Skoči na vsebino

Moj špil objavljen na Steamu - Xentra Station - predvidoma na voljo Q4 2025

Sektor 13

Priporočeni prispevki

• 2 tedna kasneje...
  • 2 tedna kasneje...

Ce je kdo zainteresiran tukaj je DEMO, v0.91 BETA.    Tesitran je bil samo z moje strani... Komentarji zazeljeni.

- headshooti delajo vec skode
- rocket jump izvedes (aka double jump): pritisnes jump, spustis se enkrat pritisnes in drzis .

- nekatere manjse zaboje lahko poberes s tipko DOL

- aktivacija stikal ali "vstop skozi vrata" tipka GOR

Drugi ZIP file ima password, da gre cez WeTransfer, pass: abc123

https://we.tl/t-cl4tA63nik

uredilo bitje Sektor 13
Povezava do prispevka

Wow... Tnx... Malo potestiral :) 

@Sektor 13

Spoiler

Torej imam eno "napako"... Ali 2 ne vem ali sta namenske ali ne. Razstrelil sem se spodaj pri 2h sodih. Vrnilo me je sem. Nisem mogel nazaj ker zgine škatla :) Also menjava orozij ne dela. (niti miška niti kolešček -> edino če je ko sem pobral tole hudobijo in pol osnovno zgine.

Also nova igra mi da tudi tole novo orozje, ki pa ne strela :D 

Kompleten restart igre deluje :) 

image.thumb.png.3db0609141482f599ad17c6c69ea3b71.png

uredilo bitje Tadey
Povezava do prispevka

Ta de vrne na to lokacijo je pravilno, ker checkpointi se izvajajo ali v prehodu v nov level ali pa pri prehodu skozi stenska vrata.

Orozje bi se moralo menjati z vrtljivim gumbom ali pa 1 = disperser, 9 = mag rifle.

Glede na tvojo sliko pa vidim, da se "pobrana orozja" niso resetirala pravilno, verjetno bug v save-load sistemu.

Glede vracila nazaj pa nisem siguren tocno kaj mislis, katera skatla ? V tvojem primeru normalno 2x skocis - aka rocket jump.

edit: hmm ne rata mi ponoviti napake.. :S

uredilo bitje Sektor 13
Povezava do prispevka

Yo

Sem ugotovil v cem je problem ja ! Uno skatlo si pobral in jo nesel skozi vrata, v tem primeru se shrani napacna vrednost "trenutnega orozja". Fak kere fore :). 

Drugace te skatle ne rabis za skocit gor, ja ze po defaultu zadost visok skok.

Tnx za to ugotovitev :)

uredilo bitje Sektor 13
Povezava do prispevka

Aha... Nikakor mi ni ratalo drugače gor skočiti :D Bom danes šeekrat poizkusil...

Mogoče bi lahko za škatlo lik kaj rekel (če ni preveč dodatnega dela :D ) da bo še dolga igra in ne rabim neumnosti nositi okoli.

Ko se vrnem nazaj čez vrata po loadu je tam ni več. -> verjetno ker sem jo odnesel ven haha.

Lahko tudi posnemem "bug" . Ok orozja pobere -> kul vendar pa lik ostane s tem v roki. Ne strela + ne morem zamenjati ter hodi počasi. Drugače ko je vse ok hodi normalno.

Povezava do prispevka

Sem sprobal

Evo, dva plusa, dva minusa, da bom uravnotežen

- gibanje lika mi je prepočasno, sovražniki preveč bullet spongy, pač vse mi je prepočasno :D 

- malo pomanjkljivo telegrafirane stvari - recimo vrgel sem se v en prepad in umrl, ker ni bilo jasno, da je tam death zona, sem mislil, da se pač mapa nadaljuje tja dol

+ animacije zombačev med tekom, zelo dobre

+ zelo dober amiga 500 feel

Ta amiga 500 feel je drgač tudi dvorezen meč. Po eni strani se res počutiš, kot da si leta 1991, kar je cool. Po drugi pa pogrešam ... ne vem, neko dodatno vrednost? Če razmišljam o igrah s podobnim vibom: Axiom Verge ima brutalno lep pixel art in izjemno smooth gameplay, Swapper ima odlične puzzle z swapanjem svojega telesa, Alien: Infestation ima cool mehaniko z vodenjem teama in permadeathom ekipce, Rain World je itak cel umetniški izdelek, INSIDE je cinematic platformer, Blasphemous ima simboliko, Shadow Complex ima ful dodelano mapo ... itd. itd.

