Skoči na vsebino

Priporočeni prispevki

Skoda, letos je bila huda sansa vsaj za medaljo (sploh po izpadu favoritov). Imo letos nasa reprezentanca ni zgledala dobro, sploh v primerjavi z lanskimi predstavami. Glede na to, da smo imeli letos tako rekoc isto ekipo + dragic so bila pricakovanja upraviceno visoka in gladko lahko oznacimo rezultat za neuspeh, slovo pa je bilo se ekstra grenko in sramotno, sodniki gor al dol. Doncic je seveda postregel s par vrhunskimi predstavami ampak realno na tekmah, ki na koncu niso veljale kaj veliko. Basket, ki so ga igrali nasi je bil za moje pojme naporen za gledat, mislim da igraci ob doncicu in dragicu niso tako slabi, da ne bi mogli parirat bih/nemciji/belgiji/poljski itd. Valda je jasno kdo je sef ekipe, ampak prevec je bilo na doncicu. Tudi razpolozenje je bilo na pogled slabse kot lani, je kriv pritisk, zivcnost dragica, trenerski stab z manjkom avtoritete niti nima veze. Meni (pa mam filing, da kar nekaj ljudem) je navijaski zanos iskreno upadel ze po objavi spiska. Na tej tocki je postalo jasno, da pravega gazde v tej ekipi ni oz. da selektor nima moci korektno izbrat mostva. 5 playev ob manjku visine/moci je milo receno smesno sploh ko ti na playu lahko odigra tudi prle. Niti nima veze ali bi odrezal rupnika, samarja ali nikolica(najbolj logicno bi bilo 2 od teh), selekcija je bila smesna. Ti igralci na koncu itak niso igrali, enega hrovata pa bi imo krvavo rabili. Sem mega fan zokija in njegovega zanosa ampak ce njegovega izpada ne mores nadomestit ze proti poljski mas problem (itak je bila rotacija blazic/prle/zoki tekom prvenstva imo cudna). Meni se zdi logicno, da je sekulic po lanskem uspehu ostal v sedlu, ampak za naprej pa bo treba razmislit. Delat z lukom bo verjetno tezko za vsakega ker bo vedno vecji od ekipe in imo je tu odgovornost na vseh funkcionarjih na zvezi, da se za naprej naredi red.

Povezava do prispevka
Navedek
sLOLvenija. Lako ćemo. Ni se treba borit. Dejmo solirat.
Na tej tekmi se je pokazalo vse kar je narobe na Košarkarski zvezi, s trenerjem, ki ga imamo in odnosom, ki ga gojimo.
Najprej smo se odpovedal obrambnjaku Hrovatu, zato, da smo na izlet peljali Rupnika. Rešil smo se tudi Čebaška, ki gara in svoje zadene in se ne sili. Dober role player, ki ima vsaj višino. Ne, dajmo 5 playev pa Rupnika, dajmo imet selektorja, ki se pizdi na vsako odločitev in ki ne zna delat menjav. Tipa, ki tekme začenja z Nikolićem, ki je idealen za prihod v igro kasneje, da ti trga 5 minut obrambe, ko so igralci zmatrani.
Na alkohol ne moreš vsega zmagat. Smo ena od samo treh reprezentanc, ki je prišla na Evropsko s praktično vsem kar imamo (še Finci in Litovci), večini je manjkalo precej vrhunskih igralcev. Sistem "lako ćemo", dobili smo Poljake, ki bi jih moral sesut z resnim pristopom od začetka in preganjanje Dragića, da pride iz penzije za Sekulića, je samo del problema. Če ne spoštuješ tekmeca si tukaj kjer si.
Upam, da je to Sekulićeva zadnja tekma in da se končno odločimo za tujega selektorja in ne za šarlatane na klopi. Na vseh tekmah proti "slabšim" tekmecem smo igrali nikakvo obrambo.
Pizditi se nad res vsako odločitvijo (ja, sodniki so slabi, ampak za vse) celo prvenstvo, slab selektor in slaba priprava. Tako Poljaki kot Bosanci so nas premagal pošteno in na borbo in taktiko. Naši pač lažje igrajo proti boljšim ekipam. Da ne bo pomote Poljska je realno najslabša ekipa v polfinalu, poraz Srbije z Italijo je veliko manjša bruka kot tale naš poraz.
15 minut katastrofalne igre v četrtfinalu, ki ni stvar kakovosti, temveč stvar slabe priprave na tekmo in attituda, pove veliko o pravih karakterjih.
Ko nimaš selektorja je jeba. In ta tekma je še enkrat več pokazala razliko med Kokoškovim in načinom vodenja in mirnosti in nateguna Sekule. Primerjajmo Sekulića s Scariolom, ki s pol španske ekipe, ki je veliko manj uigrana kot recimo naša, kaže kako se igra, spoštuje nasprotnika in se na vsakogar resno pripravi. Ko se igralec zajebava dve akciji, ga lepo posede.
Naslednja "težava" je pa Dončić. Talent, ki ga v Sloveniji, verjetno celo v Evropi ne bo več. Ekstra igralec, s potezo več, bog košarke. Res je, star je 23 let, ampak treba bo živet bolj športno in ugotoviti, da basket ni individualni šport. Ko mu gre potegne vse, ko mu ne gre, dela oslarije, se pizdi in ne dela drugih več toliko boljših. Valda ima tudi on lahko slabo tekmo, ampak pri največjih (in Donke to trenutno nedvomno je) so tekme na tem nivoju, ki so slabe res redke. Ko se pizdi in pizdi to seli na vse soigralce. Seveda bi nek Kokoškov Dončića spravil na bolj resno raven, bo pa moral tudi malo odrasti.
Vsi razlogi zakaj pravim, da Dallas ne bo prvak so se pokazal na tej tekmi. Basket je ekipni šport, kjer rabiš delat prave odločitve in individualno tekem ne moreš reševati nenehno. Na srečo je Donke nor talent in bo imel, ko bo postal malo bolj resen in dobil malo boljšo ekipo še možnosti razvit svojo igro, ampak vse težko rešiš sam. Tudi evropski basket ni NBA, rinit v raketo, kjer imaš pet ljudi z rokami gor pač ni isto.
Mi potrebujemo še vsaj dva Hrovata, ki bosta trgala obrambo in nehat vozit rekreativce na prvenstvo. Reprezentanca z izjemo Gogija, je tukaj lahko še kar nekaj let, igralci se poznajo, potrebujejo pa resnega selektorja, ki bo naredil red.
Čas je, da Rašo (če se sploh uvrstimo na svetovno prvenstvo) razmisli o resnem selektorju, če je kak šport, kjer delo z mladimi ni tak problem pri nas je to košarka. Resda manjka centrov, ampak tole tekmo bi Kokoškov dobil v prvem polčasu in jo kontroliral do konca. Sekulić pač tega ne more. Poljaki so zmagali zasluženo, nimaš kaj.
Skratka, manj se pizditi nad sodniki, razmišljat o selektorju, igrat ekipno in spoštovat nasprotnike. Premagala nas je veliko slabša ekipa, ki je pa verjela, se borila in ni podcenjevala. In s tem imamo mi težave, na velike se na palimo, "male" bomo pa z lahkoto. Škoda je pa za Gogija, da se je vrnil v tole. Upam, da se mu bodo zahvalil za vse in ga nehali klicat, da še igra. Tip je naredil svoje, boril se je kot lev, igrat po 30 minut in poslušat Sekulo pa najbrž ni najlažje.
Pred kratkim sem v debati s fanti na fuzbalu rekel, da smo realno v četrtfinalu, ker ni pravega attituda in selektorja, ker so naši malo nonšalantni. Pogoji za izpad so bili izpolnjeni. Pero Vilfan s svojim rodilnikom, dvojino, mešanico širokih in ozkih o-jev in vidnim nepoznavanjem osnovnih košarkarjev, na alkohol ne moraš igrat dolgih turnirjev in evropsko prvenstvo je verjetno (če izvzamemo dve ekipi) veliko težje kot so recimo Olimpijske igre. Porazi so sestavni del lajfa in športa. Nisem si pa mislil, da bomo po vsem tem izpadli proti Poljakom, ki niso niti Finci, kaj šele kaj drugega.
Po vsem tem je pa treba povedat, da je čas, da Fiba na turnir pošlje najboljše sodnike, ki jih ima, ker gledanje pol reprezentanc, ki se celo tekmo samo pizdijo res ne vodi nikamor, tekma Gruzija vs Turčija, je pa samo eden od primerov več diletantizmov teh sodnikov.
 

