Dante Objavljeno 13. november 2025 Share Objavljeno 13. november 2025 Ne vem če že bilo kje omenjeno, ampak osebno prvič zasledil. Prhaja slovenski prevod Hyperiona. Hiperion 4 2 Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 13. november 2025 Share Objavljeno 13. november 2025 Carsko, pomojem bom kupil za support, čeprav že imam par izvodov. Navedek Povezava do prispevka
Haderach Objavljeno 13. november 2025 Share Objavljeno 13. november 2025 Kul. Mogoče preberem tudi v materinščini. Naslovnica je sicer bl ena žalost ... Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 13. november 2025 Share Objavljeno 13. november 2025 Tud prevod Shrike v Srak je ... Zelo pravilen, ampak zveni res brezveze 1 Navedek Povezava do prispevka
magični kralj Objavljeno 2. december 2025 Share Objavljeno 2. december 2025 zakaj je strašilo na coverju? a ma kakšno povezavo? spomnim se ne iz knjige shrike->srak mi ni moteče kot prevod te prevajalke ne poznam, a je prevedla kaj hudega že? Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 2. december 2025 Share Objavljeno 2. december 2025 Dve knjigi, ena izmed njih je od Gaimana. Navedek Povezava do prispevka
magični kralj Objavljeno 2. december 2025 Share Objavljeno 2. december 2025 oof, nimam pretirano zaupanja pol Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 2. december 2025 Share Objavljeno 2. december 2025 Evo, ravnokar sem videl zalogo v Konzorciju, zgleda najs, me je kar malo mikalo, da bi jo vzel on the spot Navedek Povezava do prispevka
Flegma Objavljeno 12. februar 2026 Share Objavljeno 12. februar 2026 (urejano) Evo, moram priznati, da sem šele prvič zdaj prebral to mojstrovino, čeprav imam Hyperion Cantos v angleščini že toliko časa kupljen, da posedujem proper vintage mass paperbacke z oldschool trashy ilustracijami (ki pa mi ful dogajajo ): In sem povsem navdušen. Resnična mojstrovina! In ne le to, čeprav je bil roman napisan leta 1989 je povsem aktualen še danes. Kot da bi ga Simmons napisal pred kratkim. In ker zadnje čase malo več berem klasične avtorje ZF-ja, je res neverjetno, kakšno dolgoročno vizijo so premogli nekateri. Če imate radi kvalitetno ZF z bolj intelektualnim pristopom (a povsem žanrski bralci, ne se ustrašit, dogajanja je precej in zelo raznoliko je), je tole obvezno branje. Mislim, da gre kar za enega temeljnih del ZF-ja. Je pa dobro pred branjem vedeti čim manj, tako da bo vsaka zgodba glavnih protagonistov potovanje v neznano. Še enkrat: izjemno. Pohvalil bi tudi spremno besedo prevajalke slovenskega izvoda: pozdravljam to dodano vrednost knjige, ki bralcu razloži morda nekatere bolj skrite, nepoznane ali celo spregledane motive zgodbe. Upam, da nadaljujejo s prevodi, čeprav se roman komot vzame kot zaključeno celoto. 12. februar 2026 uredilo bitje Flegma 3 Navedek Povezava do prispevka
Boljši Nick Objavljeno 19. februar 2026 Share Objavljeno 19. februar 2026 Js sm jo tut letos prvic uspel prebrat 500 strani mi je uspelo zgrizt v cca petih dneh, pa ne da sem hitel z branjem, ampak tako mocno je vlekla skoz vse strani, da neverjetno. Avtor ma res totalno odfukano domisljijo, prav ploskat je blo treba cez dolocene dele v zgodbi Sem ze pisal v tadrugi temi o vtisih. Zgodba je ful razvejana, svetopisemskih razseznosti. Akcije je bore malo, ali pa skoraj nic. Nacin pripovedovanja je ful domiseln, lep in na momente filozofsko preizprasujoc a nikoli zatezen in/ali razvlecen. Ajd, ena zgodba od enega od romarjev se rahlo vlece in je po kvaliteti rahlo slabsa od ostalih, ampak ni to breaking point, se vedno mocno vredna branja Se kr priviligirano pocutim, ker sem jo prebral trikrat sem hotel anglesko verzijo, pa mi je nikol ni uspelo, cetrtic je bil cas za prevod in ni mi blo zal. Carska izkusnja. Preostale knjige v seriji so, kar se kvalitete tice, baje mocno pod prvo knjigo, ampak bi jih isto zanimivo blo prebrat, mogoce pa dobimo se prevode ostalih Edino kar mi gre mocno na kurac, je ta paperback izdaja. Vrhnja stran hrbtisca knjige je storasto zamazana z lepilom, pa po dveh dneh je iz hrbta zacela izginjat barva. Skoda, ker mi je naslovnica zelo lepa, ampak kaj, ko je tiskana na jeben vece papir. Filing mam, da ce bi jo dal se trem osebam v roke za prebrat, bi pocasi zacela razpadat. Primus zalozba ma obcutno boljse platnice na paperbacksih recimo 2 Navedek Povezava do prispevka
cebelar123 Objavljeno 19. februar 2026 Share Objavljeno 19. februar 2026 Evo razkuro sem se in kupil knjigo. 4 Navedek Povezava do prispevka
Boljši Nick Objavljeno 19. februar 2026 Share Objavljeno 19. februar 2026 O ti pesjanar, vidi ovo, kr trde platnice si je privoscu Jelly, js hardbacka nism v dveh knjigarnah nasel, kjer sem iskal, pa sem pol vzel vece papir 😭 Navedek Povezava do prispevka
