Lenkas Objavljeno 4. avgust 2025 Share Objavljeno 4. avgust 2025 Sektor 13 reče pred 1 uro: Predvidoma BIOS od plate ni bi tovarnisko upgrejdan za support 9000 serije, oziroma je plata stala v skladiscu kako leto. Verjetno bos rabil nekaj iz 7000 serije, da se ti boota in bos lahko updejtal. Vsaj ponavadi je tako. mislm da majo ze vse maticne bios update brez cpuja asus definitivno ma (bios flashback) https://www.asus.com/support/faq/1038568/ Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 4. avgust 2025 Share Objavljeno 4. avgust 2025 (urejano) tiesto reče pred 14 urami: Se komu svita, kaj bi lahk blo narobe? Dans smo pr familiji sestavli računalnik, vse se zažene, sam signala ni iz GPU in posledično ne moreš prit v bios. Komponente so: 9800x3D 64GB DDR5 cl30 MOBO Asus prime x670-P Bequiet gold 850W 5070ti Smo probali tut z drugo grafo (mislim da 2070) pa lih tk ni blo nobenga signala. Sumim biose, bi jih blo potrebo updajtat? Na netu ne najdem nč pametnega... ena stvar je... AM5 proci in DDR5 znajo prvic lep cas rabit da se zbootajo. Razlog je najveckrat da dela se RAM training. Vec ko je rama, vec testiranja dela v ozadju in zna malo dlje trajat. Si probal pustit komp laufat ene 10 min? Ponavad vsaj napise da neki ne stima s CPUjem ala "ni podprt, mas nov bios?" Probaj prvo res en cas pocakat. Ce se kr ne dela, vzam ven enom palcko rama in ponovi vajo. Ko/ce prides do tega da CPU ni podprt flasas tako: https://www.asus.com/global/support/faq/1054166/ Rabil bos drug komp in USB stick formtiran v FAT-16 ali FAT32, tako da raje nekaj manjsega predvsem zaradi tega: Navedek Before running the USB BIOS Flashback tool, please rename the BIOS file (PX670P.CAP) using BIOSRenamer." 4. avgust 2025 uredilo bitje DaMachk Navedek Povezava do prispevka
tiesto Objavljeno 4. avgust 2025 Share Objavljeno 4. avgust 2025 Lenkas reče pred 10 urami: kera diagnosticna ledica ti sveti? Nic ni svetlo na maticni. @DaMachk sem pomislil na rame in sem jih menjal, dal palcko ven itd. Smo laufali comp vec kot 10min. Je sla zdle kista na posodobitev biosev, da vidmo ce je to problem. 1 Navedek Povezava do prispevka
viddek Objavljeno 4. avgust 2025 Share Objavljeno 4. avgust 2025 (urejano) Ce je problem z BIOSom se niti zazene ne Sem imel prvic isti srcni napad Treniranje RAMa lahko traja veliko dlje kot 10 minut 5600x je bil precej hiter z 32GB 5700x3d je trajal milijon let s 64GB Pa to je DDR4 mind you IMO je treniranje RAMa "problem" in ste se prehitro usrali 4. avgust 2025 uredilo bitje viddek 1 Navedek Povezava do prispevka
tiesto Objavljeno 4. avgust 2025 Share Objavljeno 4. avgust 2025 viddek reče pred 2 urama: Ce je problem z BIOSom se niti zazene ne Sem imel prvic isti srcni napad Treniranje RAMa lahko traja veliko dlje kot 10 minut 5600x je bil precej hiter z 32GB 5700x3d je trajal milijon let s 64GB Pa to je DDR4 mind you IMO je treniranje RAMa "problem" in ste se prehitro usrali Porocam po update biosov zna bit da smo res prehitr obupali. Navedek Povezava do prispevka
Paljo Objavljeno 4. avgust 2025 Share Objavljeno 4. avgust 2025 (urejano) Meni se je takoj zbootal na 9800X3D in B850, tko da prva stvar je posodobit bios, da podpira 9000 serijo, kot so ze omenili. Prvic slisim za neko treniranje rama tbh 4. avgust 2025 uredilo bitje Paljo Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ S<3NEC Objavljeno 4. avgust 2025 Share Objavljeno 4. avgust 2025 viddek reče pred 8 urami: IMO je treniranje RAMa "problem" in ste se prehitro usrali Ja, pri meni je za 64 GB prvi boot trajal kar nekaj minut. Na srečo sem prej opazil opozorilo v manualu od matične in nisem zapaničaril. Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 7. avgust 2025 Share Objavljeno 7. avgust 2025 tiesto reče Dne, 4. 8. 2025 at 15:37: Porocam po update biosov zna bit da smo res prehitr obupali. Kje je zdej raport? :d Navedek Povezava do prispevka
