Kruz Objavljeno 22. julij 2021 Share Objavljeno 22. julij 2021 Ne, nisem še, pa pr japanezarju tud še nisem bil. Falafel se je ful poslabšal. Sem bil pa zadnjič z mentorjem in še enim profesorjem pr koblarjevme zalivu v gostilni in je precej ok, pa dejansko ful folka hodi tja majo pač generične stvari kotleti z žara+priloga, dunajsk itd Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 22. julij 2021 Share Objavljeno 22. julij 2021 (urejano) DaPubec je zadnje čase oboževalec Skunk-a in parkrat je jedel tudi Falafel. Slednje ravno pred par dnevi in mu je bilo odlično (nek wrap si je naročil). Jaz žal nisem uspel poskusit. 22. julij 2021 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Kruz Objavljeno 22. julij 2021 Share Objavljeno 22. julij 2021 falafel je kul, sam so se poslabšali od štarta - več si dobil poleg v isti ceni, kot zdaj 2 Navedek Povezava do prispevka
Vučko3 Objavljeno 22. julij 2021 Share Objavljeno 22. julij 2021 AdamSmit reče pred 22 minutami: vietnamsko tud ješ kaj? ngon ali dobro jutro? Ngon je najboljsa restavracija v mbju, fak stari, vse je dobro tam! 2 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 22. julij 2021 Share Objavljeno 22. julij 2021 (urejano) Jutri pade Ngon. Kaj najbolj priporočate?, ker izbira je kar pestra. 22. julij 2021 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Kruz Objavljeno 22. julij 2021 Share Objavljeno 22. julij 2021 DaCapo reče pred 8 minutami: Jutri pade Ngon. Kaj najbolj priporočate?, ker izbira je kar pestra. spring ali summer rolls za uvod potem pa dobesedno karkoli (morda vegi stvari pustiš za naslednjič ) zadeva z lignji je kul, rezanci/riž s piščancem ali pujsom je kul, čiken kari je kul, tudi vegi stvari so kul, župe so še posebej fajn pač kar pravi vučko, vse je dobro 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 22. julij 2021 Share Objavljeno 22. julij 2021 (urejano) Hvala za nasvete! Drugače pa se bom moral lotiti tudi "domače" kuhinje. Pred časom sem namreč res veliko sam kuhal, zdaj pa žal vedno manj. Glede kitajske hrane imam odlično knjigo iz '92: Kitajska kuhinja (Kuo Hney Jen), ravnokar prelistal in je nebroj odličnih receptov. Pa tudi konkreten wok imam, tako da praktično ni ovir. Razen v nabavi sestavin in pač sami pripravi. Za začetek se bom lotil teh t.i. testenih žepkov, ki so rahlo ocvrti (xia rou bao - žepki z rakovim nadevom, rou bao - žepki z mletim mesom in jian zao rou bao - žepki z ingverjevo-dateljnim nadevom), ker sem to pred časom že delal in je vedno uspelo. 22. julij 2021 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 22. julij 2021 Share Objavljeno 22. julij 2021 DaCapo reče pred 24 minutami: Dugače pa se bom moral lotiti tudi "domače" kuhinje. Saj nisi resen. Ko sem prebral ta del, sem pričakoval domačo - domačo kuhinjo... Ne, pa ta kitajski šit. A ne bi raje tu in tam si, privoščil kitajsko ali katerokoli azijsko iz restavracije... Doma pa bi se navadil skuhati kaj bolj zdravega, dejansko domačega iz naše kulinarike? Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 22. julij 2021 Share Objavljeno 22. julij 2021 (urejano) tomazek reče pred 13 minutami: Saj nisi resen. Ko sem prebral ta del, sem pričakoval domačo - domačo kuhinjo... Ne, pa ta kitajski šit. A ne bi raje tu in tam si, privoščil kitajsko ali katerokoli azijsko iz restavracije... Doma pa bi se navadil skuhati kaj bolj zdravega, dejansko domačega iz naše kulinarike? Pa ne zdaj, da bom vsak dan samo kitajsko kuhal doma. Domače hrane imam itak že vrh glave. Od goveje juhe, preko mlincev in pečene perutnine, filanih paprik, raznih enolončnic, pasuljev, golažev do ponarejenih dunajcev in slivovih cmokov itd.. Azijska pač bolj občasno, enkrat na vikend recimo, bolj zaradi veselja do priprave... Btw, sem kar pričakoval odziv v tem smislu, zato sem dal "domača" kuhinja v narekovaje. Mislil sem pač, doma pripravljena, lol. 22. julij 2021 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 22. julij 2021 Share Objavljeno 22. julij 2021 Jaz sem dobil filing, da samo te dostave ješ... Enega hipa samo kikiriki maslo, potem kitajska... Praviš, da skoraj nič ne poješ. Nikoli nisi omenjal kake domače kuhinje. Ok... Mešaj hrano ja, da je raznovrstna. Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 22. julij 2021 Share Objavljeno 22. julij 2021 (urejano) tomazek reče pred 18 minutami: Jaz sem dobil filing, da samo te dostave ješ... Enega hipa samo kikiriki maslo, potem kitajska... Praviš, da skoraj nič ne poješ. Nikoli nisi omenjal kake domače kuhinje. Ok... Mešaj hrano ja, da je raznovrstna. Ma filing gor al pa dol. Določena obdobja so, to priznam. Nekaj časa sem bil kar precej na arašidih, recimo. Kitajska je tak, enkrat na teden ali enkrat na dva tedna. Drugače pa vsega po malem. Imaš pa prav, da zadnje čase jem bolj malo. V smislu velikosti porcij. Velikokrat se mi zgodi, da mi ostane še za naslednji dan. Zdaj, pri kakšni morski hrani (školjke npr.) to ni ravno dobrodošlo, ampak kaj morem. V zakup pa tudi vzemi, da sem glede prehranjevalnih navad zelo čuden. Zajtrka recimo nikoli nisem jedel (to že iz otroštva). Mislim, kako naj zjutraj jem na prazen želodec??? No, na srečo sem se pred kratkim vsaj odvadil poznih večerij (ki so mi pred časom bile skoraj glavni obrokov dneva). Dočim, malicam pa tudi praktično nič. 22. julij 2021 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Pr4iseK3K Objavljeno 22. julij 2021 Share Objavljeno 22. julij 2021 DaCapo reče pred 1 uro: Jutri pade Ngon. Kaj najbolj priporočate?, ker izbira je kar pestra. S kolegom sma bila zadnjič pa mu je bil Tofu v limonski travi s solato ful dober, ker mu je že en to predlagal da mora probat, js sm mel wok pa je pač standardno dober. Edino ne priporočam pa sladice Che banana, ker ni slaba, ni pa nit neki preveč dobra 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 22. julij 2021 Share Objavljeno 22. julij 2021 (urejano) Drugače pa, če smo že pri hrani.. Meni gredo zelo na živce ljudje, ki apriori zavračajo poskusiti nekaj novega. Oz. pač nekaj, kar še niso nikoli jedli. V smislu, ko brez nekega razmišljanja nekdo reče : "O fuj, tega pa jaz ne bom niti poskusil.". Človek pač poskusi, drugače ne more vedeti, če je dobro ali ni... Jaz recimo sem vsejedec in poskusim vse, kar mi kdo servira. Tudi, če je najbolj čudna kombinacija/jed. Če mi ni OK, bom pač rekel: "To mi ni dobro." in se bom zadevi v prihodnje izogibal. En tak primer so jetrca, ki so v bistvu edino meso, ki mi ni OK že iz ranega otroštva. Ampak sem poskusil, na več načinov. Okus mi enostavno pač ne ustreza in to je to. Druga stvar, ki pa je načeloma ne jem je rdeča pesa. Itak poskusil (in tudi to večkrat), ampak mi enostavno ne sede (na kakršen koli način). Za druge jedi, tako na hitro iz glave, pa ne bi vedel. Zakaj to pišem? Ker sem pred kratkim ravno razpravljal s familijo in prijateljco, da bi enkrat končno jedli bikove prašnike (bikova jajca, po domače). To je recimo ena od jedi, ki je nikoli nisem poskusil, ampak si silno želim. Žal pa so me totalno izglasovali. V smislu "Bljak, tega ne bomo jedli", "O ne, to pa ne bom niti poskusila" in podobno... Mrš. Si bom pač sam privoščil. Vseeno pa ne razumem, da nekdo ne želi (ne more) poskusiti vsaj ščepca. Ajde, sto ljudi, sto čudi. 22. julij 2021 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
[]D [] []V[] []D Objavljeno 22. julij 2021 Share Objavljeno 22. julij 2021 Kočevc reče pred 2 urama: A je ze kdo probal remote play ja PS5, da je preko kompa igral? Kako je glede povezave, a dost bandwitha/podatkov skuri? Razmisljam o combu laptop + mobilni internet + ps5 remote play []D [] []V[] []D reče Dne, 20. 11. 2020 at 9:00: Sprobal zdajle, PS5 in PC priklopljena na Gbit mrezo, stream zajemal z wiresharkom. V Remote play aplikaciji je max resolucija streama se vedno 1080p , frame rate se ne da nastevit, konzola avtomaticno izbere framerate od igrice. Sprobal Demon's Souls na hitro: - ce imas cinematic mode (game render=2160p@30hz) = video stream 1080p@30hz = 6,5Mbit - ce imas performance mode (game render=1440p@60hz) = video stream 1080p@60hz = 12Mbit 1 Navedek Povezava do prispevka
