Skoči na vsebino

Trenutno igram [04/2026]

Priporočeni prispevki

Ponavadi igram samo eno igro, sedaj pa sem svoj Mass Effect 3 run prekinil s Pentiment-om. Zelo prijetno presenečenje. Sploh ne vem kaki tip igre je to, meni se zdi to bolj kot knjiga, ki jo lahko delno pišeš tudi sam. Super nakup za 10 eur in definitivno jo preigram še kdaj :)
Aja prvi run sem obtožil 2 duhovnika (act 1 & 2). Topolo priporočam za vse ki jih ne moti preveč branja.

• Račka +1 2
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka

Hmmm. Podobno kot Galko sem se jaz počutil, ko sem igral Dave The Diver. :)

dave_diver.jpg.bf4c3831032385760b8d8e64ab9b3997.jpg

Fatal Frame2 pa skorajda ne upam pognat, čeprav je že inštaliran in ikona lepega metuljčka /srhljivo/ prijazno vabi ...  

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
Heretik reče Dne, 25. 4. 2026 at 1:01:

Igram Prey in Pragmato. Oba špila sta ok, ampak ne vem kako bi reku, mi ne šopa dopamina, it does nothing to me. Pač stiskam tipke in napredujem, ampak je kot da bi sedel in gledal v steno samo da mi ni dolgčas.

Drgač jaz sem enkrat na tem forumu mal na izico tauntal Prey in je bila precej pizdarija. Se drgač strinjam s tabo, saj je kompetentno narejena igra, ni zdaj da kaj posebej ne štima z njo, ampak jebeno isto: it does nothing to me. Pa obožujem žanr immersion simov, ampak mi je tako, prvih 5 % System Shock 2 postaje mi ima več vzdušja kot komplet Prey. Razfukan kip svobode v Deus Ex mi ima več vzdušja kot komplet Prey. Prvo podzemlje v Thiefu mi ima več vzdušja kot komplet Prey. Pa sem vse tri igral xy let po izidu kot študent oziroma že post-študent. Prey mi je tako ... dobro je za koga je, saj ni slaba igrica, ampak čuti se, da ne upa biti tako drzna kot klasike žanra. 

• Račka +1 1
  • Na jagodo +1 1
Povezava do prispevka

Preyu (temu ta boljšemu, immersive simu) manjka neko O shit! izhodišče oz začetna premisa, ki bi potem dodala še carski lore, sovražnike, zajebanega glavnega antagonista, okolja, občutek za lokacije itd. Prey ima pa najbolj mid izhodišče ever (prišli so neki zajebani chicken pajki, kle na postaji so evo, neki nared), pol pa še nič ne naredi, da bi zadevo izpeljal bolj dinamično, da bi kej natwistal vse skp, odlomil igralca s kako insane lokacijo itd. Kot da so bli devi zadovoljni z najbolj vanilla vesoljsko postajo, ves effort so pa potem dali v immersive sim elemente...

...kjer so pa IMO naredili tak ekosistem immersive sim mehanik, da se podriska na vse bioshocke in dishonorede ter si ga usput zdrka na faco še vsem deus exom, system shockom in thiefom - vse v enem kadru, v enem snemanju, fuck it we'll do it live. Kar je BG 3 za roleplaying mehanike je Prey za immerisve sime, imo.

Škoda, da se žanr res svinjsko slabo prodaja, s proper izboljšavami bi lahko bil Prey 2 res next level žanra :(

• Račka +1 2
Povezava do prispevka
Galko reče pred 49 minutami:

...kjer so pa IMO naredili tak ekosistem immersive sim mehanik, da se podriska na vse bioshocke in dishonorede ter si ga usput zdrka na faco še vsem deus exom, system shockom in thiefom - vse v enem kadru, v enem snemanju, fuck it we'll do it live. Kar je BG 3 za roleplaying mehanike je Prey za immerisve sime, imo.

Kaj so te immersive sim elementi, ki so boljši kot v naštetih igrah?

(Drugače resno vprašanje, ne bom kontriral iz principa, samo ker sem bil nad Prey glede na vso hvaljenje konkretno razočaran.)

