Skoči na vsebino

Formula 1 S2020E2


OBELIX

Priporočeni prispevki

Odlično se je razpletla tale dirka! Hamilton je pod rahlim pritiskom in že dela napake. Tale današnja je druga omembe vredna letos. Kar tako naprej. 

 

Lepo je bilo videti da so zadovoljni vsi trije dirkači na podiju. Also, še krog več, pa bi Vettel zmagal??! :alien:

Povezava do prispevka

Lujz je med formation lapom po nesreči vklopil sistem za močno ogrevanje zavor :ododava:

 

važn da je prvensto še zmeri čist izenačeno

 

so najdli še več poškodovanih gum, tudi Lujzev set je imel globoke reze na strani, tko da bi lahko končal enako kot Stroll in Max

uredilo bitje DrMiha
Povezava do prispevka

Direkt to, Stroll je bil opozorilo, ampak neeee, gremo na istih gumah do konca.

Macespin je pa spet pokazal svojo klaso. Ko ga je Schumacher prehiteval, je dečko ponesreči zavil v desno.

#SirBlessed je pa tud stabilen kot jaz po čebru vina.

Povezava do prispevka
Štromar reče pred 1 uro:

Morda so dirkači s poškodovanimi gumami vozili malce drugačno linijo, kjer jim je nekaj (pokrov kanalizacije, robnik,...) poškodovalo gume?

sej Pirelli ne bo nič kriv na koncu, kot je to že klasika

 

feler je bil v štartu premehke gume za tako zahtevno progo kot je Baku

Povezava do prispevka

Sej ne da ne znajo gume narest. Pirelli je prinesel eno stopnjo mehkejše od tistih iz leta 2019, ampak to po navodilih FIA. Zdaj itak ne bo nihče nič kriv, pač "steklovina" na progi.

Pogrešam čase ko smo imeli gumarske vojne, Bridgestone (Ferrari in priležniki), Goodyear(vsi ostali) in je bila obraba med dirko manj pomembna. Da ne omenjam časov, ko so imeli posebne zmesi samo za kvalifikacije.

Povezava do prispevka
trpotec65387628363 reče pred 2 urama:

A ni bil KamenMost in Micheline?

 

Ja, takisto. Še prej pa KamenMost in Goodyear

Mislim da je bil Bridgestone potem edini supplier za 2-3 leta konca 90' preden se je Michelin pridružil. Pol so počasi začel mutit.

 

Edina pozitivna stvar od takrat, da smo izgubil groove, da so tudi probal celo eno sezono (2005) z dirkami z enim samim kompletom.

Vse ostalo - kontrolirana zmes v namen jebanja v glavo - je čisti gumarski drek. Ampak to je zavoljo FIA.

Povezava do prispevka
hawa meyta reče pred 18 urami:

 

če ga letos ne skinejo s trona, ga ne bodo nikoli. prvič po izjemno dolgem času izgleda ranljiv.

Če je tole ranljiv Lojz, potem imajo malo šans. Dec je potrgal Azerbajdžan do zadnjih 2 krogov. Verjetno ni tako garal v avtu že od takrat ko je gokart vozil. Samo poglej kaj je Betas naredil in kaj je Lojz pa ti bo jasno kako gajbo je spravil do P2 3 kroge pred ciljem. Ja, je naredil napako, samo razlika v točkovanju z Maxom ostaja ista, čeprav je imel slednji lepo šanso da mu še tu pobegne za par pik. Takih stez ki ne ustrezajo Mečki bo čedalje manj, ko pa začne stroj mleti pa vemo kje smo. Je bil pa do sedaj Max presenetljivo "hladnokrven", brez neumnosti iz preteklih let, tako da tole bi znal bit epski boj do konca sezone. Vsekakor ima RBR prednost v ekipnem prvenstvu, ker Betas VS Perez je smeh. 

Povezava do prispevka

Ne bi ravno trdil, da je ranvljiv saj je v bistvu poskusil iztržiti največ tako za sebe kot tudi za ekipo. Lahko bi se šel matematiko in bi naredil vse, da bi ostal drugi....Res pa je, da je po dolgem času naredil napako, ki je pustila posledice v točkovanju. Nekaj zasluge zato, da je bil v ospredju pa gre vseeno pripisati kvalifikacijam kjer je imel spredaj bottasa, ki mu je dal potrebno zaveterje. Se pa bo pa sedaj na dirkališčih bolj pokazala prava hitrost diraklnikov in bo verjetno vse skupaj bolj podobno Barceloni.

Povezava do prispevka
Gost
Tema je zaprta za nadaljnje odgovore.
  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...