magični kralj Objavljeno 2. maj 2026 Share Objavljeno 2. maj 2026 prej sem opazil da mam na humble baba is you key pa sem sou sprobat noro Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 2. maj 2026 Share Objavljeno 2. maj 2026 Kratki Red Death lvl1 kill. Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 3. maj 2026 Share Objavljeno 3. maj 2026 Red Dead Redemption 2 sem nekje na 27%. Kar mi je zanimivo je to, da z veseljem počnem take stvari v špilu katere se ponavadi izogibam - lov, ribolov, kartanje, domine - medtem ko samo raziskovanje mape prepustim, da je bolj organsko, namesto da si zadam, da bom pregledal vsak kos. Se pravi, opravim neko misijo in če ne rabim iti nazaj v kamp, malo pogledam na zemljevid kaj mi izgleda zanimivo ali pa pogledam če je bliz kak sidequest. Ko sem igral v prvo sem pomoje preveč skakal naokoli, zdej pa vidm da lah komot samo pustiš, da te špil sam animira Všeč so mi ti mali questi za folk v kempu. Našel sem harmonico za Sadie in me je nabil z endorfinom, takoj letel v kemp, Sadie mi je top3 lik O vseh možnih detajlih smo že vse povedali kar se da, ampak bom vseeno še enkrat - kak je fajn, da ima Rockstar čas in denar za narest tak špil, ki je poln detajlov. Grafično, fizično, dialogi, vse deluje še danes. Cepaš drva in gre res vsako drvo posebej cepat. V bistvu bo RDR2 razlog, da se bom nahajpal za GTA VI. 7 Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 3. maj 2026 Share Objavljeno 3. maj 2026 @WerazielMoram se vrniti v igro, da jo končam. Med igranjem sem imel praktično iste feelinge, ki jih opisuješ sam. 1 Navedek Povezava do prispevka
To je priljubljen prispevek. Buzzkill Objavljeno 4. maj 2026 To je priljubljen prispevek. Share Objavljeno 4. maj 2026 Saros Zanimiva igrca tole. Po eni strani je direktna nadgradnja in izboljšava Returnala, ki izkušnjo naredi boljšo v skoraj vsakem aspektu, hkrati pa imam občutek da se ne bo tako prijela. Mogoče zaradi manjka originalnosti, mogoče zaradi izbire likov, mogoče zaradi zgodbe, vsekakor imam občutek, da čez tri leta ne bo ostala v tako lepem spominu kot je Returnal. Grafika in zvok ubijata. Grafika in artstyle sta med najboljšimi na sceni, big machines, ogromna prostranstva polna gigantskih stavb, občutek majhnosti na alien svetu so zajeli v nulo, tak zelo "doomish" občutek da, mogoče še boljše. Edino kjer grafika ni top notch je pri renderiranju obrazov likov, ampak glede na to da gledaš obraze točno 2% igre, to ni nek problem. Zvok je na istem noro visokem nivoju, od atmosferike, glasbe, efektov, vse je profi AAA level. Saros je ena igric kere kažeš folku na plejk kako hudo izgleda. Gameplay in gunplay sta tudi med boljšimi v industriji, kar je pričakovano glede na Housemarquov pedigre in to kaj smo lahko izkusili v Returnalu. Od občutka streljanja, timinga skokov, odzivnosti, do efektov na Dualsensov, Saros je med najboljšimi akcijskimi igrami kdaj narejenimi. Narediti tak občutek povezanosti igralca z likom je v bullethell igri nuja, še mali input delay in jankiness bi bili lahko katastrofalni. None of that here, če je bil Returnal buttery smooth, Saros je še stokrat jači, ker je protagonist hitrejši in bolj odziven zaradi krajšega cooldowna med dashi. Pa tudi arene so narejene da so bolj wham bam thank you mam, namesto platformiranja in iskanja upgradov v Sarosu. In to naredi igro najbolj drugačno. Returnal je bil deloma adrenalinska akcija, deloma natančno parkouranje po mapci iskajoč