Aktivist Vanč Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Fak kak sem lačen postal zdaj ob vseh teh slikah! Pa bom moral potrepti še cca. urco Navedek Povezava do prispevka
atomic Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Kar je mastno je slastno. Men je res hecno, ko folk misli, da je neka vrhunska mozzarela manj mastna od najbolj trashy ribanega sira v 5kg pakiranju za trash pizzerije. To je stvar okusa. Men tele new age hipsterske pizze z dva mesca vzhajanim testom, ki so ga gnetle device z ritnicami, paradažnik pa sam klon tistega, ki ga je Julij Cezar metal na Gladiatorje... na pizzi pa 2,4g mozzarele s prvim špricom avtohtonega bivola. Ostale sestavine pa kar hladne, ker se ne smejo peči.... Ma odjebi... Ok da imam frišno bejbo, da ne izpadem totalen gorenjski redneck, se prej doma najem razbijem pujska s kovanci, da na dejtu izpadem kulturen in pustim četrt pizze. Men so vse pizze dobre, ene bolj druge manj. Nisem še jedel ogabne pizze. Je pa res, da takih, ki imajo fižol, čevape, evrokrem in jetrca načeloma ne naročujem. 3 1 1 Navedek Povezava do prispevka
Feget Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 atomic reče pred 1 minuto: Kar je mastno je slastno. Men je res hecno, ko folk misli, da je neka vrhunska mozzarela manj mastna od najbolj trashy ribanega sira v 5kg pakiranju za trash pizzerije. O hrani veš še manj kot o konzolah Mozzarella dejansko je eden najmanj kaloričnih in najbolj zdravih sirov (ima polno probiotičnih bakterij). Plus v povprečju ima 300 kalorij na 100 gramov kar je prece precej manj od naših slovenksih težkih sirov. Tako da pri meni je na pici vedno mozzarella, karkoli drugega samo dokazuješ da nisi gurman. 2 Navedek Povezava do prispevka
Kastor Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Pismo jaz pa nikakor ne razumem folka, ki sourdough testo menca po 2 dni v hladilniku pa pol še en dan zunaj. Mene ko prime da bi žrl pizzo mora bit to v istem dnevu, da bom planiral faking pizza night en teden naprej nekak ne gre. Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Mozzarella je tut kar se tiče teksture in okusa in dobesedno vsega totalno neprimerljivo boljša od nekih random crappy sirov. Mislim, valda moje mnenje ampak res si ne predstavljam da bi kdo hotu men navaden riban sir namesto mozzarelle. Ne da je zanič, ampak definitivno slabši. Navedek Povezava do prispevka
atomic Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 (urejano) Feget reče pred 6 minutami: O hrani veš še manj kot o konzolah Mozzarella dejansko je eden najmanj kaloričnih in najbolj zdravih sirov (ima polno probiotičnih bakterij). Plus v povprečju ima 300 kalorij na 100 gramov kar je prece precej manj od naših slovenksih težkih sirov. Tako da pri meni je na pici vedno mozzarella, karkoli drugega samo dokazuješ da nisi gurman. Drzna izjava lastnika xboxa, da nekomu reče, da nima pojma o konzolah. Dobro, tam te šola vsak, ki ima 5min časa. Ampak pri siru te bom pa jaz. 6,48 €/kg S-Budget riban sir 25g maščob in 24g beljakovin 22,24 €/kg bivolja mozzarela z zaščitenim geografskim poreklom 25g maščov in samo 15 beljakovin - skoraj 4x dražji sir 26. november 2021 uredilo bitje atomic 1 Navedek Povezava do prispevka
Feget Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Ccc pozabljaš na probiotične bakterije fantek Pa zakaj bi jedel bivolja jajca, če lahko proper originalno mozzarello. Navedek Povezava do prispevka
twEEneR Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Feget reče Pravkar: Ccc pozabljaš na probiotične bakterije fantek Pa zakaj bi jedel bivolja jajca, če lahko proper originalno mozzarello. Zakaj ti ne pišeš več iz @Mefisto accounta? Navedek Povezava do prispevka