Povezava do prispevka
Konec igre reče pred 56 minutami:

(Drugače resno vprašanje, ne bom kontriral iz principa, samo ker sem bil nad Prey glede na vso hvaljenje konkretno razočaran.)

Najprej to da če igraš z alien močmi, čist samosvoja fajt2fajt, quest2quest izkušnja napram "normalnemu" gameplayu.

Pa gluegun ti da opcije, toy crossbow tudi. Queste lah rešiš na različne načine, pa tud zajebeš jih lah.

• Račka +1 1
Povezava do prispevka
Konec igre reče Dne, 26. 4. 2026 at 11:42:

Kok ti pusti reševati zadeve po svoje je blo men noro, ta del immersive sim aspekta. Tok so nardil dobre sisteme, da so prebili šablonsko hekiruj/vlomi/najdi kodo gamificiran princip, ki je v bistvu sam mal lepši A / B / C, in so prešli že ornk na raven, da lahk ene zadeve delaš čist po svoje. Ne vseh "ugank", valda, ampak kr dosti delov celotnih stopenj.

Ena taka free open yolo mehanika je bila uporaba stroja za gašenje s trdo peno, s kerim si lahko delal po stenah oprijemala. S tistim sranjem si lahko delal čuda, če si bil pripravljen eksperimentirat. Jst sem lezel po stropih in po sobah, kjer nisem imel kaj iskat, sam zato ker sem si skor vse sobe spremenil v plezalne poligone. Res nora mehanika.

Druga stvar so bili Evil skillsi od chicken vesoljcev, ki jih omenja že Wera. Tist je tud POPOLNOMA obrnilo delanje izzivov in je lahko čist brejkalo celoten špil, tok alter pristope si lahko ufural. Lahko si se teleportiral, se spriminjal v vesoljce, lohk si se spreminjal v šalco za kofe, če ti je pasal, ffs.

Tko da ja, ta vidik je bil men vsaj en nivo nad vsem ostalim. Recimo system shock, kokr noro dober mi že je, ima v principu še vedno samo mal lepše narejene A / B / C izzive in uganke.

uredilo bitje Galko
Povezava do prispevka
Weraziel reče pred 15 urami:

Igram RDR2 na PS5 pa majketi da ne opazim, da je 30fps. Čist smooth izkušnja.

LENNY!! Leeeeeeeenny!!!

Saj to je vedno tak, dokler ne preklopila na 60+ fPS spil in greš potem nazaj. pol pa opaziš in to zelo.

• Račka +1 1
Povezava do prispevka
Galko reče pred 23 urami:

Kok ti pusti reševati zadeve po svoje je blo men noro, ta del immersive sim aspekta. Tok so nardil dobre sisteme, da so prebili šablonsko hekiruj/vlomi/najdi kodo gamificiran princip, ki je v bistvu sam mal lepši A / B / C, in so prešli že ornk na raven, da lahk ene zadeve delaš čist po svoje. Ne vseh "ugank", valda, ampak kr dosti delov celotnih stopenj.

Ena taka free open yolo mehanika je bila uporaba stroja za gašenje s trdo peno, s kerim si lahko delal po stenah oprijemala. S tistim sranjem si lahko delal čuda, če si bil pripravljen eksperimentirat. Jst sem lezel po stropih in po sobah, kjer nisem imel kaj iskat, sam zato ker sem si skor vse sobe spremenil v plezalne poligone. Res nora mehanika.

Druga stvar so bili Evil skillsi od chicken vesoljcev, ki jih omenja že Wera. Tist je tud POPOLNOMA obrnilo delanje izzivov in je lahko čist brejkalo celoten špil, tok alter pristope si lahko ufural. Lahko si se teleportiral, se spriminjal v vesoljce, lohk si se spreminjal v šalco za kofe, če ti je pasal, ffs.

Tko da ja, ta vidik je bil men vsaj en nivo nad vsem ostalim. Recimo system shock, kokr noro dober mi že je, ima v principu še vedno samo mal lepše narejene A / B / C izzive in uganke.

