Skoči na vsebino

Potovanje z letali

Arbenowskee

Priporočeni prispevki

Flaming_C reče Dne, 24. 3. 2026 at 17:21:

Nova linija iz Lj

airBaltic začne 30. oktobra letet na relaciji Tenerife - Lj, do 19. marca, ob petkih 

Že prej napovedana linija Las Palmas - Lj pa od 31. oktobra do 27. marca, tudi ob petkih 

pa so dejansko dobre cene, al dobiš dovro ceno samo, če potuješ z 1 vrečko

Povezava do prispevka

se opravičujem, ker smetim temo, ampak da ne odpiram nove zgolj za to eno stvar.

EU in Avstralija sta podpisala nov trgovinski sporazum. del tega sporazuma je tudi dogovor, da lahko EU-jevci živimo in delamo v Avstraliji (in obratno) do štirih let brez izdatnih procedur in papirologije.

uredilo bitje quessoy
Povezava do prispevka
CPC_agent_za_SrednjoEvropo reče pred 18 urami:

pa so dejansko dobre cene, al dobiš dovro ceno samo, če potuješ z 1 vrečko

Kar se mene tiče je predrago, se raje zapeljem do Trevisa in odfrčim z ryanom.

Evo še primer en random datum z vključeno 20kg oddano prtljago.

Posnetek zaslona 2026-03-28 082631.png

uredilo bitje urby20
Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...

Vsaj eden od naših ni čisto po Ryanair specifikacijah. Mi še nismo imeli težav, lahko se pa zgodi. Trenutno raje plačam kazen kot pa se ukvarjam se 13 letno hormonsko bombo, ki si je prisvojila tisti kovček in vztraja, da potuje z njim.

uredilo bitje ana
  • Račka +1 1
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka
osis reče Dne, 5. 4. 2026 at 11:24:

A so komu že zatežil, če je imel "prevelik" ruzak?. Imam ponavad nek kufer in ruzak, pa zdaj edinega ki ga imam pade čez mere Ryaira. 

Also nasveti za tole: 

ko sem se vracal iz Madrida, al morda iz Alicanteja, ne soomnim se, so nekemu italijanu zaracunali dodaten fee, ker so kolescki strleli iz okvirja, neki zenski pa mirno ignorirali dejstvo, da ni uspela spravit niti 2/3 kovcka v okvir

pomoje je mela stevardesa unga italijana na piki zaradi necesa

Povezava do prispevka
osis reče Dne, 5. 4. 2026 at 11:24:

A so komu že zatežil, če je imel "prevelik" ruzak?. Imam ponavad nek kufer in ruzak, pa zdaj edinega ki ga imam pade čez mere Ryaira. 

Also nasveti za tole: 

Ful je odvisno od letališča. V Zagrebu noben ne gleda nč. V Palermu tud ne. Nekatera UK letališča so bolj zmešana. Če je rugzak mehak, ga pa lahko vseeno stlacis not v škatlo. Also, Ryanair je basically scam, za 10-20 e več leti z normalno družbo in ni te norišnice, pa vodo ti dajo normalno  med letom.

uredilo bitje CPC_agent_za_SrednjoEvropo
Povezava do prispevka

Odvisno kam greš. Pogosto so cene lahko podobne, samo ima Ryanair več letov, so najhitrejši, ker ni treba prestopat ali drugi ne letijo na določeno destinacijo. V 70% letov je Ryanair najboljša izbira. Letos smo šli v Madrid z Iberijo. Najprej je imel avion zamudo, potem niso dol zložili vse prtljage in leteli z njo nazaj v Dublin. V vrsti za izgubljeni prtljago sem stala dveh uri, ker Iberija ni imela dovolj ljudi oziroma soliden sistem za procesiranje. Naslednji dan sem morala nazaj na letališče po prtljago, ker Iberija med vikendom ne dostavlja do hotela... V mestu bi morali biti okoli 2h popoldne. Namesto tega smo bili ob 7ih zvečer in najprej sem morala kupovati perilo v Uniqloju. 

