Skoči na vsebino

Kdaj ste se prvič zavedli, da igrate "slabo/nekakovostno igro"? : D

Priporočeni prispevki

Gledal sem video, ki ga je nekdo nalepil v temo z videi, kjer model razglablja o povprečnih igrah z genialnimi mehanikami. Vmes omeni, kdaj se je prvič zavedel, da igra "slabo igro", češ da pred tem je že igranje iger samo po sebi bilo tako hype, da je bilo vseeno, če je bila igra slaba. A se spomnite momenta, ko ste se prvič zavedli, da je to, kar igrate, nekvalitetno? 

Jaz sem se ob Mortyr. Pač prvič, ko sem igral, pa mi je bilo tako slabo, da nisem hotel več igrat. Pred tem sem lahko katerokoli igro igral neskončno časa, ker mi je bilo igranje že samo po sebi tako carsko, tukaj pa sem se zavedel, o o, igrice so lahko bedne in jih lahko NOČEŠ igrat :D 

Povezava do prispevka

Slabo, dobro. Kvalitetno, ne kvalitetno je precej odvisno od okusov, staroati, izkusenj.. ampak pustimo objektivno filozofijo

Kar lahko osebnega, subjektivnega pridodam temi je sledece:

Spomnem se, pac ja vsaka nova igrica je bila hype ko si klinjo. Ampak spomnem se, da sem na zacetku igre ocenjeval po grafiki. Ce je bila slaba je bila igra nekvalitetna zame. Pol sem jih ocenjeval o zvrsti, ce ni bilo akcije, da je bila kaksna strategija al rpg mi je bila igra slaba. Command an conquear, diabloti, warcrafti.. vse kar ni imelo akcije je bilo shit.. razen kaksne pustolovscine ala indiana jones ipd.. Pol kasneje swm jih ocenjeval po dolzini, ce ni imela storije oz sp vsaj 20 ur je bila shit. 

To o bolj objektivni kvaliteti sem zacel spoznavat pocasi. Najprej okoli 20tih tam okoli leta 2000 s playstationom 1 in 2 in kako so igrice na konzolah nekako boljse narejene, bolj kvalitetne, zabavne in pol po 30 ko sem zares zacel igrat res razlicen spekter zvrsti in sem se nasicu vsega in zdaj ko imam 44 in se mi kurac ne dvigne vec kot prej je lazje ocenit.. isto kot pri pickah.. pac ze tako se ti ne dvigne hajp vec v izi in pac ko se, takrar je kvalitetno :)) zame

update

sicee pa spet subjektivno. Sedaj se mi zdi, da cenim neko izvirnost, neki novega, nek kvantni preskok, domislijo in ustvarjalnost v mehankkah. Se vedno sem sucker na blockbusterje kot verjetno vecina in je v AAA spilih tezko opazit neko izvirnosr. Pac so bolj ziheraski in grejo na more of the same profit. Prej opazis izvirnost v kaksnih Inde igrah. Ampak take igre nimajo nekega budgeta in pol ostake stvari niso na nivoju. Ne vem. Podobno kot vcasih, ko sem vidu neko novo grafiko me je odfukalo. Zdaj ko vidim neki novega, kar nisem prej se dozivel v nobenem spilu me v izi odfuka, ce so tudi druge zadeve nekako na zadostnem nivoju.

Zdej kdaj sem prvic opazil, da je spil nekvaliteten? To je tako vecplastno mindbending vprasanje :))) ne vem. Vrjetno, ko sem igral kaksno clon igrico wolfa al dooma al komander kena in mi je bil ful podoben spil sam tudi ful slabsi in se mi ni dalo igrat.

uredilo bitje BigBoss82
Povezava do prispevka

Men je bila Mortyr OK, sam takrat so ble vse igrice dobre, ker na splosno je bilo problem dobiti igrice in zatorej jih ni bilo veliko (+ ce so ti sploh delale na kompu). Kar mi ni bilo OK pri Mortyr je, da je nekje na tricetrt igrice bil neki bug in je samo zaprlo igrico. Isto kt pr Gorky17 sam tm pa je se prej vn vrglo, mislm da v sewersih k si hotel splezat vn po lojtri

Povezava do prispevka

Mene je najbolj zmotil Assassins creed Valhalla. Do takrat se mi je zdelo, da sem zelo toleranten do raznoraznih gluposti. Od takrat pa nič več.

