Skoči na vsebino

Trenutno igram [03/2026]

Priporočeni prispevki

Platina je men najbolj smetarski gimmick v gamingu, ki ni vezan na monetizacijo (ker walda so mi lootboxi i slično slabši).

Sam tako, ko se kupi nov plejc se takoj izklopi notification za trofeje in je to to, sam da mi ne popupa teh smeti. Saj po eni strani občudujem, ko nekdo platina nek res ekstra zajeban špil, kapo dol, sam malo pa mi je tudi lame :D.

• Račka +1 1
Povezava do prispevka
MaDrung reče pred 56 minutami:

Vsak ma svoje razloge za igranje. Določen folk (me included) radi končamo kar začnemo. To me včasih tepe (tok ko achievementi v WoW).

Tudi jaz rad končam, kar začnem. Ampak platine ne štejem za končanje, pač pa creditse, razen pri igrah, kjer je očitno še mišljeno, da se igra naprej in creditsi niso true ending. Platina mi je bolj tako ... Kljukanje nekih goalov, ki večkrat z realnim igranjem sploh nimajo veze. Pa BTW začel sem ful zagnano, v X360 časih sem si v srednji šoli  dobesedno naprintal achievement liste igric. Sam pol sem dojel, da je pri dosti igrah pol neko pokvečeno igranje. Jaz rad igram tako kot mi najbolj paše, ne pa da moram XY sovražnikov ubit na XY način z XY skillom. Seveda pa nič proti ljudem, ki jim to sede, recimo g. Profesor je dober primer človeka, k mu kapo dol, ker ima par brutalnih platin, za katere vem, da moraš bit res dober, skilled in z velikim penisom, da jih dobiš.

• Račka +1 1
Povezava do prispevka

@Konec igre odvisno je od igre same in developerjev kakšne ach postavijo, če jih postavijo dobro igrici povečajo dejansko replay value, maš pa v enih igricah k so obskurne trofeje in so dejansko čisti pain in the ass. odvisno je pa od samega igralca, da prepozna kaj mu je v užitek in tam lovi platino, jaz sem RDR2 naredu 95% vse je bil užitek, da bi pa vse trofeje pa mi neb bil, ker lovit živali in nabirat rastline je totalno boring, plus par ach je blo, da morš igro začet znova in sprobat neki kar v prvem skozihodu nisi, kar spet ni ravno zabavno. recimo psychonauts 2 je mel konkrektno hude trofeje in sem jih naredil vse 100% z užitkom. 

Povezava do prispevka
Konec igre reče pred 49 minutami:

Tudi jaz rad končam, kar začnem. Ampak platine ne štejem za končanje, pač pa creditse ... Kljukanje nekih goalov, ki večkrat z realnim igranjem sploh nimajo veze.

Noro mi je, da je treba take stvari pisat kot da niso samoumevne.

• Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka

Men so tudi platine whatever. Če pa drugem folku pašejo super. Jst jih vidim kokr en način "gemificiranja" gametima, ki ti ga lahko da igrica, potem ko jo obrneš in vidiš vse skrivnosti. Pa pri enem folku tud za nekakšne Badge of honor, potrditev da so res hudi v špilu.

V moj flow igranja, k probam stisnit čimveč Polica špilov v tisto 1-2 ure na dan igranja k ga mam, to itak tok ne paše kokr ne kakšen kompetitiven multiplayer. Zdele je v razmaku dobrih 30 dni uletel Nioh 3 (bomba), RE Requiem (baje atomska bomba) in še Fatal Frame 2 R (če niso tehnično zafukal (so), tud petarda od špila). Torej trije must play naslovi, kjer bo že vanilla obračanje vsega vzelo kakih 60-70 ur. Jst se pa do TVja privlečem ob 21:30, posran, zdelan in napol mrtev. Kake platine luba duša.

uredilo bitje Galko
  • Račka +1 2
Povezava do prispevka
Mutombo reče pred 3 minutami:

Saj mas zdaj masino za fino kavo delat lohk sfuras celo noc :D

Yes, zelo dober plan ya :D

Na začetku sem pri Nioh 3 šel ene dvakrat z glavo skoz zid in potegnil seanso do 1ih ponoči, k sem hotel naresti bossa (zdej sem ratal inteligenten in igram ko največja pička in nimam več teh problemov). Pol sem se pa še eno uro tresel v postelji od adrenalina in zaspal ob 02:00. Vstaja se pa ob 06:00 al pa 07:00 na zelo dober dan, pa itak akcija skoz.

