Skoči na vsebino

WandaVision


LordFebo

Priporočeni prispevki

Takole sem bil zapisal. Zdaj pa v čakanju na Falcona & Winter Soldierja.

 

WandaVision

 

Marvel je lep čas zapostavljal televizijsko produkcijo, na krilih uspeha filmskih Avengerjev pa je naposled področju namenil polnopravno obravnavo. Za hišni servis Disney+ ima stripovska založba v produkciji deset TV-serij, umeščenih v uveljavljen kinematografski univerzum, zvečine po Thanosovem tlesku. Na letošnjem sporedu so venček s Falconom, ki bo najbrž postal novi Stotnik Amerika (19. marec), samostojni niz Lokijevih nečednosti (11. junij), prva igrana uprizoritev najstniške junačke Ms. Marvel (jesen) in lokostrelske dogodviščine Sokoljega oka (jesen). Prvi pa je s srebrnih platen na male zaslone sestopil simpatičen dvojec Wanda-Vision, kajpakda s poznanima obrazoma Elizabete Olson in Pavla Bettanyja. 

 

Screenshot-590-1024x771.png

Vision je utelešena Starkova umetna inteligenca, rezultat boja proti Ultronu pred šestimi leti. V taistem filmu je prvikrat nastopila tudi Sokovijčanka Wanda. V stripih gre za x-ženo in Magnetova hčer, v filmskem svetu pa je telekinezo in telepatijo osvojila prek kamna razuma (in s pomočjo Hydre).

 

Predstava zaljubljenega para čarovnice in sintetoida se otvori na neobičajen način. Uvodne epizode se namreč delajo, da so sitcomi iz različnih prejšnjestoletnih obdobij, začenši s črnobelostjo. Namesto superjunaške akcije spremljamo družinsko življenje gospodinje Wande in Visiona v suknjiču, kako se poskušata vklopiti v sosesko. Ob tem se skupaj s studijskim občinstvom hihitamo situacijski komediji, ki izvira iz njenega coprništva in njegove robotskosti. Sčasoma se dogajanje obarva in sceloma osmisli, gledavec pa dobi uvid, kako je lahko bivši Tonyjev digitalni pomočnik sploh ‘živ’, ko pa ga je Thanos vsem na očeh uničil. Ravno njegova pogibel je pravzaprav gonilo nizike, kajti Wanda zaradi izgube trpi, trpeče čarodejke pa so nestabilne. Zato ni nič tako, kakor se zdi. Je negativka nemara kar ona? Agencija Sword (Sentient World Observation and Response Department) že misli tako!

 

Screenshot-578-1024x770.png       Screenshot-579-1024x771.png

 

Screenshot-569-1024x771.png

Skozi niziko se zvrsti pol ducata slogov in različnih uvodnih špic. Spoštovanje producentom za pogum in za izvedbo! Čeprav gledavcu sprva ni kaj dosti jasno, je parček, ki telekinira in prehaja stene, prav veselje gledati. A iz lahkotnih čiračar nastane orenk copranje, povezano s temno dimenzijo …

 

Ob prenajedenosti z DCjevim klasično maškaradnim Arrowversom sta nenavadna Wanda in Vision dobra osvežitev. Vsi liki resda niso vrhunski, toda zamisel, igranje z grafičnimi stili in bolj čarovniški kot eksplozivni pristop so se docela posrečili. Čeprav se večina prizorov ne zdi kot slikosuk za navdušence nad Marvelovim ansamblom, je izdelek v resnici prav za nas. Mi poznamo ozadje likov, dojamemo širšo fabulo in razumemo reference ter štose. Nas prijetno preseneti navezava na Može-X in nasmeji reklama za Hydrino uro Strücker. Mi čislamo nastavljene vitice za novo Captain Marvel in prihodnjeletni film Doctor Strange and the Multiverse of Madness. Mi iz stripovskih zgodb prepoznamo srednjeveško coprnico, peklensko bukvo Darkhold in brezčustveno belo različico Visiona. In nenazadnje, mi pozdravimo preobrazbo Wande Maximoff v njeno škrlatno superjunaško persono …  Marvel je lahko ponosen na pionirski televizorski projekt in upam, da se bo trend s Falconom & Winter Soldierjem nadaljeval.

 

Screenshot-611-1024x611.png       Screenshot-588-1024x611.png

 

Screenshot-606-1024x611.png

Posredi sta tako človeška kot nadnaravna nemeza, a ju ne izdam. Slednja vsekakor pomaga pri Wandinem škrlatnem razvoju, ki se bo nadaljeval v Doctor Strange 2. White Vision, resurektano vibranijevo truplo brez kristala, ni hudodelec in obe verziji se na kraju čisto lepo pomenita. Zamorklja pa je Monica Rambeau, ki bo postala nova Captain Marvel.