atomic Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 (urejano) Feget reče pred 5 minutami: Ccc pozabljaš na probiotične bakterije fantek Pa zakaj bi jedel bivolja jajca, če lahko proper originalno mozzarello. Proper orignial mozzarela je iz bivoljega mleka. Nikjer nisem rekel, da mozzarela ni superioren sir s-budgetu. Samo rekel, da mi je hecno, kako veliko ljudi misli, da je bistveno manj mastna. Pizza mozarele so ponavadi, kar iz kravjega mleka in nimajo toliko maščob. Ampak samo razmerje med maščobo in beljakovinam je pa podobno, kot pri s budget siru. In ja vedel sem, da se boš ujel v past. Hecno mi je da si se drugič, ker to debato sva že imela ko je @Galko rekel, da mu je všeč parmezan na pizzi. Takrat sem ti rekel, da ima razmerje beljakovin/maščob parmezzan ugodnejše in je celo bolj primeren za nesamozavestne fante, ki preživljajo prosti čas v fitnesih tehtajo živila in seštevajo kalorije. 26. november 2021 uredilo bitje atomic Navedek Povezava do prispevka
atomic Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Main razlog je mozzarela na pizzi, to je pa samo moje mnenje, je da je pri italijanskih pizzah najbolj pomembno testo in se želi testo pudarit. Mozzarela je pa bolj nevtralen sir in takrat damo gor zalo malo drugih sestavin. Skratka malo mozzarele, malo mensnine in list bazilike. Pri naših slovenskih pizzah je pa testo na brzino in nam bolj paše bolj aromatični siri, aka cheap kvibo in čim več nadeva in ena pizza mora bit dovolj za 4 člansko družina za dva dni. Kdor bi želel doma neko vrhunsko pizzo delat, mu pirporočam to testo. Drago je ko žafran, samo je pa res, da se ne rabimo jebat doma z 72h vzhajanjem, itd.... Tako testo je precej bolj zdravo, ker so še sojina moka in riževa, je rahlo, lažje prebavljivo in manj prdimo. Navedek Povezava do prispevka
Kruz Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 (urejano) atomic reče pred 38 minutami: Men so vse pizze dobre, ene bolj druge manj. Nisem še jedel ogabne pizze. Je pa res, da takih, ki imajo fižol, čevape, evrokrem in jetrca načeloma ne naročujem. the eternal truth sam smo padli tako nizko, da se iz kosa testa, kosa sira pa neke salame dela visoko kulinariko ali pa iz dveh kosov kruha, kamor vmes vtakneš poljubne izdelke jao bože 26. november 2021 uredilo bitje AdamSmit Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Definitivno obstajajo ogabne pizze, nikol ne bom pozabu smeti ki sem jih dobil v Geossu. Napol neodmrznjeno testo z najbolj cenenimi sestavinami, prav nagravžno. AdamSmith pa itak za vsako stvar reče da se po nepotrebnem komplicira, enjoy your slabe stvari I guess. Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 AdamSmit reče pred 6 minutami: the eternal truth sam smo padli tako nizko, da se iz kosa testa, kosa sira pa neke salame dela visoko kulinariko ali pa iz dveh kosov kruha, kamor vmes vtakneš poljubne izdelke jao bože Točno to! Na vsakem koraku se družba že gre hochštapleraja in finoče Navedek Povezava do prispevka
Kastor Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Jaz iskreno marsikaj prebavljam na pizzah edino rukole mam pa poln kurac, v študentskih časih so jo v vseh pizzerijah tlačili gor in mi je dopizdilo Navedek Povezava do prispevka
Kastor Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 tomazek reče Pravkar: Točno to! Na vsakem koraku se družba že gre hochštapleraja in finoče Če bi probal legit pizzo z drožmi, pečeno na 600 al 800 al kolk že mora bit in da so gor top sestavine(pa ne mislim tiste sperme od bivolov, so naše krave čist ok), ne bi govoril takih neumnosti. Navedek Povezava do prispevka