cebelar123 Objavljeno 19. februar 2026 Share Objavljeno 19. februar 2026 Boljši Nick reče pred 17 minutami: O ti pesjanar, vidi ovo, kr trde platnice si je privoscu Jelly, js hardbacka nism v dveh knjigarnah nasel, kjer sem iskal, pa sem pol vzel vece papir 😭 Zanimivo v mladinski knjigi jih imajo. Navedek Povezava do prispevka
Boljši Nick Objavljeno 19. februar 2026 Share Objavljeno 19. februar 2026 Kolk drazja pa je? Brosirana je 30€, hardback je 35? 40? Kaj vec? Navedek Povezava do prispevka
cebelar123 Objavljeno 19. februar 2026 Share Objavljeno 19. februar 2026 Boljši Nick reče pred 7 minutami: Kolk drazja pa je? Brosirana je 30€, hardback je 35? 40? Kaj vec? 39eur 2 Navedek Povezava do prispevka
magični kralj Objavljeno 19. februar 2026 Share Objavljeno 19. februar 2026 najslabsa stvar na hyperion je to da je prvi character hoyt ki je (imo) dalec najboljsa storija in pol vse primerjas s tem Navedek Povezava do prispevka
cebelar123 Objavljeno 19. februar 2026 Share Objavljeno 19. februar 2026 Sicer sem jaz ze zelo dolgo nazaj prebral vse 4 knjige. Ampak nisem dobil takega obcutka. Je pa res da se mogoce ne spomnim najboljse. 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 19. februar 2026 Share Objavljeno 19. februar 2026 (urejano) cebelar123 reče pred 21 minutami: Sicer sem jaz ze zelo dolgo nazaj prebral vse 4 knjige. Ampak nisem dobil takega obcutka. Je pa res da se mogoce ne spomnim najboljse. Hja, z leti se spreminjamo. Jaz, ko sem prvič prebral Vinetoua tudi nisem imel občutka, da sta glavna protagonista geja. /Ne zdaj, da bi Simmonsa primerjal z Mayem (Hiperiona niti še prebral nisem). Govorim samo o percepciji, ki se sčasoma spreminja/ 19. februar 2026 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Etun Objavljeno 27. februar 2026 Share Objavljeno 27. februar 2026 Morda napišem kar sem, Dan Simmons je umrl 4 Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 27. februar 2026 Share Objavljeno 27. februar 2026 Etun reče pred 1 uro: Morda napišem kar sem, Dan Simmons je umrl Ravnokar videl, RIP legendica ❤️ Navedek Povezava do prispevka
Meto Objavljeno 2. marec 2026 Share Objavljeno 2. marec 2026 Nikol ne bomo prebral Omega Canyon Spomnim se, da sem imel prednaročenega že na Book depository. Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 2. marec 2026 Share Objavljeno 2. marec 2026 Meto reče pred 4 urami: Nikol ne bomo prebral Omega Canyon Spomnim se, da sem imel prednaročenega že na Book depository. A ta knjiga ni še izšla? Navedek Povezava do prispevka
Meto Objavljeno 3. marec 2026 Share Objavljeno 3. marec 2026 Si mi mal upanja vzbudil, ampak sem na Amazon našel datume izdaj, ki so vsi v prihodnosti. Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 3. marec 2026 Share Objavljeno 3. marec 2026 Meto reče pred 4 urami: Si mi mal upanja vzbudil, ampak sem na Amazon našel datume izdaj, ki so vsi v prihodnosti. Eh, sem tudi sam živel v krivi veri Mogoče pa bojo vseeno izdali posthumno, če je imel že napisano zadevo. 1 Navedek Povezava do prispevka
Haderach Objavljeno 3. marec 2026 Share Objavljeno 3. marec 2026 Hecna zadeva pr Simmonsu je, da je v The Rise of Endymion en stranski lik (ki je ženska) z imenom Viki Grošelj. Ja, s šumnikom. Pa še v gorah se dogaja in je to ena domačinka-plezalka tam. Prepričan sem, da je to nekakšen easter-egg ... skriti poklon našemu Vikiju Grošlju. Dan Simmons je bil namreč tudi navdušen hribolazec. Dan Simmons was an avid outdoorsman and researcher, with hobbies that heavily influenced his writing. Based in Colorado since 1974, he enjoyed camping and mountain climbing. He also had a deep interest in the history of mountaineering and extensive research into 1920s climbing equipment. He spent years exploring the mountains in Colorado. 3 1 Navedek Povezava do prispevka
Etun Objavljeno 3. marec 2026 Share Objavljeno 3. marec 2026 Haderach reče pred 29 minutami: Hecna zadeva pr Simmonsu je, da je v The Rise of Endymion en stranski lik (ki je ženska) z imenom Viki Grošelj. Ja, s šumnikom. Pa še v gorah se dogaja in je to ena domačinka-plezalka tam. Prepričan sem, da je to nekakšen easter-egg ... skriti poklon našemu Vikiju Grošlju. Dan Simmons je bil namreč tudi navdušen hribolazec. Dan Simmons was an avid outdoorsman and researcher, with hobbies that heavily influenced his writing. Based in Colorado since 1974, he enjoyed camping and mountain climbing. He also had a deep interest in the history of mountaineering and extensive research into 1920s climbing equipment. He spent years exploring the mountains in Colorado. Hahaha ja, to sem moral takrat trikrat prebrati, ker nisem mogel verjeti 3 Navedek Povezava do prispevka
Sektor 13 Objavljeno 3. marec 2026 Share Objavljeno 3. marec 2026 Originalni cover je hud. Tale slovenski je pa "krneki", bljak... Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.