atomic Objavljeno 15. junij 2025 Share Objavljeno 15. junij 2025 2TB SSD je že pod 100€. Razen če postavljaš ne vem kake storage strežnike ne vidim smisla v HDD. To je res počasno k svina. 2 Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 15. junij 2025 Share Objavljeno 15. junij 2025 PS5 Lover reče pred 12 urami: Pa keri call of duty je v tem video, da ga še jaz stestiram? Ghost Recon Breakpoint bainit reče pred 15 urami: ugibam pa, da kakšen cheap sas kontroler niti ni tako drag. Vsej 80€, verjetno stotaka + Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 15. junij 2025 Share Objavljeno 15. junij 2025 (urejano) atomic reče pred 11 urami: 2TB SSD je že pod 100€. Razen če postavljaš ne vem kake storage strežnike ne vidim smisla v HDD. To je res počasno k svina. Da ne bo tko, ko sem ponesreč zradiral sebi 1TB SSD. Pa sem se si rekel eh po malici bom obnovil. Kurac je bil že triman sdd, ko sem nazaj prišel 15. junij 2025 uredilo bitje Vodokotlič 1 Navedek Povezava do prispevka
Ivan JJ Objavljeno 15. junij 2025 Share Objavljeno 15. junij 2025 DaMachk reče Dne, 11. 6. 2025 at 23:49: Mindfactory je spet med zivimi in imajo spet frisne stvari v ponudbi Drugace Notebooksbilliger. Ce imas image v istem jeziku kot imas win 10 lahko iz kljucka za instalacijo win11 startas v cmd: setup.exe /product server pa ti bo skippal TPM in compatibility chechk dobis pa moznost in.place upgrade-a To je delal!. Thanks pol bom pa se pocakal Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 16. junij 2025 Share Objavljeno 16. junij 2025 Vodokotlič reče pred 13 urami: Da ne bo tko, ko sem ponesreč zradiral sebi 1TB SSD. Pa sem se si rekel eh po malici bom obnovil. Kurac je bil že triman sdd, ko sem nazaj prišel Jep, to pa je pr SSDjih... takoj ko ugotovis da si zajebal, izklopis TRIM, pol pa vse ostalo Navedek Povezava do prispevka
PS5 Lover Objavljeno 16. junij 2025 Share Objavljeno 16. junij 2025 DaMachk reče Dne, 15. 6. 2025 at 12:57: Ghost Recon Breakpoint Ah ni pirata na netu, razen če mi kdo posodo svoj ubisoft acc Lih sprobal tanovi gooner blade in se zloada v par sekudah na HDD z 4k texturami Navedek Povezava do prispevka
G-Man Objavljeno 16. junij 2025 Share Objavljeno 16. junij 2025 Požen gta5 ˙(enhanced) v singleplayer. Pa bomo primerjali. Navedek Povezava do prispevka
PS5 Lover Objavljeno 16. junij 2025 Share Objavljeno 16. junij 2025 G-Man reče pred 30 minutami: Požen gta5 ˙(enhanced) v singleplayer. Pa bomo primerjali. Sem že in tudi v MP, ki je bolj pomeben. Približno enako časa rabi stem, da v MP jo ful odvisno koliko playerjov je na serverju. Navedek Povezava do prispevka
G-Man Objavljeno 16. junij 2025 Share Objavljeno 16. junij 2025 PS5 Lover reče pred 2 minutama: Sem že in tudi v MP, ki je bolj pomeben. Približno enako časa rabi stem, da v MP jo ful odvisno koliko playerjov je na serverju. evo jst sm tud. dobro primerjavo smo nardil. 1 Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 16. junij 2025 Share Objavljeno 16. junij 2025 kje so dokazi? 1 Navedek Povezava do prispevka
PS5 Lover Objavljeno 16. junij 2025 Share Objavljeno 16. junij 2025 Črpaj dokaze iz podzavesti kot vsak zdrav človek Navedek Povezava do prispevka