atomic Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 tomazek reče pred 1 minuto: Točno to! Na vsakem koraku se družba že gre hochštapleraja in finoče To je čisto prav. 70% finoče je pač nateg. Gin tonik je bila pijača, ki jo je moja babica pila, ko me je peljala na tortico. Gin + schwepps tonic, led, limona. Danes ti nekdo zapakira 47 zgodbic, v steklenico, ki zgleda stara kot 500 let, čeprav je na trgu komaj par let zato lepo naroči 12 € gin tonic Monkey, ker si majmun! Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Kastor reče pred 2 minutama: Če bi probal legit pizzo z drožmi, pečeno na 600 al 800 al kolk že mora bit in da so gor top sestavine(pa ne mislim tiste sperme od bivolov, so naše krave čist ok), ne bi govoril takih neumnosti. Valjda sem že probal in zna biti bolje ja. Govorimo o zadevah na sploh kjer se na vsakem koraku dela dandanes znanost iz vsega. Vse drugo je zanič in za bednik... Mi smo hoch in nad vami, vsi ostali, ki ne sledite novim trendom ste bedniki stil... Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 atomic reče pred 2 minutama: To je čisto prav. 70% finoče je pač nateg. Gin tonik je bila pijača, ki jo je moja babica pila, ko me je peljala na tortico. Gin + schwepps tonic, led, limona. Danes ti nekdo zapakira 47 zgodbic, v steklenico, ki zgleda stara kot 500 let, čeprav je na trgu komaj par let zato lepo naroči 12 € gin tonic Monkey, ker si majmun! Saj je ja... kapitalizem at it's finest... Navedek Povezava do prispevka
Kastor Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Ma dobro to je pač določena elita, jaz moram rečt, da mi tale z drožmi noro sede, ni pa zdaj, da bi bile une oldschool slabe... Dejansko sem probal tudi hawai pizzo pa ni blo konc sveta, mi je pa bila carska tudi nutella pizza v antiki grosuplje, pizza kruh z nutello in smetano <3 <3 Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Hernier Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Jaz še nisem sprobal pice z drožmi, a je res tak odlom? Drugače pa glede domačih pic sem dosti smetar. Tudi jaz jo ponavadi naredim v istem dnevu, kot mi zasede, pa z random sestavinami z vrta (bučke, paprika, paradajz) plus šunko. Za sir pa ponavadi mocarela in cheap slovenski sir kombo Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Ma saj ne rabiš bit neka elita če ti ne sede pol Eurospinove tedenske akcije fuknt na testo, pizda Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Hernier Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Jaz sem zadnjič dejansko prvič v lajfu pojedel slice havajske, ker smo v družbi naročili par pic. Moram rečt, da mi je bila prilično ogabna Ampak tudi nehavajske so mi bile ogabne, ne spomnim se ker place je bil to iz LJ, samo res so bile nagnusne pice Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Men grejo tud na kurac neke navite cene pa neke zgodbice okol vsake sestavine, tko res, če hočem poslušat pravljice, grem v knjižnico, ne pa restavracijo, faking jebali vas vaši miti in legende okoli "vaše hišne omakce", pa "kako ročno pomolzete vsako kravo, ki se pase na najmanj 2000m nadmorske višine". Ampak imam rad okusne sestavine pa da ni vse brezglavo nametano v stilu "več je več". 1 2 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Avion reče pred 7 minutami: Ma saj ne rabiš bit neka elita če ti ne sede pol Eurospinove tedenske akcije fuknt na testo, pizda Ma, saj kot pravim ne gre tu samo za pice... Za vse... Sendviče, pijačo... Toliko elitnega obnašanja kot sem zasledil tu na forumu za vsako pizdarijo... Nisem še nikjer. Pa itak, naj dela vsak kar mu paše... Ampak ne rect, da to ni izigravanje neke elite? Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Hernier reče pred 9 minutami: Jaz še nisem sprobal pice z drožmi, a je res tak odlom? Drgačna pizza je, nekaj česar nismo (bli) v slo navajeni. Ful žvečljivo testo, men je pač ful dobro. Ne bi ne-jedel "navadnih" slo pizz, sam je pa kul nekaj novega probat. Avion reče pred 4 minutami: Men grejo tud na kurac neke navite cene pa neke zgodbice okol vsake sestavine Absolutno, random zgodbice zato da se pol navijejo cene mi dvignejo pritisk hitreje kot dacapove latest gurmanske dogodivščine. So pa situacije kjer so te "zgodbe" resnične in imajo pomen, so pa zelo redke in ponavadi ti jih ne tlačijo v faco ker jih itak ali že poznaš, al boš vprašal al pa te ne zanima. 