Pri tej igri sem dobil superpower, da odjebem vse kar mi ni kul, instantno in brez razmišljanja. Serija, film, igra, takoj ko zaznam idiotizme, grem stran.

Povezava do prispevka

Nekako tako kot Bigboss. V zgodnjih letih commodorcev in family computerjev nisem imel razčiščene pojme okoli kvalitete. Igrica me je ali zanimala ali ne zanimala, grafika, zvrst, vibe so bili kriteriji, to je pa tudi to. 

Šele ko se je korpus igranih iger ful razširil, in sem začel brat mnenja drugih igralcev (Jocker rivjuji pretty much) sem od adventu shareware cedejk nekak začel razvijat in refinirat svoj lasten okus, iskat kateri kriteriji mi bengajo in keri ne, kaj pomeni dobro narejena igra, kaj pomeni slabo narejena igra itd. In shareware cdji so bili najboljša šola za kaj takega. Gor bi mel ne vem, Doom in Ultimo Underworld, hkrati pa 20 najbolj shitslop igric kdaj narejenih, od kerih nekatere verjetno nikoli niti niso dobile full release. 

Zdej, kera je pa bila ta prva za katero bi rekel da je objektivno shit, ne pa samo da mi ni bila všeč? Mislim da tole, ker mi jo je frend tako shypal, da bi človek mislil da govori o GTA6.

Povezava do prispevka

Harry Potter and the Goblet of Fire

Kaksen tezak dogwater je to bil, fuck me. Verjetno doslovno prvic, da sem fizicno cutil bolecino, ko sem gledal, kake bedarije pocneta silikonska Ron pa Hermione, res grozno

The Great Escape

Gorec fan filma iz 63', s fotrom sva ga tisto poletje ujela na enem avstrijskem TV kanalu, ga posnela na VHS in gledala v nedogled vsak teden. Res neverjetno dober film. Igrica however... Foter pride domu od strica, ki je glih kupu nov batch igric za bratranca, med njimi tale naslov od Pivotal Games, ako se jih kdo spomni, valda si je sposodu in mi prinesu domov. Celo tisto poletje mi je slo v kurac zarad tega spila, holy shit, ker idiotizem je pa to bil :ododava: Ne bo mi do konc lajfa jasno, kako sem ga uspel koncati brez walkthrougjev, to je blo orto grozno. Zadnji dve misiji, kjer igras kot Steve McQueen in spizdis motor ter zbezis cez mejo v Svico, sta v top 5 najslabsih in najbolj frustrating ingame levelov kar mi jih pade na pamet, tesko karkoli pride blizu, razen mogoce celotnega naslednjega spila na seznamu

Eragon

Ista zgodba kot pri Goblet of Diarrhea, ampak se mnogo, mnogo, MNOGO slabsa. Ze film je bil tako tesko za en kurac, da ni vreden omembe. Igrica je pa z naskokom najslabsa kar jih poznam. Predstavljajte si leto 2006 in priklicite v spomin vse spile, ki so takrat izsli. Valda sem mati naprosil, da mi naj nabavi TES IV: Oblivion, se skatlo od igrice sem ji sprintal na papir, da si bo ja zapomnila. Next thing I know: Lej kero igrco so meli F5ve!! To se pa spomnim, da si knjigo bral!!! To mora bit zelo zelo dobro!!!! Ya, right, luv ya mums, ampak glih si fuknila cca 4000 takratnih SIT v smeti in to je a fact. Se eno uniceno poletje, jebe se naj Eragoon s svojim Eragunom, s katerim strelja neprijatelje, da so pol Eragone, I dare you, I double dog dare you motherfuckers, poiscite .iso na internet archive in ga sprobajte :D :D

Povezava do prispevka

Counter strike GO. Enostavno nisem mogel dojeti, kako folk lahko igrat tako "basic" igro po ure na dan.

Če govorimo pa o singelplayer pa definitivno Gothic 3. Kot hardcore/diehard fan franšize, mi je špil presedel kot sem moral po običajnih volkovih in puščavskih tepst še zimske volkove. Zadeve nikoli nisem preigral. To je pomoje eden iz mejnikov. Drugače sem itak že prej vedel, da so špili po filmih za v smeti.