G-Man Objavljeno 16. junij 2025 Share Objavljeno 16. junij 2025 PS5 Lover reče pred 40 minutami: Črpaj dokaze iz podzavesti kot vsak zdrav človek https://streamable.com/9xg4ay crucial sata vs nvme ssd Navedek Povezava do prispevka
PS5 Lover Objavljeno 16. junij 2025 Share Objavljeno 16. junij 2025 Pa tudi jaz govorim o gameplay da se ne zatika. Prvi loadscreen ni tolk važ ko ti vsak špil že streama v uzadju podatke med gameplayom Navedek Povezava do prispevka
G-Man Objavljeno 16. junij 2025 Share Objavljeno 16. junij 2025 ok. se strinjam. Pri naslednjem buildu bom namesto SSDja kupu HDD. 2 Navedek Povezava do prispevka
PS5 Lover Objavljeno 16. junij 2025 Share Objavljeno 16. junij 2025 Pač oceni koliko špilov boš hkrati igral in koliko od teh so soni exluzive. Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 17. junij 2025 Share Objavljeno 17. junij 2025 G-Man reče pred 16 urami: ok. se strinjam. Pri naslednjem buildu bom namesto SSDja kupu HDD. Upam da ne bos hotel Borderlands 4 spilat 1 Navedek Povezava do prispevka
PS5 Lover Objavljeno 17. junij 2025 Share Objavljeno 17. junij 2025 GTA5 E edition tudi zateži med inštalacijo, da ga ne nameščaš na ssd. Očitno je taka velika razlika med 5400RPM mini diskiči in proper size diski Navedek Povezava do prispevka
G-Man Objavljeno 17. junij 2025 Share Objavljeno 17. junij 2025 PS5 Lover reče pred 2 urama: GTA5 E edition tudi zateži med inštalacijo, da ga ne nameščaš na ssd. Očitno je taka velika razlika med 5400RPM mini diskiči in proper size diski ne. Razlika je v random cajtih ki jih tvoj disk potrebuje za dostop do sektorjev s podatki. Kot vemo ma lahko tvoj HDD 10GB/s read write, še vedno bo imel isto kurčevo slab random dostop do fajlov, ker je mehansko omejen s hitrostjo premikanja igle. V praksi se bo izkazalo da bodo igre ki uporabljajo direct storage tehnologijo en velik stutter fest na vsem pogonih ki se fizično premikajo. Loadint cajti so pa tko al tko od 1.5 do 5k daljši. Navedek Povezava do prispevka
PS5 Lover Objavljeno 17. junij 2025 Share Objavljeno 17. junij 2025 Seek čas niso ovira dokler je igra zapakirana v velikih fajlih, kot sem že napisal. Kater igre pa sploh uporabljajo direct storage? Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 17. junij 2025 Share Objavljeno 17. junij 2025 PS5 Lover reče pred 3 urami: Kater igre pa sploh uporabljajo direct storage? Ej, FULL jih je https://steamdb.info/tech/SDK/DirectStorage/ Navedek Povezava do prispevka
PS5 Lover Objavljeno 17. junij 2025 Share Objavljeno 17. junij 2025 DaMachk reče pred 20 minutami: Ej, FULL jih je https://steamdb.info/tech/SDK/DirectStorage/ Euro track pa res dela na vaakem kropiru Soni exluzive kot pravim trokirajo. Ostale pa bom probal, če majo pirata. Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 22. junij 2025 Share Objavljeno 22. junij 2025 Arey reče Dne, 28. 1. 2025 at 7:50: Jaz sem ta nesrečnež. Sej delajo stvari, sam ne vse. Ko bom mel čas prilimam video ki mi je štekal pa lahko sprobaš. Pred tem pa bom resetiral celoten bios in inštaliral chipset driverje. A še maš to škatlico al si jo zabrisal v koš? Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 22. junij 2025 Share Objavljeno 22. junij 2025 (urejano) Nisem, priklopu sm jo za foro na tv in dela izvrstno. Pac, ne vem za kaj mi na monitorju ni nic delalo kot je treba, ampak zaenkrat sem zelo zadovoljen. 22. junij 2025 uredilo bitje Arey Navedek Povezava do prispevka