 

Povezava do prispevka
Nodi reče pred 34 minutami:

samar, glas, radović, ciani, ščuka, macura, duščak

A glas ostaja v partizanu? Meni bi ga bilo zanimivo spremljat v situaciji, kjer bi lahko igral vidno vlogo tudi v napadu. Upam, da bo radovic izkoristil odsotnost dragica v olimpiji in si izboril neko vlogo pa da scuka naredi preskok pri mornarju. Skoda mi je tudi, da krka ni obstala v prvi aba ligi, ampak bo imo vseeno zanimivo spremljat ce bo pri okornu kdo naredil korak naprej. Od mladih je treba verjetno omenit se klavzarja, menda se mu letos v spaniji obeta solidna minutaza

Povezava do prispevka
UnKn0wn reče pred 4 minutami:

A glas ostaja v partizanu? Meni bi ga bilo zanimivo spremljat v situaciji, kjer bi lahko igral vidno vlogo tudi v napadu. Upam, da bo radovic izkoristil odsotnost dragica v olimpiji in si izboril neko vlogo pa da scuka naredi preskok pri mornarju. Skoda mi je tudi, da krka ni obstala v prvi aba ligi, ampak bo imo vseeno zanimivo spremljat ce bo pri okornu kdo naredil korak naprej. Od mladih je treba verjetno omenit se klavzarja, menda se mu letos v spaniji obeta solidna minutaza

Pogodbo ima še za 2 leti

Povezava do prispevka
Gatsu reče pred 15 minutami:

Takle mamo. Igralec poškodovan igra in potem še z injekcijo in prevzame odgovornost za poraz... Naš selektor pa.....

 

 

 

Ja, Donke zna priznat svoj bad day. Ampak spet, krivit Sekulo zdaj za vse... kaj je model kriv, če igralec ne zadene polaganja sam kot duh?

  • Račka +1 1
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka

Sekulic je kriv, da je ekipa brez doncica totalno impotentna, kriv je da ima 5 playev med 12 igralci. Proti tem poljakom bi morali igrati najmanj egal tekmo tudi brez doncica (tbh tudi brez gogija). Meni se zdi glupo igrat take tekme pod blokado fak, kot da bi bilo cez en dan kaj boljse

 

@Nodi zdelo se mi je, da sem nekje bral nekaj o moznosti posoje. Upam, da si izbori vlogo v ekipi

Povezava do prispevka

Če so bili naši dobro pripravljeni na te lažje tekmece sem jaz papež. Pizda ne moreš dobro igrat obrambe proti mnogo nevarnejšemu nasprotniku z več nevarnimi igralci potem pa popolnoma flopnit proti Poljski kjer se vse vrti okrog dveh. In enega od njiju je iz meni neznanega razloga v prvem polčasu pokrival Luka fucking Dončič... 

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...