Povezava do prispevka

Honorable mentions:

Chaser

Slavjank, katerega developerji ocitno 5 let po releasu niso niti enkrat igrali Half Life in bindali keye na take cudne spote kot so jih lahko bindali samo the trvest, most janky, most early 00's Slavic developerji, mislim, reload gumb je bil na desnem shiftu al pa na Insertu, tolk o tem. Sam spil precej horrific FPS izkusnja, katere zgodba se je jemala ful bolj resno kolker se je blo potrebno. Gladko v kolekciji spilov, ki jo ljubkovalno imenujem Steven Seagull Videogame Experience™

Crazy Drake

"Alo, foter, jaz bi mel doma Earthworm Jima!"

"Cujes pubec, Earthworm Jima ze mamo doma!"

Earthworm Jim doma. Ni bla slaba igrica per se ampak weird as fuck. Random tezavnostni spikei v platformerju, ki je sicer dokaj slabo posnemal Jima so bli rak rana tega zanra takrat. V cajtu, ko smo religiozno nabijali Jazz Jackrabbit, Lion King, The Smurfs, Aladina in ostale licensed platformerje od Infogrames ter ostalih, je ta Jaka Racman na horsu mal cudno strlel ven ampak mam vsaj relativno lepe spomine nanj

Hitman Codename 47

Prvi Hitman je bil janky as fuck, nostalgicni del mozga mi krici nasprotno, ampak bobu je treba rect bob. Ideje v spilu samem so ble strasno pred svojim cajtom, pa jih neizkuseni IO Interactive takrat niso znali udejanit, zal. Doloceni leveli so ze ob izidu bili borderline neigralni in hroscati v bozjo mater, za dandanes se je cel spil izjemno slabo postaral. Njegovi nasledniki so mocno dvignili kvaliteto serije in jo spravili do visav, ki jih poznamo danes, (sori Absolution, nehaj se rinit med to smetano, spadas v klet skupaj s C47) ze dvojka je bila nestetokrat boljsa in, dare I say, playable tudi danes, ce izvzamem cheaterski AI :D

Povezava do prispevka

Nikoli kapiral. UT, Quake, vse to je melo smisla. Celo military shooterji make sense, pač larp vojske. 

CS je pa konceptualno meni kr neki, motor mi nikoli ni pasal, pravtako ne shooting mehanike, nič.

And yet.. igra k je oneshotala več folka k avg MMO iz nekega razloga. 

Povezava do prispevka

Pac ze ce gledas iz stalisca mehanik, ki si jih rabil obvladat.

UT/Quake si imel movement, map control (timing armor/dmg buffa, respawn pointi), aim itd. Podobno za Wolfenstein (vanilla in ET) in ostale WW2 shooterje.

CS je imel pa shitty polzji movement. Aim (oz. streljanje) je bil krneki, kjer si moral krotit nek shitty rng spray. Pac free spil/mod za plebe, ki so bli prerevni si privoscit en cdkey.

Povezava do prispevka

Spomnim se ze na atariju al pa spectrumu da je kdaj prisla kaksna bedna igrica, ze takrat je bil nek sentiment "to je pa kot pitfall/to je kot jumping jack, sam da je slabse" pac to cemur smo potem kasneje rekli kloni al pa asset flipi. Isto je blo na fmily computerju nek cartridge s sto igricami gor, od tega smo ene dve igral, ostalo je bil trash. Najbol konkreten spomin tega sentimenta je bil pa nek showelware double dragon/streets of rage klon k smo ga druzno kupil sosolcu za rojstn dan za sega mega drive. Spomnim se da smo valda pol takoj ko je odvil darilo sli igrat in je bla pac tok genericna, da smo se vsi instantno navelical in sli igrat sonica. Pol smo v retrospektivi razmislal, da je ze cover art in backside na skatlci dost beden v primerjavi z ostalimi igricami. Ne najdem kaj tocno ena igrica je to bla.

Povezava do prispevka

Je nekaj terapevtskega pri klikanju po neskončnih tabelah iskajoč tist uncut gem v obliki 17 letnega gvatamalca. Jaz igram večino zvrsti, v skoraj vsem lahko najdem zabavo in challenge, ampak ni tistega občutka. Nemogoče opisat.

Spomnem se iz glave več mojih final CL, kot resničnih final CL. Kdo je igral predlani v finalu? The fuck do I know, vem pa da bo :wub:Inaki Williams:wub: vedno my boy, k je zabil dva komada Interju v 85 in 88 minuti in nam prinesel večno slavo! :D

PES in FM boljša od rl fuzbala, ne sprejemam argumentov za nasprotno. 