erted45 Objavljeno 23. junij 2025 Share Objavljeno 23. junij 2025 Pobje, lepo bi prosil za malce pomoči. Moja starodavna PC relikvija je (do)končno izdahnila (umrl je mirno, v spanju, po mojem je šel CPU) in bi rabil kaj novega. Problem je, ker sem padel toliko ven, da niti ne vem, kaj gledati. PC v veliki meri nucam za štrcanje po internetih, bi pa rad imel vsaj možnost preigrat kak novejši naslov, npr. Elden Ring, novi Doom, Witcher 4 (ko/če pride), novi Indiana Đones in podobno. Monitor je 1440p, 144 Hz ampak seveda ne pričakujem, da bom za dani buđet laufal vse nove špile na takih nastavitvah. Speaking of buđet, kakšnih jurja pecto? Za osnovno sem vzel kar PC, ki ste ga sestavili za darksago par strani nazaj, spremenil sem grafiko (RX 9070), SSD (Samsung 990 Pro 2TB) in ohišje: ASUS TUF Gaming B650-E WiFi AMD Ryzen 7 7700 CORSAIR Vengeance DDR5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Thermalright Peerless Assassin 120 SE CPU Air Cooler SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 9070 be quiet! Pure Power 12 750W Power Supply Gold Samsung SSD 990 Pro NVMe M.2 2TB Fractal Design North Charcoal Black Bo za prvo silo OK? Se mi splača vzet kakšen "boljši" proc, npr. 7800X3D ali 9700X, boljšo grafiko (RX 9070XT ali kaj zelenega)? Hvala puno Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 23. junij 2025 Share Objavljeno 23. junij 2025 erted45 reče pred 52 minutami: Pobje, lepo bi prosil za malce pomoči. Moja starodavna PC relikvija je (do)končno izdahnila (umrl je mirno, v spanju, po mojem je šel CPU) in bi rabil kaj novega. Problem je, ker sem padel toliko ven, da niti ne vem, kaj gledati. PC v veliki meri nucam za štrcanje po internetih, bi pa rad imel vsaj možnost preigrat kak novejši naslov, npr. Elden Ring, novi Doom, Witcher 4 (ko/če pride), novi Indiana Đones in podobno. Monitor je 1440p, 144 Hz ampak seveda ne pričakujem, da bom za dani buđet laufal vse nove špile na takih nastavitvah. Speaking of buđet, kakšnih jurja pecto? Za osnovno sem vzel kar PC, ki ste ga sestavili za darksago par strani nazaj, spremenil sem grafiko (RX 9070), SSD (Samsung 990 Pro 2TB) in ohišje: ASUS TUF Gaming B650-E WiFi AMD Ryzen 7 7700 CORSAIR Vengeance DDR5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Thermalright Peerless Assassin 120 SE CPU Air Cooler SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 9070 be quiet! Pure Power 12 750W Power Supply Gold Samsung SSD 990 Pro NVMe M.2 2TB Fractal Design North Charcoal Black Bo za prvo silo OK? Se mi splača vzet kakšen "boljši" proc, npr. 7800X3D ali 9700X, boljšo grafiko (RX 9070XT ali kaj zelenega)? Hvala puno Overall fajna kista, glih primeren budget. Potencialno lahko za gaming "upgradas" in vzames kaksen 7600X3D, ki kosta prbl 270€ v nemciji/avstriji. Izgubis sicer 2 core-a oz 4 Threade v vsem ostalem, dobis pa vec FPS-ov v gamingu, ce ti je zelo do tega. Zdej sm se malo gledal in tale grafa kosta 733€ v tujini... za 736€ dobis Powercolor Hellhound 9070XT (na Proshop.at, recimo) Drugod je razlika med ~700€ in 715€ za XT verzijo... Imho ne bi sparal teh 15€ in vzel raje XT. (funtech ima vecjo razliko... 726€ vs ~770€) sam bi raje vzel XT. Kot pravim, ne vem kje gledas da bi nabavil Navedek Povezava do prispevka