nadgradnje in puščanje healthpackov, teleportiranje nazaj, optimiziranje itd. Seveda če si hotel imeti dober run. Tle, none of that! Arjun vleti v areno, pojebe mile mamice monstrom in/ali robotom, v pol sekunde vidi če je kaj za pobrat (navadno ni ker je že pobral med fajtom) in odjeb naprej v naslednjo zono naslednjo areno. Adrenalin 200 na uro pokalica, ni pavze ni predaha. Dokler je moj gameplay s Selene bil metodično čiščenje map v strahu da me nedajbog ne bo nekdo udaril, je Arjun gameplay kokain fueled haralica po monstrih. Razlog za to je najbolj ključna razlika med igrama, in to je način na katerega dobiš max integrity (hplol). V Returnalu ti se je max dvignil, če si pobral hp pot na polnem lajfu. To je pomenilo, da če te je tudi najbolj gnilski monstrum udaril, si se moral izogibat hp potov dokler se ne nahealaš na nek drug način, da si potem lahko optimalno buildal max hp. Tukaj nabiraš integriteto drugače, če pobereš hp pot na polnem lajfu pa dobiš denar / proficiency aka gunpower. Progresija v igrici je tokrat drugačna. Dočim je Selena bila isto močna vsak začetek in se je oslanjala na RNG in igralčev skill, je tukaj Arjun med vsakim runom jači zaradi permanentnega upgrade drevesa. V bistvu je stvar zelo streamlinana, igralec bo nabildal vse tako ali drugače, edino kjer bo izbiral so semi pomembni nodi, za kere rabi malo bolj redek resurs in to je to. Pretty much umreš, nabiješ pike, probaš spet. Tista največja razlika v progresu med Returnalom in Sarosom je ta, da si v Returnalu moral vsakič začeti od začetka, tukaj se pa lahko teleportiraš na začetke novih biomov, kar je prednost iz vidika dostopnosti, ni pa nuja za igranje. Težavnost je zaradi teh dodatkov in sprememb bistveno drugačna. Zdej, a je igra po defaultu lažja? Je. Perma upgradi in teleportiranja v druge biome naredijo igro inheretno manj tedious, kar pa ne pomeni nujno lažjo. Igralec ima na voljo vrsto modifikatorjev s kerimi si lahko naredi igro težjo ali lažjo po volji, nobenih bonusov ali malusov zaradi tega, razen tega da se moraš pogledat v ogledalo po tem ko si si dal kak modifier za lažjo izkušnjo you weak weak fuck. Tko bom rekel, če bi se igre lotil brez modifikatorjev, brez upgrade drevesa in vsakič začel od štarta, bi bil Saros bistveno težja igra. Default stanje to ni, je pa še vedno zelo challenging igra. To štejem samo za plus tbh. Glede bossev še nisem sold, dobri so vsekakor, ne vem pa če so mi tako dobri v Returnalu. Zgodba in liki: e pa smo tukaj. Nisem fan. Bom napisal v kvarnik , ne bom spoilal zgodbe Sarosa, kvarnik pa zaradi koncepta v Returnalu, da se nekomu ne bo spipalo da sem spoilal 5 let star špil. Liki igrajo dobro, Arjun mi je všeč, pravtako (very badly made) Darksoulish interakcije s posadko v home base. Spoiler Ne maram "twas all a dream" zgodb, pravzaprav mi grejo neverovatno na kurac. Returnal je ena res redkih izjem, ker me je presenetil in ker je res dobra emocionalna zgodba. No v Returnalu je spet isti kurac, super svet super planet, super lore neznanega sveta (to kaj je meni #1 top v bilokeri štoriji), in eto ga spet, nič ni res, vse je figment imaginacije tokrat enga zblojenega indijca v shitty bollywoodski tragikomediji. No one is likable, everyone is shit. Da je Saros samo zgodba tipa na foreign planetu bi bilo čisto dovolj. Tko pa... O detajlih ne bom, k so še bolj fucked up kot sem mislil da bojo. Dobra igrica overall tole. V kategoriji grafike 9, v kategoriji gameplaya 10, zvok in dualsense 10 itd, sam manjka tisto nekaj, mogoče originalnost Returnala, mogoče boljši protagonisti, ne vem kdo se je spomnil ideje da bi drama med indijci bila paletabilna ali zabavna za sledit lol. Still doing the needful. Saaros, you won't redeem. 85. 10 Navedek Povezava do prispevka
