Skoči na vsebino

[multi] Wuchang Odpadeno Perje

Priporočeni prispevki

Še en soulslike, je prou da je tema, ker vem da ni ljudi, ki ne igrajo soulslikov.

Lahko igraš na PCju, PS5 in Xboxu, nažalost ga ni na najboljši konzoli vseh časov (tudi za 50 let naprej) Switch2. Mogoče še bo?

Po pričanju naših mn3 kolegov (vučko3, ke_kit, gatsu) je to čisto destiliran Soulslike, ki hkrati spominja na Dark Souls 1 & 3. Madness mehanika se zdi zanimiva za ljudi, ki si upajo riskirat in boš tudi nagrajen, samo to pa tudi pomeni ALO GIT GUD. 

uredilo bitje Weraziel
Povezava do prispevka

Bom kar copy pastal svoje trenutno igram poste.

Nepričakovano dober Dark Souls 1 feeling igranja. Ful mi je všeč, da ni spet nek hack and slash in gre za proper souls combat, kjer commitamo vsak udarec posebej. Na splošno se vidi, da so devi fani Fromsofta in njihove originalne formule.

Škoda za precej floaty combat z janky hit detectionom. Razen tega, mi je res huda izkušnja.

Povezava do prispevka

Furam greatsword, ker ima parry, samo me jebe, da bossi ne uporabljajo orožij (zaenkrat) in deflect deluje samo proti železu.

Sam ni šanse, da zamenjam, ker furam preveč badass orožje, da bi ga zamenjal s čimerkoli drugim.

Glej to faking idle animacijo, no.

Secondary pa One Handed Sword in range filtham ko največji papak.

Pa res mi je hudo, da armor seti ful vplivajo na ailment negation in jih je kul switchat glede na mobe, environment in predvsem bosse.

Men je tudi ravno prav zafukano. Ajde, bossi so malenkost prelahki. Ne tolk, da bi vse padalo v prvo, ampak pogrešam malo več učenja patternov, in pol ne glede na raznolikost napadov, zaradi loose hit detectiona je večina bojev kroženje okoli nasprotnika in čakanje na priložnost za charged heavy s hrbta, da mu breakaš poise. So pa mobi kul plasirani in znajo gankat.

Vse skupaj mi ratuje boljše in boljše. 

Zdaj sem se eno uro zajebaval s Commander Honglan. Končno prvi proper boss, kjer sem lahko uporabljal parry, tko kot je treba. Prvi resen spike v težavnosti.

Spoiler
Povezava do prispevka
Galko reče pred 11 urami:

kje jo imata zaenkrat na ne-from souslike lestvici, prašiča hyperska? :D 

Po combatu bi jo postavil v isti tabor kot novi Lords of the Fallen. Manjka več inercije, hitstopa, sweet spota med rl fiziko in igrico. Zarady floati premikanja, nimam nikoli občutka, da bo vsak napad landal točno tko, kot bi rad. To kar je staple tight fromsoft combata (pa tudi kakih LoP, Khazana, Nioha, etc.).

Kar se pa vsega ostalega tiče, pa lahko samo slavim zadevo. To je očiten poklon dobrim starim DkS1-3 vajbsom. Od nerazumljivih questlineov, prek počasnega metodičnega raziskovanja lepih razvejanih stopenj , do absolutnega zavračanja držanja igralca za roko. Res proper Miyazaki požegnana roba.

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka

Je to res <UE5.5? Ima kdo izkusnjo kako za en kurac zadeva dela na PC?

edit:

:avadodo: pusti Kitajcu da te nateguje v rit vmes ko se ti z megafonom dere v uho da nikoli sploh ni pomislil o tvojih socnih zemljicah

uredilo bitje viddek
Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 5 minutami:

Po combatu bi jo postavil v isti tabor kot novi Lords of the Fallen. Manjka mu več inercije, hitstopa, sweet spota med rl fiziko in igrico. Zarady floati premikanja, nimamo nikoli občutka, da bo vsak naš napad landal točno tko, kot bi radi. To kar je staple tight fromsoft combata (pa tudi kakih LoP, Khazana, Nioha, etc.).

Kar se pa vsega ostalega tiče, pa lahko samo slavim zadevo. To je očiten poklon dobrim starim DkS1-3 vajbsom. Od nerazumljivih questlineov, prek počasnega metodičnega raziskovanja lepih razvejanih stopenj, do absolutnega zavračanja držanja igralca za roko. Res proper Miyazaki požegnana roba.

nice, nice

kok je pa kej unikatna zadeva? Imaš filing da igraš proper samosvoj špil? Art ti špila? Sej verjetno igrica nima od koga kopirat, glede na to da se dogaja na kitajskem, razen od wukonga, ma vseeno...

zakaj sprašujem - LoF kopiranje DkS 3 mi je absolutno odurno in ni šans da zadevo kadarkoli sprobam. Pa Khazanov vanilla mobile art mi je tudi gnusen. Zato mi je tud LoP tok všeč, ker je res faking svež iz tega vidika.

uredilo bitje Galko
Povezava do prispevka
viddek reče pred 4 minutami:

Je to res <UE5.5? Ima kdo izkusnjo kako za en kurac zadeva dela na PC?

edit:

:avadodo: pusti Kitajcu da te nateguje v rit vmes ko se ti z megafonom dere v uho da nikoli sploh ni pomislil o tvojih socnih zemljicah

Kar se performancea tiče je zadeva tipičen UE5 polom. Izgled ni nič posebnega, ampak vsaj laufa slabo. :D

Povezava do prispevka
Galko reče pred 14 minutami:

nice, nice

kok je pa kej unikatna zadeva? Imaš filing da igraš proper samosvoj špil? Art ti špila? Sej verjetno igrica nima od koga kopirat, glede na to da se dogaja na kitajskem, razen od wukonga, ma vseeno...

zakaj sprašujem - LoF kopiranje DkS 3 mi je absolutno odurno in ni šans da zadevo kadarkoli sprobam. Pa Khazanov vanilla mobile art mi je tudi gnusen.

