Skoči na vsebino

Trenutno igram [09/2025]

Priporočeni prispevki

V psihofizičnih pripravah na Silksong, sem te tedne igral izključno 2d platformerje. Prejšnji teden Rogue Prince of Persia, the middest of games, ta teden pa Ninja Gaiden Ragebound in Shinobi: Art of Vengeance.

Ninja Gaiden je ok, točno to kaj bi človek pričakoval, kirurško natančne kontrole, visoka težavnostna stopnja, servicable stopnje in glazba, grafika je pa rpg maker piksel gnusač. Je igra za NG fane in folk, kermu je trip delat kalkulacije na vsakem screenu tocno kako se bo lotil zadeve. Meni je ok, ni pa to igrica za mene, nisem dost platformerskega avtista. Nisem obrnil, tko da nimam ocene, bi pa rekel da je tam boljša od Rogue Prince of Persia in slabša od Ubisoft Prince of Persia. Tam trenda proti mid 80's po mojem, enkrat sigurno obrnem. The Messenger mi je recimo ful jači. 85*.

Shinobi: Art of Vengeance po drugi strani je pa čist druga žival. Zadevo so naredili isti modelsoni kot odličnega Streets Of Rage remake, kar se čuti na vsakem koraku. 10/10 glasba in atmosfera, vsaka stopnja je ful drugačna od prejšnje, skrivnosti in challengov je dovolj, kontrola lika superb, abilitijev in combotov glih prav, skratka zadeli so tist sweet spot med bolj casualskimi platformerji in autism simulatorji v ninja gaidenih. Igra je tipičen shinobi, sidescrollaš med hordami ninj in monstrov, platformiraš in stajlišli ubijaš nepridiprave. Stopnja težavnosti je nižja od NG: Ragebound in Shinobijih na žetone, ni pa walkover. Igra ima light 'vania elemente, kjer ti se odklenejo bonusi in skrivnosti šele ko dobiš temu primerne abilitije. Vse stopnje lahko ponavljaš in skačeš po bonfirejih, tko da iz tega vidika je špil zelo approachable. Absolutno ena najlepših in najbolje narejenih platformerjev zadnja leta, ne bo mi dosegel replayabilitija in funa Dead Cellsov, bo pa sigurno preigrano še velikokrat.

Tisto kar ga pa daje nad vse te igre kere sem naštel, tudi Ubisoft Prince of Persia je tist 90's feel ob igranju. Glasba je taprava, stopnje so epsko pretiravane in fun, ena tistih iger kjer bom OST nabijal še mesece po obrnitvi. 89. 

uredilo bitje Buzzkill
  • Račka +1 4
Povezava do prispevka

Uf, sam bi rabil še par dodatkov za FUL pristen 90's arcade feel. Rabim zakajeno kladionica+avtomati prčvarnico, zagrenjenega šiptarja na blagajni, ki prodaja žetone za biljard in avtomate, v kotu 3 bauštelske bosance k spiskajo celo plačo na vočkicama in cigana ki ti mori, ko ga izjebeš v Street Fighterju in ti vzame spot, ker si "varal". (Varanje je blo  kontra edinega muva ki ga je vsak cigan znal - Bison svedra). Pol bi ko bi parkrat spušil v Final Fightu, bi šel na THE 90's STAPLE meni:

Brez zgodnjih dodatkov mi je đaba met samo novega Shinobija na avtomatu, vsaj da je zakajeno ajd. 

• Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka
Buzzkill reče pred 2 urama:

Absolutno ena najlepših in najbolje narejenih platformerjev zadnja leta

A ti je tudi Streets of Rage 4 lep? Ker namreč v kolikor mi je SoR 4 res topčina, kupil sem verzijo z vsemi DLC-ji, obrnil večkrat solo, študiral fighting system, igral pri Galkotu, ko je Feget zraven zaspal za joypadom in smo mogli skos prefukavat njegov lik, da smo lahko šli v naslednjo sobo ... Pač ni da ni, res top igra, AMPAK vizualno mi je bila ful uboga in dolgočasna. Tako res un generičen 2d grafični stil brez ene dodatne vrednosti. A se Shinobi boljš obnese? 