No jaz sem ga pol zdej zbrisal. Se strinjam s tem kar praviš, ampak meni špil nima nobenega vzdušja. Pri SS2 sem prebral vsak log, se ustavljal v prostorih, si jih ogledoval in si predstavljal, kako so ljudje živeli tam, ko so pluli po vesolju. Vživel sem se v človeka, ki je sam na mrtvi vesoljski ladji, ki drsi čez vesolje in ki je nekoč gostila bogato življenje, sedaj je pa prepredena z monsterji in psihopatsko AI. Prey je pa pa kot da bi bil v nekem 3d editorju za fiziko. Res lahko delaš svašta, samo jaz ne vidim razloga, da bi delal svašta.

• Račka +1 1
Povezava do prispevka

Ja, sem skapiral prepozno. 

Aja, ko se na bossu začnejo pojavljat oči, a je to zato ker chainam tolk kart skup, al bi se to zgodilo tudi če ne bi spemal? K v prvih levelih ni mel noben boss tega, zdej pa vsak. Also Maximum Overkill plx, vsaj x2 max treba prit. (sam ne da pride fakin smrt)

Povezava do prispevka
Majek reče pred 44 minutami:

Saj to je vedno tak, dokler ne preklopila na 60+ fPS spil in greš potem nazaj. pol pa opaziš in to zelo.

sem igral RDR2 tud na PCju pa res ne vidm očitne razlike (nb4 slab pc maš)

se pri Bloodbornu bolj opazi 30fps, mogoče se gre pa bolj za to da je RDR2 tok spoliran, da ni dropov v performancu 

Povezava do prispevka

Zdej sem proti koncu Pragmate, za eno rudniško smeno ur sem fuknu not (12), verjetno danes obrnem. Ne strinjam se s tako visokimi ocenami, ki jih ostali podeljujete.

Arhitektura in level design je zanič, veliko je majhnih prostorov, kjer se počutim utesnjenega in veliko je ponavljanja. Nadležno mi je, da te igra sili v iskanje skrivnosti, da tekaš naokoli in iščeš njihove nagrade ko ena miš v labirintu. Naj ob tej priložnosti uradno jebem mater tipu, ki je zasnoval kontejnerski level, še lih nekje ob treh zjutraj sem naletel nanj, mislu sem da se mi bo strgalo.

Boj deluje kot neka mešanica poteznega in realnočasovnega, je precej fun, zaradi tega tudi igram. Osrednja stvar so upgrejdi in loadi opreme s katero greš na bojišče. Tu mi je šibka točka.

Igra je za začetek blazno prelahka in sploh ne vidim pomena, da bi se ukvarjal s tem kaj equippam. Dejansko niti ne vem, katere module točno imam in delujejo mi prešibki. Ni tistega "wooow, to bi rad imel, kaj ga bo zdej pokalo" občutka. Ali pa da bi opazu, da sem si naredu slab setup in bi bla igra dost težja. Pomoje tudi če si ne bi ničesar sploh equippal bi čisto normalno obrnu igro. Ni nobenega taktiziranja in razmišljanja, da bi razmišljal v kaki situaciji kaj vzet. Umrl sem dvakrat, prvič na začetku neki, drugič ko sem prišu v rdečo sobo praktično brez itemov. Boss fighti so zelo weak, ker ne vem komu se je zdelo pametno naredit boss fighte razvlečene in razredčene, namesto da bi bili kratki do srednje dolgi in intenzivni, kot so recimo pri Elden Ringu. Recimo pri temu bossi testirajo tvojo potrpežljivost, te učijo se pomnit vzorce napadov, te silijo v tem, da najdeš ritem ipd. Pri Pragmati je boss fight: ne umret od dolgčasa dovolj dolgo časa. Dobesedno samo tečeš naokoli in pritiskaš gumbe. Ne vidim kako bi blo možno sploh umret pri bossu.

