Skoči na vsebino

Generativna umetna inteligenca v igrah

Uporaba generativne AI v igrah za izdelavo grafike in zvoka  

36 glasov

1. 1. Igrica katero komaj čakam uporablja GenAI za izdelavo assetov.

• Vseeno mi je
    • V redu, dokler uporabljajo stvar v razvoj in ne v končni verziji
    • Moti me, bom pa še vedno igral
    • Ne moti me
    • Igrice niso art, koga boli kurac
    • Več in hitreje! Moar AI!
    • Ne mislim igrati ničesar kar je narejeno z AI

Priporočeni prispevki

Buzzkill reče pred 21 minutami:

Podoben odnos do AI opažam tudi v drugih industrijah. Bolj je dejavnost solution oriented in lahko preveriš "pravilnost", več je panoga napaljena za AI. Bolj je panoga kup vibov in feelsov, bolj je odnos do generativne umetne inteligence negativen. Ironično malo, ker je mašina večji threat "človeškemu" delu, kot mehanskemu ki bi moral bit avtomatiziran in streamlinan že desetletja. Mehaničarji embracamo AI, umetniki ki bi ja lahko bili najbolj safe tle so pa najbolj proti. Source: rit. 

Men se zdi, da umetniki niti niso tok proti v smislu “they took our jewbs” (mogoce keyboard warriorji na redditu), ampak bolj/tudi iz vidika tega kaj si predstavljajo kot temleje svojega poklica. Vsaj po mojih izkusnjah.

Povezava do prispevka
zasledovalec reče Pravkar:

Men se zdi, da umetniki niti niso tok proti v smislu “they took our jewbs” (mogoce keyboard warriorji na redditu), ampak bolj/tudi iz vidika tega kaj si predstavljajo kot temleje svojega poklica. Vsaj po mojih izkusnjah.

Jaz tudi dobim ta občutek. Ko je "duh človeškega dela", ta nedotakljivi ethreal faktor pod vprašajem, ti se lahko sesuje cel worldview.

Danes lahko AI art invocira človeške občutke. Če že nismo v "ne moremo ločit" fazi, pa še bomo. In kje smo pol? Oz kje so pol? 

@ke_kit, kot resident artist, kaj meniš? 

Povezava do prispevka
Vučko3 reče pred 25 minutami:

Preberi kaj je zasledovalec napisal. Res shocker, da v umetnosti iščemo človeka in ne neko ai generirano glupost

V AI artu vidim človeka. Vidim cel korpus človeškega znanja, emocij, del in udejstvovanj. Le algoritem ki izbaci to delo je nek magic box računalnik, ne pa umetnik/klošar. Bistvena BISTVENA razlika je, da računalnik nima izkušenj, solz, smeha, ničesar. Lahko le posnema. Ampak posnema pa lahko jebački dobro. 

Nočem ne enačit ne diminishat človeškega faktorja, ampak pizda, če je rezultat podoben... Kaj je pol problem? 

uredilo bitje Buzzkill
Povezava do prispevka
Buzzkill reče pred 4 minutami:

V AI artu vidim človeka. Vidim cel korpus človeškega znanja, emocij, del in udejstvovanj. Le algoritem ki izbaci to delo je nek magic box računalnik, ne pa umetnik/klošar. Bistvena BISTVENA razlika je, da računalnik nima izkušenj, solz, smeha, ničesar. Lahko le posnema. Ampak posnema pa lahko jebački dobro. 

Nočem ne enačit ne diminishat človeškega faktorja, ampak pizda, če je rezultat podoben... Kaj je pol problem? 

Pa jebemu mater no, umetnost je odraz in izražanje posameznika, izkušenj posameznika, okoliščin in vsega, kar je tega posameznika skozi zivljenje naredilo v to kar je. 

Če jaz nekaj pišem, to je samo moje in vezano direkt name. Lahko uporabljam tehnike, ki nas vežejo, ampak bistvo prihaja od mene. AI tega nima. Jaz res ne razumem kaj se sploh pogovarjamo.

Isti pogovor smo imeli par mesecev nazaj, isto stvar še enkrat pišem.

