Skoči na vsebino

[multi] Wuchang Odpadeno Perje

Priporočeni prispevki

ke_kit reče pred 10 minutami:

Sem že sfalil quest v prvi vasi (Courtyard keya ne dobim). A to je zato, ker sem v 3. coni pristal na to, da grem v gozd z belim starcem?

Mogoče včasih res ni dobro kopirati čisto vsega, kar požegna Miyazaki. :D

Tist quest na srečo nima veze s konci. Mislim da si samo ob en armor set če me spomin ne vara.

Povezava do prispevka
Vučko3 reče pred 50 minutami:

Also, Gatsu ma prav, knockback je brutalen v tej igri. To bi mogli dodat nek roll ven al nekaj. Ce je enemy sred kombota, si mrtev

Velikokrat se splača ostati na tleh in upati, da bo delal horizontalne napade. Sam ja, zelo nekonsistentna taktika. :D

Povezava do prispevka

Spet kul parry fight. Ming General.

Spoiler

Legenda mi je dal twin blades z blockom/deflectom. Kak raztur pa se s tem dela lol. V navezi z life leech talismani, benedictioni in lifesteal temperjem tole orožje dobesedno brejka igro lol.

Tudi če te kdo zadane, itak 80% udarcev clasha, zraven pa še piješ lajf nasprotnikom. Faking terminator. :avadodo: 

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka
Konec igre reče pred 6 urami:

Glede na to, da še nisem igral nobenega izmed Wukong, Wuchang in Berserk. Katerega se najbolj priporoča? Sem v kampu DkS 1 best souls, Lies of Pi best soulslike :D

Če hočeš odkrivanje sveta, občutek nemoči in počasen nadzor kot DkS1 - Last Hero of Nostalgaia. Res dobra indie igračka za vse k jim fali DkS1.

Če hočeš večinoma ne preveč zajebane bosse, spektakel in nekaj grinda - Wukong. Najmanj soulslike špil od vseh, niti soulse ne izgubiš ko umreš.

Če hočeš večinoma zajebane bosse (po mojem mnenju) in dokaj linearne stopnje - Khazan. Je z grindom malo bolj prijazen, greš fajtat bossa pa dobiš nekaj soulsov tudi ko umreš.

Za Wuchang pa nimam mnenja. Uglavnem Khazan in Wukong sta samosvoji igrici igrački, sej mislim da Khazan ima svoj demo ki ga lahko nadaljuješ ko kupiš igro, tako da priporočam.

Povezava do prispevka
Konec igre reče pred 9 urami:

Glede na to, da še nisem igral nobenega izmed Wukong, Wuchang in Berserk. Katerega se najbolj priporoča? Sem v kampu DkS 1 best souls, Lies of Pi best soulslike :D

Wuchang je zihr daleč najbolj podobna DkS1 (razvejan povezan open world, z metodičnim fromsoft combatom, ki pa je bolj janky od ostalih iz seznama), Khazan je najbolj Lies of P like (precej bedne linearne stopnje, bolj od teh v LoP, z res tight combatom in bossi).

Wukong je nekje vmes. Je pa verjetno najboljši kompromis med dobrim combatom in zanimivim labirintastim traversalom.

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka

Wukong - najbolj big budget AAA naslov od teh, nora prezentacija in art, ogromen špil, ful dobre sobe (sploh od 3. sveta dalje), obsceno število bossov (+90), ampak po combatu in celotnem game dizajnu ful bolj God of War 2018 igrica kot karkoli Souls. Najbolj casual popcorn naslov od naštetih, ma še vedno vrhunski špil

Khazan - najbolj hardcore soulslike ever made, eden najtežjih špilov zadnjih dveh generacij, bolan combat in bossi, ampak ekstremno slabe sobe, vanilla mobile game art in neposrečena izbira barvne palete. Samo za ekstremne soulslike fane, ki so prešpilali že vse ostalo

Wuchan - še nisem špilal, iskreno niti nisem nameraval, sem bil kar malo vesel da so špil reviewerji ocenili kot zelo mid - ker je letos še toliko druge dobre robe za preigrat... ampak zdaj pa vseeno počakam na končno mnenje Smetane. Aja pa to, kar nekateri folk kle opisuje kot minus (ful malo bonefirejev, po ura igranja brez checkpointa), je meni dejansko plus, haha. Ne vem. Jem počakal da forumaši obrnejo in povejo, kam rangirajo špil glede na ostale soulslike.

Povezava do prispevka

Glede barvne palete pri Khazanu bi omenil, da je tam tam z Bloodbournom, sam da z boljso grafiko. Design stopenj je res bolj linearen, ampak meni je pasal v to igro, boljs kokr da bi bil pune razvejan svet. Kljub temu pa niso stopnje samo horizontalne, ampak je en kp vertikalnosti + odklepanja bliznjic, da ne rabis polovico stopnje za nazaj prelaufat, ce si kaj pozabil. Argument “izredno slabih sob” je iz riti povlecen

Povezava do prispevka
Kočevc reče pred 6 minutami:

Glede barvne palete pri Khazanu bi omenil, da je tam tam z Bloodbournom, sam da z boljso grafiko

Plz. Khazan ima random filter čez, čist seljačko.

