Skoči na vsebino

Trenutno igram [06/2026]

Priporočeni prispevki

Paljo reče pred 2 urama:

A retail? Igral ene dva tedna pa me je minil. Classic zadeve so pa itak polne botov in raznoraznih resource mafij tko da ggwp, time to swipe.

retail ja, ma mene ne bo minil anytime soon, bivši team že čaka, da začnemo spamat mythic+

pa 100 eur je padlo iz prve za housing decor :rofl:

Povezava do prispevka

Bond 007 - platina padla, igral 25 ur, minilo hitro, všeč praktično vse, mogoče manjka več Hitman-a, je pa tole Uncharted v Bond svetu, ki je narejen zelo dobro. Super editiing in zgodba, ki se zelo dobro odvija, dobro odigrani liki (Bond je odličen - kandidat za novega Bonda v filmih). Veliko opcij za dodajanje map/challangev ala Hitman stil, ki bo igri dodal malo vsebine, ki ji v tem trenutku manjka. 

po AAA igri vedno prileže malo detoxa, tako da sedaj:

Shinobi Art of Vengeance -  ekipa Streets of Rage 4 (super igra) s še eno super igro. Kontrole so tight, platforming zabaven, boj je pa A+. Vse skupaj nor paket, nor replay value in seveda luštna platina, kjer je treba vse misije narediji v S rank kakopak. Igra ima nekaj res hudih platform ugank in se kar konkretno namučiš. Trenutno je 15 eur na PS storu, dobiš pa vsaj 25 ur+ zabave brez filerjov. 

Salt & Santuary - pred leti začel na Viti, ker sem mislil, da bom veliko igral na poti, vendar nikoli nisem preveč maral prenosnih konzol ipd. Sedaj začenjam od začetka in malo switcham med igrama, ker je pacing zelo drugačen. Mogoče največji približek 2d Souls igram. Vem, da je tudi nadaljevanje, ki naj bi bil celo mix med Souls in Monster Hunter igrami, vendar vsaj po opisih zadeva ne dostavi. 

Povezava do prispevka

Poleg Returnala, ki ga en mesec že igram tako, da grem en run mesečno ( :D ), sem prižgal tudi Callisto Protocol. 

Sem upal na kakšen simpatičen horror, ampak tole je kar precej ... dolgočasno? Celotno zadevo tretiram kot nek bolj interaktiven film, pa mi je mogoče malo bolj zabavno, ampak realno je zelo 6/10 špil. Also lmao, da ne moreš mappat gumbov na gamepadu po svoje, tako sem primoran sprintat s stiskanjem L1 :avadodo:

Povezava do prispevka

Za summer vibese sem dokončal Return to Monkey Island, potem ko sem pred leti prišel nekje do slabe polovice.

Sicer čisto fajn point & click avantura, v redu uganke, dosti fan service-a za ljubitelje serije, tudi artstyle, ki se ga je precej skurcalo, mi je bil na koncu nemoteč... ampak moj bog, kako debilen in nezadovoljujoč konec :wacko:

Nočem spoilat preveč, a špil ma enega tistih meta koncev, in to dobesedno najslabšo varianto, k popolnoma razvrednoti predhodno dogajanje - v trenutku, ko pričakuješ veliki finale zadnjega akta

Spoiler

gre najprej v klasično ''vse so bile samo sanje/domišljija glavnega junaka'' smer, čez 5 min pa se konča s ''sine (ki čez celo igro posluša Guybrushovo zgodbo) oz. igralec, konec te pripovedi je neznan, stvar tvojega zaključka, kar sam s svojo domišljijo zafilaj, kako se je končalo in kaj se je zgodilo z določenimi liki, če se je sploh zgodilo''

Odprti, nedorečeni konci mogoče učinkujejo v proper filmih in literaturi, ampak v eni goofy, feel good 2D avanturi, kot je Monkey Island, mi je takle neposrečen meta obrat (brez kakega pomenljivega komentarja na industrijo/entertainment/medije/karkoli) kr orenk pokvaril končanje igrice

uredilo bitje Raz
Povezava do prispevka
Raz reče pred 1 uro:

Za summer vibese sem dokončal Return to Monkey Island, potem ko sem pred leti prišel nekje do slabe polovice.

Sicer čisto fajn point & click avantura, v redu uganke, dosti fan service-a za ljubitelje serije, tudi artstyle, ki se ga je precej skurcalo, mi je bil na koncu nemoteč... ampak moj bog, kako debilen in nezadovoljujoč konec :wacko:

Nočem spoilat preveč, a špil ma enega tistih meta koncev, in to dobesedno najslabšo varianto, k popolnoma razvrednoti predhodno dogajanje - v trenutku, ko pričakuješ veliki finale zadnjega akta

Razkrij skrite vsebine

gre najprej v klasično ''vse so bile samo sanje/domišljija glavnega junaka'' smer, čez 5 min pa se konča s ''sine (ki čez celo igro posluša Guybrushovo zgodbo) oz. igralec, konec te pripovedi je neznan, stvar tvojega zaključka, kar sam s svojo domišljijo zafilaj, kako se je končalo in kaj se je zgodilo z določenimi liki, če se je sploh zgodilo''

Odprti, nedorečeni konci mogoče učinkujejo v proper filmih in literaturi, ampak v eni goofy, feel good 2D avanturi, kot je Monkey Island, mi je takle neposrečen meta obrat (brez kakega pomenljivega komentarja na industrijo/entertainment/medije/karkoli) kr orenk pokvaril končanje igrice

Moj prispevek na to temo iz leta 2022:

Navedek

Meni je konec dvojke vrhunski, mislim da ponese čar igre na višjo raven. Do konca gre s tem čarobnim duhom igre, katere smisel je, da nagovori in privleče na plan otroka v odraslem človeku. In konec je točno to - konec zabave, gremo nazaj v resnični svet, we were just pretending. V bistvu pa ironično ravno to ohrani resničnost igre, češ "nothing to see here, move along", odraslim vstop prepovedan, oz kot bi reku Kreslin "pustite nam ta svet, čaroben in drugačen", torej ta svet je skrivnost, ohranjena v tihem dogovoru otrok, pššt! 

Želja, da bi Monkey Island bil, kljub svoji de facto virtualnosti, resničen, je strahopetna lastnost odraslih ljudi, ki obupano težijo po resničnosti in prezirajo domišljijske svetove, v katerih živijo zgolj otroci.

Skratka ta "hec", ki prekriva MI je v bistvu njegov ščit, ki ga skriva pred zunanjim svetom, ga ohranja v svoji magični pravljičnosti. Ta svet ne premore več poguma za neulovljivo, neukrotljivo, nepreverljivo itd.

uredilo bitje Heretik
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...