1 Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 tomazek reče pred 1 minuto: Ma, saj kot pravim ne gre tu samo za pice... Za vse... Sendviče, pijačo... Toliko elitnega obnašanja kot sem zasledil tu na forumu za vsako pizdarijo... Nisem še nikjer. Pa itak, naj dela vsak kar mu paše... Ampak ne rect, da to ni izigravanje neke elite? Ne model, to temu se rečejo preference ljudi ki so v lajfu probali kaj več od sendviča s šunko in kislimi kumaricami s side-om laško piva. Ko v lajfu probaš različne stvari je normalno da so ti določene bolj, druge pa manj všeč. Na forumu ziher malo pride do izraza snobovstvo, ampak to da ti zažgan zanič sir z jebenimi čevapi na pizzi ni vrhunstvo gurmanstva ni problem snoba ampak tebe, sorry. Pač, ful dobro če ti je vseeno kaj tlačiš vase, sej lahko tut tko ješ zdravo hrano (ta pizza notwithstanding). Men osebno je pač probavanje različnih stvari in imet mnenje o temu nekaj kar človeka dela zanimivega. Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 (urejano) Arey reče pred 8 minutami: Na forumu ziher malo pride do izraza snobovstvo... V tem je keč. Malo stvari je, ki jih bolj sovražim kot snobovstvo. In ni ga malo... Drugače pa tudi ti nisi razumel poante. Tudi jaz probavam različne stvari, kar dosti hodim jest ven tudi slow food ipd. Ampak ne čutim potrebe to javno izpostavljat in vseh ostalih dajat v nič. Zato sem tudi namerno toliko krat omenil Poliko. Itak mi ni kulinarični vrhunec, je pa mi čist dober sendvič. No kup ljudi je, ki se potem javno zgražajo nad tem. Al pa, da bi kdo rekel, da rad mazne sendvič s Tirolsko ipd... Ni fora, da kdorkoli ne bi smel hodit probavat stvari, ker kot rečeno jaz tudi precej krat, ampak potem odnos do vsega drugega. No kakorkoli že par mesecev nisem bil na gnoju (razen BTC tema, ker drugje ni aktivna in me zanima) prej pa veliko preveč. In prvi razlog je toxičnost zaradi Covida, ko so si ljudje pričeli želeti smrti v mukah med sabo ipd. Drugi pa snobovstvo "na vsakem koraku". Saj ni problem, pač se ne identificiram s tem, da bi moral izpostavljati kako odlično, zdravo, vrhunsko... Jem in pijem... Tistega, ki poje kak trash in spije Ballantines pa potlacit v zemljo... Osebno prakticiram oboje... In ne, zanicujem drugih. 26. november 2021 uredilo bitje tomazek Navedek Povezava do prispevka
atomic Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Hernier reče pred 23 minutami: Jaz še nisem sprobal pice z drožmi, a je res tak odlom? Pač en cajt je bil to res velik hit. Da sem še v Ljubljano samo na faking pizzo, ker v Kranju še ni bilo. Pizze so dobre, so pa polnoma drugačne. Men nič posebnega, glede na hype bi se mi morala Marija prikazati, ampak ni bilo ne... Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Ne vem, jz marsikaj vržem vase tko da ni kot da imam ful izbran jedilnik, sam neki sline točit po unih pizzah s čevapi (sorry k spet omenjam sam sej isto velja k za ŠTAJERSKI BUREK, sam da ima slednja vsaj dobro sliko kjer je predstavljena užitno) pa res ne mislim. Prej bi reku da je tle hitro backlash če pride mimo nekdo ki ima o določeni temi kaj bolj konkretnega za povedat kot JA FUKN GOR MLETO MESO PA BO NAJBOLJ AJGA. Tut jz se nisem prišel kregat Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Hernier Objavljeno 26. november 2021 Share Objavljeno 26. november 2021 Ja ja, jaz tudi pojem mnogo smeti, tako da no hate. Ampak če mi kaj ni dobro, rad povem, da je temu tako. Recimo havajsko pico sem komaj pojedel en slice, res mi je bila slabega okusa. Dočim uno iz Pivnice s čevapom bi skrkal, samo bi najbrž čevap pustil na miru Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.