Skoči na vsebino

Smučanje

Denny Crane

Priporočeni prispevki

Zapadel je prvi sneg sezone in opažam, da nimamo nobene teme o slovenskem nacionalnem športu, preden je slednje postalo kolesarstvo.

Tema je namenjena razpravljanju o opremi, smučarskih izkušnjah, naraščajočih stroških smučarije, bednem stanju slovenskih smučišč in vseh ostalih zadevah, ki so povezane s smučanjem.

A se kaj smuča ali ne?

Povezava do prispevka

Razumem pomisleke o ceni smuč̣arije in vsega kar spada zraven. Nikoli ni bil poceni špas in vsako leto je dražje, ampak je možno najti cenovno sprejemljive opcije.

Za par dni na sezono je smiselna izposoja rabljene opreme. Sploh za otroke, ki zadeve prehitro prerastejo. Cel mesec že potekajo smučarski sejmi (prihajajoči vikend v Ljubljani), kjer je možno najti cenovno dostopnejšo opremo.

Od slovenskih smučišč letos na Golteh uvajajo enotno vozovnico za 20€, enako imajo tudi na Kopah (kar so imeli že lani). Na Kopah imajo ta teden v četrtek celo zastonj nočno smuko.

Ne vem sicer v kakšnem stanju sta smučišči, ker v Sloveniji nisem smučal že dolgo let, ampak glede na cene se bom v tej sezoni verjetno kaj zapeljal pogledat, čeprav mi lokaciji nista ravno sproti.

Jaz pa ravno čakam nove smuči in čez 2 tedna odrinemo na Kronplatz.

Povezava do prispevka

Kronplatz :wub: Moje prvo pravo smučišče. Še danes pomnim tisto hladno januarsko jutro (–18) leta 2015, ko sem prvič zaoral v rebrca tega bisera ... 

Zdaj z družino že nekaj let hodimo na Tre Cime, nastanjeni smo v apartmajski hiši kmetije skupaj s še eno družino, za en teden odštejemo dobrih 400 EUR (3 spalnice, 2 kopalnici, skupni prostor). Vozovnice so sicer vsako leto dražje, ampak nekako jih odtehta poceni nastanitev.

Je pa vsako leto večji problem naravni sneg in vse višje temperature, zaradi česar bodo to in podobna smučišča kmalu izginila.

Povezava do prispevka
  • 2 mesca kasneje...

Smnučanje je bilo zmeraj pocen Francija. Zmeraj smo šli s frendi imel en mini apartma in tam si se nasmučal ko bog tist teden. Blo je pa pivo že 15 let nazaj 7,5€ na smučišču, konfrit pa perutničke 24€. Tko da tist je blo res drago. Ampak tist teden smo reživel z instant polento in golažem iz konzerve.

Apartma + bus + karte niso ble 400e. Tudi danes mislim, da se da dobit zelo ugodno.

Kope, k je nekdo omenil. Si imel neke akcije vikend paketov. Sem bil letos v tem Grškovmu domu in je res top nov lušten hotel. Diskač spodej res proper!

Nasledn teden grem v Bosno, Vlašič. Pač nam je smučanje v drugem planu, ker baje ni neki infrastrukture, samo je pa soliden hotel z bazenom, wellnesom itd... dost  ugodna cena, pa gremo ker še nikoli nisem bil.

• Račka +1 2
  • Na jagodo +1 1
Povezava do prispevka
  • 1 mesec kasneje...

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...