Skoči na vsebino

Fatal Frame 2 R, Fatal Frame serija in J-Horror

Priporočeni prispevki

oriđiđi izid: 27. 11. 2003 (PS2)

Remake: 28. 6. 2012 (Wii)

Remake 2: 11. 3. 2026 (multi)

Metacritic: 74, Opencritic: 76

Marca je uletel na konzole in na PC remake J-horror legende, ki zame skupaj še s parimi filmi (Ringu, Yu-On, Dark Water) tvori zlata leta japonskih grozljivk, ki so bile v prvi polovici 2000ih pravi mali kulturni fenomen. Ker je špil zelo proper, serija pa ena manj poznanih, bom naredil mini topick. 

Fatal Frame je serija petih špilov, ki bi jo najbolje lahko opisali z "survival horror z duhovi". Sicer sem igral samo FF 1 in FF 2, ampak sem 95% ziher, da se tudi v drugih delih bojuješ samo proti duhovom. Pač ta japonska scena, črna čupa čez oči, skrivenčene face, beli in bledi, grozljive face, v sekundu ga imaš pred obrazom, ta roba. Ker se proti duhovom žal ne moreš boriti s shotguni in krošeji v ledvice, je špil zato ufural unikatno mehaniko slikanja duhov z antičnim analognim fotoaparatom "Camera Obscura". Slednji je zmožen vpogleda v svet duhov in omogoča s fotkanjem tudi aktivno borbo z zanimivim twistom - dlje kot imaš odprto zaslonko in bolj kot pustiš, da se ti duh približa, večji dmg narediš. Kar je v praksi točno toliko fun kakor se bere. Camero obscuro lahko upgradaš, imaš različne filme in filtre itd, pač cela fukarija mehanik, kar je nekako logično, ker je to edino orožje v celem špilu. Gameplay in sama "borba" s fotoaparatom je ultra počasna, tudi v 2026 Remaku. Think Resident Evil 1 R hitrost in nadzor in si u nulo zadel odzivnost in hitrost likov. Igrica je zelo počasna, nikamor se ji ne mudi, in tudi to ji daje poseben šarm. 

Serija, sploh pa Fatal Frame 2, ki nekako velja za najboljšega od vseh FF špilov, je poleg Camere obscure znana po dveh stvareh: po ultra depresivnem, opresivnem vzdušju, in po ekstremni grozljivosti.

Nič v Fatal Framu ni smešno, goofy, meme, over the top, meta, ironično, zabavno ali veselo. Samo žalost in trpljenje. To je treba jebeno sprobat, da verjameš. Vsak špil je ena sama turobna tuga, kjer skozi okolje in zapise spoznavaš zelo ali pa še bolj zelo tragične zgodbe duhov. Uno, v FF 2 R mislim da je 200 Journey entryjev, ma če je en sam vesel ali zabaven, grem za stavo špil na gobah igrat na VR. In ta tuga in depresija te potegne notri, padeš v tako vzdušje. FF 1 se dogaja v eni ogromni vili v pizdi materni, FF 2 v popolnoma zapuščeni vasi sredi gozda, itd. Dve ure tega sranja in si povsem mutav. Še ekstra nice twist FF igric: sploh prvi trije deli se vsi dogajajo ponoči, in v špilu nikoli ne vidiš dneva :D Ne je tko občasno malo sončka - cel špil je noč in tema. Nice. 

Nadalje grozljivost - sploh originalni FF-ji so ti zaradi fiksnih kamer vsakič napol naredili infarkt. Jump scari, opresivno okolje, carsko zmontirani horror kadri (uvod v FF 2, kjer ponoči protagonistko drži za ramo sestra, samo da gre potem v naslednjem kadru mimo nje sestra iz kontra strani, je legendaren), carska depra muzika, dober audio dizajn, predvsem pa bolano umeščeno raziskovanje s fotoaparatom, kjer si moral neprestano gledati skoz aparat, da si sploh lahko zaznal duhove - dostikrat 5 cm od face) je ustvarjalo horror, ki ga lahko samo vikaš. FF 2 R je dejansko bolj normalen in manj grozen zaradi over the shoulder kamere, ma še vedno po kaki uri igranja rabiš pavzo in si daš kake otroške risanke, happy rainbow friendship love.