Povezava do prispevka
Buzzkill reče pred 12 minutami:

Pomoje je res podobna fora kot pri obrtnistvu. Men je recimo zanc YT algo v ozadju navrgel nek jazz in sem ga vibeal zravn 20min, pol sm pa precekiral kaj je in ko sm vidu, da je AI, sm v veliki sramoti sam takoj preklopil na neki drugega :D Zdej tocno iz kje izhaja ta gnev tezko recem, predivdevam, da iz "clovecnosti" same, sam ocitno ga pri meni povrzroci ze samo zavedanje, da to ni naredil clovek. Za art se mi recimo to sploh se ni zgodilo, da bi mi blo nekaj tok kul, da bi pogledal kdo je avtor bi blo made by AI.

Kar se top-end zadev tice jst mislim, da bo clovek zmeri presegel AI, ce ne v sami tehnicni izvedbi, pa sigurno v originalnosti, estetiki in apliciranju na ekstremne pole cloveskih custev, kar je glavni added value takih izdelkov. Ob predpostavki, da je to res, iz tukaj izvira tudi glavna "past", ker tut ce se bo volumen nekih above average izdelkov zaradi AIja izboljsal, bo zaradi vecje uporabe teh top-end izdelkov posledicno manj (glede tega mislm, da mas ti nasprotno mnenje).

Povezava do prispevka
Vučko3 reče pred 12 minutami:

Pa jebemu mater no, umetnost je odraz in izražanje posameznika, izkušenj posameznika, okoliščin in vsega, kar je tega posameznika skozi zivljenje naredilo v to kar je. 

Če jaz nekaj pišem, to je samo moje in vezano direkt name. Lahko uporabljam tehnike, ki nas vežejo, ampak bistvo prihaja od mene. AI tega nima. Jaz res ne razumem kaj se sploh pogovarjamo.

Isti pogovor smo imeli par mesecev nazaj, isto stvar še enkrat pišem.

In kako te ai ogroža da lahko to počneš še naprej?

Povezava do prispevka
Buzzkill reče pred 1 minuto:

ampak pizda, če je rezultat podoben

Fora je, ker ni podoben

Pa to ni tista fora na OOOH, GOTCHA NOW, BITCH, ko das nekomu dve skladbi/sliki za pogledat/poslusat, pa mu je na slepo bolj vsec AI verzija v neki situaciji, ces lej no lej, pol pravis, da ni razlike?

Razlika je. Opazna, slisna, cutna. Z razlogom je AI sloppery slop v umetnosti labelan posebej

Ce ti ne vidis v tem problema in/ali razlike, tut okej, ni panike, ni tu namen, da bi ti vsiljeval lastno mnenje. Definitivno je pa meni, kot muzicarju in ke_kitu, kot risarju, kapitalna razlika med AI in human made stuffom, mislim, ne morem zanjga govorit, ampak predvidevam, da je nekje istega mnenja

Tut ni tu fora, da bi se rabil bat AI-ja, al pa da bi mi konkurenco delal. Nihce tega ne jemlje tako. Se enkrat - ko so se pojavili nacini za avtomatizacijo recordinga v 80ih, je folk isto mel pushback, kakor ga imamo zdajle proti AI-ju. Ampak to sta dve razlicni stvari, producenti in glasbeniki takrat niso izgubili jobov, tudi zdej jih ne bojo. Produciranje muske je pa itak ze vsaj zadnjih 20 let dostopno skor vsakomur, ki ima doma pece pa Focusritea

Glavna fora je, ker je AI slab, vsaj za musko delat je zaenkrat se totalen srot. Razen v primeru, da mu ti das lasten input in pol po njem neki ustvari, pa se tist je questionable v najboljsem primeru. Uporaben je pol za post production, dolocen mastering, pa se za tiste stvari je totalno v povojih in se dolgo casa bo. Nic ne recem - skozi leta bo tehnologija napredovala, verjetno bodo stvari boljse, se vedno pa bo razlika. Vezbanje instrumenta, ucenje risanja, bilokater drug art form, na konc koncev tut programiranje igric to an extent, je neki, to si ugotovil ze sam, kar AI zaenkrat lahko samo imitira in ocigledno bo se nekaj casa tako