So mi pa roboti estetsko zelo dobri, bi si pa želel več raznolikosti pri njihovih napadih, pa tudi pri svojem orožju, kjer imaš ta najbolj basic nabor: pištola, brzostrelka, pumparca, nek plasma blast, laser beam, homing missiles. Ne vem, mogoče sem kle preveč kritičen, ma meni gunplay ni neki baš.

Zgodba je meh, odnos med protagonistoma je dober, mešanica anime in zahodnjaške tradicije dialogov in scenarija, kar me moti je da mestoma malo preveč klišejska in namenoma oko ovlažujoča na poceni način.

uredilo bitje Heretik
Povezava do prispevka
Heretik reče pred 8 minutami:

Zdej sem proti koncu Pragmate, za eno rudniško smeno ur sem fuknu not (12), verjetno danes obrnem. Ne strinjam se s tako visokimi ocenami, ki jih ostali podeljujete.

Arhitektura in level design je zanič, veliko je majhnih prostorov, kjer se počutim utesnjenega in veliko je ponavljanja. Nadležno mi je, da te igra sili v iskanje skrivnosti, da tekaš naokoli in iščeš njihove nagrade ko ena miš v labirintu. Naj ob tej priložnosti uradno jebem mater tipu, ki je zasnoval kontejnerski level, še lih nekje ob treh zjutraj sem naletel nanj, mislu sem da se mi bo strgalo.

Boj deluje kot neka mešanica poteznega in realnočasovnega, je precej fun, zaradi tega tudi igram. Osrednja stvar so upgrejdi in loadi opreme s katero greš na bojišče. Tu mi je šibka točka.

Igra je za začetek blazno prelahka in sploh ne vidim pomena, da bi se ukvarjal s tem kaj equippam. Dejansko niti ne vem, katere module točno imam in delujejo mi prešibki. Ni tistega "wooow, to bi rad imel, kaj ga bo zdej pokalo" občutka. Ali pa da bi opazu, da sem si naredu slab setup in bi bla igra dost težja. Pomoje tudi če si ne bi ničesar sploh equippal bi čisto normalno obrnu igro. Ni nobenega taktiziranja in razmišljanja, da bi razmišljal v kaki situaciji kaj vzet. Umrl sem dvakrat, prvič na začetku neki, drugič ko sem prišu v rdečo sobo praktično brez itemov. Boss fighti so zelo weak, ker ne vem komu se je zdelo pametno naredit boss fighte razvlečene in razredčene, namesto da bi bili kratki do srednje dolgi in intenzivni, kot so recimo pri Elden Ringu. Recimo pri temu bossi testirajo tvojo potrpežljivost, te učijo se pomnit vzorce napadov, te silijo v tem, da najdeš ritem ipd. Pri Pragmati je boss fight: ne umret od dolgčasa dovolj dolgo časa. Dobesedno samo tečeš naokoli in pritiskaš gumbe. Ne vidim kako bi blo možno sploh umret pri bossu.

So mi pa roboti estetsko zelo dobri, bi si pa želel več raznolikosti pri njihovih napadih, pa tudi pri svojem orožju, kjer imaš ta najbolj basic nabor: pištola, brzostrelka, pumparca, nek plasma blast, laser beam, homing missiles. Ne vem, mogoče sem kle preveč kritičen, ma meni gunplay ni neki baš.

Zgodba je meh, odnos med protagonistoma je dober, mešanica anime in zahodnjaške tradicije dialogov in scenarija, kar me moti je da mestoma malo preveč klišejska in namenoma oko ovlažujoča na poceni način.

Meni je bilo najbolj hecno, ko sem našel prvi Red room in piše extremely dangerous :D MILDLY, pobi. MILDLY dangerous.

Jaz mam zdej kake 4 ure v igri. Sci fi artstyle mi paše, combat mi paše (tudi če je mal bolj easy trenutno). Nimam nekih kritik, vse je ok. Mogoče je pa ravno to kritika. Razen dobrega obcutka pri combatu, mi nic ni nadpovprečno hudo.

V bistvu, zelo kompetentna igra. 

Povezava do prispevka
Gost
Tema je zaprta za nadaljnje odgovore.
  • Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...