Skoči na vsebino

The Falcon and the Winter Soldier


magični kralj

Priporočeni prispevki

MikeHunt reče Dne, 21. 3. 2021 at 11:56:

Mackie dobr igralc in clovek, 

 

Se ni on bunil, da je premal zamorcev v holivud film produkcijah??

https://www.indiewire.com/2020/06/anthony-mackie-calls-out-mcu-racism-black-crew-panther-1234570220/

https://www.nbcnews.com/pop-culture/movies/anthony-mackie-decries-lack-screen-diversity-marvel-film-projects-n1232393

 

"We have the power and the ability to ask those questions. It really bothered me that I’ve done seven Marvel movies now where every producer, every director, every stunt person, every costume designer, every PA, every single person has been white," said Mackie.

...

"My big push with Marvel, with everybody, is hire the best person for the job," Mackie said. 

 

 

Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...

O kakem dogodku govoris? Kako hudo pomemben je ta dogodek in kako hudo vpliva na vse nas? Ajde reci mi majstore. Kaj ti ljudje tipa pool, quartering itd poskusajo dokazat? Da so levi pickice? Da holivud dela v levi smeri? Iz dneva v dan ponavljajo eno in isto, zbirajo oglede ljudi in se ubadajo s problemi kateri niso vredni golega kurca. Na koncu dneva so iste pickice ko tisti na kontra strani, to je to. 

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...

Meni se je serija jako dopadla.

 

 

Ansambel Maščevalcev je resda priklical vse s tleskom izdejanjene duše nazaj v življenje, a svet po Thanosu ni več enak. Petletna katastrofična praznina, ki ji je sledil blip, nenadna vrnitev milijard ljudi, je velik izziv za družbo, varuhi pa so razredčeni. Tony Stark je mrtev in Vision izničen, Steve Rogers se je upokojil in menda živi na Luni, Thor je dobil nove vesoljske prijatelje in Wandi se je zmešalo. Za nameček je pričela razgrajati skupina anarhistov, ki nima le zlih namenov, marveč tudi zalogo super seruma. Junaki so nujno potrebni in Američanom bi zlasti prav prišel domoljubni Captain America. Ikonična črtasto-zvezdna oprava, ki jo je Steve nosil vse od druge svetovne vojne, mora zatorej dobiti novega lastnika! To je osrednja rdeča nit druge avengerjevske televizijske miniserije, ki se je ravnokar kakovostno iztekla z močno sklepno epizodo in položila nove koščke ter nastavke v fantastičen Marvelov slikosučni mozaik!

 

Screenshot-733-1024x576.jpg      Screenshot-735-1024x576.jpg

 

Screenshot-727-1024x576.jpg

Osrednja lika je vpeljal drugi film Captain America (2014). Falcon je bivši zračni reševalec Sam, ki je dobil kriiiiila, Winter Soldier pa 100 let star Stevov prijatelj Bucky, ki mu je Hydra oprala možgane in ga spremenila v morilca. Možaka tekom štirih ur in pol zgradita všečen odnos!

 

Naslovnika Sam in Bucky, oba Štefova kolega, kljub nedavni obrambi Zemlje pred vesoljci ne uživata zvezdniškega življenja. Prvi je neprestano opominjan na svojo temnopoltost, drugi pa trpi zavoljo starih grehov in obiskuje psihiatra. Udinjata se kot plačanca, vendar na koncu dneva spita na kavču in nista niti kreditno sposobna. Najbolj pa ju potre, ko vlada ‘Stotništvo’ nameni nekemu novemu soldatu. A pravičniška fanta, čeprav si gresta ves čas na živce, vseeno vkup rešujeta svet pred tolpo super-antifovcev, Falcon s krili in tehničnimi igračkami, Winter Soldier pa s svojim vibranijevim udom. Nakar skozi šest napetih epizod letanja in pretepanja Marvelov filmski svet naposled dobi pravega svežega Kapitana, takega črnega in s krili. (To ne bi smel biti kvarnik, kajti zavoljo stripovskega izročila je bila predaja ščita Samu Wilsonu oziroma Falconu pričakovana.)

