Skoči na vsebino

[PS4] Igrice za short attention span otroke


Priporočeni prispevki

Ne vem a so te otroc cist sfukani od mobilnih igric al majo nasplosno attention span 13 milisekund al kaj je fora. V glavnem probam z necakinjama na PS4 igrat Little Big Planet in se nam ni ratal cez uvodne tutorial levele prebit, brez da bi jima mogu skos razlagat kaj je treba narest oz. sam vzet joypada v roke. Ce ni z velko rdeco puscico neki utripal kam je treba za naslednji korak je blo takoj konc potrpljenja. Motoricno brez problema, se prijemata vrtecih ovir in letita po zraku, skaceta strelata vse ni da ni, ampak poslusat naratorja al pa prebrat kaj ti dejansko pise na zaslonu? Raj fuknejo PS4 v smeti...

 

Nimam idej kaksne igrice bi jima predstavil, da bi jih dost drzale, da bi vztrajale pri njih. Stari sta 13 in 16, mlajsi anglescina mogoce dela mal problemov. Ful jima je dogajal pr LBP to da sta obe naenkrat igrali sam to ni odlocilni faktor, pomojem je bolj to da jih mora v startu mal bolj za roke vodit kaj in kako.

 

S cim forumski fotri futrate svoje otroke?

Povezava do prispevka
Navedek

Ne vem a so te otroc cist sfukani od mobilnih igric

Ja

+social media

 

poglej kak tik tok

Pred korona sm gledu enga v lokalu pa sm kr zivcn ratu

Swipe, 5sek video, haha, swipe 5 sec video, haha, swipe, 5 sec video - poglej to-haha, swipe

 

Elektronske naprave in zabava do 18 bi mogle bit locene/regulirane kot alko in droge

 

Za otroke se gre, lp

 

Navedek

konc potrpljenja

Toj svet na pladnju mentaliteta, to ne vem kaj druzga k batine oz. Its too late oz v rehab med amise

uredilo bitje Sovica
  • Račka +1 2
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka

13 in 16? Uf, to so že kar leta. Recimo, moj pubec je pri 10-ih obrnil GTA5 (pomagal sem mu samo v tem, da sem par cut-scen skipal oz. mu jih pretolmačil nekoliko "po svoje"). Ko je bil še mlajši pa je samostojno preigral Ratchet & Clank igre (to je res oboževal) in še kopico drugih zadev, ki se jih sploh več ne spomnim, ker je bilo enostavno že preveč preigranega. Tako da.. za 16-letnika/letnico bom rekel, da bi načeloma lahko komot igral/a vse, kar se danes pač da igrati in je igralno na nekem nivoju! Zanimivo. Sploh za punce mogoče kak Until Dawn? Ali pa kaj v tem stilu?
Moj zdaj pri 15-ih sicer največ igra t.i. Roleplay online za GTA5 preko FiveM serverjev, dočim ogromno časa dela na svojem serverju, teksturah, skriptah .. Od "novejših" AAA naslovov lahko izpostavim še Cyberpunk, ki mu je bil kulski, čeprav še ni končal. In pa RDR2 itak, ki ga pa je končal že kar nekaj časa nazaj. Potem so tu še te popularne multyplayer zadeve (za na hitro kakšno rundo, dve preigrat): Rocket League, Fortnite, NBA, Among Us, tudi Minecraft ... itd. itd.

 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

13,16.... prepozen si začel :D Moja dva sta prešpilala Rayman Origins in Rayman Legends. Sedaj sem jima kupil Super Mario Maker 2, še vedno igrata Fall Guys, vsake toliko zaženeta Lego City Undercover. Nekoč davno sem jima dal LittleBigPlanet, ampak jima ni potegnil, tako da.... idk... Pick better games:P Čeprav že nekaj časa gledam Sackboy, pa ne vem, če bi jima dogajal. Če ju vprašam, bi itak rekla, da :P

 

Mogoče ena prigoda z nečakom... sem na Viti igral Steamworld Dig, pa sem njemu dal mal igrat, pa začne takoj sam po ekranu tapat, ker je do takrat igral samo na tablicah (android, ipad) :D 

