Skoči na vsebino

[trans] Trash-talk v video igricah


Priporočeni prispevki

Pred par dnevi se je na twitterju zgodil en za danasnje case vzorcen primer character assassinationa. Jeff Leach (meni neznan) 3rd tier voice actor in streamer je bil na podlagi bolj kot ne iz konteksta vzetega trashtalkanja oklican za seksisticnega CIS nazi womenhaterja, zadeva je jasno eksplodirala na twitterju in posledicno sta ga Activision (kjer je v preteklosti delal kot voice actor) in Facebook (nevemkaksen partner) odjebala.


Jaz sem od brcanja zoge na solskem igriscu, igranja SF na avtomatih, local split screena RR do kasneje prvih online multiplayer igric (DN3D, Q1, CS) vedno bil vajen, da je zraven spadal trash talk. Vsakmu ki je sodeloval (se mi je zdel da) je bila zadeva samoumevna in da je nekako del oz. podaljsek igralne izkusnje.

 

Namen teme ni debata o konkretnem zgornjem primeru Jeff Leacha, ampak bolj splosno, kaksno je vase mnenje o trash talkanju v online video igricah (in na sploh)? A sodelujete v toksicni mrznji al ste pederski softic? Bi moralo biti dovoljeno vse ali so nekje meje dobrega okusa? Kje je meja in kdo bo skrbel zanjo? Bo Galko napisal kaksno socno epizodo iz vevskega igrisca?

Povezava do prispevka

Smešno mi je, ko lahko nastaviš Racism and Xenophobia to "some". Kaj to pomeni? Da uizi rasizma ti vseeno ne sfiltrira, ko pa začnejo padat speechi o pokoli raznih skupin pa ti scenzurira :D 

 

Sicer pa tako, ne igram dosti online, tako da mi ni panike. Kar pa sem igral, pa so ponekod pretirano racist komenti zamorili izkušnjo, drugod pa mi je šlo na živce tauntanje, ker sem bil slab, tako da sem izključil chat. 

 

V privat igrah me ne moti, zdaj če si nek streamer in ima platforma v pogojih napisano, da ne dovolijo rasističnega idr. trash talka, v tem primeru pa nimam problemov, če se potala kake warne. Pač vseeno si za hostanje na npr. Twitchu označil, da ne boš nag, da ne boš racist itd. Tako da če si to prekršil in dobil warn pač tough luck

 

That said, sem pa proti a priori cancelanju iz projektov, sploh brez možnosti da bi se oseba tako ali drugače zagovarjala. Saj razumem, da se s tem pošlje statement ničelne tolerance, ampak vseeno 

Ripper reče pred 3 minutami:

Ko slišim razne: A greva doga vokat?, se mi milo stori in si želim preselit na luno. 

Ta legendaren "A greva doga vokat" primer sem že 10x prebral na internetu, IRL pa še nikoli slišal :D 

Povezava do prispevka

Trash talk je del gaming kulture, se posebi med frendi. Sam ce javna oseba med streamom in na platformi ki mu je sponzor al whatever zacne neprimerno dissat random folk je pa ocitno dost zabit ce se ne zaveda posledic. 

 

Drgacpa trash talk je lahko cist dost hurtful in fun brez rasizma, seksizma homofobije itd.. 

Povezava do prispevka

Zdrav trashtalk je del gaminga in je v MP IMO tako pomemben kot grafika ali pa kontrole :D RL trashtalk ob raznih street fighterjih in pro evotih je bil meni polovico izkušnje.

 

Je pa tudi res da je v online čisto druga scena. Mislim jaz dejansko tudi zaradi tega ne igram online MP igric, ker mi gre na živce, da mi bo neki histerični 12 letni pamž, ki ni u lajfu še naredil nič, jebal mater. Imam dosti čefursko mentaliteto glede trashtalka in prcanja - se poznava, d best, trashtalk away, vse može razen jebanja mater. Se ne poznava - imej do mene spoštljiv odnos. Tako da evo, ni mi kul to žaljenje, zmerjanje, obmetavanje folka ki ga prvič vidiš z niggerji itd. 

 

[]D [] []V[] []D reče pred 53 minutami:

Bo Galko napisal kaksno socno epizodo iz vevskega igrisca?

 

Highlight trashtalka (gone wrong) se ni zgodil na Vevčah, ampak v Dravljah, na Smrtnikovi ulici, ko je kolega po porazu v Tekkenu 5 zlomil nos nekemu revežu :D  Mislim sej to moraš biti res thrill-seeker posebne sorte, da se greš skoraj 2 m visokemu na balin zabirtemu modelu, ki se ga bojijo cele Dravlje, smejat direkt v ksiht, potem ko si ga premagal s spammanjem enega in istega kombota :D:D 

  • Račka +1 3
  • Za crknit smešno +1 2
Povezava do prispevka

Ah kje so cajti, ko sem ob zmagi s trico iz sredine v nba live letel po tleh, ker je kolegu počil film... zdaj pa samo rečeš nekomu, da je napačne barve kože in je že konec sveta... mogoče je rešitev, da se v vsakem online špilu naredi lobi, kjer je sistem everything goes, ostali pa pač moderirani in tudi s primernimi kaznimi.

Povezava do prispevka

ma ja ampak če si pa tam 15 let star zamorec-pomaranča in vsak dan na online-u po par ur poslušaš nigger tuki nigger tam, opica, egghead, spizdi nazaj na drevo itd itd itd... ne vem kok je to glih luštno in zdravo.

 

ajde če bi bili bolj nedolžni racial taunti a la ziher ne vidiš prstov na črni tipkovnici in si zato tok gnil, ma mam občutek, da poka bolj heavy roba :D  Folk zna biti res žleht na netu.

Povezava do prispevka
Ripper reče pred 1 uro:

To so jajca za post milenijske razvajenčke... 

 

Ko slišim razne: A greva doga vokat?, se mi milo stori in si želim preselit na luno. 

Hkrati uporabljaš tujke kot so "post milenijske razvajenčke", ampak da pa nekdo reče doga wokat, ki je, mimogrede, najbolj stereotipen neresničen stavek na svetu, pa bog ne daj. Ripper? More like Hipokripper.

Povezava do prispevka

S tem se čist strinjam, da nekatere stvari ne sodijo tja, se pa tudi strinjam, da shittalking/trashtalking + mp špil goes well together. Nardi vse bolj zanimivo, samo na žalost niso vsi ljudje prefinjeni in ne premorejo dobre domišljije pri prcanju/rage-anju/etc.

Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...