K filingu osamljenosti in depresije ogromno pripomore tudi odličen art direction. FF 2 R je faking lep špil, pa ga poganja neki Team Ninja kos sira od grafičnega pogona. U nulo zadet japonski tradicionalni stil hiš in prostorov, dober lighting, dobro narejeni detajli, ful lepa estetika propada... Spet, gre za Koei Tecmo Team Ninja špil. Oni NE znajo delat lepih igric. Razen FF serije. Res, ko sem prvič pognal špil, me je čist sezulo, kako super izgleda zadeva, pričakoval sem še eno bolj Nioh ninja cheese zadevo.

Poleg reševanje glavnega misterija (ki je navadno nek izjemno srečen dogodek tipa masovni samomor, mučenje, davljenje sovaščanov itd) je v FF igricah dosti raziskovanja stranskih skrivnosti, reševanja ugank in freeroamanja. To je glavni pull špila - spoznavat, kaj se je dogajalo, kako se je dogajalo, zakaj, spoznavat lokacije, spoznavati lore. FF 2 R je enak oziroma še bolj meaty, saj so devi baje dodali še ekstra horror side vsebino. Tko da špili nikakor niso samo nek horror walking sim po kretnicah, ampak vsebujejo legit raziskovanje in semi open šetanje.

Sploh FF 2 R se je odločil, da bo ratal legit hardcore špil, in je IMO po nepotrebnem precej naboostal težavnost. Verjetno so se devi bali, da bo igrica prelahka zaradi boljše kamere in namenskega dodge gumba, in so zato mega nabili healthbare duhovom in za sweet bonus še dodali "enrage state", kjer se duhovom sfuka in delajo dvojni dmg, če predolgo gledaš v njih (torej so jih efektivno spremenili v čefurje). No, to je zdaj že vse rešeno s patchi, s katerimi so na polno nerfali duhove, ma vseeno, verzija 1.00 je bila zelo hardcore in na momente ZELO ne-fun - prvi mini boss fight s skriptirano enraged prikaznijo sem npr. delal kake pol ure. In če dodaš še fakt, da se ob free roamanju ves čas spawnajo novi duhovi, dobiš ven največji minus špila, neprestano brezvezno borbo s tanky duhovi. Ki pa je zdaj kot že omenjeno rešena s patchi. Je pa še remake še vedno poln proper PS2 era janka, npr pred potjo je grm - ne moreš mimo, sorry jebač. Pred vrati je lesen voziček - žal mi je, obupana deklica, bo treba kar okrog, čez pokopališče. 

Serija je bila že od nekdaj relativno slabo ocenjena, samo originalni FF 2 ima nad 80 meta, ostalo je vse v rangu 70-ish. Igrica je v resnici zelo zelo "dobro je za kogar je", ma to je tudi Death stranding, tako da se po moje seriji dela malo krivice. IMO se opisovalcem preprosto ne ljubi, ali pa ne znajo, pasti v špil. Pač moraš biti posebne vrste čudak, da ti je cool pasti v totalno depresiven špil in brati o okultističnih množičnih samomorih in igrati 12 ur neko tugo, ki se ves čas dogaja ponoči :D  Ma če si tip gaymerja, ki mu je to cool, potem pa faking moraš cenit, kako dobro je narejena igrica. To so delali pravi old school J-horror fani za J-horror fane. Recimo ful se je govorilo o Silent Hill f, tudi super se je prodajal, meto ima 86. No, kolikor sem igral SH f, ga FF 2 R odpihne podolgem in počez, druga liga je to.

Primer, kako dejansko izgleda špil (tip ima ful dobro upgradan fotkič plus patch, načeloma ne delaš takega dmg-ja), za lažjo predstavo, ali je to yay ali nay tip igrice:

Tko da evo, nekako tako je z zadevo. Če si J-horror fan in si pripravljen požreti malo prepogoste fajte z duhovi in spregledati kakšen jank še iz PS2 ere, te v FF 2R po mojem čaka mega izkušnja. Ostali pa po občutku in pameti - igrica je res nišna as fuck. Ampak ful dobra :) 

Lahko pa še kako pametno razdremo na temo J-horrorja hehe. Forumski skupinski ogled Ringa when??

uredilo bitje Galko
  • Račka +1 7
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka

Preigral sem FF 2 in 3, enko pa nekje do 70 %, potem pa sem imel daljšo pavzo (as in par let) in se nisem nikoli vrnil. V bistvu je dobro zamišljena trilogija, saj trojka zaključi zgodbo enke in dvojke in jih vse poveže v skupni univerzum. Med najbolj pomembnimi liki v FF 3 je recimo protagonistka iz dvojke. No, kakorkoli že, carski post, fascinantno mi je tudi to, da je bil FF2 rimejkan že drugič, medtem ko se je ostala dva dela nekako pozabilo heh, prav tako pa je že prvi rimejk imel čezramensko kamero. 