Ryanair je začel plačevati osebje 2.5 evra za vsak prevelik kovček, ki ga dobijo. Malo je odvisno od posameznikov ali se jim zdi vredno težit potnikom in pisat račune. Takrat, ko se jim mudi, verjetno nihče ne gleda.

Povezava do prispevka

Jaz bi pa samo dodal opozorilo, da če letiš iz Trsta z Ryanair je popolnoma "avtomatiziran" check in.

Torej če imaš za oddati kovčke, je tam pri stebru na desni strani letališča (če gledaš iz vhoda noter) vaga na katerega daš kovček, skenirat z ryanair appom in potem ti natisne nalepko, katero poskeniraš ko oddaš kovček na trak.

Mislim meni in ženi ni bilo panike, sam starejši pari so bili kar zmedeni. 

Sicer je letališko osebje ki pomaga, vendar italijani =/= angleščina. 

Tako da če kdo pelje starše, naj jim pomaga :)

če imaš samo carry on pa itak greš direkt na security (če si seveda prej naredil online check in prek ryanair appa)

zgleda je to prihodnost, in realno mi ni všeč.

Povezava do prispevka

Se spomnim, da sem kakih 10 let nazaj letela iz Trsta z Lufthanso, ko je bilo še veliko manj letov. Kako uro in pol pred letom grem skozi security in ni nikogar tam. Se usedem v edini kafič na letališču, kjer se je vedno dobilo solidne kose pizze. Po ene 20 minutah se jih prikaže ene 5 s čik pavze. Ženska, ki je izgledala kot vodja izmene najprej nekaj sprašuje 4 precej mencajoče sodelavce in potem pride do mene in začne spraševati, če sem šla skozi varnostni pregled. Jaz ji rečem, da ni bilo nikogar tam in me ona praktično najdete, da ne morem kar mimo hodit, ko ni nikogar, da bi pregledal kovček. :D

Drugače jaz vedno priporočam samo osebno prtljago. Za Madrid je Iberija pošiljala maile, da lahko damo prtljago v check in, ker je let zabasan in smo se odločili za to. Big mistake. Sedaj je spet obvezno carry on in priority boarding.

uredilo bitje ana
Povezava do prispevka
CPC_agent_za_SrednjoEvropo reče pred 53 minutami:

Odvisno kam greš, an. Po Evropi se je res fajn ne jebat s prtljago, če greš dlje pa za cel mesec, pa ne moreš ne-vzet kufra, ki ni carry-on.

15 dni Avstralije in 18 dni Nove Zelandije čist bp z carry on 

Z malo pameti 

uredilo bitje Flaming_C
Povezava do prispevka
Flaming_C reče pred 1 uro:

15 dni Avstralije in 18 dni Nove Zelandije čist bp z carry on 

Z malo pameti 

ja, brez otrok :D

Sicer mi sedaj kar prakticiramo po Aziji da ima vsak mulc svoj mali nahrbtnik, midva pa večja nahrbtnika (za check-in) pa je. Kakšna majka je to v primerjavi s kufri. Je pa res, da si dosti bolj omejen kok lahko vzameš.

Povezava do prispevka
mr.killer reče Dne, 9. 4. 2026 at 9:28:

Jaz bi pa samo dodal opozorilo, da če letiš iz Trsta z Ryanair je popolnoma "avtomatiziran" check in.

Torej če imaš za oddati kovčke, je tam pri stebru na desni strani letališča (če gledaš iz vhoda noter) vaga na katerega daš kovček, skenirat z ryanair appom in potem ti natisne nalepko, katero poskeniraš ko oddaš kovček na trak.

Mislim meni in ženi ni bilo panike, sam starejši pari so bili kar zmedeni. 

Sicer je letališko osebje ki pomaga, vendar italijani =/= angleščina. 

Tako da če kdo pelje starše, naj jim pomaga :)

če imaš samo carry on pa itak greš direkt na security (če si seveda prej naredil online check in prek ryanair appa)

zgleda je to prihodnost, in realno mi ni všeč.