Povezava do prispevka
Konec igre reče pred 19 minutami:

A ti je tudi Streets of Rage 4 lep? Ker namreč v kolikor mi je SoR 4 res topčina, kupil sem verzijo z vsemi DLC-ji, obrnil večkrat solo, študiral fighting system, igral pri Galkotu, ko je Feget zraven zaspal za joypadom in smo mogli skos prefukavat njegov lik, da smo lahko šli v naslednjo sobo ... Pač ni da ni, res top igra, AMPAK vizualno mi je bila ful uboga in dolgočasna. Tako res un generičen 2d grafični stil brez ene dodatne vrednosti. A se Shinobi boljš obnese? 

Vizualno mi tudi ni nekaj. Shinobi je drugačen, ozadja so multipayered paralaxi polni vsebine, res maš tak epski feeling. Edina tista res kritika bi bila, da je spritov pri premikanju lika mogoče premalo, ni tako fluidno kot bi bilo pri 3d igrici ala Ubi Prince of Persia, je pa izredno lepo narisano, tko da odtehta. 

Lepši je od pixelašev, hand drawn ozadja so top, je pa konec koncev to stvar preferenc. Mark of the Ninja style je dost tko iz glave.

uredilo bitje Buzzkill
Povezava do prispevka

Zadnje 3 tedne sem mal igral Mechabellum. Občutek mam, da sem v ladderju prilezu do MMRja, ki je nad mojim skillom, zdej mi bo pa tuga zgubljat igre in moj prislužen MMR :(

Večino časa zgubim, ker nasprotnik igra nek uigran composition, jaz pa nimam game knowledga kako zadevo prepozant early game in potem zgradit ustreznega counterja.

V matchih kjer pa nasprotnik igra neki tak bolj reakcijski style mam pa killer win ratio. Also par dni nazaj je prišel ven patch, ki je malo premešal zdaj že leta star early game meta, in sicer dodali so zgradbe.

Spoiler

Ob pisanju tega posta je bil moj MMR ~1300, kar je glih tam na meji med začetniki in intermediate level playerji, pomoje bi mogu zgrindat še ene 30-50 matchov da se mi MMR ustali, da zares vidim kam padem

Povezava do prispevka

Pred par dnevi sem malo doomscrollal po Epic libraryju in čisto slučajno naletel ne Ogu and the Secret Forest.

Pogledal sem trailer in sem mislil, da bo šlo za 30 minutni test, kjer me bo odvrnil uvod, ki na prvi pogled izgleda, kot neki za predšolske otroke.

No, trenutno sem pri 10ih urah igranja in sem na kake 30% completiona, pri čemer sem se zabaval kot že dolgo ne. :avadodo:

Sicer ležeren, ampak entertaining combat z zanimivimi bossi (ene par sem moral tudi večkrat ponavljati), vzdušen traversal, kul minigames in predvsem res carske environmental puzzle, kjer si je treba tu pa tam delati tudi zapiske. Nekakšen light Tunic/A Link to the Past.

Močno priporočam vsem 2D Zelda nostalgikom. 

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka

Sem v Act 5 v Gearsih in uživam ko prasec. Pizda je špil FUN ej. Kako za kurca milega ne zna nihče več delati takih špilov??? Kam se je skril The Art of Shooting Grubs??? Navkljub vsem nemogoče neumnim zajebom remasterja je tole še vedno top izkušnja. Če ne bi zasrali z barvami in s tonom ter če bi majčkeno navili agilnost likom, imaš pa +90 špil. Še vedno, leta 2025, brez vprašanj. Poženščeni opisovalci z lajnerji "the game aged poorly" mi lahko samo popušijo kurca.

Marcusov "Nice!", ko pobere granato z železnimi konicami, odstreli glavo gnusnemu grubu ali ko je samo vesel ker mu je ratalo reloadat shotgun, u nulo opiše moj sentiemnt do cele glorius generacije xbox360 akcijskih špilov, ko so se AAA devi še znali zabavat.

uredilo bitje Galko
  • Račka +1 8
Povezava do prispevka
Galko reče Dne, 2. 9. 2025 at 0:30:

Sem v Act 5 v Gearsih in uživam ko prasec. Pizda je špil FUN ej. Kako za kurca milega ne zna nihče več delati takih špilov??? Kam se je skril The Art of Shooting Grubs??? Navkljub vsem nemogoče neumnim zajebom remasterja je tole še vedno top izkušnja. Če ne bi zasrali z barvami in s tonom ter če bi majčkeno navili agilnost likom, imaš pa +90 špil. Še vedno, leta 2025, brez vprašanj. Poženščeni opisovalci z lajnerji "the game aged poorly" mi lahko samo popušijo kurca.

