Skoči na vsebino

Taskmaster (UK, NZ) in ostali UK showi


Weraziel

Priporočeni prispevki

775e789d-acd2-46c4-980e-05d28ef355c2.jpg

TASKMASTER

Britanski show, ki je hkrati panel show in task-based show, kjer british komedijanti in ostale znane osebnosti tekmujejo za naklonjenost briljantnega Greg Daviesa (The Inbetweeners), ki mu uspešno ratuje furat dom osebnost, medtem ko njegov škrat pomagač je pa Alex Horne, ki spremlja vse tekmovalce na lokacijah in se zmišljuje naloge. Greg podeljuje točke za vsako nalogo, bi rekel, da ni vedno fair, je pa vedno zabavno, sploh ko mu sadizem udari ven in nekomu zanalašč da kako točko manj, samo da vidi rage lol, ali pa play-upa svojo bisexual karto. It just fucking works.

Vsako serijo je 5 tekmovalcev, prvih nekaj serij je bilo manj epizod (približno 5-6), sedaj so pa vse po 10 epizod. Kdor zmaga na koncu se potem poteguje za naslov Champion of Champions, ampak itak, who cares, važno da je cela zadeva za popizdit smešna.
Ko smo ravno pri temu, obstajajo tudi verzije v drugih državah, US verzija je smeti, NZ (zaenkrat samo en series) ima carske naloge, tako da priporočam ko vam UK epizod zmanjka, v ostalih državah kot npr. Finska in Belgija je pa humor tako drugačen, da vsaj meni ni tok zabavno. 

 Od UK verzije bi rekel, da je bila Series 10 najslabša sploh zarad Covid zmede in čudnega line-upa (ena od tekmovalk je noseča in se ji pozna, if you get my drift), ampak vseeno imaš tam Katherine Parkinson (IT Crowd) in Johnny Vegas, kjer imata oba meltdown primeren za dva težka introverta (it's funny). V drugih serijah imaš pa take carske line upe kot so Series 1 -> Josh Widdicombe, Frank Skinner, Roisin Conaty, Romesh & Tim Key, kjer je zabavno, kjer je vsem to nova stvar in se še lovijo, Series 4 -> Noel FieldingJoe LycettMel GiedroycHugh Dennis Lolly Adefope kjer imaš praktično 3 wildcard tipčke, meni osebno najljubši Series 5 -> kjer pomoje lah samo rečem Bob Mortimer in Aisling Bea, ki sta vrhunska chaotic good characterja, kar veste tisti, ki radi gledate british panel showe a la Would I Lie To You ali pa Big Fat Quiz of the Year. Imaš tudi npr. Series 7, kjer je velik del zabave Rhod Gilbert, ki itak osebno pozna Greg Daviesa pa James FUCKING Acaster :avadodo: , ki se mu pozna, da je bil velik fan Taskmasterja in dela med drugim reference na stare epizode. Brilliant.

Ravnokar je izšla zadnja epizoda Series 11, kjer mi je briljiral Mike Wozniak, ki ima vsako epizodo minimum eno tako izjavo, kjer bruhneš v uncontrolled smeh. Ne bi rad vseh nastopajočih omenil, da ne spoilam vsega pa tudi težko rečem kateri Series je najboljši kot prvi, da te hooka. Pri nas doma mislim, da sva Series 6 in 7 najprej v celoti pogledala ali pa pogledaš na Wikipedio kateri line-up ti je najbolj všeč, pa začneš tam.

 

Večino epizod se da najdt na youtube na njihovem uradnem channelu (če pa slučajno ni, je pa zih na kakem vimeo), pa še vsaka nova epizoda pride takoj po rilisu na tvju na youtube. Ravnokar je bil najavljen Series 12, kjer je med drugimi najavljen Alan Davies iz QI, tako da sem že hyped.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Taskmaster_(TV_series)

https://www.youtube.com/channel/UCT5C7yaO3RVuOgwP8JVAujQ

 

Malo za okus.
 

Katherine :avadodo: 

 

uredilo bitje Weraziel
Povezava do prispevka
  • 3 mesece kasneje...
  • 2 tedna kasneje...

yeah, ta mi je na istem nivoju kot Series 5 -Aisling Bea, Bob Mortimer in Sally Phillips
 

magični kralj reče Dne, 10. 9. 2021 at 19:39:

lahko bi upgradal topic v vse te britbongovske funny man panel showe

 

ko so vsi genialni 

npr 8/10 cats+does countdown, would i lie to you, qi, big fat quiz itd


I guess bi lahko ker vse to spremljam, dodal bi še never mind the buzzcocks, samo daj mi nekaj časa, da spišem proper opise še za druge

Povezava do prispevka
  • 2 tedna kasneje...
  • 1 mesec kasneje...

Kot sem rekel, boljši series kot prejšnja dva, Vicky Coren Mitchell celi cajt posluša podjebavanje Grega in potem vseeno zmaga eno epizodo :D wholesome content

 

Naloge pa niso tok važne dokler prihaja do pravega banterja. Navijam za Guza, ker bi ga rad še v Champion of Champions gledal.

Povezava do prispevka
  • 1 mesec kasneje...

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...