Povezava do prispevka

Ja remake cele trilogije bi bil mega nice ja. Trojke nisem špilal, sem pa enko in mi je bila tudi brutal. Se spomnim da je neka fora z nekim obešancem al nekimi vrvmi takoj na začetku, da je igralcu res čimprej jasno, v kako sranje se spušča :D 

zdele googlam "fatal frame 1 intro" in vidim da je prvemu chapterju ime "The Strangling Ritual", hahahaha, pa dej wat da fak no, a je lahko ENA stvar v tej seriji da ni brutal evil horror :D 

Povezava do prispevka
Galko reče pred 24 minutami:

Ja remake cele trilogije bi bil mega nice ja. Trojke nisem špilal, sem pa enko in mi je bila tudi brutal. Se spomnim da je neka fora z nekim obešancem al nekimi vrvmi takoj na začetku, da je igralcu res čimprej jasno, v kako sranje se spušča :D 

zdele googlam "fatal frame 1 intro" in vidim da je prvemu chapterju ime "The Strangling Ritual", hahahaha, pa dej wat da fak no, a je lahko ENA stvar v tej seriji da ni brutal evil horror :D 

Ej a je bolj turobna od Silent Hill dvojke? 

Povezava do prispevka

huh, zajebano vprašanje :D  IMO je SH 2 vseeno še vedno bolj turoben in še bolj depresiven. FF je tradicionalen ghost horror in gre bolj v te trope, SH je pa pač psihološki horror in gre balls deep v to, kakšno hardcore depro in krivdo fura protagonist.

sta pa oba špila meni dejansko top tier znotraj svoje zvrsti.

- FF 2 mi je najboljši ghost horror (sploh u bistvu ne vem, kdo bi bil še konkurenca? zanimivo kok malo je tega podžanra)

- SH 2 najboljši psihološki horror

- RE 2 R najboljši klasični survival horror

- Dead Space 1 R najboljši sci fi horror

Povezava do prispevka

rankal bi jo v "ne vem kam spada, ker sem bil preveč jebeno presran da bi jo špilal, pa se še sploh ni začelo nič zares dogajati" :D:D:D 

absolutno top tier roba, samo ne vem, kaj te sploh preganja? Nek duh? Neka ogabna pol žaba pol človek spaka, ki je dostikrat v thumbnailih? V kero podzvrst spada špil?

sem pa prišel skoraj čist do konca SOMA, tisto je tudi TOP špil, samo ga ne bi dal med tako hardcore horror predstavnike kot so zgornji špili. Bolj walking sim z močnimi psihološkimi horror elementi.

Rabimo zdaj še kakega Alien Isolation fana da nam jebe mater, zakaj tega nismo nikjer omenili :D 

• Račka +1 1
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka

Jaz ne maram jump scare iger. Torej igre, ki se zanašajo striktno in samo na jump scares. Amnesia, vsaj kar sem jaz igral, je dost jump scary in manj atmosferična.

Silent hill 2 mi ni bila pretirano scary, je pa imela super atmosfero. 

Ta fatal frame mi deluje kot nekaj, kar ima super atmosfero, tko da mi bo verjetno zelo kul

Povezava do prispevka

V Amnesiji sem dogural do nekega zapora, in pol tko kot vsakič ko pridem v horror zapor / orphanage odleplpjam in ves presran neham. :D

Some pa nisem tolk doživljal kot horror kot psihološki walking sim, ki mi je dogajal na polno od začetka do konca. Da me ni interesirala zgodba in setting bi nehal pred koncem, ni mi pa žal. 

uredilo bitje Buzzkill
Povezava do prispevka

čaki kaj, špil je reagiral na RL zvoke iz mikrofona??? faking genialno, wtf, jaz bi se usral v hlače :D 

Vučko3 reče pred 3 minutami:

Jaz ne maram jump scare iger. Torej igre, ki se zanašajo striktno in samo na jump scares. Amnesia, vsaj kar sem jaz igral, je dost jump scary in manj atmosferična.