Pushback bo pa v tem primeru vedno, vsaj dokler tastare generacije ne pocrkajo in ostanejo samo brainrotten, post 2005 rojeni na tem svetu, ki jim ne bo mar za "clovecnost" v art formu. Pa idioti, ki se bodo imel za proper glasbenike in umetnike, ker jim AI ustvarja slop, ki ga imajo za "svojega". Men se to zdi cist naravno v tem primeru. Na podrocju programiranja in racunalnistva in vsega ostalega, kjer je AI aplikabilen, pa aplikacijo in question kr pozdravljam, dokler ne bo slop seveda

Povezava do prispevka
F5ve Stringed reče pred 3 minutami:

Fora je, ker ni podoben

Pa to ni tista fora na OOOH, GOTCHA NOW, BITCH, ko das nekomu dve skladbi/sliki za pogledat/poslusat, pa mu je na slepo bolj vsec AI verzija v neki situaciji, ces lej no lej, pol pravis, da ni razlike?

Razlika je. Opazna, slisna, cutna. Z razlogom je AI sloppery slop v umetnosti labelan posebej

O, se strinjam popolnoma, sam ko rečem da je rezultat podoben, tle mislim emocionalni efekt. Folk viba na komercialno pop glasbo zadnjih x let, ki je algoritimično en isti kurac z enimi istimi efekti, temami, time sigi, vsem. Ima pa emocionalni impact na več folka k fakin Aenima od Toolov. 

In AI slop IMA tak podoben rezultat. Folk viba na to, folku je vseeno kolk je človeka odzad, ker ga je moderna consumer industrija strenirala da komad ni patnja nekih klošarjev k so v garaži zbrali za svoj prvi demo, temveč carefully sterilno narejen izdelek za masovno konsumpcijo dobesedno v laboratoriju.

Kužiš, tako kot jaz lahko prepoznam AI kodo, lahko ti prepoznaš AI komad. Ampak a to pomeni da AI koda ne bo delala svojega joba (compilala), AI komad pa ne svojga joba (emocionalno impaktiral ciljno publiko)? 

O tem se gre, čist filozofska past je. 

In isto napišem tebi, kot sem misli l napisat @zasledovalec_u glede top end izdelkov. Isto jih bo, mogoče celo več. Še vedno bojo geniji do what geniji do in breakali paradigme. Če kaj, bo to še bolj cenjeno, ker zdej bo do te točke breaka lahko prišel vsak papak, in se bo pokazalo kako fakin zafukano je bit nov Tarkovski ali Miyazaki (Mr. Zaki one, ne un cartoonslopper :D

Povezava do prispevka
Buzzkill reče pred 32 minutami:

In isto napišem tebi, kot sem misli l napisat @zasledovalec_u glede top end izdelkov. Isto jih bo, mogoče celo več. Še vedno bojo geniji do what geniji do in breakali paradigme. Če kaj, bo to še bolj cenjeno, ker zdej bo do te točke breaka lahko prišel vsak papak, in se bo pokazalo kako fakin zafukano je bit nov Tarkovski ali Miyazaki (Mr. Zaki one, ne un cartoonslopper :D

Moja predpostavka izhaja iz tega, da sam proces pridobivanja znanja in izdelave izdelka, ki se z AIjem odstrani/preskoci, izrecno pripomore k kljucnim parametrom kakovosti, da nekaj kategoriziramo kot izvenserijski izdelek. Ali drugace povedano po mojem mnenju bo net negative effect, ce primerjas stevilo potecialnih top tier izdelkov, ki jih ne bo, ker bo folk preskocil ta proces zaradi uporabe AI in stevilo top izdelkov, ki ne bi bili ustvarjeni brez uporabe AIja.