fric Objavljeno 4. maj 2026 Share Objavljeno 4. maj 2026 To, da je bila Selena isto močna vsak začetek ne drži čisto. Returnal je imel res carsko zadevo, da so bolj, ko si orožja uporabljal bolj močna so postala oziroma si na njih odklepal perke. Škoda, ker te zadeve niso prenesli. Drugi biome Sarosa so smeti kakšna nenavdihnjena okolica. Podobno kot je bil biome 5 v Returnalu. Špil dobiva tak TLOU2 vibe, kjer je vse ostalo smeti. Gameplay pa zadevo drži nad 85+. 2 Navedek Povezava do prispevka
shure Objavljeno 4. maj 2026 Share Objavljeno 4. maj 2026 (urejano) HOMM Olden Era: sprobal early access, me spomni na poletja, ko sva s frendom med počitnicami po cele ure nabijala HOMM 3. Vmes sem sicer spustil od V naprej vse igre in niti ne vem kakšno je bilo, ampak tole me je kar potegnilo spet. 4. maj 2026 uredilo bitje shure 1 Navedek Povezava do prispevka
Buzzkill Objavljeno 4. maj 2026 Share Objavljeno 4. maj 2026 fric reče pred 8 minutami: To, da je bila Selena isto močna vsak začetek ne drži čisto. Returnal je imel res carsko zadevo, da so bolj, ko si orožja uporabljal bolj močna so postala oziroma si na njih odklepal perke. Škoda, ker te zadeve niso prenesli. Čist pozabil na ta sistem. Tbh tudi orožja so mi bila jača v Returnalu če pomislim. 1 Navedek Povezava do prispevka
Kočevc Objavljeno 4. maj 2026 Share Objavljeno 4. maj 2026 Orozja v returnalu so mela random mix perkov gor, ki si jih upgradal, v sarosu pa ima orozje ene 3 verzije vsako s svojim istim loadoutom perkov. Ta upgrade z igranjem men fali. To da po koncanem runu/smrti obdrzis isto orozje je plus in minus. Plus je, da igras s tistim k ti je cool, minus je, da verjetn vecino casa z istim orozjem igras. Navedek Povezava do prispevka
Galko Objavljeno 4. maj 2026 Share Objavljeno 4. maj 2026 Buzzkill reče pred 7 minutami: Čist pozabil na ta sistem. Tbh tudi orožja so mi bila jača v Returnalu če pomislim. pozabil si ker imaš SKILL jaz nimam SKILL in je bilo to ubogo levelanje orožij edina stvar, zaradi katere sem obrnil igrico (in to celo 2x, na True ending) + Astronavtek figurica sweet sweet Astronavtek prov zdele si grem kupit plushyja, če komu kej ni prov naj mi puši kurac 1 Navedek Povezava do prispevka
magični kralj Objavljeno 4. maj 2026 Share Objavljeno 4. maj 2026 Galko reče pred 25 minutami: pozabil si ker imaš SKILL jaz nimam SKILL in je bilo to ubogo levelanje orožij edina stvar, zaradi katere sem obrnil igrico (in to celo 2x, na True ending) + Astronavtek figurica sweet sweet Astronavtek prov zdele si grem kupit plushyja, če komu kej ni prov naj mi puši kurac superior astronavt: https://www.gamingheads.com/fallout-nuka-girl-regular-statue.html Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 4. maj 2026 Share Objavljeno 4. maj 2026 haha fak sploh nism vedel da se na kakršenkoli način upgradajo orožja z uporabo res je pa da nisem šel nič codexa brat a to se upgrada samo alt fire? Navedek Povezava do prispevka
Kočevc Objavljeno 4. maj 2026 Share Objavljeno 4. maj 2026 Pa to so oni perki v opisu orozja. Ala metki grejo cez stene itd, so procenti zraven Navedek Povezava do prispevka