erted45 Objavljeno 23. junij 2025 Share Objavljeno 23. junij 2025 Kul, hvala Gledal sem po Nemčiji, specifično computer universe in notebooksbilliger. Nisem pa član kluba zvestobe nobene izmed navedenih trgovin, želim edino, da pošljejo direktno v Slo, torej brez posrednikov. Za procesor pa kot sem rekel, > 90 % časa štrcam po internetih, želim pa ja, kolikor toliko udobno preigrat kakšen novejši špil. Sem pogledal predlagane grafike, obe zgoraj navedeni trgovini imata Sapphire RX 9070 za ~695 eur, notebooksbilliger pa ima predlaganega Powercolor RX 9070XT za 15 eur več. To se najbrž splača ne? 1 Navedek Povezava do prispevka
Paljo Objavljeno 23. junij 2025 Share Objavljeno 23. junij 2025 Notebookbilliger ne posiljajo v rupetino. Pravtako ne computeruniverse, ko sem pred meseci zelel pri njih nabavit komponente, tako da bos moral uporabit mailboxde za preposiljanje. Navedek Povezava do prispevka
erted45 Objavljeno 23. junij 2025 Share Objavljeno 23. junij 2025 Sicer nisem probal naročit, ampak computer universe se ne pritožuje dosti, če vpišem slovenski naslov, je pa res, da hočejo 40 eur za poštnino. Davno tega sem pri njih naročil PC za teto in ni bilo težav z dostavo. Notebookbilliger pa spet, nisem probal, imajo pa v ceniku za pošiljanje navedeno tudi Slovenijo? Če ne se bom pa pač udal in si naredil mailboxde račun, kaj pa hočem Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 23. junij 2025 Share Objavljeno 23. junij 2025 (urejano) NBB > CU ce mene vprasas. CU je znan po tem da ima za en kurac customer support in vcasih cakas lep cas predn posljejo kaj, ceprav pise da imajo zalogo. NBB pa mam same dobre izkusnje in naj bi brez tezav posiljal v SLO. EDIT: ocitno samo za Firme... damn Jz bi res dal 15€ vec za XT kot non-XT. Powercolor hellhound je kul, Asus Prime pa tud, Asrock steel legend je tud cist super, sploh ce bi slucajno rad belo grafo Sploh ce gledas tocno ta model... non-XT od acerja dobis recimo tud za 600€ (black week deal) 23. junij 2025 uredilo bitje DaMachk Navedek Povezava do prispevka
tuerk Objavljeno 23. junij 2025 Share Objavljeno 23. junij 2025 Vam napišem eno kratko zgodbico. Leto pa pol nazaj sem za božične nabavil laptop na NBB. Smo se na firmi zmenili, da bodo oni nakazili, jaz jim bom pa na obroke odplačeval. Ok, fast forward do prejšnjega tedna. Nabavljam komponente za sina. Bil sem prijavljen s tem starim accountom, kao na firmo. Sem hotel narediti novega pa je hotel ime firme. OK pustim ta account. Dam vse v košarico, stisnem plačaj... Vse cene 20% manj. 9070xt 600 EUR . Ajde, kliknem naprej, seljak jaz. IMO so odbili DDV, ker je na firmo. Tako, da sem plačal 20% manj. Me pa skrbi kaj bo naprej. Če so oni prijavili izvoz na našo firmo, kaj bo potem. Dal sem jim samo ime firme. Nič davčne številke ali kaj drugega. Plačal sem pa sam 1 Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.