app ga je pripeljal do polnilca, s skeniranjem QR kode je pravilno razbral polnilec, vtikač in vse, pravilno tud zaštartal polnjenje, vse iz telefona. Kul. Testno sva pustila ene 9 min filat... To da je polnilnica oglasevana kot 225kW, ko prideš do polnilca piše gor 175kW, fila pa z ene 62kW, to pustimo. Vroč dan, baterija je bila na 63% ko sva začela... Vse še kolkrtolk ok... Itak ni nikol za verjet navedenim cifram, lahko da je kakšna nastavitev v avtu tud... Tega sploh ne kritiziram Kolk pa stane komfort appa? 1€ štartnine, nato pa 91c/kW. Za hec probam kaj bi bilo če bi direktno na polnilnici uporabilj zgolj in samo kreditno kartico: 79c/kW Brez accouta, brez naročnine, polnilnik ima tud opcijo Slovenščine (v Avstriji sva to). Ni mišljena kot kritika overall, bolj kot izkušnja za se kaj naučit, zmeri preveri kaj ponuja avtomat sam 12c ni zdej smrt, ane... Je pa 15%. Zrno na zrno... Nanese na koncu dneva. Zdej tako, mogoče par zadev: - Baterija je bila na 63 %, tu lahko pozabiš na max moč polnjenja. Največje moči se dosega pri nizkem stanju baterije, ala 10 % - 20 %, višje kot greš, nižja je moč polnjenja. Odvisno seveda od avta, tipa baterije, logike proizvajalca itd. - Kakšna je bila temperatura baterije, mogoče je nikjer ne vidiš, recimo Tesla želi kakšnih 40 stopinj C ali več, da polni s polno močjo. Dobrih 60 kW niti ni slabo. - EV polnilnice poznajo roaming, tako kot še vedno mobilna telefonija na balkanu. Če nimaš "SIM-a" beri Appa od ponudnika, boš storitev plačal dražje. Imaš app, ki pokrije skoraj vse polnilnice ampak cene niso najnižje. Lahko polniš cenej s pripadajočim appom / naročninami, recimo Ionity. Najcenejše polnjenje je doma. Ko si na poti imaš Tesla, Ionity... Potem, ko se drobiš po manjših krajih / polnilnicah, so lahko cene za 11 / 22 kW polnjenje dražje kot na hitrih DC polnilnicah. Tesla Supercharger v Krškem je recimo 0,28 €, cel dan. Supercharger Brdo je zvečer oz. ponoči 0,18 €. To so cene za lastnike Tesl recimi. Odvisno kateri ponudnik, kje in kdaj. Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.