kemik Objavljeno 15. december 2020 Share Objavljeno 15. december 2020 (urejano) Navedek Crimson Desert is an open world action-adventure game that combines elements of narrative driven single-player games with online multiplayer functionality. Ta trailer je nekej najboljšega, kar sem videl letos v gaming industriji. Noro lep in odprt svet, action packed borilni sistem ki spominja na Dragon's Dogmo in obilica opcij - od plezanja, castle siegov in jahanja zmaja???? Če prav razumem štorijo so momci najprej hoteli narest MMO, verjetno neko vrsto nadaljevanja Black Desert online in vmes naredili 180 in sedaj delajo story driven open world action adventure s pridihom MMOja - mogoče v obliki end gejma, kjer se ti unlockajo siegi ki jih delaš skupaj z drugimi igralci. Vseeno se vidi da je še work in progress - carski frame dropi, ampak kul da tega ne skrivajo, pa precej nekih iskric med bojem, upam da mal umirijo vse skupaj. 15. december 2020 uredilo bitje kemik 1 Navedek Povezava do prispevka
Lepi Šime Objavljeno 16. december 2020 Share Objavljeno 16. december 2020 Po nekaj malega izkušenj z BDO ti lahko povem, da iskrice ostanejo Sicer pa vizuelno zelo lepa igra. Se pa vidi, da so azijci po glasovih v borbi Navedek Povezava do prispevka
LeBron Objavljeno 16. december 2020 Share Objavljeno 16. december 2020 Res zgleda nice, še posebej jahanje zmaja. Kot da si Jon Snow. Navedek Povezava do prispevka
F5ve Stringed Objavljeno 16. december 2020 Share Objavljeno 16. december 2020 Men na prvo zogo zgleda kot prastari Two Worlds, ampak popiljen in stokrat bolj vreden igranja 1 Navedek Povezava do prispevka
TrippinBalls Objavljeno 17. december 2020 Share Objavljeno 17. december 2020 (urejano) špil s krizo identitete? 1 leto nazaj je špil v marketing materialu imel MMORPG, zdele vidim, da te omembe ni nikjer več. thumbs up za narrative SP story. hopefully bo igralno, ker cash shop bodo brez dvoma uturli nekam notri. its the asian way. kemik reče Dne, 15. 12. 2020 at 23:17: seeno se vidi da je še work in progress - carski frame dropi, ampak kul da tega ne skrivajo, pa precej nekih iskric med bojem, upam da mal umirijo vse skupaj. ya wish. če se ne iskri pol ni asian eyecandy. 17. december 2020 uredilo bitje Super Km3t Navedek Povezava do prispevka
kemik Objavljeno 17. december 2020 Avtor Share Objavljeno 17. december 2020 Nevem, mene je scale sveta popolnoma sezul in sem ful srečen, da ne delajo MMOja več. Če jim uspe notri zadegat solidno zgodbo bo to eno od lepših presenečenj. Navedek Povezava do prispevka
Gatsu Objavljeno 17. december 2020 Share Objavljeno 17. december 2020 Tole zna res odtrgat. Combat zgleda res hud ker je videt da imajo orožja in akcije pravo težo, tak da bo upam užitek uporabljat kak 2hander tko ko v souls igrah Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 18. december 2020 Share Objavljeno 18. december 2020 Izgleda glih tolk kul kot ne izgleda kul teh 15fps med bojevanjem. Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 13. december 2024 Share Objavljeno 13. december 2024 pozno v 2025 na PS5 tole bo bomba Navedek Povezava do prispevka
planetarium Objavljeno 14. december 2024 Share Objavljeno 14. december 2024 Nevem zakaj mi ne klikne. Po vseh parametrih bi moral biti navdusen pa mi deluje zelo meh. Mogoce je to, da se azijci hocejo it srednjevesko evropo in je potem vse malo cudno in prazno. Upam, da se motim pa je to nekaj takega kot Dragons Dogma. Navedek Povezava do prispevka