Torej potencialni Mr. Zaki ne bo ratal Z od Zaki, ker ze v osnovi ne bo sel cez to kar je bilo kljucno, da je Zaki Mr. Zaki. Bo pa nastal nek drug Zaki za kerga je imo velik manjsa vrjetnost, da bo jaci kot Mr. Zaki. Lp

uredilo bitje zasledovalec
Povezava do prispevka
zasledovalec reče pred 3 urami:

Primerjava ni cisto na mestu. Vsak izdelek/proces/stvaritev ima neko razmerje med funkcionalno in estetsko ali umetnisko vrednostjo, ki jo lahko avtor izrazi skozi svoje delo. Te primeri, ki jih ti omenjas so predvsem funkcionalni in pri njih ni take moznosti za izrazanje avtorja, kot pri npr. pisanju knjig. Ce ze so na mestu primerjave pisalni stroj/racunalnik za pisatelja, photoshop za ilustratorja, itd. Ampak vrjetno se lahko strinjamo, da je rahlo vecji preskok v procesu med tem, da lahko uporabis v pohtoshopu brush namesto copica in tem, da ti algoritem zgenerira celotno sliko. Sej tut iz istega razloga je imo za pisanje kode tok manjsi backlash, kot pa kar se tice umetnosti, ker folk to vecinoma dojema kot dejavnost katere cilj je zagotoviti samo izkljucno cim boljso funkcionalnost programa.

@Heretik za "na roko napisano kodo" bos moral pa tut nehat igrat vse nove igre, ker majo dobesedno vsi IDEji do neke mere vkomponiran AI, ki deluje na isti nacin, kot da bi pisatelju v wordu dokonceval ali pa spisal cele (od)stavke. S tem da "intelligent code completion", ki je deloval na podoben nacin, obstaja ze desetletja.

Zato sem dal primerjavo z izdelavo, ne vem, skodelic za čaj, kjer močno naraste zaželjenost in cena, samo če vemo, da je to individualno vsak delal na roke, tudi če je na koncu izdelek popolnoma isti. Tako je meni ljubše vedet, da je nekdo pisal kodo na roke.

Ma sej ta del s pisanjem kode bom mogu pogoltnit, to še gre, če se mora, sam res bi me motilo če bi bilo kaj glede designa, ker "psihologija" AI-ja mi je neki najbolj odvratnega. Imam pa dovolj velik backlog, da sem dober za celo življenje glede igranja iger. Še posebej ugotavljam tko al tko, da me AAA naslovi ne zadovoljujejo več in se vedno bolj nagibam k indijem. Tam pač verjamem, da bo manj AI-ja involvanega.

Povezava do prispevka

Kot sem že večkrat rekel, nisem absolutno proti AIju. Če olajša delo kreativcem, več moči njim. Problem nastopi, ko nadomesti človeško kreativnost. Sem zgolj proti folku, ki ga abusa za hiter dobiček, ali ker sami ne premorejo nobene kreativnosti.

Zaenkrat se da zelo easy prepoznati slop, tko kot pravi @F5ve Stringed, vsaj če se malo spoznaš na stvar. Jaz se recimo na glasbo ne spoznam in mi deluje AI muzika scary dobro, po drugi strani pa v sekundi ločim AI generirano risbo od človeške. Verjetno je isto z glasbeniki.

Ne vem no, ravno zdaj v dobi poplave AIja, je moje delo še bolj cenjeno kakor prej, tko da se ne sekiram v smislu "they took r jrbs". Kaj bo pa že naslednje leto, pa nimam blage lol. V trenutni politični klimi se bolj sekiram, da bom moral zaobvladati kmetovanje in survivalism. :D

uredilo bitje ke_kit
Povezava do prispevka
MikeHunt reče pred 5 minutami:

ze obstaja kaksna firma, ki je izkazala dvig produktivnosti in operativnega profita zarad AI, ki ni AI peddling firma?

zaenkrat zgleda samo tradeoff, layoffs to finance AI investment in slab produkt (predvsem govorim za AI to code).

LP

Vsak layoff je dvig produktivnosti.

Povezava do prispevka
MikeHunt reče pred 20 minutami:

za par sekund :D pol pa se zacne spirala obtezena z AI CAPEX-om, brrrr

kar je sicer dovolj za reach around handjob for investors, for a Q, but next Q repete?

