Skoči na vsebino

[uradno] Gostilna pri Konjzolcu


Priporočeni prispevki

Definitivno se strinjam, @Hernier. Ali je to pri meni samo neka nostalgija, ampak včasih mi je bil McCountry (ki ga imam od vseh McDonaldovih najraje) precej boljši. Solata mi ni problem (za razliko od poraščenosti pri ženskah!! :) ). Ampak vedno pač naletim na takega, ki ima čisto premalo legendarne omake. In ki je zame glavni point McCountrya!

/btw, zdaj sem se tudi spomnil, da absolutno nikoli nisem maral japonskih porničev, ker tisti njihov fetiš na dlakovje je meni res katastrofa.

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

Definitivno mora biti limonin sok, ki pravzaprav nadomesti kis. Tako na solati, kot na hobotnici!  

Bučnega  olja pa se načeloma izogibam, ker me potem vedno začne boleti glava. Prisežem. V zelo majhni količini ga pač dam edino na tlačenko, pa še to gre za zelo dobro (preverjeno) domače olje. 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 14 minutami:

Limona je osnova za hobotnico, ne pa nadomestek.


Nadomestek za kis, to sem mislil. Ker na hobotnico v solati res nikoli ne dajem kakršnegakoli kisa. Limonin sok in to je to.

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
DaCapo reče pred 2 minutama:

Nadomestek za kis, to sem mislil.

Točno vem kaj si mislil, ker si to tudi napisal. Kar si napisal je narobe, ker limona ni nadomestek za kis, ampak bi kvečjemu bil kis naodmestek za limono, če je ne bi imel na voljo.

What the actual fuck? :D

Povezava do prispevka
ke_kit reče pred 8 minutami:

Točno vem kaj si mislil, ker si to tudi napisal. Kar si napisal je narobe, ker limona ni nadomestek za kis, ampak bi kvečjemu bil kis naodmestek za limono, če je ne bi imel na voljo.

What the actual fuck? :D

Tako je! 

Gremo naprej: katero hobotnico v solati pa najraje pripravljate? Jaz preferiram muškatno (itak), ampak če je slučajno nimam na voljo, potem je pač tudi navadna OK. Pa še malce večja je :)   

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

@uros678 Enkrat??? Samo enkrat? Potem ne moreš soditi. Ziher nisi kaj OK delal ali pa je pač enostavno ne maraš. Ker hobotnico v solati bi jaz lahko vsak drugi dan jedel, majkemi!

Point je v tem, da niti slučajno ne sme biti razkuhana (pocasta), po drugi strani pa seveda niti slučajno gumijasta. Nekateri uporabijo ekonom lonec, ampak jaz bolj klasično to delam. V bistvu je simple! Dejansko jo najprej vedno dobro zamrznem (s svežo mi ne uspeva) in kuham v vreli vodi z majhnim dodatkom zelo grobo narezane čebule, popra v zrnu, žličke origana, rožmarina in par lističev lovorja. Plutovinastega zamaška ne dodajam! Nekje na polovici kuhanja jo vzamem ven in olupim, nato vržem nazaj v lonec. Ko imam občutek oz. preizkusim, da je dovolj prevrela (torej da je primerno skuhana), jo dokončno odcedim, dobro operem in narežem. Ostalo pa potem pač naredim kot solato (omenjena limona, začimbe..). Nato jo obvezno pustim kar precej ur v hladilniku. Najboljša mi je dejansko šele naslednji dan. 
Opomba: Med kuhanjem moraš biti res zelo pozoren, da ujameš pravi tajming! (kot sem omenil že na začetku) 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

Meni je hobotnica v solati top, ampak mi ni vredno to pripravljat doma - se mi zdi ful dela za malo veselja - tisto solate kar pride od ene hobotnice lahko sam pojem lagano v enem obroku - vem da ni mišljena kot glavna jed, ampak jaz bi se dostikrat tudi v restavraciji najraje najedel že od predjedi, ki so mi pogosto boljše kot glavna. :D

Povezava do prispevka

Konec koncev sploh ni dosti dela za domačo hobotnico v solati. Je pa tudi res, da porcija ni baš obilna (odvisno sicer od količine, ki jo pripraviš), ampak z malce res dobrega svežega kruha se vseeno lepo nasitiš.
V  restavraciji sem jo tudi jaz dobesedno požiral in mi je bila boljša kot glavna jed oz. sem si jo velikokrat celo naročal kot samostojno jed! Pa čisto nič krompirja ni bilo dodanega, v smislu, da bi me to nasitilo, kot to delajo nekateri. Kjer je več krompirja v solati, kot pa same hobotnice! Odvisno je pač od restavracije do restavracije ... 

Zdaj ko je čas piknikov in grilanja, si jo pa lahko tudi na žaru pripraviš. Mislim, pod peko! Ni nekaj komplicirano. Samo ne preveč krompirja dodat, ker tisto je res bolj ali manj balast oz. dodatek. Ga pa lahko uporabiš kot prilogo. :) 

Evo ti nedeljski meni:
Predjed: hobotnica v solati; glavna jed: hobotnica izpod peke s prilogo (krompir). 
Za juho pa lahko vzameš "Gin-juho by DaCapo" in kot sladico vanilijev sladoled s čilijem (mmmmmm..).  

:) 


 

 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

Dodajati krompir v hobotnico v solati je res uno največji blasphemy ever. :D

 

Osebno sem celo življenje imel srečo, da moja mati pripravi res vrhunsko hobotnico/folpe v solati. Nikoli še nisem jedel boljše v kaki restavraciji. Vedno sem bil razočaran (isto s francosko solato). Mogoče je fora, da sem se navadil na njeno in mi tuje niso tako dobre, čeprav so morda boljše na splošno?

Res škoda, da je tako nizek P/P, ker tole bi lahko jedel vsak faking dan.

Povezava do prispevka

@ke_kit: komot se podpišem! In pa predvsem glede francoske solate. Ne vem točno fore, ampak začelo se je že v mojih ranih letih, ko je mati za silvestrovo vedno pripravila tradicionalno francosko.. In nadaljevalo čez leta in leta. Enostavno, tako kot praviš: ali sem se tako navadil ali pa tuje res niso tako dobre. Dejansko jaz še nisem naletel na tisto tapravo! 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...