To je pa Miyazaki, ki zaradi brutalnih lore implikacij spreminja vijolično v malo drugačno vijolično. Leonardo Da Vinci of our times. 

image.png.b2847b4a49cb9561aed33903901316ad.png

uredilo bitje Buzzkill
Povezava do prispevka
Galko reče pred 11 minutami:

(ful malo bonefirejev, po ura igranja brez checkpointa), je meni dejansko plus, haha. Ne vem. 

To se meni sliši OG Demons pa Dark souls 1. Sicer je že tok vode preteklo da se ne spomnem kok časa sem rabil od enega bonefierja do drugega, ampak glede na to kakšni noobi smo bli takrat se mi je zdelo kot da res traja ene 45 minut in da vmes ščijem kri na vsakem mobu. 

Pogrešam ta feeling pri From špilih, kjer imam filing da je easy, easy, easy, pol pa en aggro over9000 boss ki te pofuka. 

Povezava do prispevka
kemik reče pred 19 minutami:

To se meni sliši OG Demons pa Dark souls 1. Sicer je že tok vode preteklo da se ne spomnem kok časa sem rabil od enega bonefierja do drugega, ampak glede na to kakšni noobi smo bli takrat se mi je zdelo kot da res traja ene 45 minut in da vmes ščijem kri na vsakem mobu. 

Pogrešam ta feeling pri From špilih, kjer imam filing da je easy, easy, easy, pol pa en aggro over9000 boss ki te pofuka. 

Wuchang je točno tole. Po dolgem času spet podoživljam dobro staro Fromsoft tesnobo, ki se je delno izgubila pri Elden Ringu (predvsem zaradi open world optimizacije sites of grace).

Povezava do prispevka
Buzzkill reče pred 25 minutami:

Tbh najboljši sistem ima LotF. Default bonfireji so postavljeni kr narazen, lahko pa sam postaviš svoje z omejenimi consumabli. 

Pred boss sobo pa mora bit bonfire vsakič, direkt pred vhodom. Bližje je bonfire, bolj fun bossa lahko narediš. 

LotF ima level design v riti. V spominu imam neke bedne bližnjice.

Povezava do prispevka

Jaz zdej po guidu za dobit preostale konce večinoma cruzam čez NG+ z sekiro ki ima insane hyperarmor glede na longsword. Prvi 2 coni nisem crknu skor nič, v tretji te pa ta močnejši monstri lahko tud oneshotajo kljub temu da imam 1700HP :D  Par monstrov morjo mal zbalansirat ker je bolano da delajo konkretno več dmg kot šefi in nekateri od njih so še v zasedi in so me tudi v drugo ubili. Potem bom pa kasneje enkrat naredil še en frišn run z DW swordi ki tudi zgledajo noro.

Povezava do prispevka

Edino kjer sem se jaz malo lovil v LOTF je največje mesto, ker je kr razvejan sam zgleda vse preveč podobno, drugače pa super lokacije all over. Sploh močvare pa tist snowy del sta oba kr ostala v spominu, velik bližnjic in skritih predelov. Pa glede na Umbral mehaniko se pri meni kar poserje na LoP, Steelrising, Wukong in Khazan kar se levelov tiče.

Povezava do prispevka
Gatsu reče pred 31 minutami:

Edina soulslike igra v kateri sem se izgubljal kar mi je čist zamorilo voljo do igranja... Tako da sem jo samo preigral in zbrisal in me tud zdej ko je 2.0 z polno izboljšavami zunaj ne mika inštalirat in it še enkrat čez.

+1

Povezava do prispevka

Ocenjujem posamezne elemente soulslikeov o katerih teče govor

Level design

Wuchang (nekje po polovici igre) >>> Wukong > LotF >>> LoP >> Khazan

Raznolikost boja (različna orožja in moveseti, magija, RPG upgrades etc.)

LotF >> Wuchang >>> LoP > Wukong > Khazan

Tightness boja (feeling inercije, natančnost udarcev, hitstop etc.)

LoP > Khazan >>> Wukong >> Wuchang >> LotF (zadnjega updejta nisem probal, baje so neki izboljšali)

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka
Me3do reče pred 30 minutami:

A ma se kdo problem na pc-ju s stutteringom 

Prišel sem do shu templa (dost na začetku) pa je dobesedno neigralno

Mam na mid grafiko, pa 4070ti :confused:

A si updejtal igro? Na začetku je bilo tudi pri meni katastofalno slabo. Na jebenem 6800XT sem moral furati mid-low nastavitve, pa sem kljub temu imel random stutter. Po updejtu je malo boljše.

Vučko3 reče pred 2 urama:

A si respecal? 

Jep. Pa na splošno eksperimentiram z različnimi orožji. Iz tega vidika je ta igra čista milina.

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...