Skoči na vsebino

[PS4] [XboXOne] Najboljše igre generacije - vaš izbor


Galko

Priporočeni prispevki

Od Bloodborna pa nazaj do prvega Dooma se kar strinjam, ok persone nisem igral in tud ne bom. Bi pa definitivno dodal Zeldo BotW in to zelo telo visoko. Cybperunk 2077. Od indie pa Cuphead in Huntdown. Od Dooma naprej, pa ali jih nisem igral, ali pa so mi bile smeće.

Povezava do prispevka

Lep post brutalne dolžine.

 

Se strinjam z vsem hvaljenjem generacije, meni za PS2 gladko najboljša generacija ever - s tem, da PS2 generacija ima pri meni itak posebni status, ker jo gledam nostalgično/osnovnošolsko, medtem ko PS4 generacija zaznamuje tudi vstop v recimo temu "odraslo dobo" z dokončno selitvijo od starcev, službo in ostalimi zadevami te vrste.

 

Anyway. Predvsem mi je pomembno, da je to tudi generacija, ko so indie igre nakazovale daleč najbolj do zdaj. Avtorji so postali comfy v več grafičnih stilih, pixli so dosegli nov vrhunec, še neki midrange indiji, ki bodo pomoje pozabljeni v zgodovini - denimo The Sexy Brutale mi pade na pamet, ko malo gledam sezname - so imeli res zanimive mehanike, vredne pozornosti. Težko bi napisal nek seznam TOP 20 indijev generacije, ker jih je toliko izšlo, pa veliko jih sploh še nisem igral. Morda vseeno poskusim, ker je Galko tako lepo začel s prvim postom.

 

Skratka, saj smo povedali že v GOTG temah. Sem velik fan generacije. 

Povezava do prispevka

"problem" GOTG debat je to, da se iskanje GOTG igrice fokusira na tam ene 10 špilov, ki so res creme de la creme in ki imajo dosti univerzalni praise. Pri razširjenih best of the best seznamih pa daš lahko možnost tudi malo bolj ghetto hitom tipa Yakuza 0, Wreckfest in Outer Wilds, da se jih recogniza in da jih mogoče še kdo sproba in so mu všeč. 90+ robo pač vsi poznamo in smo večinoma vsi feni, 89-80 zadeve so tiste, kjer zadiši po lepo lepo urejeni in fit 35-letnici :D

 

Povezava do prispevka

Odličen post Galka.

 

Evo še moj hidden gem špil - nikjer na nobeni lestvici, nihče v konzolcu špila sploh ne omenja, po globini, zasvojljivosti, epskih matchih, pa verjetno najboljša igrica vseh časov. Škoda edino ker je le online brez story kampanije in brez team matchov ala 2 na 2 :( In edina sreča, da nima gameplay ure, ker če bi videl koliko ur sem vrgel v ta špil, bi se verjetno šel vreč v reko.

 

 

 

magic.png

uredilo bitje Feget
Povezava do prispevka
Ćamir (izbrisani) reče pred 1 uro:

Jaz imam eno težje vprašanje: katera igra vam je totalen guilty pleasure z najslabšo metacritic oceno to generacijo? Uno, ko zapoka 60/100 na meti, ampak vi pa vseeno igrate

 

Zelo easy odgovor:

 

OZjLlpS.png

 

Igrica je seveda ultra budget kickstarter arkadica z last last gen podobo, samo gameplay pa je točno to, kar mora biti. Je tudi bolj risankast, slapstick pristop od recimo brutalno temačnega C1, samo še vedno pa je kompetenten predstavnik širšega žanra in žal tudi edini naslov v tej mega tight niši. Pustil sem nekje med 30-40 ur, toliko da sem preigral kampanjo in se še malo izživljal, ni nekaj, kar bi ful replayal, je pa sigurno naslov, ki nudi neprimerno več zabave, kot daje vtis meta score. Nikakor to ni 80+ igrica, ampak skupna ocena pa je vseeno totalno nefer oziroma je bila igračka ocenjevana iz popolnoma napačnega gledišča. 