Povezava do prispevka

Assasins Creed Origins. 

Pomoje sem imel v igri ene 20+ur, ko sem prvič slišal enega NPCja kako kriči, ker se je vanj zapodil krokodil. 
Google izgovorjava se sliši bolj dramatično, kot pa tisti krik. Ene 10minut sem še igral in potem dal igro naprej.

Povezava do prispevka
Buzzkill reče pred 19 minutami:

Je nekaj terapevtskega pri klikanju po neskončnih tabelah iskajoč tist uncut gem v obliki 17 letnega gvatamalca. Jaz igram večino zvrsti, v skoraj vsem lahko najdem zabavo in challenge, ampak ni tistega občutka. Nemogoče opisat.

Spomnem se iz glave več mojih final CL, kot resničnih final CL. Kdo je igral predlani v finalu? The fuck do I know, vem pa da bo :wub:Inaki Williams:wub: vedno my boy, k je zabil dva komada Interju v 85 in 88 minuti in nam prinesel večno slavo! :D

PES in FM boljša od rl fuzbala, ne sprejemam argumentov za nasprotno. 

Haha direkt to :D še vedno se spomnim kako je Simone Inzaghi mi falil penal v finalu lige prvakov tam nekje 2001 :D

Pa Orlando Linton; regen wonderkid 😍

Sploh 2001/2002 igra ma kulten status: Maxim Tsigalko rip beloruska legenda

Povezava do prispevka
Paljo reče pred 2 urama:

To sem jaz ze ob 1.6 dojel. Komu se da spilat tak lesen, basic competitive MP spil.

Se popolnoma strinjam.

Sam se veliko sicer takrat spilal Medal of Honor AA (PC) in jo s kolegom se sedaj igrava obcasno. Kasneje sem pa probal CS in samo WTF je to ?

Povezava do prispevka

Jaz sem probal past v CS z wow guildiji, sam izpadoše da jih je blo pol nekih ex projev in pol se ti uči igrat igrico ko ti najbolj toksičen presek najbolj toksične igre govori kaj moraš delat, ti pa ne moreš bit toksičen ker si totalen shit. Fuck thatgame. Sj pol smo šli igrat doto z drugimi, pa je blo isto. PESeka pa ni hotel nihče igrat z mano, gamad smrdljiva toksična. :D 

Mi je pa sick dobro pogledat kak major v CS, ker tisti roboti so something else za gledat. DOTE internationala nisem gledal že 10 let, CS pa skor vsako leto. 

uredilo bitje Buzzkill
Povezava do prispevka

Zanimivo, koliko CS haterjev. Meni pa je bil cool, 1. letnik gimnazije smo ga dosti igrali — in po svoje lih zato, ker je bil tako basic. V razredu smo bili, ne vem, trije štirje, ki smo malo več igrali igre in smo imeli razparceliran okus, ampak CS pa smo lahko prav vsi boysi igrali skupaj, ker je bil tako easy. 

Povezava do prispevka

Buzzkill reče pred 21 urami:

Jaz sem probal past v CS z wow guildiji, sam izpadoše da jih je blo pol nekih ex projev in pol se ti uči igrat igrico ko ti najbolj toksičen presek najbolj toksične igre govori kaj moraš delat, ti pa ne moreš bit toksičen ker si totalen shit. Fuck thatgame.

Sj sem napisal v prvem postu. CS je igrica kera ni fun. Nikol ni fun na nobenem levelu. Preveč je tryhard, rewardi so pa nikakvi. 

Vsakič ko igramo sem živ točno 4 sekunde na igro, pa daleč od tega da bi bil slab v shooterjih, pravzaprav si upam rečt da sem kar kompetenten. In v tistem floaty bullshit CSu ne preživim enga encounterja, oz še ko sem na nade dutyu dobiš tavžent whinov ker ni prav bouncalo na tist piksel kam bi moralo. Mrš ta community. 

Inb4 u bad, sem fakin bad, hočem pa videt heroje proti dejansko dobrim nasprotnikom, ne pa nek mid matchmaking proti 9 letnim ukrajincem. To je čist druga igra. Fuck that community. 

uredilo bitje Buzzkill
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...