Isto dunaj, 3 leta nazaj

Povezava do prispevka
CPC_agent_za_SrednjoEvropo reče Dne, 10. 4. 2026 at 7:37:

Odvisno kam greš, an. Po Evropi se je res fajn ne jebat s prtljago, če greš dlje pa za cel mesec, pa ne moreš ne-vzet kufra, ki ni carry-on.

Itak da lahko; sploh ker so pralnice tolk pocen; sploh po Aziji res ne rabis ogromno stvari trogat sabo.

Povezava do prispevka

Malo je tudi odvisno od tega kam in kdaj gres. Ce gres na Tajsko ko je 35 stopinj komot spravis vse v rocno in hodis prat. Ce gres pa januarja na Hokkaido pa vso sreco.

Jaz sem sicer ful team checkinana prtljaga, prav na kurac mi grejo ljudje ki v kabino nosijo vecje/prevelike kufre in jih potem nabijajo v predale 20 vrst stran od svojega sedeza, ker je cela familija prinesla vsak svoj prevelik kufer in nimajo placa pri sebi. Da o folku, ki s tistimi vozicki po letaliscih vozi 5 kubikov kufrov in dela guzvo povsod ne govorim. Ponavadi neki indijci. 

• Račka +1 2
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka

No prostora ponavadi ni zato, ker je nekdo zabasal njihov ruzak, ki gre pod sedez in jakno noter. 

Skoraj nikoli ne delam check in prtljage. Zaradi prakticnih razlogov. Tezje se izgubi prtljaga, hitreje si ven z letalisca, sploh ce so kaki protesti tistih, ki razlagajo prtljago in ni ti treba stati v dodatnih vrstah. Sploh pa so check in vrste najvecja tuga, ker si ponavadi v druzbi familij z majhnimi otroki in penzionisti kar vedno traja. Potem naj pa se uvajajo novo osebje, si pa lahko ze v nevarnosti, da zamudis let. Enkrat je bila med novoletnimi prazniki nova Wizz Air ekipa na Lutonu in je trajalo sto let (uro in pol), da smo prisli skozi. Vmes pa poslusali spore in razprave med panicnimi potniki in osebjem, ker je bila cista zmesnjava. 

uredilo bitje ana
Povezava do prispevka

Kakorkoli, ljudje tja noter nabijajo prevec robe. Vecina mojih letov je ranga 15h z enim prestopom, takrat mi res dol visi za to ce rabim se pol ure dlje da pridem z letalisca. Raje imam samo en rukzak z laptopom in rezervnimi gatami pri sebi. Checkin vrsti se ponavadi izgonem z online checkinom in malo bolj zgodnjim prihodu na letalisce. Checkiramo pa tudi kot familija ponavadi vsi skupaj en kufer, ne da se nam prevec jebat  s pakiranjem in rocno prtljago. Zgubili mi se nikoli niso nicesar, leta pa se tudi nisem zamudil nikoli.
That being said, ena letalisca so cancer in v 90% ne mores met prijetne izkusnje. Luton je ze en dober kandidat za tako sranje, tako da razumem tvojo previdnost. 

Povezava do prispevka

Sedaj se boste smejali: Jaz nujno rabim spodnjo prtljago...pa ne zaradi cunj, ampak ker na vsako potovanje s sabo trogam nož :D

Sem že razmišljal, da na potovanju kupim vedno novega, kot suvenir...sam nočem met kiča iz stojnice v žepu, dobri noži pa niso tolk poceni.
Za nazaj pa v spodnji kufer itak nabašem lokalni alkohol

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...

easyJet je napovedal novo linijo London Luton - Lj - London Luton :rolleyes:

Od 26. oktobra ob ponedeljskih, sredah in petkih 

Karte so ze v prodaji

Mah spet London

Verjetno ste slišal za konec Lufthansa CityLine, tako da linije Munchen -  Lj- Munchen vsaj do junija ni, je pa zelo velika verjetnost da jo ukinejo v celoti

Frankfurt zaenkrat še ni ogrožen

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...