 

Povezava do prispevka

wandavision mi je bil res top, sploh ker smo koncno dobili malo vec osebnosti za visiona in scarlet witch

obcutek mam da so avtorji trolali te theory gledalce 24/7 ker sem bral reddit po vsaki epizodi in vsakic so napovedovali/opazali nekaj iz cesar se je naslednja epizoda norcevala

 

spoilerji

Spoiler

 

upam da tezejeva ladja cataract postane nov vision, ker drugace bom pogresal tega stricka v nadaljavanju mcu

a bo scarlet witch v mcu lih nasprotje house of m pa rekla yes, more mutants?

 

 

upam da bo soldat&skobcevka isto hudo kot tole, sploh ker sem giga hyped za  mackie+stan teamup

Povezava do prispevka
kemik reče pred 8 minutami:

Carska serija, ful inovativen pristop, zelo za. 

Tole. 90 % superjunaških vsebin ne maram, tudi v WandaVision sem šel zatorej zelo skeptičen in v 99 % ne bi gledal, če ne bi dobil korone in rabil bolj preprostih sprostitev. Zelo pozitivno presenečen, zelo za. 

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...

Jaz pa ne vem al sem jaz tok star in posran, ali pa ste ostali brez okusa :D:D 

 

Namreč tale Wanda je bila meni totalno povprečna serija. Ja valda, pristop je ful kul in svež, tudi glavna igralca sta super, z ogromno kemije in res svetsko odšpilata... Ampak mi ima serija tok drugih minusov, da je res ne bi neku ful hvalil. Ful stereotipni in do konca antipatični ostali liki (poročnica Rambo, mlada awkward dr. Geekinja, good guy FBI-jevec, evil SWORD director, brat od protagonistke - res jih nisem mogel gledat) so mi totalno zakisal show, pol pa dodaš še to klasično flashy superhero VS evil superhero VS government narativo in naravnost katastrofalen finiš pa je to to, zaključen še en slab Marvel izdelek.

 

Dokler je bilo to menjavanje obdobij z weird glithci in občutkom sinister skrivnosti je bilo zakon, recimo prvi trije/štirje deli. Uno ok, neki zelo fucked up se dogaja klelele, tole bo pa cool. Ampak je valda avtorjem zmanjkal jajc, vse skupaj so rajši zafural v safe stereotipičen zaplet/razplet/like in na koncu ni blo ne.

Povezava do prispevka
Galko reče pred 59 minutami:

Dokler je bilo to menjavanje obdobij z weird glithci in občutkom sinister skrivnosti je bilo zakon, recimo prvi trije/štirje deli. Uno ok, neki zelo fucked up se dogaja klelele, tole bo pa cool. Ampak je valda avtorjem zmanjkal jajc, vse skupaj so rajši zafural v safe stereotipičen zaplet/razplet/like in na koncu ni blo ne.

 

This

 

Zadnja dva dela sta res nekaj najbolj drekastega, kar je uletelo izpod marvela.

 

Tako, res sem se bal, vidim galko odgovor v topicu in sem samo razmišljal, če še on popraisa bom direkt zbrisal mn3 bookmark in fuknil laptop v smeti. Hvala kurcu končno en glas razuma, lahko grem pomirjen spat.

 

Lp

Povezava do prispevka

Meni dobre stvari definitivno več kot odtehtajo tiste slabe stvari kot so annoying karakterji tipa Darcy ki je že v Thoru zelo najedala oz. verjetno je Kat Dennings zgolj tako slaba igralka, ker v tistem idiotskem sitcomu ki ga kdaj zaslediš na tvju igra praktično isto osebo s tem da tam je kelnarca tule pa dohtarca. :D Quicksilverja so zgleda itak dali not samo kot nek joke Foxu. Direktor SWORD-a je bil generičen villain da bolj ne bi mogel biti, čeprav mi niti ni jasno kaj takega je sploh naredil da so ga potem aretirali?! Ok kao Wando je hotel ubiti kot cover up. Čeprav ona je vseeno držala par tisoč ljudi kot sužnje. ;) Rambeaujevo so itak samo nastavili za naslednji Captain Marvel film, karkoli že bo s tistega. Ampak primarno se vse vrti okrog Wande in Visiona ki sta pa bila super tako da vseeno kompletno zadevo lahko ocenim za zelo pozitivno kljub klasičnemu shootout finišu serije. Upam da v prihodnosti še vidimo Agatho Harkness, malo manj power hungry in malo bolj fun anti-hero.

Povezava do prispevka

Se strinjam da je zaključek bolj weak kot začetek

Se strinjam da so side charachters res (slaba) definicija Marvela 

Ni mi blo pretirano mar.

 

Itak pa serije ne dajem v čisti top tier serij, bil mi je samo zelo kul in kvaliteten watch v kontekstu superhero zadev, s tem da so imo serijo s tem sitcom konceptom dvignili še mal nad ta nivo. Gledam precej filmov s superheroji, serije pa dobesedno nobene, tako da sem zelo zadovoljen z izborom :D 

Povezava do prispevka
  • 5 mesecev kasneje...

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...