Silent hill 2 mi ni bila pretirano scary, je pa imela super atmosfero. 

Ta fatal frame mi deluje kot nekaj, kar ima super atmosfero, tko da mi bo verjetno zelo kul

Amnesia je imela meni TOP atmosfero, tko mi je blo grozno začetno lutanje po gradu, tko osamljeno sem se počutil, da nisem mogel špilat, heh. Pa še ti KURČEVI PC ŠPILI, ko morš met ksiht 50 cm od zaslona, res odlično za horror igrice, dej odjebi mi s takimi res :D 

Drgač jst tud ne maram špilov, ki vse stavijo na jumpscare. Outlast mi je tak primer. Če odvzameš jumpscare, dobiš res zelo kisel špil, prov uno, walking sim z jumpscari je, jebeš to. Precej overrated roba IMO.

Ima pa par res jako pikantnih torture scen, wat da fak to pere horror game developerje no :D 

Povezava do prispevka
Galko reče Pravkar:

čaki kaj, špil je reagiral na RL zvoke iz mikrofona??? faking genialno, wtf, jaz bi se usral v hlače :D 

Ja to je bila men glavna fora na PS4, ne vem če je to bilo tudi drugje... se skrivaš in mimo pride kak član družine nekaj povedat...  fuuuuuck!

Povezava do prispevka
Buzzkill reče pred 31 minutami:

Nikol obrnu FEAR zarad Alminih scarov. 

Jaz obozujem FEAR. Prvo srečanje z Almo me je dobesedno fuknlo iz stola, pač padel sem dol in slušalke vrgel :D 

Res res huda roba. 

TOLE

@Galko se strinjam glede Outlasta, tudi nisem fan. Igre, ki so cisti survival brez opcije, da dejansko kaj naredim, razen bezanja, so mi res bleh. 

uredilo bitje Vučko3
Povezava do prispevka

Men je pa to slabši del špila, ker vse te sekvence so vnaprej določene in nikoli nisi v nevarnosti. To je samo flair, nima pa veze na gameplay.

Zdej če bi randomly sredi fighta dobival fleše na Almo, to bi pa blo, vsaj meni, učinkovito. Samo ajde, takrat si še niso upali randomiziranja na tak način v shooterjih. 

Povezava do prispevka
Bessie reče pred 52 minutami:

Nisem glih fan, mi je bila pa kul možnsot vklopa mikrofona in če si zaropotal v RL je Alien to slišal..

Igralne mehanike, ki so vezane na hardware dajo igram res piko na i. Škoda, da jih tako malo uporabljajo.

Fatal Frame Maiden of Black Water se spomnim na Wii U, da je kontroler dejansko služil kot kamera. To je dobesedno "the way it's meant to be played".   Ne vem, če je bila še v kakšni igri ta škatla od WiiU tako dobro izkoriščena. 

Povezava do prispevka
Vučko3 reče pred 2 urama:

20 let nazaj je meni bilo kul, jebiga

Ma saj so dobre sekvence. Pač vse je lahko dobro, skriptano neskriptano, važno je sam, kako je narejeno. FEAR je imel dobro narejeno plus akcija je pokala na pune hamre rore. Imam v glavi, da mi je bil prav najljubši shooting po Max Payne (takrat nisem neki igral shooterjev, tako da nisem imel dosti izkušenj, ma pomoje je bil objektivno dober) 

Amnesia je pa top špilika, ima cca. 30 večjih sob/prostorov. Do ene 18-ega prostora praktično ni encounterjev, kjer bi rabil bežat, ampak si presran do konca, potem pa se stopnjuje. Že to je men genialno, da je igralec prepričan, da bo nafukal, čeprav lahko obrne prvih 60 % igrice brez dejanskih nevarnosti 

Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...

Obrnil FF 2 R. Dobil čisto u pizdi konec, uno wat da fak am i watching, pogledal internete kaj sem zajebal da sem dobil tak doom and gloom in čist izven konteksta konec, izvem da je to edini NG in hkrati kanonični ending, lp in jedi govna sinko :D Jao no.