LP

Kakšno leto ali dve nazaj se je folk še pritoževal da je npr ves customer support za večje firme zdej AI, da ne dobiš človeka s katerim bi lahko govoru. Danes je to pač splošno sprejeto dejstvo. Amazon stock go brrrr. Ostale panoge bodo pač sledile v svojem času. Tranzicije bojo bedne, mogoče tud začasno negativne, sam firme ne bojo nazadovale. Človeška delovna sila je pač prevelik strošek, kakršna koli optimizacija v tem podrožji (aka kakeršn koli layoff) je dolgoročno za firmo obvezen, ker če tega ne pogruntajo zdej, jih bodo v prihodnosti prehitele druge firme, ki pa bodo te zadeve pogruntale in zamenjale večino delovne sile z AI.

Povezava do prispevka
blad reče pred 16 minutami:

Kakšno leto ali dve nazaj se je folk še pritoževal da je npr ves customer support za večje firme zdej AI, da ne dobiš človeka s katerim bi lahko govoru. Danes je to pač splošno sprejeto dejstvo. Amazon stock go brrrr. Ostale panoge bodo pač sledile v svojem času. Tranzicije bojo bedne, mogoče tud začasno negativne, sam firme ne bojo nazadovale. Človeška delovna sila je pač prevelik strošek, kakršna koli optimizacija v tem podrožji (aka kakeršn koli layoff) je dolgoročno za firmo obvezen, ker če tega ne pogruntajo zdej, jih bodo v prihodnosti prehitele druge firme, ki pa bodo te zadeve pogruntale in zamenjale večino delovne sile z AI.

Kapitalistični bootlicking, the post.

Povezava do prispevka
blad reče pred 1 uro:

jaz naprimer bom zamenjal OTP banko, ker ne morem dobiti jebenega cloveka na linijo, da mi pomaga in nocem vec zgubljat zivce ob pofukanem Avtomatu, s katerim mi pravijo, jedi govna kurcev gnoj debilni, da nam karkol placujes.

LP

Povezava do prispevka

Jaz tudi mocno podpiram AI v igrah sploh glede AI sovraznikov. Tudi ce se ne uci sproti, kar bi bilo izredno ql, vsaj da jo predhodno naucijo..

Ne vem pri ARC riders sw opazi AI robotov in meni je zelo ql kako se premikajo, napadajo, nazadujejo, ipd..

Mislim, da je to prihodnost in AI naredi igro precej bolj zabavno in zivo

Povezava do prispevka
Kamahl reče pred 22 urami:

Kot sem že rekel ai ne bo skrearial nič z resnično umetniško vrednostjo ampak zgolj reciklira narejeno, kot je rekel commie scum. Enako kot če vržem vsa dela warhola v ai on ne bo nadaljeval njegovega opusa, ampak zgolj generiral neke poceni variacije, kar ima nično umetnostno vrednost

In enako je treba tudi tukaj ločiti obrtnike od pravih umetnikov, ter se zavedati da ai ogroža zgolj prve 

Situacija je vendarle bolj kompleksna, ker se marsikateri umetnik ukvarja z "obrtjo", da pač plača račune, to pa ne pomeni, da poleg tega ne prakticira umetnosti, ki ga pač interesira. Zdaj ta umetnik ne bo več obrtnik in ker tako ne bo zaslužil, ne bo niti umetnik. Bo pa lahko nakladalec palet, ker tam je pa ai "predrag" in tako se bo delovanje/aktivnost "pravih umetnikov" zniževalo. 

Buzzkill reče pred 22 urami:

Ironično je lažje zamenjat Metko v pisarni z GPT naročnino, kot Samira v skladišču za kerga rabiš specializirano mašino, nizek ROI, vzdrževanje in vse kaj pride zraven. Plus, Samir bi bo zapalu skladišče ko ga odfukaš, Metka bo šla delat na Upravno np. :D

Ja, sam če hočeš ti družbo, kjer ai dela slop variacije obstoječega, mi bomo pa nakladali palete, je to zelo slaba družba.

Buzzkill reče pred 21 urami:

Jaz tudi dobim ta občutek. Ko je "duh človeškega dela", ta nedotakljivi ethreal faktor pod vprašajem, ti se lahko sesuje cel worldview.

Danes lahko AI art invocira človeške občutke. Če že nismo v "ne moremo ločit" fazi, pa še bomo. In kje smo pol? Oz kje so pol? 