zasledovalec Objavljeno 14. december 2024 Share Objavljeno 14. december 2024 A niste se nc navelicani teh 3rd person action fantasy spilov. Se mi zdi ko da je 1/2 novih AA(A) stvari, ki izide sam se to. Precej boring. Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 14. december 2024 Share Objavljeno 14. december 2024 zasledovalec reče pred 12 minutami: A niste se nc navelicani teh 3rd person action fantasy spilov. Se mi zdi ko da je 1/2 novih AA(A) stvari, ki izide sam se to. Precej boring. Kok jih je pa blo dejansko dobrih? V zadnjih 10tih letih Witcher 3, God of War tanovadva, Breath of the Wild, Tears of the Kingdom, Elden Ring, Dark Souls 3, Sekiro, Black Myth Wukong od action fantasy, to je v povprečju en tak dobr špil na leto, kar je čist kul Dragon's Dogma 2 mene ni privlaču, tole mi izgleda boljše 1 Navedek Povezava do prispevka
planetarium Objavljeno 14. december 2024 Share Objavljeno 14. december 2024 Meni se zdi, da tega prakticno ni. Samo meni Souls like ne stejejo v to kategorijo in so mi dolgocasni, Ubisoft in Ubisoftlike pa so mi vsi po vrsti bedni. Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 14. december 2024 Share Objavljeno 14. december 2024 Pa sej to sem zdj našteval igre ki imajo fantasy in action v ospredju. Mogoče Zeldi celo ne pašeta poleg, ker je manj poudarka na akciji Če pa govorimo o open world fantasy igrah na vižo DD iger, potem pa ja, tega sploooh ni. Crimson Desert, če bo malo bolj prijazen uporabniku kot DD igre, bo pomoje prodanih minimum 4milijon izvodov Navedek Povezava do prispevka
zasledovalec Objavljeno 14. december 2024 Share Objavljeno 14. december 2024 Mogoce sm premalo posplosil in mata prou za ta klasicen fantasy, sam ce primerjas izide 3rd person action spilov s preostalimi zanri jih je pa pac neprimerljivo vec. Se mi zdi, da je tut mal bolj zabrisana meja med tipom ubisoft in soulslike v zadnjem casu, ampak na tej skali je res ogromno izdanih in napivedanih spilov. Gameplay mehanike so pri veliki vecini zelo podobne. Zelde js ne bi stel sm. Je sicer res, da se ta zanr dobro igra na kontroler, tko da vrjetno je tut v tem razlog. To kok je dobrih pa ni zares relevenatno, ker je precej subjektivno, misljeno je kok resursov se porabi za spile v tem zanru. Sej drgac ne dvomim, da bo Crimson Desert mel dober combat, ce delajo isti ljudje kot Black Desert. Bolj je bil rant u smislu pomankanja, ne samo inovacije, ampk tudi diverzitete v zanrih pri AA(A). 1 Navedek Povezava do prispevka
planetarium Objavljeno 14. december 2024 Share Objavljeno 14. december 2024 (urejano) Ja saj se strinjam z obema. Meni deluje, kot nek Witcher z malo bolj akcijskim combatom. Kar bi mi dogajalo na polno. Pac svet v katerem se pogovarjas z ljudmi, ga prosto raziskujes, razumes zgodbo in motivacije drugih likov, imas malo vpliva na dogajanje. In ni dosadno za zaspat. Witcher 3, Kingdom Come, Skyrim v zadnjih letih. Horizon zero yawn ena in dvojni zeh, God of Wara sta super ampak linearna, Wukong nisem igral, ampak mi deluje, kot GoW, Soulsi so pa odlicne igre, samo mi ne pozgeckajo tistega cloveskega aspekta, ki ga ima recimo BG3, dodelanega v nulo. Hocem rect, takih iger prakticno ni na trgu, tezko se jih navelicam. 😀 Edit: res je, poskusov je ogromno sploh od Witcher 3 in Dark Souls naprej. Samo ce odstejes Ubisoft stvari in klone, ki si zasluzijo biti odsteti, prakticno ne ostane nic podobnega. 14. december 2024 uredilo bitje planetarium Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 14. december 2024 Share Objavljeno 14. december 2024 zasledovalec reče pred 18 minutami: Mogoce sm premalo posplosil in mata prou za ta klasicen fantasy, sam ce primerjas izide 3rd person action spilov s preostalimi zanri jih je pa pac neprimerljivo vec. Se mi zdi, da je tut mal bolj zabrisana meja med tipom ubisoft in soulslike v zadnjem casu, ampak na tej skali je res ogromno izdanih in napivedanih spilov. Gameplay mehanike so pri veliki vecini zelo podobne. Zelde js ne bi stel sm. Je sicer res, da se ta zanr dobro igra na kontroler, tko da vrjetno je tut v tem razlog. To kok je dobrih pa ni zares relevenatno, ker je precej subjektivno, misljeno je kok resursov se porabi za spile v tem zanru. Sej drgac ne dvomim, da bo Crimson Desert mel dober combat, ce delajo isti ljudje kot