Povezava do prispevka
JediEagle reče pred 11 urami:

13,16.... prepozen si začel

Mah saj nisem jaz nic zacel. Sestra mi je povedala, da si zelita PS4 in da isceta na bolhi ce bo kaka poceni varianta pa sem jima jsz potem mojega zdilal. Najbolj je zagreta tamlajsa, ker ful sosolcev igra Fortnite, starejsa je pomoje bolj iz koronskega dolgcasa skocila zraven. LBP sem jima dal, ker je bil ze instaliran gor in ker je strejsa pred mnogo leti (PS3) enkrat pri meni vidla Sackboya in ji je bil vsec.

 

V glavnem Fortnite je tut zgodba zase, itak je bil prva stvar, ki smo jo pognal in tamala je ful uzivala in tut ni ji slo slabo za prvic (verjetno so sicer boti v igri tut). Najbolj neumno je blo, ko je prvic pognala in izbrala BR in je itak trajal deset minut, da je matchmaking nasel "server", ki se je potem izkazal za nek tutorial guide z neko zgodbo zapiranja enih riftov, ki ti jo narira nek ultrahomo superjunak al neki. V glavnem te zadeve se ne da skippat, tko da mors it cez pol ure tistega sranja, tok bedno in nadlezno, da sem poleg necakinje tudi jaz mislil, da bom fuknil nekaj skoz okno.

Povezava do prispevka

Samo jaz ko sem štimal bratrancu ko je hotel igrati Fortnite sem lahko skippal tisti beden tuturial guide zapiranja riftov. Jaz sem mu štimal handheld na Switchu in sem pritisnil samo "-" na joyconu in mi je fuknalo meni vun in s rdečo obravnano na podnu menija pisalo leave match in je lah šel takoj po tistem dolgem bednem unskippable cinematicu špilat normalno.

 

 

uredilo bitje Tijuana
Povezava do prispevka

Iskreno jih je tud brezve silt z nekimi igrami. Men tud LBP ni potegnu ama nikol, pa sem se matral. 

 

Posheraj jima svoj ps+ acc zih mas gor miljon iger, bosta ze kej najdle zase.

 

Drgac pa vedno lahko agas ce jima kupis Simse za ps 😂

uredilo bitje Niblonian
Povezava do prispevka

Meni je najkvalitetnejša mladinska igra 2020 …

 

ALBA: A WILDLIFE ADVENTURE

https://store.steampowered.com/app/1337010/Alba_A_Wildlife_Adventure/

 

Prvo zanimanje, ki sem ga imel na faksu, ene deset let tega, je bila mladinska književnost. Mladinska književnost me sedaj ne zanima več, sem pa to zanimanje preusmeril v mladinske videoigre, ki jih res rad testiram in razmišljam o njih. Predvsem v dobi neodvisnic se mi zdi, da izide res marsikaj dobrega, kar je namenjeno mladini, vendar ima dodatno vrednost tudi za odraslega. Žal gredo te igre gladko mimo mainstreama oziroma jih ignorirajo celo novinarske strani, ki sicer opisujejo indie igre. Se mi zdi, da je to za publiko tako radikalno nezanimivo in generirajo tako malo klikov, da celo kakšne strani, ki predstavijo dosti neznane/alter robe, te raje izpustijo. Tako se ustvarja huda škoda na več področjih, samo to je drugačen problem, ga bomo kdaj drugič reševali ...

 