Kočevc Objavljeno 22. julij 2021 Share Objavljeno 22. julij 2021 Tudi 720p bi zadovoljeval, sam to 12mbit to kar dost podatkov skuri a. Bi rabu met neomejen mobiln internet, 10gb bi blo tiktak Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 22. julij 2021 Share Objavljeno 22. julij 2021 DaCapo reče pred 17 minutami: bikove prašnike (bikova jajca, po domače) Zelo dobri so. Jaz nisem nič vprašal in sem jih prijateljem kar naredil. Zraven ostalih zadev in povabil na kosilo. Vsi so full hvalili kak je dobro in tudi, ko sem povedal kaj je, ni nikogar motilo in da bi se zgrazal. Res pa je, da je to blo full let nazaj. 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 22. julij 2021 Share Objavljeno 22. julij 2021 tomazek reče pred 4 minutami: Zelo dobri so. Jaz nisem nič vprašal in sem jih prijateljem kar naredil. Zraven ostalih zadev in povabil na kosilo. Vsi so full hvalili kak je dobro in tudi, ko sem povedal kaj je, ni nikogar motilo in da bi se zgrazal. Res pa je, da je to blo full let nazaj. Saj to je ravno tisto: sto ljudi, sto čudi. Je pa zelo tvegano kar naredit in ponudit in kasneje povedat. Odzivi od človeka do človeka so lahko zelo različni. Ti si imel srečo, ker so prijatelji očitno bolj odprtega tipa. Po drugi strani pa, če bi prej povedal, mogoče kdo sploh ne bi poskusil. Kaj pa veš... No, skratka, jaz tvegat ne upam, izrazili so pač željo, da tega nočejo in si bom zase pripravil. Si pa tudi predstavljam, kakšna štala bi nastala, če bi kolegici šele kasneje povedal. Verjetno bi mi zamerila do konca življenja in izgubila tisto neko "zaupanje" vame. In v primeru DaPubec se mi tudi zdi, da bi bilo točno tako. Tega pa ne želim. Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 22. julij 2021 Share Objavljeno 22. julij 2021 DaCapo reče Pravkar: No, skratka, jaz tvegat ne upam, izrazili so pač željo, da tega nočejo in si bom zase pripravil. Pol pa naredi podobno kot jaz. Pripravi 2 ali celo 3 jedi in ena naj pač bojo bikova jajca. Povej jim kaj je in se naj sami odločijo. Verjemi, da je velika možnost, da bo kdo iz radovednosti poizkusil. Za nasitit se pa jim ostane še neka druga jed. Jaz sem tudi enkrat imel zabavo za novo leto in smo imeli večerjo. Pa sem sam kuhal ampak hkrati naročil še v eni, restavraciji (ki jo imajo od prijatelja starši in so mi naredili) 2 vrsti polžev in žabje kraje... Ti povem, da so tudi tisti najbolj izbirčni vsaj probali. Jedli potem vse drugo, so pa poizkusili. Celo priznali, da je dobro... Ampak niso dosti pojedli, ker jim pač misel blokira apetit. Čist kul za mene. Vsaj probali so. Zmazali pa smo potem pač tisti, ki imamo to radi 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 22. julij 2021 Share Objavljeno 22. julij 2021 (urejano) Mmmmmmm polži in žabji kraki. Tega že kar dolgo nisem jedel, ampak mi je bilo vedno odlično. Ajde, roko na srce, žabji kraki bolj ali manj spominjajo na perutnino. Čeprav z dobro tatarsko omakico... mmmmmmmm. Polže smo v mojih mladih letih celo tudi sami nabirali in pripravljali. Na solato in na pašteto (celih v hišicah nismo nikoli). Vedno je bilo odlično! Dandanes jih je pa težko dovolj nabrat, tako da si res odvisen zgolj od restavracij, ki to ponujajo oz. trgovin, kjer se dobijo. edit: btw, žabje krake sem v mladosti jedel na polno. Sva s kolegom hodila lovit na ribnik/moćvirje in je bilo vsakih nekaj dni na jedilniku. No, danes je to prepovedano in poleg tega tudi težko najdeš dober plac. Če hočeš, ti opišem postopek lova na žabe. Zelo enostavno je. 22. julij 2021 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
BumbleBee Objavljeno 22. julij 2021 Share Objavljeno 22. julij 2021 Ne vem če je ravno igra, ki potrebuje remake? Bi bilo bolje, če bi samo Dead Space 3 ven dali brez microtransaction sranja. Navedek Povezava do prispevka