tiesto Objavljeno 7. avgust 2025 Share Objavljeno 7. avgust 2025 DaMachk reče pred 50 minutami: Kje je zdej raport? :d Niso se updajtal biosa, js pa med tednom nimam dostopa do kiste. Navedek Povezava do prispevka
svaljek Objavljeno 7. avgust 2025 Share Objavljeno 7. avgust 2025 (urejano) Nadgrajujem komponente za ženin namiznik. Uporablja ga za obdelavo besedil s prevajalsko programsko opremo, ki je včasih malce požrešna, zlasti ko je treba obdelati obsežnejše datoteke, in splošno večopravilnost (videi, PDF, slike). Priklopljen bo 34-palčni zaslon. Mnenja bodo zelo dobrodošla. Potrebujem še napajalnik, za katerega bi bilo dobro, da je predvsem tih. Hvalim. 7. avgust 2025 uredilo bitje svaljek Navedek Povezava do prispevka
Paljo Objavljeno 7. avgust 2025 Share Objavljeno 7. avgust 2025 Naceloma je vsak malo boljsi napajalnik ze pol-pasiven in ga sploh ne slisis. Ce te skrbi glasnost, raje glej kak aftermarket CPU hladilnik. 1 Navedek Povezava do prispevka
bendeho Objavljeno 7. avgust 2025 Share Objavljeno 7. avgust 2025 mogoče nek najcenejši thermalright hladilnik za 18e pa i5-14400 iz amazona (ker je pri nas €€€) pa neko najcenejšo b760, v SLO je asus b760m-k ugodna 1 Navedek Povezava do prispevka
BigBoss82 Objavljeno 7. avgust 2025 Share Objavljeno 7. avgust 2025 (urejano) predvsem bi ti svetoval da kupujes na amazone.de kjer so cene konkurencne ram osnovna in se nimas postnine 7. avgust 2025 uredilo bitje BigBoss82 1 Navedek Povezava do prispevka
bendeho Objavljeno 7. avgust 2025 Share Objavljeno 7. avgust 2025 in kaj mu bo ryzen 5500 če nima grafične 1 Navedek Povezava do prispevka
BigBoss82 Objavljeno 7. avgust 2025 Share Objavljeno 7. avgust 2025 (urejano) aja rabi integrirano graficno, zdaj sem opazil.. sem mislil, da bo kupil sebi graficno zeni pa pc =)) pa niti ne poznam teh ryzenov sploh nisem sel za tem ma ja sej cpuji so cenovno tam tam tudi pri nas se spomnem da sem svoje cpuje vedno kupil v sloveniji ker je bila cena tam tam ma osnovno, rame, napajalnike in ostalo periferijo se izplaca kupit na amazonu imas ceneje in vec izbire gpuije rabljene kot nove itak cpuje tudi rabljene kot nove al pri nas pac ce hoce garancijo 7. avgust 2025 uredilo bitje BigBoss82 1 Navedek Povezava do prispevka
svaljek Objavljeno 7. avgust 2025 Share Objavljeno 7. avgust 2025 Hvala vsem, cenim. Navedek Povezava do prispevka
tiesto Objavljeno 8. avgust 2025 Share Objavljeno 8. avgust 2025 DaMachk reče Dne, 7. 8. 2025 at 6:24: Kje je zdej raport? :d Neka priznana racunalniska trgovina in servis na stajerskem (nebom pisal imena), naj bi bila maticna zanic po njihovi oceni. Dali racunalnik nazaj in naj se maticna poslje nazaj k firmi, kjer so jo kupli, da jo testirajo. O Biosih niti besede. Js ne rihtam zadeve, mi je pa vse tragikomicno, ce bi si vzeli 5min bi lahk testirali maticno oz premerli napetost. Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Adriano Objavljeno 8. avgust 2025 Share Objavljeno 8. avgust 2025 tiesto reče pred 29 minutami: priznana racunalniska trgovina in servis na stajerskem Dinocomp/Demise Navedek Povezava do prispevka
CPC_agent_za_SrednjoEvropo Objavljeno 8. avgust 2025 Share Objavljeno 8. avgust 2025 tiesto reče pred 39 minutami: Neka priznana racunalniska trgovina in servis na stajerskem (nebom pisal imena), naj bi bila maticna zanic po njihovi oceni. Dali racunalnik nazaj in naj se maticna poslje nazaj k firmi, kjer so jo kupli, da jo testirajo. O Biosih niti besede. Js ne rihtam zadeve, mi je pa vse tragikomicno, ce bi si vzeli 5min bi lahk testirali maticno oz premerli napetost. morda morajo it k random tipu, ki ima kiosk-like prostor v starejši meščanski stavbi na Cankarjevi. Tip na licu mesta priklopi zadeve, potestira tisto, kar se da v par minutah etc. Navedek Povezava do prispevka