Black Desert. Bolj je bil rant u smislu pomankanja, ne samo inovacije, ampk tudi diverzitete v zanrih pri AA(A). Pomoje je trenutno delat akcijske RPGje najlažje da so tud donosni dokler tickajo določene točke. Ubisoft type mi je bil Witcher 3 najboljši, samo drugače pa ne bi rekel, da so se Ubisoft open world in Soulsliki že ful pomešal med sabo. Bi rabil nekaj primerov, da vidim, recimo Elden Ring je dost antiUbiSoft type V PS2 generaciji je npr blo obdobje 3D platformerjev, in ravno letos je Astro Bot zmagal Igro leta lani pa BG3. Dokler tisti k obvladajo delajo svoj tip igre, namest da jih drugi silijo v neke druge žanre al pa Gaas špile, potem bomo še vedno dobivali kar dobre igre v različnih žanrih Je pa finančno vedno bolj zahtevno narest nek AAA špil in je mogoče zato sledenje trendom zdej še bolj povdarjeno Navedek Povezava do prispevka
planetarium Objavljeno 14. december 2024 Share Objavljeno 14. december 2024 Prosim ne Witcherja 3 metat v isti kos kot Ubisoft stvari. Witcher je bil narejen preden so Assassini ratali slabe kopije le tega. Mehanike so si precej razlicne. V assassinih se povsod pleza in s tem razbije vsakrsno zanimivost sveta, osvaja baze, ki so vse iste, raziskuje svet, ki nima razen kaksne viste, nic pametnega za najt, se pogovarja z npcji, ki so dolgocasni in bi bilo vseeno, ce se nebi, dela naloge, ki so prakticno copy paste iz igre v igro v igro. Vse kar je skupno je odprtost sveta. Witcher je inspiriran po Gothicih. Kingdom Come je inspiriran po Gothicih. Ajde Skyrim je druga zgodba. Kar se mene tice je ta Gothic linija skombinirana s Souls bojem cista erotika. Ce komu to uspe. Ce odstejemo mece, mi je bil Stalker recimo nekaj temu podobnega. 1 Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 14. december 2024 Share Objavljeno 14. december 2024 (urejano) planetarium reče pred 13 minutami: V assassinih se povsod pleza in s tem razbije vsakrsno zanimivost sveta Tukaj se sploh ne strinjam. BOTW/TOTK je še zmeraj najboljša igra, kar se tiče open worlda in raziskovanja slednjega (imo seveda), ravno zato ker ne omejuje igralca z bednimi nerealističnimi mehanikami, kot je nezmožnost preplezati 2metrski kup skal. Na devih je, da naredijo ozemlje takšno, da se da traversal tudi smiselno omejiti, ne pa da to počnejo na neorganski način, kot so nepremostljive prepreke, ki ne bi imele nobenega smisla IRL. planetarium reče pred 13 minutami: Kar se mene tice je ta Gothic linija skombinirana s Souls bojem cista erotika. Na tole ti pa samo stisnem en masten +1. 14. december 2024 uredilo bitje ke_kit 1 Navedek Povezava do prispevka
planetarium Objavljeno 14. december 2024 Share Objavljeno 14. december 2024 ke_kit reče pred 6 minutami: Tukaj se sploh ne strinjam. BOTW/TOTK je še zmeraj najboljša igra, kar se tiče open worlda in raziskovanja slednjega (imo seveda), ravno zato ker ne omejuje igralca z bednimi nerealističnimi mehanikami, kot je nezmožnost preplezati 2metrski kup skal. Na devih je, da naredijo ozemlje takšno, da se da traversal tudi smiselno omejiti, ne pa da to počnejo na neorganski način, kot so nepremostljive prepreke, ki ne bi imele nobenega smisla IRL. Ja ker je del mehanike stamina,... Si omejen zato da najdes resitev ali pa napredujes in se ti s tem odpira svet. Assassini so kot, da bi sel jaz iz skreta direktno pes do antarktike. Cisti dolgcas ce bi bilo to mozno. 