Dober špil še vedno kljub res kislemu koncu, lepo drži tempo (zadnji chapterji so še bolj grozljivi kot začetni, tudi lore gre iz subtilnih namigov direkt v japonski brutalni organizirani sadizem), ga priporočam. Ampak ima precej velike minuse.

Kot prvo, ne vem zakaj so šli avtorji delati večji fokus na combatu. Lube duše, igraš 15-letno dvojčico, ki išče s psihopatskim duhom obsedeno sestro. Ponoči. V zakleti vasi sredi gozda. Kjer so vsi prebivalci brutalno zaklani in spremenjeni v prikazni. Ni to jeben john rambo, ne rabi bit vsak špil akcija. Kar se mene tiče bi rabil špil kvečemu manj, ne še več combata. Pogost combat poslabša tempo in znižuje grozo, ker se dejansko navadiš prikazni in te jih ni več toliko strah. Sploh ob tem, da špil poka po šivih od evil lora, brutalnega horror vzdušja in grozljivih scen, ni zdej da nujno rabi neko kislo akcijo, ki bo vlekla igralca h igranju. To je morbidna horror detektivščina, ne pa survival horror. Je pa res, da že v kakem chapter 4 tok nabildaš kamero, da pucaš prikazni ko nič. Sam ni to prava rešitev no.

Druga stvar, ki me je ful motila, so skriptirane sekvence. Sploh tiste s skrivanjem, kjer te eden od bossov one-shota, če te ujame. Ko postaneš pozoren, vidiš da je tega v špilu dejansko ogromno. Zaprta vrata 1, 2 in 3, vse zaprto čist brez razloga. Narediš neko ključno zadevo v sobi, pride do napada duhov, vsa vrata čudežno odprta. Spet druga soba, spet dvoje vrat zaprtih, se neki zgodi, skriptiran ghost iz tal, ga premagaš, vrata odprta. To shit-hits-the-fan ko pobereš ključni item mi gre noro na živce že v zadnjih RE-jih, klele je pa vse skupi na četrto potenco. Celoten 6 chapter v Doll housu je en sam skriptiran event, tko 2 uri igranja je on rails. Ja valda, sej razumem, tudi zaradi tega je ta chapter naravnost ZA CRKNIT grozljiv, pač celoten tvoj flow je v rokah nekega sadističnega japonskega režiserja. Ma mi gre na živce, ful je preveč tega usmerjanja "od zgoraj" v špilu.

Ampak vseeno še vedno priporočam, jem mel na polici tole, ker mi ima igrica tako high highs, da mi to prevlada. Tko resnega, morbidnega, grozljivega j-horror špila pač ni na konzoli, oziroma verjetno tud v širšem gamingu. Priznam da sem se moral parkrat ful prisilit h igranju, ker sem pač vedel da me bo strah ko psa - kar je verjetno dober znak za ta žanr. Sam ja, je pa ultimate Dobro je za kogar je roba. 

Zdej pa še FF 1 R in FF 3 R, ajde, Čamir pravi, da so povezani deli.

uredilo bitje Galko
Povezava do prispevka

A si kaj prebral/pogledal na temo remake vs. oriđi, kaj je igralcem obeh suma summarum bolj všeč? Jaz sem sam eno reddit debato, kjer se je folk strinjal, da je oriđi bolj grozljiv (koti kamere bolj efektivni, količinsko manj duhov etc.), nič pa praktično ne najdem o gameplayju, dizajnu okolja, ugankah etc.

uredilo bitje Konec igre
Povezava do prispevka

jaz še nisem kej preveč čekiral raznega contenta okrog remaka, razen par hitrih topicov na redditu... si bom zdej vzel mal cajta, da pogledam ves lore, vse like, vse pretekle zgodbe dvojčkov, pogledam še kako primerjavo new VS oriđi itd.

uredilo bitje Galko
Povezava do prispevka
Konec igre reče pred 15 urami:

A si kaj prebral/pogledal na temo remake vs. oriđi, kaj je igralcem obeh suma summarum bolj všeč? Jaz sem sam eno reddit debato, kjer se je folk strinjal, da je oriđi bolj grozljiv (koti kamere bolj efektivni, količinsko manj duhov etc.), nič pa praktično ne najdem o gameplayju, dizajnu okolja, ugankah etc.

evo sem zdej mal bolj pregledal vse skupi.