 

 

 

Podobno velja za tole, ne ker bi imela brutalno nizek score, ampak glede na opise in očitke spet bolj blamaža rivjujerjev kot karkoli drugega. Sem že okrog izida pisal o glavnih očitkih, ob katerih sem se samo zmajal z glavo in zaradi katerih mi je pred očmi kar flashal napis "this is why we can't have nice things". Nima smisla pogrevat hladne župe, ampak za tiste, ki niso toliko v žanru je najbližja vzporednica "from igrice so slabe ker nimajo easy težavnosti".

 

pwwdWyv.png

 

Že res, da si igračka ne nardi nobene usluge z res slabimi stock grafičnimi settingsi, kot da bi se avtorji prav trudili odjebat čimveč folka že v prvi minuti igranja, tudi mene je na rit fuknilo začetno razočaranje. Samo dobesedno par klikov pozneje je pa zadeva na proper nivoju, igralno pa je res to to v lajfu. Najbolj true arkada s preloma tisočletja, kar smo ji lahko priča v celi generaciji. V vsem dobrem in slabem. Ko je @Galko priznal napako s prehitro sodbo SOR4 in kako jo je moral samo pravilno razumeti in tudi pravilno pristopiti, sem se takoj spomnil na tole, sploh ker a: zelo rad zdissa in b: ker sem absolutno prepričan, da ni dal prave šanse. Kolikor ga namreč poznam, bi mu igrica odlomila jajca, samo pravilno in zares bi se je moral lotiti. Spet, ni to nek kralj ali najsvetlejši diamant žanra, ampak toliko stvari nardi tako dobro in tako pogumno, da res respect. So igrice, ki jih je povozil čas, so pa tudi takšne, ki dokažejo, da je čas zapeljal čez mošnjo marsikaterega igričarja. Grip je brez dvoma slednja.

uredilo bitje Slinch
Povezava do prispevka
Ćamir (izbrisani) reče pred 1 uro:

Jaz imam eno težje vprašanje: katera igra vam je totalen guilty pleasure z najslabšo metacritic oceno to generacijo? Uno, ko zapoka 60/100 na meti, ampak vi pa vseeno igrate

image.png.aca55d61e78f2a91accb2451c2528d71.png

 

:D Ta svet mi dogaja že od leta 2010, kljub temu, da igralno, zgodbovno (še posebej razvlečena dvojka) ni nič posebnega. No, konec enke je eden najbolj badass momentov ever: "No, not alone." :D I still dig it.

Povezava do prispevka

Res fenomenalen post Galko, take sezname z veseljem preberem :worship:. Me je spodbudilo, da sem začel razmišljati o rangiranju mojih najljubših špilov generacije, tako da bom verjetno na neki točki probal narediti podoben pregled. V bistvu sem presenečen sam nad sabo, da ne vodim nobene evidence za preigrane špile, ker imam sezname za skoraj vse drugo :D.

Povezava do prispevka

Moj top 5 generacije. Ful predvidljivo in mainstream, ampak jebi ga, predvidljiv in mainstream sem :D

 

Bloodborne (10/10)

Sicer sem še vedno sredi hypea, ker sem se je lotil šele pred kratkim, ampak tole je definitivno najboljša igra, kar sem jih kdajkoli igral. Mislim, da je edini naslov kateremu brez zadržkov pripopam 10ko. Igra, ki me je spomnila, da sem v zadnjih letih ful zanemaril igralnost in odkrivanje sveta na račun bolj cinematične pripovedi v raznih Unchartedih.

 

Zelda: Breath of the Wild (9/10)

Redefinicija open world žanra. Tako kot ta igra uporabi landscape, da drži igralca engaged, še nisem doživel nikjer drugje (tudi v kasnejših naslovih, ki jo posnemajo). Poleg tega mi je celotna serija zelo pri srcu in je ta del poln nostlgije in lora iz starih naslovov. Ima obilico pomanjkljivosti, ki pa mi niso pokvarile izkušnje. Top igra za nostalgia gamerje, kot sem sam.