1 Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 14. december 2024 Share Objavljeno 14. december 2024 (urejano) planetarium reče pred 12 minutami: Ja ker je del mehanike stamina,... Si omejen zato da najdes resitev ali pa napredujes in se ti s tem odpira svet. Assassini so kot, da bi sel jaz iz skreta direktno pes do antarktike. Cisti dolgcas ce bi bilo to mozno. Jaz sem odgovarjal zgolj na tvoj komentar, da je slabo, če lahko plezaš kamorkoli. Assassin's Creed ima čisto druge težave, ki si jih sam že omenil v svojem prejšnjem postu. Men je bila možnost plezanja povsod v Valhalli (prejšnji deli v seriji tega niso imeli, ampak si bil omejen na drevesa in stavbe - Origins in Odissey nisem igral in ne vem ali so že tam dodali mehanike iz Valhalle) zelo dobrodošla novost. Zanimivost sveta po moje nima absolutno nobene zveze s tem, da lahko plezaš kamorkoli, ampak v načinu predstavitve tega sveta. Ubishit in večina ostalih modernih AAA open worldov ima ta problem, da več časa gledaš v mapo in odklepaš points of interest točke z neko umetno mehaniko ala fog of war, kakor da bi dejansko opazoval okolico. Spet na primeru BOTW (pa tudi Elden Ring je recimo na isti način obdržal občutek wonderja), poglej kakšna je tam mapa. Gor se ti avtomatsko prikažejo samo najpomembnejše točke, ki si jih pred tem obiskal. Za vsako stvar, kjer ni nekega očitnega landmarka pa lahko sam zaznamuješ mapo, ki dejansko izgleda kot old school papirnata mapa, ne pa digitalna avtomatizirana google maps navigacija. 14. december 2024 uredilo bitje ke_kit 1 Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 14. december 2024 Share Objavljeno 14. december 2024 ke_kit reče pred 1 minuto: Ubishit in večina ostalih modernih AAA open worldov ima ta problem, da več časa gledaš v mapo in odklepaš points of interest točke z neko umetno mehaniko ala fog of war, kakor da bi dejansko opazoval okolico. Spet na primeru BOTW (pa tudi Elden Ring je recimo na isti način obdržal občutek wonderja), poglej kakšna je tam mapa. Gor se ti avtomatsko prikažejo samo najpomembnejše točke, ki si jih pred tem obiskal, za vsako stvar, kjer ni nekega očitnega landmarka pa lahko sam zaznauješ mapo, ki dejansko izgleda kot old school papirnata mapa, ne pa digitalni avtomatiziran google maps. Evo, to je moj komentar na Witcher 3 je Ubisoft type špil. Večina takih špilov je meni nezanimiva oz. So se slabo postarali, pri W3 je lih zasejanost z ikonami na zemljevidu eden največjih minusov. Meni tudi vsi Far Cry špili s trojko vred ne sedejo več igrat. Zelo plehko narejen progress in preveč vodenja za rokico 1 Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 14. december 2024 Share Objavljeno 14. december 2024 (urejano) Jp, na tole sem čisto pozabil, ker ima Witcher svoje adute v čisto drugih kategorijah. Meni ima Witcher open world, tko kot pravi Wera, čisto iste težave kot ostali generični špili, ki jih vsi dissamo. Svet je sicer res lep in življenjski, ampak to lahko rečemo tudi za razne Ghost of Tsushima, Horizon, Valhallo, etc. Problem je, kot vedno, v tem da devi ne spoštujejo pameti igralca in mu servirajo neka pomagala, ki ne samo olajšajo exploration, ampak ga povsem strvializirajo. To pa čez čas naredi, da podzavesnto igralec preklopi v autopilot mode, saj ne rabi več opazovati tistega kar ga obkroža. Svet in občutek odkrivanja slednjega s tem izgubita 90% svojega čara. 14. december 2024 uredilo bitje ke_kit 1 Navedek Povezava do prispevka
Hernire Objavljeno 14. december 2024 Share Objavljeno 14. december 2024 Se povsem strinjam. Jaz sem celo probal Witcher 3 igrat brez mape, ker sem res želel biti immersed, ampak mi ni uspelo tako mimo tretjega questa, ko ti nek lik reče "na hribu nekje vzhodno je neki" in pol blodim pol ure okoli. Ko sem si vklopil nazaj mapo, sem dojel, da je NPC "hrib" imenoval dobesedno kraj en meter višje nadmorske višine kot vse ostalo, much hrib res, da ga osvojiš z enim malo bolj konkretnim korakom navzgor . Tukaj moram dat respect Assassin's Creed: Odyssey, ker so dejansko ful truda vložili v to, da ti NPC-ji dajo uporabne napotke, ki te brez minimape vedno pripeljejo do cilja. Žal pa je igrica tako bloated, da se mi je ironično ni dalo igrat brez mape Mi je pa to, kar omenja Ke_kit, torej da igralec ne rabi mape, res peak design. Še bolj pa, če je svet dovolj carsko dizajniran, da nimaš želje po teku, ampak ti je