Galko Objavljeno 4. maj 2026 Share Objavljeno 4. maj 2026 VSE se ti upgrada modelček kako si pa ti sploh obrnil igrico, če pa nimaš SKILLA??? Navedek Povezava do prispevka
Buzzkill Objavljeno 4. maj 2026 Share Objavljeno 4. maj 2026 Jaz pol takih mehanik ignoriram. Če ne morem aktivno vplivat na nekaj me ne zanima underlying theorycraft in bullshit. O orožja se ti SAMA upgradajo? Kulči I guess, pač igram tko kot sem igral dozdej. Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 4. maj 2026 Share Objavljeno 4. maj 2026 Pa zanima me če se res splača dajat Ether v tisto napravo na začetku run-a? K ne vem kaj dejansko dobiš če dajaš Ether tam. A je tko k Hades da unlockaš nekaj? Navedek Povezava do prispevka
fric Objavljeno 4. maj 2026 Share Objavljeno 4. maj 2026 (urejano) Galko reče pred 2 urama: pozabil si ker imaš SKILL jaz nimam SKILL in je bilo to ubogo levelanje orožij edina stvar, zaradi katere sem obrnil igrico (in to celo 2x, na True ending) Isto jaz. To mi je bila res carska stvar. Returnal je edini roguelike špil, ki sem ga končal in celo na true ending. Zahvala gre ravno temu. 4. maj 2026 uredilo bitje fric 1 Navedek Povezava do prispevka
Boba-Fett Objavljeno 4. maj 2026 Share Objavljeno 4. maj 2026 Weraziel reče Dne, 3. 5. 2026 at 9:14: Red Dead Redemption 2 sem nekje na 27%. Kar mi je zanimivo je to, da z veseljem počnem take stvari v špilu katere se ponavadi izogibam - lov, ribolov, kartanje, domine - medtem ko samo raziskovanje mape prepustim, da je bolj organsko, namesto da si zadam, da bom pregledal vsak kos. Se pravi, opravim neko misijo in če ne rabim iti nazaj v kamp, malo pogledam na zemljevid kaj mi izgleda zanimivo ali pa pogledam če je bliz kak sidequest. Ko sem igral v prvo sem pomoje preveč skakal naokoli, zdej pa vidm da lah komot samo pustiš, da te špil sam animira Všeč so mi ti mali questi za folk v kempu. Našel sem harmonico za Sadie in me je nabil z endorfinom, takoj letel v kemp, Sadie mi je top3 lik O vseh možnih detajlih smo že vse povedali kar se da, ampak bom vseeno še enkrat - kak je fajn, da ima Rockstar čas in denar za narest tak špil, ki je poln detajlov. Grafično, fizično, dialogi, vse deluje še danes. Cepaš drva in gre res vsako drvo posebej cepat. V bistvu bo RDR2 razlog, da se bom nahajpal za GTA VI. Sem se tudi vrnil po 8 letih, ker se naveličal čakat upgredja za ps5, na Pcju 4k pa zgleda odlično in tudi uživam čist na drug način kot prvič kot igral. Sploh sem zadnje čase nahajpan na te kavboje, dobro county glasbi in pokrajino, sploh kakšno Montano, itd . Da se sploh ne dotaknem likov, dialogov, itd. Zdaj sem sicer že proti koncu (in mi kar žal), a si prav rekel če ni to najboljši game ever, vem drzna trditev, a toliko kljuck odkljuka. 1 Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 4. maj 2026 Share Objavljeno 4. maj 2026 fric reče pred 1 uro: Isto jaz. To mi je bila res carska stvar. Returnal je edini roguelike špil, ki sem ga končal in celo na true ending. Zahvala gre ravno temu. Pa sej imajo take mehanike čisto vse roguelike igre. Hades 1/2, Rogue Legacy, Dead Cells,... vse te igre imajo permanent upgrades (predvsem več lajfa in dmg), ki ti olajšajo igranje. Navedek Povezava do prispevka
Galko Objavljeno 4. maj 2026 Share Objavljeno 4. maj 2026 jap, s tem da imajo tovrstne igrice navadno precej "močnejše" perma upgrade kot tista revščina od malo bolj buff orožij v Returnalu zdej k tko pomislim sploh ne vem, če ti da še kateri roguelike tako weak perma upgrade kokr Returnal, heh 2 Navedek Povezava do prispevka