Kaj nej rečem, tistih 25% robuste v Areyevi kavi ni preveč pomagalo :D :D

Povezava do prispevka

Plus upam si trdit, da so ach sm zboljsal igralno izkusnjo, ker konc koncev je to neka nagrada, ki ni mikro transakcija, je zasluzena. To je kot da reces zakaj bi v fromsoft spilu boljso sablo vzel, ker itak nagrade za trud ne rabis, ampak lahk tud brez tega uzivas v spilu

Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 2 minutama:

Aja, evo, v Stray sem dejansko šel ulovit tisto platino, ker mi je bila kul atmosfera in se je dalo drugi run obrniti v slabih dveh urah.

#cozy

Jz pa mislim, da nam platine naredu ker se mi ne da spat 1 uro in spreminjat nastavitve za rest mode hehe

Povezava do prispevka
ke_kit reče Pravkar:

Que? Tega se ne spomnim. Mogoče eno in-game uro? Nimam v glavi, da bi moral pustiti mačko spati dejansko eno uro. :D

Ja dejansko je ach da more macka spat 1 uro, valda ni potrebno with one sitting sm jz nam tekom igrice nikol spal toliko 

Povezava do prispevka
Dejch reče pred 8 minutami:

Ja dejansko je ach da more macka spat 1 uro, valda ni potrebno with one sitting sm jz nam tekom igrice nikol spal toliko 

Ajaaaa, več manjših seansic in to. Hmm, verjetno mi je uspelo organsko doseči ta achievement. I'm autistic like that (beri, rad božam živali v igricah). :D

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka

Svaka ti cast, ker jz sm spal sm tm pr unmu glasbeniku k sm mu music sheete prnasal. Sicer sm zdej v drugo mesto prsu pa bom mogoce tm zavedno probal kej vec spat. Zgodba mi je drgac dobra.

Povezava do prispevka
Dejch reče pred 17 minutami:

. To je kot da reces zakaj bi v fromsoft spilu boljso sablo vzel, ker itak nagrade za trud ne rabis, ampak lahk tud brez tega uzivas v spilu

Sabljo dejansko imaš v igrici, to ni nek badge v ps ali steam profilu lol wtf

• Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka

Mimogrede, en najtežjih delov tekstovne pustolovščine Kontrabant 2 za Zx Spectrum je bil, ko si moral v realnem času čakati 15 minut na nekem določenem delu igre. Mislim, po kateri logiki bi igralec lahko to sploh ugotovil? 15 minut brez diranja tipkovnice, da si lahko potem sploh nadaljeval (in končal) igrico.  Nobenega hinta. Pa niti achievementa/trofeje nisi dobil zaradi tega. :) 

uredilo bitje DaCapo
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka
Heretik reče pred 1 uro:

Noro mi je, da je treba take stvari pisat kot da niso samoumevne.

No, saj jaz nimam ene platine. Izključno opravljam WoW achievemente (WoW je itak my one lifelong game očitno).
Drugače pa ta pattern opažam pri igrah, ki imajo več side questov. Pogosto se najdem, da opravim vse stranske aktivnosti, razen če so res ponavljajoče ali nimajo nobene zgodbe.
Ni mi to nekaj bistveno pomembno, ampak v spektru stvari, ki pritegnejo mojo pozornost je to definitivno ena. Enako na šihtu. I finish the shit I start. Enostavno tako deluje moj reward circuitry.

uredilo bitje MaDrung
Povezava do prispevka
Gost
Tema je zaprta za nadaljnje odgovore.
  • Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...