@ke_kit, kot resident artist, kaj meniš? 

llm na podlagi prompta zgolj, na podlagi verjetnosti, sproducira odgovor, ki je bolj ali manj verjeten glede na vnešen prompt.  AI, ki je LLM bi morali v bistvu poimenovati chat za podajanje odzivov, ki skušajo emulirati dejanski odgovor

Ni razmišljanja, ni premišljevanja, ni učenja, ni ničesar niti nanometer podobnega temu.

uredilo bitje CPC_agent_za_SrednjoEvropo
Povezava do prispevka
Buzzkill reče pred 21 urami:

Problem je, da ne nastaja in v trenutnih situaciji ne more nastati nič novega (in verjetno je llm smer slepo črevo, iz katere nikoli ne bo možen nastanek česa novega). Zgolj prežvekovanje obstoječega.

Kot je rekel kamal. Lahko mu fukneš vsa dela Mozarta/Warhola/whoever in ti bo na podlagi tega sproduciral nekaj, kar se zdi relativno verjetno, da bi lahko bilo podobno njihovemu ustvarjanju, ampak gre pač za ai slop, variacije obsoječega. Pa za umetnost mi je tu še najmanj mar, ker lahko tudi umetnik, ki je  moral postat nalagalec palet, v fraj času še vedno proba ustvarjat svojo umetnost. Znanstveni razvoj je pa veliko večje tveganje, ker nalagalec palet težko v prostem času opravlja akademsko-znanstveno-raziskovalno delo, saj moraš imeti non-stop in prost dostop do orodij, ki jih znanstveno delo pač zahteva in to težko počneš vsak popoldan po šihtu, od šestih do osmih. Pa že tako se je znanstveni razvoj v zadnjih 25 letih upočasnil.

image.png.ab920063cb0c663903aa4742b7bd5ab0.png

cel čanek odklenjen prek scihub: https://sci-hub.box/https://www.aeaweb.org/articles/pdf/doi/10.1257/aer.20180338

Navedek

Our robust finding is that research productivity is falling sharply everywhere we look. Taking the US aggregate number as representative, research productivity falls in half every 13 years.

Torej, že mi sami smo se zaciklali v mrtev tek, potem smo pa "izumili" tehnologijo, ki to ciklanje double downa, ponotranji in zgradi zid zaciklanosti, ki ga je še težje prebiti, kot ga je že bilo. 

Pred nekaj časa je Nature objavil podobno zadevo.

Navedek

Recent decades have witnessed exponential growth in the volume of new scientific and technological knowledge, thereby creating conditions that should be ripe for major advances8,9. Yet contrary to this view, studies suggest that progress is slowing in several major fields10,1

https://www.nature.com/articles/s41586-022-05543-x

uredilo bitje CPC_agent_za_SrednjoEvropo
Povezava do prispevka
CPC_agent_za_SrednjoEvropo reče pred 6 minutami:

Problem je, da ne nastaja in v trenutnih situaciji ne more nastati nič novega (in verjetno je llm smer slepo črevo, iz katere nikoli ne bo možen nastanek česa novega). Zgolj prežvekovanje obstoječega.

Prežvekovanje obstoječega je 99% človeških dejavnosti. AI je orodje k pomaga pri enhancanju ali optimiziranju naših sposobnosti, če ti ali jaz kot posameznika nisva sposobna pushat paradigm človeškega dela, arta ali česarkoli, zakaj bi random LLM to moral biti sposoben? 

Lej kolk folka posluša pop glasbo recimo, ali gleda shitty superhero muvije, igra CoDe in Fife itd. Velika večina, ne? Ta folk ne išče "novo", niti sam ne dela "novo" v nobenem aspektu njihovih boring mundane življenj. In vse te stvari bi imenovali za kvalitetno, celo umetnost mogoče. Kero delajo neinspirirani corpo fucksi z prednarejenimi algoritmi in sistemi, ne nastane pol kurca novega. Prežvekovanje, iteriranje in metanje sranja ob steno upajoč that something sticks. 