Kaj bi rekel, da je neka dodatna vrednost tvoje igre? To me mal muči. Ker se poklicno ukvarjam z urejanjem knjig ... Tam ima dosti avtorjev problem, da napiše knjigo, ne da bi sami bili bralci, zato napišejo stuff, ki je že bil napisan in to bolj izvirno. Tukaj imam malo podobnega filinga — 2d indie igra nekoga, ki ne igra dosti 2d indie iger? :D 

BTW, to ni mišljeno kot kurcanje, jaz sem vesel vsakega slovenskega deva in ga tudi podpiram. Mišljeno je bolj v smislu: evo amiga 500 feel skinjen v nulo, zdaj pa bi mogoče rabili še uno nekaj več :) 

Povezava do prispevka
Konec igre reče pred 23 urami:

Sem sprobal

Evo, dva plusa, dva minusa, da bom uravnotežen

- gibanje lika mi je prepočasno, sovražniki preveč bullet spongy, pač vse mi je prepočasno :D 

- malo pomanjkljivo telegrafirane stvari - recimo vrgel sem se v en prepad in umrl, ker ni bilo jasno, da je tam death zona, sem mislil, da se pač mapa nadaljuje tja dol

+ animacije zombačev med tekom, zelo dobre

+ zelo dober amiga 500 feel

Ta amiga 500 feel je drgač tudi dvorezen meč. Po eni strani se res počutiš, kot da si leta 1991, kar je cool. Po drugi pa pogrešam ... ne vem, neko dodatno vrednost? Če razmišljam o igrah s podobnim vibom: Axiom Verge ima brutalno lep pixel art in izjemno smooth gameplay, Swapper ima odlične puzzle z swapanjem svojega telesa, Alien: Infestation ima cool mehaniko z vodenjem teama in permadeathom ekipce, Rain World je itak cel umetniški izdelek, INSIDE je cinematic platformer, Blasphemous ima simboliko, Shadow Complex ima ful dodelano mapo ... itd. itd.

Kaj bi rekel, da je neka dodatna vrednost tvoje igre? To me mal muči. Ker se poklicno ukvarjam z urejanjem knjig ... Tam ima dosti avtorjev problem, da napiše knjigo, ne da bi sami bili bralci, zato napišejo stuff, ki je že bil napisan in to bolj izvirno. Tukaj imam malo podobnega filinga — 2d indie igra nekoga, ki ne igra dosti 2d indie iger? :D 

BTW, to ni mišljeno kot kurcanje, jaz sem vesel vsakega slovenskega deva in ga tudi podpiram. Mišljeno je bolj v smislu: evo amiga 500 feel skinjen v nulo, zdaj pa bi mogoče rabili še uno nekaj več :) 

Kul, hvala za info !

- lik lahko pohitri, to bo definitivno najlazje :)
- glede telegrafiranja - se strinjam, problem je ker za dolocene stvari pojma nima kako bi jih predstavil. Sicer nisem nikjer opisa ampak lahko gledas gor ali dol: 2x pritisnes tipko DOL in drzis, po cca 2 sekundah gre kamera dol (enako za gor).

Definitivno je tvoj komentar super, cim bolj realno tem bolje. Ker sam pac ne opazis takih zadev oziroma se jih kar navadis ko jih vsak dan 100x vidis. 
Glede "dodane vrednosti" se tudi strinjam. Posebno novih zadev ni, gre bolj za rehashanje starega gameplaya. Osebno imam pri dolocenih spili rad, da ne izumljajo tople vode. Po drugi strani pa je tezko narediti novo uporabno mehaniko, glede na to kaj vse je ze zunaj. 

