Skoči na vsebino

[uradno] Gostilna pri Konjzolcu

Priporočeni prispevki

Vse_je_najslabse reče pred 1 minuto:

Dej kak link da pogledam, kar sem jaz pregledal so možgani organ in da je v sestavi minimalno, skoraj nič, dejanskega mesa.

pa sej o tem se pogovarjava, "kaj je meso"

Wiki:  . In modern usage, meat primarily means skeletal muscle with its associated fat and connective tissue, but it can include offal, other edible organs such as liver and kidney

Britannica : Meat, the flesh or other edible parts of animals (usually domesticated cattle, swine, and sheep) used for food,  ...Parts such as livers, kidneys, hearts, and other portions are excellent sources of vitamins and of essential minerals, easily assimilated by the human system.

Povezava do prispevka
Berbasecks reče pred 5 minutami:

pa sej o tem se pogovarjava, "kaj je meso"

Wiki:  . In modern usage, meat primarily means skeletal muscle with its associated fat and connective tissue, but it can include offal, other edible organs such as liver and kidney

Britannica : Meat, the flesh or other edible parts of animals (usually domesticated cattle, swine, and sheep) used for food,  ...Parts such as livers, kidneys, hearts, and other portions are excellent sources of vitamins and of essential minerals, easily assimilated by the human system.

Ok nisem vedu da pod meso ne spadajo samo mišice ampak tudi organi. Mi je pa precej nenavadna ta definicija.

uredilo bitje Vse_je_najslabse
Povezava do prispevka
Vse_je_najslabse reče pred 6 minutami:

Ok nisem vedu da pod meso ne spadajo samo mišice ampak tudi organi. Mi je pa precej nenavadna ta definicija.

No, tu se tudi jaz podpišem. 

Ajde, drobovina je itak in logično podvrsta mesa. Ampak za možgane pa še vedno nisem čisto prepričan kam sodijo : ) 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
Vse_je_najslabse reče pred 9 minutami:

sej to je point, ni "prave" definicije. Sej to veš, da je angleški meat, nekoč pomenil vso hrano?  Od tod tudi mincemeat, ki sploh nima mesa :D

DaCapo reče pred 1 minuto:

Ampak drobovina JE podvrsta mesa, ali? 

pomoje je najboljš tako rečt ja

Povezava do prispevka

Ni čudno, da se kregate, še wiki ima več možnih definicij... 

Navedek

Meso je živalsko mišično tkivo, ki ga zauživamo kot hrano.[2]:1 Najpogosteje se izraz meso nanaša na obkostno mišično tkivo, maščobno tkivo in druga tkiva, ki so običajno poleg teh. A meso lahko pomeni tudi druga užitna tkiva živali, celo drobovje ali vampi. Definicija pa je zna biti zožana na meso, ki ni ribje ali iz morskih sadežev ali celo perutnine ali česa drugega, temveč je pridelano iz mesa sesalcev za potrebe človeške prehrane.

Povezava do prispevka
Weraziel reče pred 28 minutami:

Ti boš sassy, k nisi mel cajta pogooglat če je možno izvest 220 sklec v minuti

Kakšne veze imajo skleci s priželjcem? 
Daj zresni se malo. Ni treba 120x prcat in eno in isto nonstop vlačit in nekaj podjebavat. 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
DaCapo reče pred 27 minutami:

Kakšne veze imajo skleci s priželjcem? 
Daj zresni se malo. Ni treba 120x prcat in eno in isto nonstop vlačit in nekaj podjebavat. 

Poanta je, da je dejstvo, da 220 sklec NI MOŽNO naredit v minuti, preverljivo. In ti si nisi vzel tolko časa in truda, da bi to preveru.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   1 član

• Ustvari novo...