Sektor 13 Objavljeno 8. avgust 2025 Share Objavljeno 8. avgust 2025 svaljek reče Dne, 7. 8. 2025 at 9:14: Nadgrajujem komponente za ženin namiznik. Uporablja ga za obdelavo besedil s prevajalsko programsko opremo, ki je včasih malce požrešna, zlasti ko je treba obdelati obsežnejše datoteke, in splošno večopravilnost (videi, PDF, slike). Priklopljen bo 34-palčni zaslon. Mnenja bodo zelo dobrodošla. Potrebujem še napajalnik, za katerega bi bilo dobro, da je predvsem tih. Hvalim. Naceloma cisto ok, poglej se cene na FunTech, ponavadi imajo dobre cene (tudi naprav tujini) razen seveda graficnih, ki je itak ne rabis. Bi ti pa predlagal 5600GT Tray (brez coolerja),ki je 111 eur pa potem se aftermarket tower cooler za cca 20 eur - bo mnogo tisje kot original cooler. 2 1 Navedek Povezava do prispevka
bendeho Objavljeno 8. avgust 2025 Share Objavljeno 8. avgust 2025 tiesto reče pred 2 urama: Neka priznana racunalniska trgovina in servis na stajerskem (nebom pisal imena), naj bi bila maticna zanic po njihovi oceni. Dali racunalnik nazaj in naj se maticna poslje nazaj k firmi, kjer so jo kupli, da jo testirajo. O Biosih niti besede. Js ne rihtam zadeve, mi je pa vse tragikomicno, ce bi si vzeli 5min bi lahk testirali maticno oz premerli napetost. samo, a se strinjamo vsi, da b650 so v osnovi za 7000 serijo proc., če gre za starejšo zalogo matičnih 9000 serija proc. ne bo delala, torej šele z bios update-om pa deluje tudi 9000, če je b650 iz novejše zaloge pa pride že iz tovarne z dovolj novim bios Navedek Povezava do prispevka
Ronin.si Objavljeno 8. avgust 2025 Share Objavljeno 8. avgust 2025 praviš če je kupljeno pri nas, da je 100% star bios gor Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 9. avgust 2025 Share Objavljeno 9. avgust 2025 bendeho reče Dne, 8. 8. 2025 at 15:24: samo, a se strinjamo vsi, da b650 so v osnovi za 7000 serijo proc Ne. Navedek Povezava do prispevka
bendeho Objavljeno 9. avgust 2025 Share Objavljeno 9. avgust 2025 argumentiraj Navedek Povezava do prispevka
HaBiBiAmish Objavljeno 10. avgust 2025 Share Objavljeno 10. avgust 2025 Ronin.si reče Dne, 8. 8. 2025 at 16:55: praviš če je kupljeno pri nas, da je 100% star bios gor Pri Funtechu sigurno ne Navedek Povezava do prispevka
Burekdober Objavljeno 12. avgust 2025 Share Objavljeno 12. avgust 2025 DaMachk reče Dne, 6. 5. 2025 at 14:55: https://komponentko.si/racunalniki/mega-mt-s8-r7-7800x3d-rtx-5070-32gb-2tb-750w-brez-os-bela-rgb-estetski-napajalni-kabli-vodno-hlajenje-gaming-racunalnik/ Al pa vzames tega, ma fejst furute prrof grafo not https://komponentko.si/racunalniki/pcx-extian-rx-90070-xt-r7-7700x-32gb-2tb-gaming-racunalnik/ Hvala za priporočilo naše trgovine. Še v vednost: Vedno smo fleksibilni glede cen, samo pišite nam na info@komponentko.si ali pa pokličite, povejte da ste iz mn3njalnika in bomo uredili včasih tud za 10% off 1 1 Navedek Povezava do prispevka
catal Objavljeno 12. avgust 2025 Share Objavljeno 12. avgust 2025 (urejano) https://pcpartpicker.com/list/6BVLRV Kera matična bi pasala tu zraven? 12. avgust 2025 uredilo bitje catal Navedek Povezava do prispevka
Paljo Objavljeno 14. avgust 2025 Share Objavljeno 14. avgust 2025 b850 ce ne rabis dodatnih pcie laneov Jaz sem vzel asus tuf za 9800x3d. Kak msi bi tud znal bit ok. ASrock je mel neke probleme s kurjenjem cpujev. 1 Navedek Povezava do prispevka
Lenkas Objavljeno 14. avgust 2025 Share Objavljeno 14. avgust 2025 se zmeri jih kuri tudi po vseh novih biosih od asrocka ni infomarcij v smeti kot pred leti Navedek Povezava do prispevka
Paljo Objavljeno 14. avgust 2025 Share Objavljeno 14. avgust 2025 Basla Sem imel X370 Taichi od ASRocka z 1800x in 3800x procesorjema in je delala ko sus. Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.