Skoči na vsebino

Trenutno igram [04/2021]


Priporočeni prispevki

Bessie reče pred 1 minuto:

Jst tud ne, sam baje so al neki :D

To ti je zih žena rekla?

 

Anyway kmalu po hijackanju vlaka me je minilo igrat Oddworld. Uni sligi prihajajo od vsepovsod, kamera je čist odmaknjena in je vse majhno Sligi pa tak ko cela scena skor iste rjavkaste barve tak da jih prepozno opaziš. Sem šaltal na R&C 60fps in upam da pride HZD Complete konec tedna skupi z patchem (ja vem naiven sem ampak takle mamo...)

uredilo bitje Gatsu
  • Za crknit smešno +1 2
Povezava do prispevka

Sam pa nisem bil tako navdušen. Sicer dobra igrica, ampak se mi zdi, da so bili collectiabli dostikrat postavljeni zelo random. Pač sicer igra kar spodbuja hitro igranje, sploh ker vse teče zelo smooth, ampak za 100 % moraš v bistvu skoraj na vsakem drugem se ustavljat pa pretolčt tla ali pa zarollat v steno :D. Razen če ti to na eni točki postane tako organsko, da točno veš, katere stene so potencialne za puzzle. V glavnem, Rayman Legends je jači PA LEP POZDRAV

Povezava do prispevka

Puzzle niso nujne za 100%, poiskat ti jih pa lahko pomaga tud powerup, ki ga kupiš pri shady dealerju. Sicer pa je igra brez časovnih omejitev, razen par levelov, kjer se za tabo kotali plaz, podivjana hobotnica, lava ... te nič ne priganja (ala klasike kot Mario). So pa leveli nadrkani tok, da omogočajo res hitr flow.

 

Rayman Origins in Legends imam sicer v top spominu (s tem, da mi je Origins jača špila kot Legends, ki mi je deloval mal manj povezan), hud grafičen dizajn, top glasbena podlaga, samo kar se tiče dizajna plat in vseh platforma mehanik pa lahko DKju samo potegne gorilji rep.

 

Tale level (ki te sili v hitro igranje in nima opcije se vračat) sem delal ene 30x minimalno, bil sem že ein mann ein gorilla, poj pa en model nakaže kako se to zares igra ...

 

 

  • Račka +1 1
  • Ne me jebat 1
Povezava do prispevka

Končno probal PUGB na PS4 ,.. Ne vem,.. enega sem celo ukokal,.. sem pa čisti noob (ne vem niti kako se inventar odpre),.. Je bilo pa 10 minut zelo zabavno celo z randomsi v teamu,.. Mislim da bom še malce igral. Tko da če kdo na PS4/5 še igra to stvar PM me

(PS: če ma kdo DeS na PS5 naj prosim v grupi z mano sprobava ta stream play med PS4 in PS5,.. Mislim da je preko streama tako da verjetno ne potrebuješ podatkov,.. Vseeno bi pa rad stestiral koliko je laga itd,..)

Povezava do prispevka

Če še kdo igra smrdljivega Abeta in se mu bo skoraj sigurno zgodilo, da ga bo igrica vrgla v nek deathloop checkpoint (da torej crkneš takoj ob checkpointu), mora nujno izbrati restart level. Če bo izbral stopnjo iz menija level select ti namreč to ne odpre novih stopenj (kar je verjetno najbolj kretenska odločitev v zgodovini gajminga).

 

Meni je tako igrica prvič zjebala pol ure ko mi sploh ni sejvala, drugič me je zjebala s tem deathloop checkpointom in zadnji črnski tič v rit je bil pa še včeraj s tem ko naredim sobo preko level selecta, in mi ni odprlo nove.

 

že tako sem se silil z igranjem, tako da mi je igrica še sama dala vedeti da naj raje počnem kaj drugega. 