 

The Witcher 3: Wild Hunt (9/10)

Fenomenalen svet in najboljši main ter side questi v zgodovini žanra. Škoda za res medel boj. Če bi še tole bilo na istem nivoju kakor pripovedništvo, bi verjetno ogrozila Zeldo in Bloodborne.

 

The Last of Us Part II (9/10)

Tako razdvojenega me ni pustila še nobena igra. V dobrem smislu. Dejansko je malokateri dober film ali knjiga uspela doseči tole. Obenem pa gre verjetno za tehnološko najbolj napredno stvar, kar sem jih kdajkoli igral.

 

God of War (9/10)

Nora evolucija old school PS serije, ki se je tako dobro postarala kakor sam Kratos.

uredilo bitje KE RIT
Povezava do prispevka
Ćamir (izbrisani) reče Dne, 31. 12. 2020 at 14:15:

Jaz imam eno težje vprašanje: katera igra vam je totalen guilty pleasure z najslabšo metacritic oceno to generacijo? Uno, ko zapoka 60/100 na meti, ampak vi pa vseeno igrate

 

 

 

 

Aja še to: v tem sem jaz IMO slabši kot v pecanju žensk :D Prov uno SMRDIM v odkrivanju manj znanih cool špilov, kadarkoli grem gledat kake Most underrated games al pa Hidden gems YT sezname, potem ubodem nek kao ful podcenjen al pa guilty pleasure špil, ki pa mi totalno ne sede. Case & point: Hand of Fate 2, ki sem ga kupil 2 dni nazaj. Že parkrat omenjen kot kao po krivici spregledan solid card game / rpg / dungeon master, ma jst sem po pol ure samo še X pritiskal in čakal da bo WC frej.  Pa takih primerov imam ful in to za špile, ki imajo dejansko 80+ meta. Kaj šele za true ghetto hite z nizkimi ocenami, IMO mi rata najti res najslabše špile v generaciji :D

 

Tko da sem konkretno hvaležen za ta forum in razna kurirana priporočila, da ne mečem keša za take faile. IMO bi tudi dosti pomagalo, če bi več špilov sprobal in jih pač prej testiral na Partisu hehe, sam se mi res ne da.

uredilo bitje Galko
Povezava do prispevka
KE RIT reče pred 1 uro:

Zelda: Breath of the Wild 

 

Slaba stran edino, da je to bolj kot ne (s)eskluziva za Switch. No, razen, če si igral/emuliral na PC-ju, kar tudi nekak ne bi pasalo v to temo, saj je XboX/PS4 only.

 

KE RIT reče pred 1 uro:

Top igra za nostalgia gamerje,

 

S to trditvijo se pa definitivno strinjam.

uredilo bitje XEcutIor
Povezava do prispevka
Slinch reče Dne, 2. 1. 2021 at 15:59:

Mega lol je, da switcha ni v naslovu, pa se znajde switch igrica na spisku, xbox pa je v naslovu, pa ni nobene xbox igrice na nobenem spisku.

 

SAD

 

 ki je ustvarila to temo nima xboxa in je primorana igrati vse najboljše multiplatform naslove na podhranjeni konzoli:rofl:

 

Še večji lol je to, da sicer ima switcha pa je raje v naslov teme vključil xbox:avadodo:

uredilo bitje Feget
Povezava do prispevka
Galko reče pred 2 urama:

Ja dej nujno ja. Upam da še kakšni drugi gay brotherji tipa @kemik @[]D [] []V[] []D @Raz, za kere se mi zdi da imajo dosti podoben okus, še kak ghetto mega hit omenijo. Tko ko kot sta Kemik in Gojc dobesedno iz zraka potegnila Wreckfest al pa ko je Ćamir skoz utrujal z Outer wilds :D

 

Carski OP in dober spomin :D Čeprav tebi je lažje, k samo na polico pogledaš pa se vsega spomniš. 