Skratka, Alba je fantastična igra! Sicer sem rahlo skeptičen do igranja v kontekstu "otrok s problemi v koncentraciji", saj je igra tudi precej počasna, ampak za nekega raziskovalno usmerjenega mulca je pa tole res vrhunsko. Igra je nek miks med raziskovanjem manjšega odprtega sveta in fotografiranjem. Igramo v vlogi Albe, ki preživlja poletje pri babici in dedku na otoku, ki je pravi mediteranski raj. Otok sicer ni pretirano velik, vendar se naša likinja premika precej počasi, tako da imaš občutek, da je v resnici večji. Na otoku so zraven ljudi, ki nam dajo občasne side queste, najrazličnejše živali in naš cilj je, da jih vse fotografiramo. Vmes se v zgodbo primeša tudi multinacionalka in župan, ki mu je za naravo in zanimive živalske vrste vseeno, zato bi na otoku zgradil ogromen luksuzen hotel. Naša junakinja tako raziskuje otok in skuša slednje preprečiti, vmes pa pomaga še kupu živali in spoznava prijatelje. Igra ima tako širšo naravovarstveno noto, kjer pomagaš živalim in čistiš smeti. Drugi del igre, torej fotografiranje živali, je narejeno res fajn. Večino jih najdeš hitro (mislim da jih je okoli 70), za ostale se pa moraš bolj raziskovalno potruditi. Tudi nasploh igra daje otroku vedeti, da lahko na svetu fotografira še kaj drugega kot svoj obraz. Velika odlika igre je tudi lušten grafični slog, ki pa ga zmaga predvsem v kombinaciji z dizajnom zvoka in efektov, prav prestavi te v otroštvo, kjer si raziskoval kakšne hrvaške otoke in imel občutek, da se odpravljaš na noro pustolovščino, ko si postopal 100 metrov proč od kampa.

 

Skratka all in all res izjemna mladinska igra in zelo dobro narejena. Raznolika, smešna, lepa, dokaj lahka, hkrati pa s pozitivnim in lepo vpeljanim sporočilom. Še vsem znancem z otroki, ki sem jim jo priporočal, so bili navdušeni. Žal je s strani opisovalcev ali spregledana ali pa so jo ocenjevali kot igro za 40-letne creepsterje, ker pač niso recognizali, da je za otroke/mladino. Je tudi fajn test, če jima bo za igrat. Če jima ne bo, se pač ne ukvarjaš več z iskanjem nekih kvalitetnih mladinskih zadev in nasnemeš Fortnite in lep pozdrav. Če pa jima bo všeč, pa lahko predlagam še kaj takih podobnih zadev, ki jih sicer predlagam ljudem.

 

ss_ce424baa7b22e8436e71b98b8c4b5c9c151ebb6c.600x338.jpg?t=1616783968

 

Še random plus, za vsak nakup predstavljene igre se posadi real life drevo. 

Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...
uros678 reče pred 14 minutami:

@Cherniernier zakaj nimas ti nekega bloga al neka, kjer bi objavlal take in podobne recenzije?

Jo, thanks za tole spodbudo. Lahko revealam, da ena zadeva, s kiro bi se rad kot hobi ukvarjal, je nek blog o mladinskih igrah in v resnici že vsake toliko napišem nek prispevek zanj, da malo nafilam vnose. Namreč zadevo bi rad splovil, ko bo že nekaj tekstov, da starš pride in že ima nekaj kakovostih predlogov, da ni lih otvoritev bloga z eno recenzijo. Ampak da prideš in je že proper vzpostavljena stran. 

 

image.thumb.png.face626ea673aa619e9df7415438ab97.png

 

Imam tudi zamišljeno, da bi bila kjut vizualna podoba, pri kateri bi mi pomagal en forumaš. Ampak ker mu želim fer plačat, bom na začetku splovil brez tega, da vidim, kako bo sploh teklo in koliko bodo facebook mamice sharale :) 

 

Bodo pa ti prispevki vseeno bolj za non-igričarje. Mislim, valda bo forumaš z veseljem prebral in kaj carskega izvedel, ampak v mislih je nek o igrah nepoučen bralec-starše-fotr-stric-whatever, ki pa si vendarle želi, da bi otrok igral kvalitetne reči in ne bi samo nabijal Fortnita everyday all day

 

Na koncu recenzije bo še takšna uizi interaktivna tabelica, kaj se lahko z otrokom pogovarjaš o tej igrici (npr. Alba in okoljevarstvo), pa še ena pasica za otroke s posebnimi potrebami. Bmk, nobenega ne bom pustil na cedilu 

 

Tako da ja. Je v načrtu in v bistvu že nastaja. Tako da stay hyped :D  (in še naključje, ravno danes sem malo tipkal za ta projekt, tako da je komentar bil še ekstra dobrodošel)

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...