Povezava do prispevka

Ja za Soulstorm rabiš živce od lenivca. Pa še preveč gre na perfekcijo in zmožnost dolgega odloga gratifikacije, ko čakaš kot kreten,.. pol pa ti jih pa 3/4 potamanijo v 2h sekundah če nisi perfektno odigral (oziroma se ti je posralo),.. Sej je kul in vse,.. samo res se moraš prisilit,..

uredilo bitje foker
Povezava do prispevka

Jaz sem tud prvič to igral in na začetku je zgledal zabavno. Sam pol me je pa vse minilo ko sovragi uletavajo od vsepovsod ti jih pa s tistimi žogicami obmetavaš ker ti ne pusti chantat skor nikjer...  Je pa dejstvo da če neb bla igra na PS+ je nebi niti povohal.

uredilo bitje Gatsu
Povezava do prispevka

Disco Elysium mi je naslednji špil, ki PS4 generacijo igric dviga na enak nivo pripovedništva, ki je bil pri meni do zdaj rezerviran za najboljše filme / serije / knjige.

 

Uncharted 4 - popcorn PG-13 akcijada

TLOU 2 - R-rated triler / horror

RDR 2 - AAA epski western

Bloodborne - Lovecraftovski triller

Disco Elysium - neo-noir detektivska drama

 

Še vedno sem brez besed, kako je to dober špil. Kljub temu da izgleda kot z vodenkami pobarvan krompir. Kljub temu da ima par mini problemov (slab zemljevid, klavstrofobičen FOV, preveč nerazumljivi bonusi thought cabineta) in enega kar velikega (možnost kar velike deviacije, kako igraš ti protagonista in kako bi ga moral glede na backstory). Dialogi, pisanje nasploh, zgodba in realističnost interakcij so na takem nivoju, da izgledajo vsi ostali aktualni FRP-ji zraven kot slaba šala. Pa s kakšno zrelostjo špil handla tematika tipa rasizem, državljanska vojna, seks, droge, zasvojenost, revščino... Vrhunsko. Z avijona se vidi, da špila niso delali američani, tole je 3 nivoje nad njihovim otroškim dojemanjem sveta :D 

 

Totalna mojstrovina od špila.

  • Račka +1 6
Povezava do prispevka

Nice nice, torej gre vsekakor na polico. Sicer vem da si umazan pirat, ki ne igra originalne igrice na ps4, tako da nisi izpostavil verjetno daleč največje težave ps4 verzije te igrice - brutalno dolgi nalagalni časi. Pillars of Eternity je recimo na ps4 neigrabilen ravno zaradi nalagalnih časov - po eno minuto za vsako mapo in celo hiše znotraj posamezne mape.

 

Tako da res upam, da ta igrica na ps4 nima teh problemov, oziroma da jih vsaj nima na ps5.

 

Jaz igram Assasins's creed Valhala in igrica je daleč od smeti. Precej boljše od sony jajc tipa Days gone, Ghost of crapshima in Horizon Zero.

 

Zgodba in njeno podajanje je zelo dobra in igrica po destih urah igranja praktično nima fillerjev v smislu slabih stranskih questov (če so jih lahko v celoti izpustiš). 

 

Bojevanje je sicer posplošeno v kurac in po mojem še slabše, kot je bilo prej, ampak če na igrico gledaš kot arkado tipa Golden axe postane pa precej boljše vse skupaj (pač ne smeš iskati v njen bojevalne globine). Napadi na mesta me svinjsko spominjajo na legenarno igrici Viking battle for asgard. 

 

Zaenkrat ocena vsaj 8/10, upam da bo tak nivo igrice do konca.

Povezava do prispevka

itak itak, polica ko šus. Stari tole je tko, Planscape Torment te generacije.

 

Upam tudi jaz, da ps4 / ps5 verzija ne bo imela problemov z loadingom... ampak tudi če bo me dosti boli kurac, isto jih ima Deliverance: Kingdom Come, Wreckfest in še kakšen drug naslov, pa jih imam z največjim veseljem v zbirki :) 

 

upam samo, da res izide "normalna" retail verzija in ne samo collector's za 200 € :D 

Povezava do prispevka

pa btw, mislim, da imam to generacijo od klasičnih FRP-jev dobesedno samo evropske igrice na polici :D

 

Witcher 3 - Poljska

Deliverance: Kingdom Come - Češka

Divinity: Original Sin 2 - Belgija

(Disco Elysium - Estonija)

(Cyberpunk 2077 eventuelno - Poljska

Povezava do prispevka
Gost
Tema je zaprta za nadaljnje odgovore.
  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...