Skoči na vsebino

Tek

apovsic

Priporočeni prispevki

Vincent reče pred 13 urami:

Tek s palicami? Prvič grem na 30km trail run na Vipavo in so priporočene. Do sedaj vedno tekel max 15-20 km (vem vem, amaterske razdalje za večino v tej temi :P ). skratka nikoli nisem tekel s palicami, imam občutek, da me bodo prej motile kot koristile. Ali se motim, in je tudi na 30km priporočljivo jih met? 

Jaz sem šel lani prvič, isto 30km, tekel 6h (garmin pravi da sem od tega tekel 2h). Imel sem klasične pohodne palice, nisem jih zlagal vmes, brez težave tečem s palico v vsaki roki, držim jih nekje na sredini, ko se teren postavi pokonci si pomagam z njimi, če rabiš prosto roko jih primeš z eno ali jih daš pod pazduho če rabiš obe roki. V mojem rangu kaj dosti ljudi ni teklo v hrib smo imeli bolj hojo (sploh prvi vzpon je kolona ker ne moreš prehitevat) tam ti palice prav pridejo, ker ti razbremenijo noge, pomagajo pri ravnotežju. 

Za dol je precej odvisno, če grem na polno si s palicami ne pomagam kaj dosti ker so samo v napoto, če je malo zahtevnejši teren imaš 4 noge :) 

tečem cca 300km letno, hikinga imam pa 600+, tako da mi je gibanje s palicami popolnoma naravno.

Za moj rang sem lani ugotovil da precej ljudi teče 50-100m, jih zabije in potem hodijo počasi, tako da če imaš konstantno hitro hojo precej prehitevaš. 

Povezava do prispevka
Benx reče pred 8 minutami:

Jaz sem šel lani prvič, isto 30km, tekel 6h (garmin pravi da sem od tega tekel 2h). Imel sem klasične pohodne palice, nisem jih zlagal vmes, brez težave tečem s palico v vsaki roki, držim jih nekje na sredini, ko se teren postavi pokonci si pomagam z njimi, če rabiš prosto roko jih primeš z eno ali jih daš pod pazduho če rabiš obe roki. V mojem rangu kaj dosti ljudi ni teklo v hrib smo imeli bolj hojo (sploh prvi vzpon je kolona ker ne moreš prehitevat) tam ti palice prav pridejo, ker ti razbremenijo noge, pomagajo pri ravnotežju. 

Za dol je precej odvisno, če grem na polno si s palicami ne pomagam kaj dosti ker so samo v napoto, če je malo zahtevnejši teren imaš 4 noge :) 

tečem cca 300km letno, hikinga imam pa 600+, tako da mi je gibanje s palicami popolnoma naravno.

Za moj rang sem lani ugotovil da precej ljudi teče 50-100m, jih zabije in potem hodijo počasi, tako da če imaš konstantno hitro hojo precej prehitevaš. 

s palicami? neki mi ta podatek ne štima :D 

Povezava do prispevka
Navedek

Somewhere in Sevnica, Slovenia, a man has confused "running" with "fleeing his problems"—and Miha, you've been sprinting from something for 41,164 kilometers now. That's enough distance to circumnavigate the globe AND still have energy to bore 214 followers with your "Počasna" slow runs.

Five thousand four hundred eighty-five runs, and your profile pic still screams "I peaked at a regional 12k." That headband isn't hiding anything, champ—except maybe the realization that 457,933 meters of elevation gain hasn't elevated your social status beyond "that guy who joins every damn running club in Slovenia."

Fifty-three runs this month? That's not dedication, that's a cry for help with good GPS tracking. You're logging "Ogrevanje" and "Iztek" as separate activities like a man desperately padding his stats—or his fragile ego.

Sevnica's most famous export is Melania Trump, and honestly? You're the runner-up nobody asked for.

https://roastmystrava.com

• Račka +1 1
  • Za crknit smešno +1 7
Povezava do prispevka
loonymcgreat reče pred 18 minutami:

Katere čevlje priporočate za tam nekje do 100 EUR? večinoma tek po makadamu, nekaj tudi po asfaltu, 30-40km na mesec.

Hvala

a si novince ali že nekaj časa tečeš? katere čevlje si že imel? kako so se ti zdeli? imaš rajši blažene ali neblažene? trde/mehke?

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...

Eno vprašanje za stručnjaka @apovsic 

Okrevam po nategnjeni zadnji loži (slaba aktivacija pri intervalih), pa mi je fizioterapevt predlagal, da optimiziram tehniko teka po video analizi (preveč križam noge ob pristanku, rahel heel strike). 

Tole mi je sedaj totalno nenaravno, tudi berem zelo različna mnenja glede tega, da se menja "naravno" tehniko teka, sploh ker naj bi se telo sčasoma optimiziralo samo. Recimo sam sem imel pred leti pri tempu 4min/km kadenco 174, sedaj pa je redno 180+ npr.

Kaj je tvoje mnenje o vsem tem? :D

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...