Marcusov "Nice!", ko pobere granato z železnimi konicami, odstreli glavo gnusnemu grubu ali ko je samo vesel ker mu je ratalo reloadat shotgun, u nulo opiše moj sentiemnt do cele glorius generacije xbox360 akcijskih špilov, ko so se AAA devi še znali zabavat.

Iskreno ne vem zakaj niso dal movement iz gears 3 enostavno not pa bi bil perfekten remaster.

Povezava do prispevka

Zakaj ima remaster barvno paleto Fortnita? Zakaj so odstranili dež (iz Acta z jebenim imenom "Downpour")? Zakaj The Kryll namesto evil dark forces ljudožerskih hord netopirjev zdaj izgleda kot pet shujšanih lastovk s STD-jem?

Ker so The Coallition vsebinsko prazni, umetno ustvarjeni developerji, narejeni za štancanje "igraj-5-ur-in-pozabi" gamepass drisk.

• Račka +1 1
Povezava do prispevka

Tudi sam sem preigral Gearse. Takih mačističnih testosteronskih špilov ne delajo več :worship:  Dandanes mamo res samo še poženščeno woke sranje servirano v špilih <_<

Zvok motorke ko razčetveriš grunta in pa crunchy pok, ko zadaneš headshot s snajpo :wub:

Pohvalno je tudi, da vključuje split screen!  Grafično je solidna (gre vendarle za port 10 let starega remasterja) in na 120fps deluje odlično.

Škoda ker niso dodali Horde Mode. Vem, da je bil ta uveden šele v dvojki sam bi res sedlo znova igrat. Aja pa igra nima photo moda WTF :wacko:

Drgač pa kar Gearsi na playstationu. Fakin noro :D 

Še trije moji:

GzrHz8mXYAA-H-E?format=jpg&name=4096x409

GzrH09HWIAAeIDt?format=jpg&name=4096x409

GzrHyubXsAAzw1U?format=jpg&name=4096x409

• Račka +1 1
Povezava do prispevka
Galko reče pred 5 urami:

Ker so The Coallition vsebinsko prazni, umetno ustvarjeni developerji, narejeni za štancanje "igraj-5-ur-in-pozabi" gamepass drisk.

Prav zaradi njih nimam lih velik upanja za prihajajoči Gears E-day :hmm:   Fak še zdaj mi gre na bruhanje ko se spomnim na Gears 4 :wacko: Kakšna driska je pa to od špila :worship:  Men je čudno da ni ta špil že takrat ubil celotni ip.

Drgač pa ja bi kar rekel da so novi xbox špili vsi štancani po principu  "igraj-5-ur-in-pozabi" gamepass drisk oziroma ''dost dobr za gamepass''

• Račka +1 1
Povezava do prispevka

A to govorite o tem? https://store.playstation.com/en-us/concept/10008829

Nisem še nobenega gearsa igral, sprobam. 

image.thumb.png.d1d1da5514d8a06733359bc0c30490f3.png

image.thumb.png.da0e4096b1f9befaa4e7ac5d65379472.png

Drugače pa igram Tempest Rising, za špil sem izvedel v Jazbini kot pravi boomer. Dobra C&Cjevščina in Red Aletrščina, priporočam vsem ki se jim lušta OG RTSov. Dost lepa grafika in smisel za detajle, čist isti (prekopiran) feeling starih strategij, od tega kako postavljaš bazo, nabiraš surovine... Ena frakcija je recimo namesto GDI -> GDF, pa recimo iz Starcrafta tankce ki sestavijo in razstavijo, tok so skopiral :D 

Glavna sprememba glede na C&Cje in RAje je upravljanje enot, isto kot v SCju imajo po večini kakšne sekundarne abilitije, ene precej močne in jih je skoraj treba uporabljat na težjih nastavitvah. Pa neke perkse si unlockaš in čist izi loadoute delaš za posamezne misije. 

Če koga ščemijo jajca po 90-00 RTSih go for it, zelo fun (razen zgodbe, ki je bedna as fuck). 

• Račka +1 4
Povezava do prispevka

UFO 50: status po 20 urah na predvecer Silksonga :)

Sprobanih iger: 16 od 50 (nezatemnjene disketke)

Od teh 16 sem pri 8 vsaj toliko igral, da sem naredil vmesni achivment (vsaka igra ma po enega, ki ga praviloma dosezes, ko se vsaj malo poglobis v spilcic)

Obrnjeni spili: 4 (zlate disketke), od tega 1 "platiniran" (rdeca disketka)

Carski spil, mi je kar malo zal, da ga bom dal na pavzo za Silksong :D ceprav realno je kar narjen za to, da ga grizljajckasto igras ob drugih spilih

11111.jpg

Povezava do prispevka
fric reče pred 16 minutami:

Nameless puppet je fair fajt. Medtem, ko so dlc bossi pogosto ne fair. No,saj kasneje so jih popatchali pa so baje zdaj malo boljši.

