Skoči na vsebino

[Mega Drive] Road Rash


Priporočeni prispevki

Mega Drive Road Rash d best Road Rash.

 

Med vsemi Mega Drive špili, oziroma bolje rečeno, med vsemi 16-bit videoigrami, se je tole najlepše postaralo, kajti igralnost je s tem fizikalnim modelom in napredovanjem skrajno vabljiva. Nimam originalnih kartuš za svoj Mega Drive, ampak na laptopu je tole celo boljše kot na dejanski konzoli. Slednje sicer ne morem trditi za naslove kot so Streets of Rage ali kaj podobnega. Prvi trije Road Rashi so must-play. Ni niti na mestu domneva, da je PC verzija boljša, ker tole se čuti kot neka druga dimenzija in nikakor ne gre za downgrade, če greš takoj iz PC/PSX verzije igrat na Mega Drive.

 

maxresdefault.jpg

uredilo bitje sadhu sequencer
Povezava do prispevka

Se popolnoma strinjam z zapisanim :)

Sam imam doma še vedno nekje v kotičku svoje lastne sobe originalnega Mega Drivea, letnik 1993, na katerem poleg Modrega Ježka včasih nabivam tudi kakšnega Road Rasha. Sicer osebno tudi jaz ne preko originalne kasete, temveč na emuljirarni Everdrive X3 kaseti. Dvojka mi je sicer bolj všečna kot enka ali trojka. Glasba ga zelo dobro seka, sploh pa je udrihanje po nasprotnikih vedno zakon! :mafija: Adrenalinska vožnja vsak dan! :devil:

uredilo bitje XEcutIor
Povezava do prispevka

Fizikalni model se čuti dokaj analogen, kar ga naredi zelo življenjskega. Mogoče bi to nekdo kritiziral kot "plavajoč" občutek med vožnjo, ampak to sploh ni res. Fascinantno je v tipičnem 16-bitnem retro okolju doživljati random dogodke na cesti na enak način kot to poteka v PC verziji. Težko je katerokoli drugo igro na tej napravi ali SNES označiti kot življenjsko. Celo motorji se enako kupujejo in nadgrajujejo. Pokrajina je boljša kot v katerikoli drugi 16-bit dirkačini, saj je razlika med višino in globino večja ter približevanje horizontu se res začuti. Bistvo je, da to ni inferiorno PC verziji, ampak kar enavredno, oziroma še en Road Rash, če ti dojadi PC verzija. Tako kot Super Mario Bros 1 ni inferioren Super Mario 64, ampak še več zabave za reveže, ki ne znajo igrati Sonica.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...