dovolj šetnja. To mi je res hud minus Witcherja 3, da ima ful slabo narejen walking speed. Sploh Novigrad je bolano narejen, res prvič v nulo realizirano fantasy 3d gaming mesto, ampak itak po njem skos šprintaš kot da si jeben Usain Bolt, tako da od tega dizajna sploh ne odneseš dosti, kot bi ga z enim walking speedom, ki bi vse skupaj malo upočasnil 1 Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 14. december 2024 Share Objavljeno 14. december 2024 Pogrešam vrtenje miškinga koleščka iz Splinter Cell špilov za regulacijo hitrosti Sam Fisherja. Vrhunski dizajn, ne vem kako si to naredil na konzolah. Uglavnem, to bi Geralt nujno rabil. Meni je W3 bolj manageable upravljat na K+M kot na kontrolerju, pa tudi tam ni ravno najboljša izvedba. To morajo fixat nujno, tu je treba rečt da so Assassin's Creedi al pa Elden Ring velik boljši v samem premikanju lika. Enivejs, Crimson Desert izgleda nekaj posebnega, delajo ga že preveč let, edino kar se bojim je to, da bo to še en 100+ urni izdelek. Lahko se malo umirijo s tem razen če bo vsaka ura tega peak gaming Navedek Povezava do prispevka
Hernire Objavljeno 14. december 2024 Share Objavljeno 14. december 2024 Weraziel reče pred 2 minutama: Pogrešam vrtenje miškinga koleščka iz Splinter Cell špilov za regulacijo hitrosti Sam Fisherja. Vrhunski dizajn, ne vem kako si to naredil na konzolah. To sploh nisem vedel, da obstaja, sem igral samo na PS2 SC. Huda ideja Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 14. december 2024 Share Objavljeno 14. december 2024 (urejano) Weraziel reče pred 21 minutami: ne vem kako si to naredil na konzolah. Analogna gobica za premikanje. Velika večina iger ima to čisto elegantno implementirano. Je pa seveda to manj natančna rešitev. 14. december 2024 uredilo bitje ke_kit 1 Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 14. december 2024 Share Objavljeno 14. december 2024 Ma ja, sej to k tam lahko samo zavrtiš in ne rabiš držat pod določenim kotom kot pri gobici. Navedek Povezava do prispevka
Majek Objavljeno 14. december 2024 Share Objavljeno 14. december 2024 Hernire reče pred 26 minutami: To sploh nisem vedel, da obstaja, sem igral samo na PS2 SC. Huda ideja Ja to je bil način kako emulirat kontrolo hitrosti premikanja, ki ga imaš z analognim stickom. Res dobra ideja, ampak pozabljena ker so gamepadi tudi na pcju prevladali. Navedek Povezava do prispevka
zasledovalec Objavljeno 14. december 2024 Share Objavljeno 14. december 2024 Hernire reče pred 49 minutami: Se povsem strinjam. Jaz sem celo probal Witcher 3 igrat brez mape, ker sem res želel biti immersed, ampak mi ni uspelo tako mimo tretjega questa, ko ti nek lik reče "na hribu nekje vzhodno je neki" in pol blodim pol ure okoli. Ko sem si vklopil nazaj mapo, sem dojel, da je NPC "hrib" imenoval dobesedno kraj en meter višje nadmorske višine kot vse ostalo, much hrib res, da ga osvojiš z enim malo bolj konkretnim korakom navzgor . Tukaj moram dat respect Assassin's Creed: Odyssey, ker so dejansko ful truda vložili v to, da ti NPC-ji dajo uporabne napotke, ki te brez minimape vedno pripeljejo do cilja. Žal pa je igrica tako bloated, da se mi je ironično ni dalo igrat brez mape Mi je pa to, kar omenja Ke_kit, torej da igralec ne rabi mape, res peak design. Še bolj pa, če je svet dovolj carsko dizajniran, da nimaš želje po teku, ampak ti je dovolj šetnja. To mi je res hud minus Witcherja 3, da ima ful slabo narejen walking speed. Sploh Novigrad je bolano narejen, res prvič v nulo realizirano fantasy 3d gaming mesto, ampak itak po njem skos šprintaš kot da si jeben Usain Bolt, tako da od tega dizajna sploh ne odneseš dosti, kot bi ga z enim walking speedom, ki bi vse skupaj malo upočasnil A Outward si probal kdaj? Sicer je precej jank baje, ampak mape so pa direkt tko narjene, da se po landmarkih orientiras. Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.