Skoči na vsebino

Samsvoj mojster


Mrhovinar

Priporočeni prispevki

Lunco reče pred 1 uro:

To pocneva že leta, tko da ne vem, če sva samo lucky al kaj. Posledic ni nobenih.

 

Evo, kondenz na oknu v moji sobi, kjer ni virov vlage. Samo na levi strani, na desni pa ne. Danes ni bilo sonca. 

 

@jlpktnst En večjih problemov tle v mojih sobah je, da so radiatorji na notranji steni, ne na zunanji. To so res zajebali, ko so delali.

 

Btw, tle mi radiator slabo dela. Sem spuščal zrak ven, ampak niti voda ne priteče ven. V sosednji sobi je pa vse vredu. Greje, samo zlo šibko. A je možno, da je šou ventil al kej?

 

 

PXL_20210120_134132007.jpg

 

Ja to da so radiatorji na notranji steni je ziher fail. Ne pride voda če spuščaš luft? A je mogoče zaprt ventil? Radiator ima 2 ventila, eden zgoraj eden spodaj. Pa pritisk vode v sistemu mogoče, čeprav prej bo ventil.

Povezava do prispevka

Sem odprl tud na pumpi in je takoj sam voda začela tečt. Je pa nek kurčev racket začel odkar je peč ne delala. Majstr je reku, da je to v ventilu ena loputa in je začel ropotat. Sam nima še dva tedna časa zamenjat, ker ma nek big job drugje. Pepehands res. 

Povezava do prispevka

zaenkrat smo se v fazi dogovorov z razlicnimi. Upam da speca. Ce ne bo to pa orbea. Commencal yeti ter norco smo ze dobili ampak nebomo drzali v trgovini ker ni tolko povprasevanja po teh bajkih. Do konc februarja smo tako se v lockdownu lahko mamo servis ter prodajo preko placila z kartico oz narocila. 

B2999B25-FD90-4BC8-AFF7-7C7754C7C71B.jpeg

Povezava do prispevka
Douchebag reče Dne, 21. 1. 2021 at 22:31:

@berghaus mogoče veš kako bi za par mm dvignu vhodna vrata (protivlomna, val). Edino s kako tanko podložko med panti (je un k se natakne) se spomnim..

 

Protivlomna vrata se da za kar nekaj milimetrov dvigati/spuščati/nagniti z imbus ključem na pantih, kot ti je že nekdo omenil. Ne vem sicer kateri sistem imaš:

 

 

Avion reče Dne, 22. 1. 2021 at 9:52:

Evo, samo update, danes so me klicali, če imam čas, da mi majstor sam pride poflikat/zafilat špranjo pri oknu. :sorcerer:

 

Javi kako bo šlo, prosim.

uredilo bitje berghaus
Povezava do prispevka
Lunco reče Dne, 19. 1. 2021 at 18:21:

 

 

Istočasno; a ma kdo kakšne kul senzorje za okna in vrata? Babi si veliko zrači, sam pol pozabi zapret in je skoz odprto. Kar je slabo pozimi in poleti. Nimam skoz časa gledat oken za njo, bi mel nekaj, da me opozori. Pa tudi, da mi zvoni, če se recimo vhodna vrata odprejo ponoči, če bo začela kaj tavat slučajno. Fajn bi bilo, če je čim manj opazno. 

 

Zdravo

 

Glede senzorjev za vrata/okna je tako da če hočeš da so na baterije, torej brez kabla mora delovati na Zigbee protokolu in ne WiFi, saj ti žrejo barerijo, ali pa so priključeni na kabl.

Če imaš Zigbee senzorje še potrebuješ Zigbee Gateway ali huub potem pa vse alarme urediš v njihovi aplikaciji.  Deluje pa vse preko interneta.

 

Primer:

 

 

Povezava do prispevka
kalasnikov reče pred 35 minutami:

 

Zdravo

 

Glede senzorjev za vrata/okna je tako da če hočeš da so na baterije, torej brez kabla mora delovati na Zigbee protokolu in ne WiFi, saj ti žrejo barerijo, ali pa so priključeni na kabl.

Če imaš Zigbee senzorje še potrebuješ Zigbee Gateway ali huub potem pa vse alarme urediš v njihovi aplikaciji.  Deluje pa vse preko interneta.

 

Primer:

 

 

 

Jst mam Homematic, pa ti gre ena baterija / leto. Mam tud pametne termostatske glave, tam še nisem zamenjal baterij. 

Povezava do prispevka

Sem razstavu omaro, kjer se je delal plesen. Grozno je zadi, sploh v tistem kotu, kjer je bla omara na obeh stenah čisto zraven. 

Pred klorom:

gVPa6KT.jpg

Po kloru: 

PSX39mb.jpg

Zdej bom še s 3% peroksidom k mi je ostal od zalivanja, da vidmo, če bo še kej efekta. 

 

Sm pa pol naroču barvo z apnom k ste priporočal. Upam, da bo držal. Omare več ne bom daju not, mam še v garaži eno kallax iz ikee, tisto bi mogl met dovolj clearanca, da ne bo pizdarij. 

Povezava do prispevka

Da, varekina je belilo na osnovi klora. Bom mal pobrusu in pošpahtlu, upam, da bo do rešilo problem (mal sicer dvomim). Najbrž bi blo treba izolacijo nardit. Neki sm tud gledu, da daš stiropor po kotih, sam to bo ogabno zgledal :D 

uredilo bitje Lunco
Povezava do prispevka
Boris reče pred 1 uro:

a to susis kaksno perilo v sobi da ti stena tolk plesni nardi?

ne rabi bit..že če so velike temperaturne spremembe in pa spremembe v vlagi zunaj, se lahko isto pojavi

 

Pri omarah je pa problem ker pač zrak za njimi ne kroži in potem nastaja plesen

 

drgač pa ja porihtat prvo problem izolacije, ogrevanja in razvlaževanja prostora, tole je samo kratkoročna rešitev 

Povezava do prispevka

Sem bil skoraj takoj na steni. Sem še malo pobrusil vse skupaj, zdej bom še pokital.

 

Zajebu sem, ker nisem namočil stene pred brušenjem in mi je celo sobo nasmetil :D Zdej bom mogu še vse rože stuširat, sadge. Pol sem začel špricat vmes (mam tako res fino razpršilko s pumpico, res fina meglica pride ven in ne namoči zelo) in je blo mnogo bolje. Najbolj glupo je, da sem ful raziskoval to in je number one tip, da pošprici vmes. Prenavljamo neko hišo s taborniki in sem ful gledal kako svinčene stene pucat in to. Sam tle vem, da ni svinčena, pa se nism spomnu dokler ni bilo prepozno.

 

Drugače pa mam malo višjo vlago namenoma zaradi rož, sam kot sem pisal zgoraj, naraste na 70% med deževji, ker nič ne dihta (pa takrat nimaš kam luftat). Danes sem čistil okna znotraj in zunaj in povsod steklarski kit stran stoji. V tem nadstropju nihče že dolgo ni živel in se ni kaj preveč niti gledalo. 

 

99% sem, da je problem toplotni most, ker je zgoraj betonska streha, spodaj opečni zidovi. Pol je pa še ful prepišen tunel med dvema hišama, ki pomoje sam še huje naredi zadevo. Bo enkrat en kolega, ki je arhitekt uletel s pištolo in mi bo malo pomeril hišo. Sam more bit rone konc :(

 

Zdej sem še našopal klimo na velik, da mal posuši pa poletni ventilatorji mi laufajo. Jutri pa pobarvam. 

uredilo bitje Lunco
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...