 

Danes sem se odločil, da odjebem Cyberpunk še za nekaj-patchev-časa in se lotim Outwarda. Špil ima res smrdljive ocene, ko pa pogledam kak YT video (ne une zakotne iz 6 ogledi) pa ful pohvalijo določene zadeve, ki bi ble meni pomoje zelo všeč, poleg tega ga določen del skupnosti pogumno primerja z Gothicom, čeprav sklepam da je podoben samo ta del, da te igra ne vodi za roko in je kr zafukana. Bere se kot oldschool RPG s survival elementi, pa moram preverit a je folk tak softič in so zato takšne ocene, ali res smrdi :D

uredilo bitje kemik
Povezava do prispevka

Kemik

 

Ali pa odjebeš Outward in probaš best indie mongolian-looking RPG desetletja KENSHI

 

https://store.steampowered.com/app/233860/Kenshi/

 

Pomoje omenjam že desetič, sam ne mislim nehat, dokler nek RPG lover zraven mene ne požene in napiše mnenja :D

 

https://www.rockpapershotgun.com/2018/12/11/kenshi-review/

 

A game of everything, a game of nothing. Eternal, unknowable, remarkable, infuriating, Kenshi defies easy judgement. Kenshi is. I implore you to play it.

Povezava do prispevka
Feget reče pred 28 minutami:

Še večji lol je to, da sicer ima switcha pa je raje v naslov teme vključil xbox:avadodo:

 

ko sem nazadnje bil pri njemu nisem na policah zasledil niti ene same zelene škatle

 

a misliš da je naš zmerni konzervativec končno podlegel sjw agendi in dodal xbox le v znak inkluzivnosti? 

uredilo bitje Slinch
Povezava do prispevka
Ćamir (izbrisani) reče pred 4 minutami:

Kemik

 

Ali pa odjebeš Outward in probaš best indie mongolian-looking RPG desetletja KENSHI

 

https://store.steampowered.com/app/233860/Kenshi/

 

Pomoje omenjam že desetič, sam ne mislim nehat, dokler nek RPG lover zraven mene ne požene in napiše mnenja :D

 

https://www.rockpapershotgun.com/2018/12/11/kenshi-review/

 

A game of everything, a game of nothing. Eternal, unknowable, remarkable, infuriating, Kenshi defies easy judgement. Kenshi is. I implore you to play it.

 

 

Jebemti :D Tole res izgleda true, sem si zapisal. 

Povezava do prispevka
XEcutIor reče pred 5 urami:

Slaba stran edino, da je to bolj kot ne (s)eskluziva za Switch. No, razen, če si igral/emuliral na PC-ju, kar tudi nekak ne bi pasalo v to temo, saj je XboX/PS4 only.

 

 

S to trditvijo se pa definitivno strinjam.

Ma ja, sej malo sem sfalil point teme. Jaz sem drugače BOTW igral na WiiU, sam jo nekako štejem v last gen, ker je izšla na Switchu.

Upam, da me ne bojo banali. :D

Povezava do prispevka
Galko reče pred 21 urami:

Ja dej nujno ja. Upam da še kakšni drugi gay brotherji tipa @kemik @[]D [] []V[] []D @Raz, za kere se mi zdi da imajo dosti podoben okus, še kak ghetto mega hit omenijo. Tko ko kot sta Kemik in Gojc dobesedno iz zraka potegnila Wreckfest al pa ko je Ćamir skoz utrujal z Outer wilds :D

Si kr zajel vse kar se spomnim da je spadal v top kategorijo, razen Zelde, predvidevam da je zato, ker nimas stikala, tema samo o ps4/xbox igricah. Sicer pa najbolj cenim, da si recognizal Control. Priznam tudi da ene petih naslovov s tvojega seznama nisem preigral, ene mam celo kupljene pa na to-play listi.

 

Sicer pa kot je kemik omenil, hudo je ce mas stvari na polici, jst z mojim spominom bi pomojem en mesec rabil da bi sestavil ta seznam.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...