A si igral na ng+? Jaz ne bi rekel ne fair v smislu movesetov, ne fair v smislu, da v ng+ si mrtev v dveh udarcih znotraj 6 udarcev dolgega combota. Markiona in Anguished guardian fajta sta trajala 10-15min, pa sem mel do konca upgradan orozje, hardcap statse, vse tko kot mora bit. Zato tudi ne priporocam igrat dlcja na ng+

Povezava do prispevka

Ne igral sem, ko sem končal vanillo. Prvi resni boss dve lutki je totalno ne primeren za tako kamero, ki jo ima Lies of P. Enostavno nisem imel kontrole nad prostorom. Stellar Blade ima to res odlično urejeno. Predvsem pa kot si omenil so boji predolgi. Če se prav spomnim imajo bossi tudi bizarno dolge combote napadov in ko ga ti udariš mu res odvzameš bizarno malo lajfa. Kasneje sem itak spustil težavnost iz stalker al neki na medium. Vse skupaj mi je postalo bizarno. Star sem ni kej.:D

uredilo bitje fric
Povezava do prispevka
fric reče pred 1 minuto:

Ne igral sem, ko sem končal vanillo. Prvi resni boss dve lutki je totalno ne primeren za tako kamero, ki jo ima Lies of P. Enostavno nisem imel kontrole nad prostorom. Stellar Blade ima to res odlično urejeno. Predvsem pa kot si omenil so boji predolgi. Če se prav spomnim imajo bossi tudi bizarno dolge combote napadov in ko ga ti udariš mu res odvzameš bizarno malo lajfa. Kasneje sem itak spustil težavnost iz stalker al neki na medium. Vse skupaj mi je postalo bizarno. Star sem ni kej.:D

na ng+ je vse to še kar mal hujše :D

Oni Overseer me je lagano oneshottnil z enim napadom v sklopu neskoncnega combota :D 

Ko sem priso do zadnjega bossa in videl tisti zacetni napad v drugi fazi sem sam lep lpjal in povabil npcja :D

Povezava do prispevka

Lies of P me spomni na to zakaj mi osebno parry v COE33 deluje, tu pa se ga redko poslužujem, sploh pri bossih večinoma ne. V COE33 se samo fokusiraš na parry (pa občasno skok in drugi parry), tle morš pa tud razumet kje si v prostoru, a je še kak drug nasprotnik, k te bo lopnil, koliko imaš stamine in zdravja,...

Tako kar se dogaja je to, da Lies of P igram kot vse ostale soulslike-e, parry uporabim samo če vem kaj delam in večino časa ne vem kaj delam, samo panično rollam in upam na najboljše. Največkrat sem umrl ko mi je ratal spravit nasprotnika do tiste točke, da ga lahko z R2 spravim v stun, ampak prej se zgodi da se mi 3x umakne in me ubije :D

Ne predstavljam si sebe igrat DLC če je tok zelo težji kot to

Povezava do prispevka

Ni problem, da so težki. Problem je, ker osebno ne morem toliko časa držati koncentracijo/fokus. Enkrat popusti hopa dobiš udarec ide 3/4 lajfa tko k je napisal Vučko ali pa je oneshot.

Podobno mi je bilo v Wuchangu sam tam sem šel raziskovat malo drugam. V LoP pa je svet linearen.

Pogosto si rečem, pa saj je bil tudi Issin boss fight dolg, mislim model ima 4 faze. Sam tam nikoli nisem imel takih težav. Mogoče, ker so se comboti od runde do runde spreminjali. Mogoče tudi, ker ni imel neskočnega combota. Nevem.

Povezava do prispevka
Buzzkill reče pred 9 minutami:

Isshin ti da dihat, to je ključni faktor zakaj ni nemogoč. Da je aggrić tko kot keri drugi bossi, bi še zdej metali gamepade ob steno. 

Še Rellana ti da dihat pa spada v "neskoncni comboti" skupino. LoP dlc res ma ene par bossov, kjer moras dobro premislit, ali heal ali v napad. 

Povezava do prispevka
Gost
Tema je zaprta za nadaljnje odgovore.
  • Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...