fric Objavljeno 4. maj 2026 Share Objavljeno 4. maj 2026 ke_kit reče pred 4 urami: Pa sej imajo take mehanike čisto vse roguelike igre. Hades 1/2, Rogue Legacy, Dead Cells,... vse te igre imajo permanent upgrades (predvsem več lajfa in dmg), ki ti olajšajo igranje. Žanra res ne poznam. Tako, da možno. Pač Returnal sploh new game + pa tudi že prej. Sem letel čez biome. Noben od naštetih (Igral sem samo Hadesa ostalo gledal trailerje na Yt) ne pride bliže po fluidnosti Returnala. Nazadnje sem igral Hadesa pa nisem imel tega feelinga, da grem nek orenk močnejši v nov run. Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 4. maj 2026 Share Objavljeno 4. maj 2026 Men se je zdelo približno isto. Je pa res, da sem Returnal igral čisto premalo. Mogoče se kasneje malo bolj odpre. Navedek Povezava do prispevka
magični kralj Objavljeno 4. maj 2026 Share Objavljeno 4. maj 2026 v hades (verjetno obeh, igral sem samo dvojko) si po par runih neskoncno mocnejsi sploh ko odklenes visje arcane (buffe), npr mas (conditional sicer) +30% in +50% dmg ni pa to prvi run si kmetavzar, drugi run pa bog Navedek Povezava do prispevka
Heretik Objavljeno 4. maj 2026 Share Objavljeno 4. maj 2026 Galko reče pred 9 urami: pozabil si ker imaš SKILL jaz nimam SKILL in je bilo to ubogo levelanje orožij edina stvar, zaradi katere sem obrnil igrico (in to celo 2x, na True ending) + Astronavtek figurica sweet sweet Astronavtek prov zdele si grem kupit plushyja, če komu kej ni prov naj mi puši kurac fak prav se spomnim kakega runa, ko sem dobil dva astronavtka, pffffff Navedek Povezava do prispevka
Heretik Objavljeno 4. maj 2026 Share Objavljeno 4. maj 2026 Galko reče pred 4 urami: jap, s tem da imajo tovrstne igrice navadno precej "močnejše" perma upgrade kot tista revščina od malo bolj buff orožij v Returnalu zdej k tko pomislim sploh ne vem, če ti da še kateri roguelike tako weak perma upgrade kokr Returnal, heh Ne pozabit da pri returnalu se ti je unlockalo ful več goodiejev po levelu, ko si upgrejdal abilityje (sablja, hook, nevidne ploščadi ...). TKo da si pol vedno več stvari lahko pobiral in postajal vedno močnejši. Ampak to je res igra, kjer je dejansko tvoj skill daleč največji lvl up in to mi je blo tko carsko pri tej igrci. 1 Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 4. maj 2026 Share Objavljeno 4. maj 2026 Lih imel absolutno najjači run v Returnalu, pobral vse ta hude perke, 1 astronavta k ga nism ponucal in sem končno v biomu 3 S tem buildom bi mogoče lah celo končal špil, vidimo naslednjič 1 Navedek Povezava do prispevka
Galko Objavljeno 4. maj 2026 Share Objavljeno 4. maj 2026 Življenska lekcija iz Returnala, ki sem si jo tattoviral na vrat, direkt pod 88 / 18: Če ti je lepo u lajfu, ne odpiraj novih vrat. 1 Navedek Povezava do prispevka
Weraziel Objavljeno 5. maj 2026 Share Objavljeno 5. maj 2026 Galko reče pred 8 urami: Življenska lekcija iz Returnala, ki sem si jo tattoviral na vrat, direkt pod 88 / 18: Če ti je lepo u lajfu, ne odpiraj novih vrat. Pa sej odpreš lahko, da pokukaš not, samo ne greš skozi. Jaz se zares izogibam samo tistih rumenih vrat z zvezdico Navedek Povezava do prispevka
magični kralj Objavljeno 5. maj 2026 Share Objavljeno 5. maj 2026 fak keri nerdi v roguelike/lite odpres vsa vrata pogledas v vse skatle ustrelis vse enemye mogoce so res boljse point n click za vas REVE Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.