Art mi je zelo dober. Nekakšna barvitejša AA verzija Wukonga ali Sekira. Gre pa za tipično Kitajsko mitologijo, torej najdeš ful vzporednic z miti iz Wukonga in veliko drugih iger z japonsko (ne kitajsko) tematiko. Oči se definitivno napasejo ob arhitekturi in artu.

Ima pa igra definitivno samosvoje vibese, če ne upoštevamo, da gre za očiten klon FromSoft type iger. Nekdo, ki ni poseben fan Fromščin, bi znal občutiti kak soulslike fatigue. Meni je to 10/10 gaming. Drugače ne znam opisati. :D

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka
Galko reče pred 25 minutami:

zakaj sprašujem - LoF kopiranje DkS 3 mi je absolutno odurno in ni šans da zadevo kadarkoli sprobam. Pa Khazanov vanilla mobile art mi je tudi gnusen. Zato mi je tud LoP tok všeč, ker je res faking svež iz tega vidika.

nism igral prvi Lords of the Fallen, ampak tanovejša verzija mene spomni bolj na estetiko inkvizicije tko k Blasphemous špila

Povezava do prispevka
fric reče pred 5 minutami:

Malo preveč je teh za vogalom stojim pa te čakam mobov.:D

Ni problem da obstajajo. Problem je da te kasneje v igri lahko oneshotajo kar niti nebi bil problem pri modernih soulslike igrah ki imajo obilico checkpointov, tu pa lahko traja tudi več kot eno uro da najdeš naslednjega oz bližnjico do prejšnjega. Glede tega je zelo Demon souls/Dark souls 1 like igra. 

Btw je že kdo drug sploh prišel do druge cone? :D Ker tu se pa res začne veselica ker so res pretiravali z stvarmi ki te lahko ubijejo med raziskovanjem.

Povezava do prispevka
Weraziel reče pred 12 urami:

Še en soulslike, je prou da je tema, ker vem da ni ljudi, ki ne igrajo sou

Soulslike igre so mi, kot veganski pršut. Mogoče je isti/ podoben okus tistemu ta pravemu. Sam pojedel ga pa ne bom.

Povezava do prispevka

Končal igro in fasal bad ending... Pogledal vodič za preostale konce in oh boy kolk moraš pobrat enih itemov in jih pravočasno dajat NPCjem in pazit da kam ne greš prehitro preden v trenutni lokaciji narediš interakcijo z NPCji... Da komu tole rata v prvo na slepo mora bit še večji freak v raziskovanju kot sem jaz ampak ne prevelik ker potem greš predaleč al pa v napačno smer in sesuješ questline :ninja:

Povezava do prispevka

Če bi si kaj želel je, da Soulslike igre ne imitirajo kvest sisteme Froma, sploh tisto: šel si v cono XY prehitro, ergo kvesti A, B in C failajo. Seveda pred tem ne dobiš nobenega opozorila, prompta ali logičnega namiga, da se kaj takega zgodi. Oh well, better luck next time ali too bad, you didn't follow the wiki guide.

Podobno sranje je imel LotF in mi je šlo ful na kurac.

uredilo bitje bitsurugi
Povezava do prispevka

No tu imaš vsaj ikonice NPCjev s katerimi moraš govorit na teleport meniju tako da je treba to redno čekirat in jih najt ter govorit z njimi preden greš naprej. Problem pa je da lahko najdeš pot v 3. cono preden greš v drugo in da lahko po nesreč uletiš v šefovsko areno story šefa, ki spet napreduje zgodbo in breaka queste. In kolikor berem je treba določene NPCje summonat

Ko te en NPC v tretji coni še enkrat vpraša če res želiš nekaj naredit je to prvi point of no return. Če niste vsega spucal v trenutni ter prvi coni ga zavrnite!!! Drugi point of no return je pa očiten in začne NG+ . 

Povezava do prispevka

Sem že sfalil quest v prvi vasi (Courtyard keya ne dobim). A to je zato, ker sem v 3. coni pristal na to, da grem v gozd z belim starcem?

Mogoče včasih res ni dobro kopirati čisto vsega, kar požegna Miyazaki. :D

EDIT: Vidim zdaj, da tisti quest ne vpliva na konce. Po moje bom nadaljeval kar s kakim vodičem s čim manj spoilerji. Pri Fromsoft igrah ni panike preigrati po večkrat, da dobiš vse konce in alternativne bosse, ker je combat tako tight in zabaven. Pri Wuchangu žal to ni tako dobro izpeljano.

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...