Skoči na vsebino

Potovanje z letali

Arbenowskee

Priporočeni prispevki

• 2 tedna kasneje...

Načeloma ne tehtajo, se mi je pa enkrat na Aerlingusu zgodilo, da so ugotavlhali težo prtljage na boardingu. Mislim, da kršitelji niso smeli prinesti kovčka v kabino. 

Tašča potuje s parimi penzionistkami, ki bi si raje izdrle oči kot plačale dodatno za prtljago. Njena kolegica je stlačila 14kg v tisti kovček in so ji lepo zaračunali dodatno. Samo to spada pod 'taking the piss' kategorijo.:D

Povezava do prispevka
  • 4 tedne kasneje...

WizzAir je napovedal linijo Podgorica - Lj - Podgorica

Od 2. junija ob torkih, četrtkih, sobotah in nedeljah 

Karte so že v prodaji 

----------------------------------------

Eurowings je skenslal linijo Dusseldorf - Lj - Dusseldorf, konc subvencij 

FlyDubai pa zmanjšal število tedenskih letov januarja in marca na 5x tedensko

Novembra leti 4x tedensko, decembra in februarja pa vsak dan 

uredilo bitje Flaming_C
Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...
  • 3 tedne kasneje...

Ne vem sicer, kdo je pridobil od razfuka adrie in potem tudi Brnika, komu je bilo le-to v interesu ( @kmjr al pa @quessoy sta bolj v teh znalskih vodah), ampak trenutno se mi zdi precej brezveze letet iz LJ, ko je Zagreb tako blizu, pa lahko se 15 easy jetov, vuelingov in podobnega šrota. Sploh ko Zagreb že zdaj leti praktično povsodz vsemi normalnimi firmami. 

uredilo bitje Financed_by_CPC
Povezava do prispevka

Jaz za long-haul lete vedno letim iz Brnika (turkish, lufthansa, airfrance...), ne da se mi vozit nekam v zagreb, benetke, dunaj itd..., ko prideš ves zjeban po 12-15h v zraku in imaš potem še 2-3h vožnje do doma. Tudi razlika v ceni je minimalna za te lete.

Drugo pa je za lete po EU, to pa itak ne ostane drugega skoraj kot kakšen zagreb, benetke.

Povezava do prispevka

Jaz imam do ZG in do LJ pribilizno isto (~15min razlike) in se vsaj za sluzbene poti odlocam glede na guzvo na cesti v tistem obdobju. Ajde, letos poleti je bila slaba z deli na slovenski avtocesti in hordo turistov v smeri Kroatske obale :D Drugace iz LJ cisto zadovoljivo prides v MUC, FRA, IST in potem dalje. AMS ima Zagreb lepse pokrit zaradi codeshara s Croatia airlines, ta KLM termin iz LJ mi se nikoli ni ustrezal. Za turizem pa sicer vedno pogledam LJU, ampak mi mogoce ravno enkrat na 5 let ustreza. Tako da zasebno uporabljam v glavnem Zagreb in Dunaj (ful vec izbire). Manjko Adrie se malo pozna, ampak tbfh je bila pogosto toliko drazja, da sem se redko peljal v LJ.

Povezava do prispevka
urby20 reče pred 3 urami:

Jaz za long-haul lete vedno letim iz Brnika (turkish, lufthansa, airfrance...), ne da se mi vozit nekam v zagreb, benetke, dunaj itd..., ko prideš ves zjeban po 12-15h v zraku in imaš potem še 2-3h vožnje do doma. Tudi razlika v ceni je minimalna za te lete.

Drugo pa je za lete po EU, to pa itak ne ostane drugega skoraj kot kakšen zagreb, benetke.

Jaz imam popolnoma obraten sistem, se mi je najmanjši problem zapeljat do Zagreba/Trsta, ok kam dlje me ne dobiš, sam ta dva letališča sta pa praktično domača :D 

Povezava do prispevka
urby20 reče pred 23 urami:

To je zelo odvisno, do kam moraš prit. Prej sem imel cca. isto LJ ali ZG, zdaj imam pa Zagreb 20 minut bližje. Plus Zagreb ima večinoma "boljše" termine (zjutraj letiš in si že do 12.00 nekje), LJ ima zelo veliko poletov, ki so šele ob 16-17 itd 

Povezava do prispevka

Sam bi kajpakda najraje letel z Brnika. Včasih se mi posreči izredna ponudba, recimo po naključju sem kupil julijsko karto za Rodos z AirSerbijo za 185€ s prtljago. Ampak navkljub par ugodnim sedežem sem in tja, v povprečju letiš prekoceansko z okoliških letališč znatno ceneje. Oni dan smo šli trije z Iberio prek Madrida v Panamo. Isti let iz Ljubljane 720€, z Dunaja 520€. Ampak ja, je Dunaj, pa tudi Benetke daleč, ko se vračaš :)

Povezava do prispevka

Kako je pa s parkingom v Zagrebu? V LJLJ mi je zakon tisto makadam parkirišče, k je čist ok z pustit par dni, dobra cena pa nek oblutek maš, da si na kao deep internem parkirišču janez s.p., ne pa na precenjenem letališkem. A majo hrvati kakšno ante parking poduzeće?

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...