Reddit je presenetljivo brez debat na to tematiko, ful mal najdeš. Je pa precej več robe na Youtubu, kjer maš veliko opisov Remaka, in valda taki bolj podrobni gredo tudi v primerjavo z originalom, sploh ta daljši.

Pač dejansko se izpostavljajo isti plusi in minusi, ki sem jih že jst porajtal med igranjem.

+ špil izgleda noro lepo (evo to je tudi mene čist vrglo na rit, brez dvoma gre za najlepši Team Ninja špil kar se grafika in arta tiče), šele ko vidiš direkt primerjavo s PS2, vidiš, da je Remake tko milijonkrat lepši

+ še vedno tako hudo vzdušje kot v PS2 

+ še vedno grozljiv špil ko svinja

+ top tier sound, veliko korak nad PS2 - razen glasbe, kjer naj bi bila precej boljša PS2 verzija

+ tako kot v PS2 super narejeno raziskovanje (tukaj je enim všeč, da se side storyji zapisujejo v dnevnik, enim je pa to preveč casual - men je blo OK, ker je tko ene 5 zgodb za spremljat poleg ta glavne)

+ overall super zadet vibe in feel PS2 verzije

+ vasica in cel svet deluje bolj povezan kot v PS2, kjer se je baje lahko čutilo, kot da igraš po silosih (tega se jaz v resnici ne spomnim da bi bil problem)

- pričakovano se faking VSI pizdijo nad combatom in kok so to ojačali v primerjavi s PS2; vsem gre na kurac da so duhovi tako tanky, skor univerzalni konsenz je da so Crimson transformacije dodane v špil samo zato da daš 5 pik nižjo oceno, ful fanov PS 2 verzije jih tudi ni navdušenih, da ima Camera obscura po novem 200 funkcij in svoj skill tree haha. Pol maš pa še umetnike, ki se pizdijo nad faking EVADE KNOFOM, ffs.

- bolj "realistični" oziroma plastični modeli duhovov tud motijo ful opisovalcev, PS2 verzija je imela bolj "duhaste" duhove, zdej k tko pomislim je to legit očitek, sploh villager duhovi izgledajo ko faking RL osebe iz SV slovenije

- malo več hand holdinga (že omenjeni zapiski v dnevniku, bolj konkretno pomaganje rdečih metuljčkov pri iskanju "prave" poti) tudi moti nekatere PS2 fane, ker pač oriđi je bil res 100% Jebi se in rasti

- PS2 fani bi valda imeli nazaj fixed kamero hehe. Men je moderna kamera sicer čisto cool, ampak priznam da bi mi fixed kamera ob tako lepi grafiki totalno odtrgala jajca

- enim so nove sekcije kjer bežiš pred nesmrtnim evil bossom kul, drugim ne. Meni niso.

Primer kul opisa OG fana:

Tko da ja, relativno malo novega, kar nisem že sam ugotovil med igranjem :)  Je pa zanimivo, da je FF 2 R folku načeloma bolj všeč kot SH f, ki je tudi J-Horror roba. Slednji se je folku zameril zaradi čudne zgodbe (obvezno moraš obrniti špil 2-3x, da se ti razkrije cela zgodba - to je baje trademark tega striparja Ryukishija07), predvsem pa noben ne odpusti Konamiju, da je v faking Silent Hill špil dal evade, parry, ultra superco in jeben stamina bar :D :D 

uredilo bitje Galko
Povezava do prispevka

No to da so tanky je in ni res, fora je samo v tem da jih moraš vedno slikat tik preden te napadejo da dobiš max dmg v fatal frame in to je prekleto lažje izvedljivo v Remake kot v katerikoli drugi igri. Brez tega pa res traja in traja. Pa seveda čim manj uporabljat infinite film ki ne dela nič dmg. Jaz dejansko ostalih filtrov razen za puzzle sploh nisem uporabljal ker osnovni zadostuje in ko upgrejdaš focus pointe al kaj je že (da je čim več tistih pikic ki zasvetijo rdeče ko je druhec na njih) dela zelo dober dmg hkrati pa flash odbije duhca proč od tebe.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...