Cisto mozno, da igra kot taka ni za sirso publiko, ampak sem delal kar je / bi bilo meni vsec. To je edini nacin, da vstrajam pri izdelavi ze 5 let, drugace bi ze davno odnehal. :)

Drugace so zelo dobrodosli taki komenatrji.

Povezava do prispevka

Oz. sploh ne vem kaj tisto je ker dvigalo deluje, ampak sem umrl po tem ko sem mislil, da se da it dol v tisto luknjo in čim sem loadal save se nisem upal hitreje premikati.

Bug domnevam?

Plus startal igro od začetka, vmes preigral load s prejšnje igre torej ko si bil direkt v igri no in prolog sem začel brez tistih raketnih škornjev torej sem lahko šel v lobi.

uredilo bitje Armando
Povezava do prispevka
Armando reče pred 15 urami:

V prologu bi dal en velik poudarek na tisto jebeno škatlo, ki jo moraš spraviti do dvigala za aktiviranje.

En kup živcev sem pustil za eno bedasto stvar.

Hmm, nobene škatle ni treba spraviti do dvigala za aktivacijo ? Ce mislis "rumeno" dvigalo potem ga aktiviras s stikalom. Poslji mi sliko tocno kaj mislis.

Armando reče pred 15 urami:

Oz. sploh ne vem kaj tisto je ker dvigalo deluje, ampak sem umrl po tem ko sem mislil, da se da it dol v tisto luknjo in čim sem loadal save se nisem upal hitreje premikati.

Bug domnevam?

Plus startal igro od začetka, vmes preigral load s prejšnje igre torej ko si bil direkt v igri no in prolog sem začel brez tistih raketnih škornjev torej sem lahko šel v lobi.

Mi posljes sliko katero dvigalo in luknja.

To bo verjetno enak bug, ki ga je zgoraj omenil Tadey, ker se ne shrani pravilno nosenje boxa skozi vrata. Ta se potem ne resetira, ker global script ostane dokler ne resetiras spila. Player hodi pocasi, box izgine, s tem tudi ne mores skociti visoko.

To sem sicer ze popravil.

Zgleda bo treba odstraniti vse "odvecne" boxe :)

Povezava do prispevka
Sektor 13 reče pred 3 urami:

Hmm, nobene škatle ni treba spraviti do dvigala za aktivacijo ? Ce mislis "rumeno" dvigalo potem ga aktiviras s stikalom. Poslji mi sliko tocno kaj mislis.

To bo verjetno enak bug, ki ga je zgoraj omenil Tadey, ker se ne shrani pravilno nosenje boxa skozi vrata. Ta se potem ne resetira, ker global script ostane dokler ne resetiras spila. Player hodi pocasi, box izgine, s tem tudi ne mores skociti visoko.

Nooo... boxi so kul :D Sam naj bodo "uporabni" . Kot sem rekel pri sebi mi je bilo nato lažje skočiti ven iz tiste "luknje". Nikakor mi ni uspelo skočit vn.

Ps. Škatla me spomne na companion cube :D Mogoče dodaj kak "vzorec" gor da se bo vedlo da je mrbit nujna za nadaljevanje. Oz da je pomembna. 

Povezava do prispevka
Sektor 13 reče Dne, 22. 9. 2025 at 6:34:

Ja je bila neka škatla malce naprej v prolog od dvigala za dol in sem mislil, da je fora za odpreti vrata.

Sicer pa ja nekatere stvari so nejasne, boxi naj bodo kot je že Tadey omenil malce bolj jasni.

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...

Pozdrav

Evo po dolgih mukah je tukaj komplet verzija 0.93. Naceloma bi morala biti igralna do konca - manjka samo end sequence. Pass je enak: abc123

Prlologue je enak demu in je izbran privzeto pri "new game", ga samo odkljukas.   -> falil temo 

Je pa demo mozno downloadad na steamu ce kdo hoce . . . .

https://store.steampowered.com/app/4067970/Xentra_Station_Demo_BETA/

uredilo bitje Sektor 13
Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...
  • 2 mesca kasneje...

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...