Skoči na vsebino

Dan Simmons - Hiperion (slo prevod)

Dante

Priporočeni prispevki

• 3 tedne kasneje...
  • 2 mesca kasneje...

Evo, moram priznati, da sem šele prvič zdaj prebral to mojstrovino, čeprav imam Hyperion Cantos v angleščini že toliko časa kupljen, da posedujem proper vintage mass paperbacke z oldschool trashy ilustracijami :)  (ki pa mi ful dogajajo :) ):

VLTYo5f.jpeg

In sem povsem navdušen. Resnična mojstrovina! :avadodo: In ne le to, čeprav je bil roman napisan leta 1989 je povsem aktualen še danes. Kot da bi ga Simmons napisal pred kratkim. In ker zadnje čase malo več berem klasične avtorje ZF-ja, je res neverjetno, kakšno dolgoročno vizijo so premogli nekateri. 

Če imate radi kvalitetno ZF z bolj intelektualnim pristopom (a povsem žanrski bralci, ne se ustrašit, dogajanja je precej in zelo raznoliko je), je tole obvezno branje. Mislim, da gre kar za enega temeljnih del ZF-ja. Je pa dobro pred branjem vedeti čim manj, tako da bo vsaka zgodba glavnih protagonistov potovanje v neznano. Še enkrat: izjemno. 

Pohvalil bi tudi spremno besedo prevajalke slovenskega izvoda: pozdravljam to dodano vrednost knjige, ki bralcu razloži morda nekatere bolj skrite, nepoznane ali celo spregledane motive zgodbe.

Upam, da nadaljujejo s prevodi, čeprav se roman komot vzame kot zaključeno celoto. 

uredilo bitje Flegma
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...