Od AIja hočeš da je nek novel gigagenij, hkrati pa vsi mi slopamo averažni slop od pol-retardov in temu rečemo entertainment. 

(In ja, LLMji ne bojo AGI, in vprašanje če si sploh želimo agi, ne pa samo zelo kompetentnega pomočnika)

uredilo bitje Buzzkill
Povezava do prispevka
Buzzkill reče pred 6 minutami:

Prežvekovanje obstoječega je 99% človeških dejavnosti. AI je orodje k pomaga pri enhancanju ali optimiziranju naših sposobnosti, če ti ali jaz kot posameznika nisva sposobna pushat paradigm človeškega dela, arta ali česarkoli, zakaj bi random LLM to moral biti sposoben? 

Lej kolk folka posluša pop glasbo recimo, ali gleda shitty superhero muvije, igra CoDe in Fife itd. Velika večina, ne? Ta folk ne išče "novo", niti sam ne dela "novo" v nobenem aspektu njihovih boring mundane življenj. In vse te stvari bi imenovali za kvalitetno, celo umetnost mogoče. Kero delajo neinspirirani corpo fucksi z prednarejenimi algoritmi in sistemi, ne nastane pol kurca novega. Prežvekovanje, iteriranje in metanje sranja ob steno upajoč that something sticks. 

Od AIja hočeš da je nek novel gigagenij, hkrati pa vsi mi slopamo averažni slop od pol-retardov in temu rečemo entertainment. 

No, od AI bi predvsem želel, da je A.I. 

Navedek

če ti ali jaz kot posameznika nisva sposobna pushat paradigm človeškega dela, arta ali česarkoli, zakaj bi random LLM to moral biti sposoben? 

ker je sicer redundant; poglej editan odgovor zgoraj - paradigme čedalje težje pushamo, zakaj bi potem rabili orodje, ki bo še bol zamejilo pushanje paradigem? rabimo nekaj, da obrnemo trend, ne da ga poglobimo

Povezava do prispevka

Ai je v tem trenutku kolikor sem dojel poveličana tajnica in je zelo uporabna v tem kontekstu. Če pa od nje pričakujemo ustvarjanje in odločanje pa kr pogrne. Za napredek sta potebna ustvarjanje in inovacija, v današnjem zahodnem modelu pa po mojem mnenju to ni problem, ampak da je ta napredek namerno upočasnjen dokler prejšnji izum\tehnologija ima ROI, ker je vse vodeno s strani finančnikov iz excel tabel v korist deležnikov\investitorjev.

Vrjetno je zato na Kitajskem drugače ker ima država precej večjo moč in ni vse v rokah megakorporacij

Povezava do prispevka

Kje jaz vidim problem glede umetnosti in AI-ja, je zasičenost s slopom. Torej, v času, ko je itak že težko dobit žaromet (recimo med indie devi), bo to še toliko težje, ko bo na trgu naenkrat še cel AI slopness. Po eni strani bo zanimivo videt, če bo poklic "kritika/recenzenta/kuratorja" obratno sorazmerno spet dobil večji prestiž, konec koncev bodo kritiki zdaj še pomembnejši, ali bomo tudi kuriranje prepustili AI-ju pa mir :D

Žal se je kulturna vojna med odjemalci in kritiki začela na precej neugoden termin. Prihajamo v obdobje, ko bo rekordno nizko zaupanje v recenzije in kritike, hkrati pa obdobje, ko bi te ljudi najbolj potrebovali za kuriranje

Povezava do prispevka

rahlo offtopic, sam morm

dans sm mel najbolj klišejsi AI (plačljiv GPT) moment

mu na dolgo in široko dam prompt kaj me muči in kaj hočem

aka bearer token za avtorizacijo velja sam 60 sekund, in mi na polno mori, k si morm skos generirat novega za API klice v Postmanu

ni problema fam, evo ti pre-request skripta za celo kolekcijo

NE DELA  (pa poleg skripte wall of text, kaj je popravil)

mu sam napišem da ne dela

V2 NE DELA (in wall of text zakaj v1 ni delal in kaj je popravil)

You are a senior level expert software engineer, make no mistakes

DELA K URCA

uredilo bitje Berbasecks
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...