Skoči na vsebino

Računalniska periferija

Arey

Priporočeni prispevki

Arey reče pred 54 minutami:

Sploh te “taboljse”, Q serija mislim da so. Prej sm mel njihovo K serijo k so res poceni (K4, mislim da) in so fajn tipkovice, ampak Q je pa za slabih 200€ res next level izkusnja.

Ce ti je skoda kesa, in verjamem da ti je za fsking tipkovnico, so K absolutno good enough. Oz zdej jih majo ze tok da sploh ne vem kaksne so razlike.

Kupi se pocivalo za roko. Lahko tut z aliexpressa.

Jp, mam K6 Pro (alu okvir, pomojem dost podobna izkusnja Q seriji.. ki je takrat se ni blo) v pisarni, takrat sem dal okrog 100 eur in mi ni cist nic zal.

Ko sem kupoval drugo za doma je bil cilj vecji layout, sem zbiral med Q1 in Monsgeek m1w in se odlocil za slednjo. Tipkovnica sama je vrhunska, ampak software in podpora za linux (tako bluetooth kot 2.4hz dongle dost stekata) je porazna, in jo mam prikljuceno na kabel vecino casa.

Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...

Se je kdo že srečal s težavo pri brezžičnih miškah, da kar malo po svoje klikajo? višje berem nekaj od nekih doubleclikov. Skratka miš kar sama klikne vsake toliko, najprej sem mislil da so čip šit miške krive, sedaj mi isto počne MX master prek bluetooth povezave. 

Povezava do prispevka
Benx reče Dne, 13. 1. 2026 at 10:00:

Se je kdo že srečal s težavo pri brezžičnih miškah, da kar malo po svoje klikajo? višje berem nekaj od nekih doubleclikov. Skratka miš kar sama klikne vsake toliko, najprej sem mislil da so čip šit miške krive, sedaj mi isto počne MX master prek bluetooth povezave. 

driverji, pojdi na uraden page od proizvajalca prenosnika in miši ter naloži tisto, ne samo to kar ti winsi avtomatsko zloudajo. mogoče.

uredilo bitje catal
Povezava do prispevka
  • 1 mesec kasneje...
  • 1 mesec kasneje...

Moja zadnja pridobitev, po skoraj 10ih letih Das Keyboard 4 (imam dve MX brown in MX blue), sem se moderniziral, ceprav jima nic ne manjka.

Keychron Q1 MAX ISO, Gateron Jupiter Banana - zelo zadovoljen.

GMK Classic Beige keycaps - precenjene, cudovite, ampak enkrat sem zelel probat "premium" set, naslednje bodo iz Alija :D

Vzel sem se silikonski podstavek za zapestja, to se ne vem ce rabim, ker hoveram ko tipkam.

Testiram tisti `Fn` pri levem shiftu, pa poigravam se s tipkami cisto desno, nisem se siguren da mi takole odgovarja, sploh `Delete` ne vem se ce ni bolje da je gor na vrhu, kot je originalno (trenutno imam bindan `Delete` na obe tipki desno gor).

Zanimivo mi je da so sla clicky stikala totalno iz mode...

keychron.jpeg

uredilo bitje b4d
Povezava do prispevka

Jz mam tudi to, samo s temnejsimi keycapi in linearnimi stikali. Res dober p/p za tipkovnico, je uzitek tipkat po njej, pa tok je tezka da se nikamor ne premakne. 
Klikajoca stikala so bla pa men vedno suffer :D Ze mene motijo, kaj sele ce je kdo v radiju 20m. 

Povezava do prispevka

Meni so bli MX blue res hudi za delat, doma sem brown uporabljal da so ok tudi za kaj odigrat. Prav ta klik me je rajcal, MAKING MONEY zvoki pa to. Se dobro da sem v pisarni imel entuzijaste pa se niso pritozevali.
Zanimivo, da zdej po enem tednu te tipkovnice, tisti dve izpadeta prav mehki pa nenatancni. 

Itak je prevec izbire, sem mislil da je tole moj endgame, pa takoj gledam neka druga stikala, druge keycape, se ne znam ustavit. Ampak ja zaenkrat bo ostalo tako kot je!
Verjetno bom prej eno Q 100% vzel pa se poigral.

Povezava do prispevka
b4d reče pred 1 uro:

sploh `Delete` ne vem se ce ni bolje da je gor na vrhu, kot je originalno (trenutno imam bindan `Delete` na obe tipki desno gor).

delete/home/end so mi vedno najvecji problem pri dnevni menjavi layoutov, si jih tud pol neki bindam da bo kao podobno, pa je na koncu se vedno malo problem :D 

cestitke drgac, upam da ti dobro sluzi. js sm gledal isto Q1 (ansi ftw) pred casom in se potem raje odlocil za Monsgeek M1W, ma mi je zal ker wireless software dela slabo na linuxu in jo moram met priklopljeno na kabel

mi je sicer iskreno malo cesko dajat tolko svetle kapice na temen okvir, nisem ljubitelj kontrasta najbolj.

Povezava do prispevka
  • 4 tedne kasneje...

Ah ja tipkovnice. V omari imam kar nekaj razerjevih tipkovnic, najbolj premium od teh je blackwidov v4 pro, ki je zacela po parih mesecih key spammat. :D Zaklel, da nikoli vec ne vzamem tega razerjevega shita.

Moj daily driver je asus azoth extreme. Zaenkrat se nisem imel v rokah boljse tipkovnice za daljse sezone tipkanja. Za drugo (laptop na dockingu)  pa uporabljam nuphy air 75 low profile - tudi cudovita tipkovnica.  

Povezava do prispevka

Zelo prijetno presenecen nad budget gaming tipkovnico MCHOSE Ace 60 Pro.

Je 60% layout - eno sem zelel poizkusiti. Je wired Hall Effect / 8000 Mhz polling rate tipkovnica z magnetnimi switchi (PBT capsi / shine-through) in kar je najboljse: webbasiran sw za customizing. Sicer je res iz plastike ampak je kvalitetna in ima neko tezo. Aja, je hot-swappable!

Dal sem malo manj kot 50€ . Za te featurje top shit. Tudi switchi so nad pricakovanji.

uredilo bitje indigo
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...