Skoči na vsebino

Tek

apovsic

Priporočeni prispevki

danes 10km...

jutri še en tek - ne vem kaj če, nekaj hitrega 5km? sobota 0 potem.

kako greš gor MIHA? jaz bom kar v Zrečah prespal na easy ::)

Počasi pobiram nasvete za mojo prvo 42k 19.10 v LJ....molite zame.

kaj naj jem itd, teden pred tem itd......kaj na vzamem na tek....

med 2-6.10 sem na jebeni Kreti......a moram še udarit eno 25-30km turo, to me še čaka :P

uredilo bitje kmetek
Povezava do prispevka
kmetek reče pred 34 minutami:

danes 10km...

jutri še en tek - ne vem kaj če, nekaj hitrega 5km? sobota 0 potem.

kako greš gor MIHA? jaz bom kar v Zrečah prespal na easy ::)

Počasi pobiram nasvete za mojo prvo 42k 19.10 v LJ....molite zame.

kaj naj jem itd, teden pred tem itd......kaj na vzamem na tek....

med 2-6.10 sem na jebeni Kreti......a moram še udarit eno 25-30km turo, to me še čaka :P

jaz ko sem manj treniral sem ponavadi imel pavzo dva dni prej, en dan prej pa čisto lahkoten tek

grem pa lepo zjutraj od doma, ni tako daleč

nasvet za 42 - nič novega ne uporabi na dan tekme, pa rabil boš samo par gelov, ne kompliciraj

Povezava do prispevka

@kmetek: Predvsem pa na zadnjih par dolgih tekih (ali vsaj na dveh) prakticiraj toliko gelov, kot jih misliš na tekmi in ne pretiravaj s carbsi, če nisi navajen.

Včeraj sem spet naredil srednje dolg tek (2h45min) in jemal po 90g carbsov na uro. Naredi res opazno razliko od 40g kar sem jemal na začetku, noge so dosti manj težke in ne opažam večjega padca v moči v klance. Se še kdo igra s higher carb?:D Planiram, da mi bo na Obali uspelo držat nekje 80g prvih 10 ur, potem bo pa itak hitrost toliko manjša, da bo že 60 več kot dovolj.

uredilo bitje shure
Povezava do prispevka

Probaj najprej 60-70g, to naj bi praktično vsak lahko prebavil. 90g je že malo izzivanje usode, če nisi navajen.:rofl: Mene je prvič ob 90g pošteno zvilo, sem bil ene 5x na WC-ju.

Sem pa skorajda 99%, da bi dosti boljše odlaufal maratone, če bi imel proper nutrition.

uredilo bitje shure
Povezava do prispevka
apovsic reče pred 2 urama:

This. Pa prakticiraj na kaki poti, kjer je ogromno grmovja in definitivno ne v mestu, kjer nimaš kam počepnit :) 

kmetek reče pred 12 minutami:

Smo že testiral sračka položaj na večih lokacijah :D

na morju, BRDO, ipd....LOL :devil:

Pa dobr, kaj je to, Naša mala greznica tema? :avadodo:

Povezava do prispevka
kmetek reče Dne, 19. 9. 2025 at 14:41:

Rossoner: dej kaj več povej no...MEGABLAST?

Sem naredil dva teka z njimi, 10 + 12km. 

Osebno mi najbol ustrezajo nekje med 4-5min/km, za nek počasnejši tek (sem šel nekje 5:30) mi ne sedejo, za kaj hitrejšega od 4min/km pa bi tudi raje kaj drugega uporabil.

Tako da meni bojo kul, ker imam nekje easy run (zone 2) tempo nekje okoli 5min/km in jih planiram imeti za long rune, sedaj za kakšen tempo/interval pa ne vem če so vredne, ker je dosti cenejših alternativ na trgu :)

Povezava do prispevka

Evo ga pa smo naredili svoje:

spoznal legendo Mihata :)

sral na maratonu pri cca 19km - WC....pušnil ziher nekje 3minute...... LOL :sick: še dobro, da je bil WC...drugače bi grmovje iskal k budala :D

jebenih 184m višincev 2x....

1:58:52

na LJ bom spremenil na 21km pomoje, nisem še za 42km.

Rossoner: kako imate lahko ZONE 2 5min/km? Jaz imam Zone 2 takole:

https://connect.garmin.com/modern/activity/20523965208

image.thumb.png.d06322b06f29d8268b24d2be80573ece.png

image.thumb.png.99739aaff729d1cb904fe73aa09f38c2.png

uredilo bitje kmetek
Povezava do prispevka
Rossoner reče pred 22 urami:

Sem naredil dva teka z njimi, 10 + 12km. 

Osebno mi najbol ustrezajo nekje med 4-5min/km, za nek počasnejši tek (sem šel nekje 5:30) mi ne sedejo, za kaj hitrejšega od 4min/km pa bi tudi raje kaj drugega uporabil.

Tako da meni bojo kul, ker imam nekje easy run (zone 2) tempo nekje okoli 5min/km in jih planiram imeti za long rune, sedaj za kakšen tempo/interval pa ne vem če so vredne, ker je dosti cenejših alternativ na trgu :)

za tempo intervale vzemi kake TAKUMI SEN 10/11 ali ADIOS 9......

https://www.intersport.si/sporti/tek/obutev/moski?product_list_order=price_desc&ow_fw_size=4837%2C4871%2C4319%2C5407%2C4312

-25% :D

Povezava do prispevka
kmetek reče pred 1 uro:

Rossoner: kako imate lahko ZONE 2 5min/km? Jaz imam Zone 2 takole:

Mam dobro bazo izpred poškodbe ahilovih. Vprašaj raje @apovsic kje mu je, verjetno nekje 4:15 :D

kmetek reče pred 11 minutami:

Haha, dosti je tenisk zaenkrat. Zdaj bom Magic Speed 4 sprobal, prej sem pa Saucony Endo Speed 4 imel.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...