Kosinus Objavljeno 22. julij 2021 Share Objavljeno 22. julij 2021 Domača rdeča pesa je om nom nom. Jetrca so včasih dobra, včasih slaba (čigumi). Tudi polži s hišico so zaščiteni in jih ne smeš nabirati. Kako ste jih pripravili? Imam občutek, da je zapleten in dolgotrajen postopek. Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 22. julij 2021 Share Objavljeno 22. julij 2021 Polži so res že leta zaščiteni. Ob čiščenju se itak obarijo in potem priprava ni dolga... https://www.kulinarika.net/recepti/mesne-jedi/ostalo/polzi-v-smetanovi-omaki/2494/ Če maš še hišice pa sem tudi jedel kul pripravljene (očiščeni ven seveda, potem vstavljeni nazaj za dekoracijo) z zeliščnim maslom in česnom. Enkrat nam jih je en Italijan celo na žaru pekel. Zdaj jih menda že čez 10 let nisem jedel. Tudi vedno redkeje jih vidim kje v ponudbi. 1 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 22. julij 2021 Share Objavljeno 22. julij 2021 (urejano) Kosinus reče pred 32 minutami: Tudi polži s hišico so zaščiteni in jih ne smeš nabirati. Kako ste jih pripravili? Imam občutek, da je zapleten in dolgotrajen postopek. Doma pripravljene polže smo 24 ur komplet namakali v navadni vodi (v vedrih), dokler se ni izločila vsa sluz. Potem smo jih dokaj na hitro pokuhali in izluščili meso iz lupin (hišic). Nato dodobra precedili, da slučajno ni ostalo kaj "peska" ali "lupin". Eno rundo smo potem zamešali z malo začimbami, dobrim olivnim oljem in mičkeno kisa - sok limone je še boljši. Pač polži "na solato". Morebiti dodamo še nekaj mičkenega sveže zelenjave (rukola mi recimo pade na pamet, ampak zelo minimalno ali pa kaj drugega, važno je, da zelenjava nikakor ne sme prevladat) in na koncu še posip grobo naribanega (dobrega) parmezana. Dočim druga runda, torej pašteta, pa je bila enostavno pripravljena tako, da smo poljžje meso pač zmleli, dodali čisto mičkeno random osnovnih začimb (malo soli, popra...) in postregli na popečenem kruhu z mičkeno svežega česna. edit: v zakup je treba vzeti, da je za to potrebno kar precej kg polžev, čeprav so recepti čisto simple. 22. julij 2021 uredilo bitje DaCapo 1 1 Navedek Povezava do prispevka
BigBoss82 Objavljeno 22. julij 2021 Share Objavljeno 22. julij 2021 Tej nasi stajerci so hujsi ko francozi 1 Navedek Povezava do prispevka
AMF Objavljeno 23. julij 2021 Share Objavljeno 23. julij 2021 Kosinus reče pred 7 urami: Jetrca so včasih dobra, včasih slaba (čigumi). Čigumijaste so zato, ker jih soliš med pripravo. S soljo jih začini, ko jih boš imel na krožniku. Tut čebulo prži brez soli. 1 Navedek Povezava do prispevka
Fuksija Objavljeno 23. julij 2021 Share Objavljeno 23. julij 2021 tomazek reče pred 8 urami: Polži so res že leta zaščiteni. Ob čiščenju se itak obarijo in potem priprava ni dolga... https://www.kulinarika.net/recepti/mesne-jedi/ostalo/polzi-v-smetanovi-omaki/2494/ Če maš še hišice pa sem tudi jedel kul pripravljene (očiščeni ven seveda, potem vstavljeni nazaj za dekoracijo) z zeliščnim maslom in česnom. Enkrat nam jih je en Italijan celo na žaru pekel. Zdaj jih menda že čez 10 let nisem jedel. Tudi vedno redkeje jih vidim kje v ponudbi. leclerc jih ima skos, lidl jih dobi pa parkrat na leto pa potem ponavad kr traja zaloga sam lidlovi so ponavad že začinjeni Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 23. julij 2021 Share Objavljeno 23. julij 2021 Fuksija reče Pravkar: leclerc jih ima skos, lidl jih dobi pa parkrat na leto pa potem ponavad kr traja zaloga sam lidlovi so ponavad že začinjeni Kak je sploh to pakirano? Nisem jih še kupil na tak način v trgovini. Sklepam, da so vakumirani in zamrznjeni? Ker ponavadi sem po trgovinah videl vložene... tisti pa niso za neko kuhanje ponavadi. Navedek Povezava do prispevka
Fuksija Objavljeno 23. julij 2021 Share Objavljeno 23. julij 2021 tomazek reče Pravkar: Kak je sploh to pakirano? Nisem jih še kupil na tak način v trgovini. Sklepam, da so vakumirani in zamrznjeni? Ker ponavadi sem po trgovinah videl vložene... tisti pa niso za neko kuhanje ponavadi. zamrznjeni v lupinah pa v neki embalaži, niso vakuumirani Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.