 

Screenshot-750-1024x576.png

Marvel je uveljavljenim junakom pred leti dal nove obraze, praviloma drugih barv in spolov. Spider-Man je postal Latinoameričan Miles Morales, Thor ženska, Ms. Marvel muslimanka in Captain America črni Sam Wilson. Temu zdaj sledi tudi slikosuk. Dotična serija je izvorna zgodba novega Stotnika, ki je vsekakor bolj ‘človeški’ od nekam ‘strojnega’ Steva. A Štef se bo slej ko prej vrnil …

 

Nizika je brez pošasti, laserjev in čarovnij ter posledično cenenih posebnih učinkov. Največja nadnaravnost je serumska nadmoč in ravno ta zemeljskost oziroma fizičnost dela predstavo drugačno ter privlačno. Poleg tega je dogajanje za razliko od Netflixovih in CWjevih superjunaščin zgoščeno, akcija in produkcija pa precej nad materialom, s katerim nam streže Arrowverse. Serija v podajanju zgodbe, razvoju oseb in predstavitvi preseže prav vsa pričakovanja. Poudarek je na Falconu, čigar krilati oklep ima čuda naprednih funkcij, medtem ko se Winter Soldier, dasi simpatičnejši, zdi bolj oproda. Poznavanje MCUjevega kanona je kajpakda nujno, saj ti drugače ni kaj prida jasno. Med drugim so v fabulo vpleteni tudi stari poznanci, recimo baron Zemo in agentka Carter. Eden od nastavkov za naprej je bralcem oblačkov dobro poznani US Agent, temnejša različica ameriškega junaclja, ki bo nekoč bržda postal kolovodja razvpite ekipe Thunderbolts. In osrednji negativec? Ta ni tako otipljiv in zlohoten, saj gre bolj za idejo in gibanje kot za posameznika. Izpade pa čisto posrečeno. Hydra je navidez na dopustu, dasi strici oziroma tete iz ozadja seveda obstajajo.

 

Screenshot-737-1-1024x576.jpg      Screenshot-744-1024x576.jpg

 

Screenshot-743-1024x576.jpg

Naj gre za letalne sekvence, za pretepaške koreografije ali za družbeno kritiko odnosa belih policajev do črncev, ta predstava je napram Flashu in žlahti remek delo. Zanimivo, kdo se izkaže za najbolj zajebane bojevnike. Nobeden od ta glavnih karakterjev, marveč wakandske gardistke, ki sploh niso 'super'! (Roka Zimnega soldata in Stotnikov ščit sta iz wakandskega vibranija!)

 

Serija je sicer svetla, priljudna in streže z občasnimi dovtipi, ni pa komična veseloigra nalik Wandi&Visionu. Glavna junaka kljub zajedljivim pripombam ne kažeta židanosti, trupla se kopičijo in priča smo najbolj krvavemu Stotnikovemu prizoru sploh. V ospredju je kritika družbe, ki se dotika perečih tem barve kože, beguncev, delovanja vlade in terorizma. A to ni moteče kot posiljevanje z istospolno usmerjenostjo v Batwoman in Supergirl, temveč razumljivo in sceloma vtkano v scenarij. Politični govor ob koncu pusti resnično močan vtis. Uvedba zamorskega Captaina Americe v tednu, ko so obsodili nigrofobnega policista, se je Disneyju res nepričakovano posrečila. Sledi samoumevno vprašanje, kdaj ga bomo videli na velikem platnu v visokoproračunski pustolovščini. Baje je filmski scenarij za Stotnikov četrti film že v delu in sicer od taiste roke, ki je spisala serijo! Vsekakor pa bo ob letu osorej nastopil na malih ekranih v drugi sezoni, primerno naslovljeni Captain America and The Winter Soldier. Glede na visoko postavljena merila se lahko veselimo prav vsake nove Marvelove televizijske predstave! Naslednji je Loki 11. junija.

 

Screenshot-726-1-1024x576.jpg      Screenshot-753-1024x576.png

 

Screenshot-738-1-1024x576.jpg

Sokovijca Zemota, ki je ubil kralja Wakande, se spomnimo iz Civil Wara. Stripbralci pa poznajo voditeljico super radikalcev Karli in spodnja dva fanta, Lamarja in Johna Walkerja. Ta desni, ki ga igra sin od Kurta Rusella, postane s serumom nadgrajeni US Agent, malce pokvarjeni Stotnik Amerika. Ni žleht, a daleč od Stevovega pravičništva. Verjetno bo v prihodnosti vodil Marvelov 'odred odpisanih' Thunderbolts. 

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...