Skoči na vsebino

Nakup novega računalnika

RAVE

Priporočeni prispevki

Vodokotlič reče pred 8 urami:

Preprosto zakupljene proizvodne linije. Že vedo koliko se bo še prodajalo. 

No un k je v zda stavil da bo počil nepremičninski trg je stavil za letos na nvidio. Bomo videli.

A tko kot so ob zacetku korone hordal mikrocipe (avtoindustrija)?

Povezava do prispevka
Vodokotlič reče pred 13 urami:

Verjetno že skoraj vsako gospodinjstvo, ki je malo bolj napredno ima naročnino na kakšnega od AI ponudnikov. Hitro dobivajo nazaj denar. Seveda samo veliki in najbolj znani. 

96% folka je kar lepo na free verzijah, worldwide.

Vsaj za openai, ki naceloma nima orenk firme zadaj kot jo ima npr. Google, MS.

Povezava do prispevka
DaMachk reče pred 2 urama:

Da narocnine de pokrijejo stroskov izgradnje infrastrukture imho

Ničesar. Kot naročnine na New York Times ne pokrijejo stroškov izdajanja New York Timesa. Kot naročnine na Disney+ ne  pokrijejo stroškov Diznija etc.

uredilo bitje Financed_by_CPC
Povezava do prispevka
atomic reče pred 5 minutami:

Če ti rata v biosu downclockat pa voltažo dol…

sam težka če ti že pres biosem. Kak stock hladilnik nimaš?

Nimam, iscem tle po Celju kej pametnega, da bi testiral, preden nabavim drugo hlajenje. In to kr iz danes na jutri, se vceri sm nabijal Arc Raiderse, dans pa po eni uri idle se kr ugasnu in ga ne dobim vec v winse.

Povezava do prispevka
tiesto reče pred 38 minutami:

A je mozn, da se mi CPU (5950x) tok segreva, da niti do winsov ne pridem? Kot kaze, mi je vodno hlajenje crknlo, pred biosom mi napise, da je CPU na limit temperature in adijo, se varnostno ugasne. Kaj naj naredim, kot da menjam hlajenje in sprobam?

Če nas ksn zračni ventilator dej gor, sam druzga kot zamenjat hlajenja imo ne boš mogu naredit

Povezava do prispevka
tiesto reče pred 9 urami:

Nimam, iscem tle po Celju kej pametnega, da bi testiral, preden nabavim drugo hlajenje. In to kr iz danes na jutri, se vceri sm nabijal Arc Raiderse, dans pa po eni uri idle se kr ugasnu in ga ne dobim vec v winse.

E, pizda... Zdle pa res nimam nekega plana hodit mim celja, drugac bi ti z veseljem posodil Thermalright Phantom Spirit 120...

Ce si SLUCAJNO premislim za vikend ti posljem ZS, ok?

Povezava do prispevka
DaMachk reče pred 32 minutami:

E, pizda... Zdle pa res nimam nekega plana hodit mim celja, drugac bi ti z veseljem posodil Thermalright Phantom Spirit 120...

Ce si SLUCAJNO premislim za vikend ti posljem ZS, ok?

Hvala kolega, sm ze narocil novega, prejmem dans zvecer :D

sm pa najdu beast za 90e. Sam res upam, da je hlajenje krivo :rofl:

https://www.deepcool.com/products/Cooling/cpuaircoolers/ASSASSIN-VC-ELITE-WH-Vapor-Chamber-Elite-CPU-Air-Cooler/2025/21119.shtml

Povezava do prispevka
tiesto reče pred 12 urami:

A je mozn, da se mi CPU (5950x) tok segreva, da niti do winsov ne pridem? Kot kaze, mi je vodno hlajenje crknlo, pred biosom mi napise, da je CPU na limit temperature in adijo, se varnostno ugasne. Kaj naj naredim, kot da menjam hlajenje in sprobam?

Meni je na AIO crknila pumpa in je takoj po vstopu v winse se vse sesulo. Odsraufaj preden se ti vscije vse po kisti. Fukni bek in pojdi po Noctua hladilnik.

uredilo bitje Paljo
Povezava do prispevka
Paljo reče pred 22 urami:

Meni je na AIO crknila pumpa in je takoj po vstopu v winse se vse sesulo. Odsraufaj preden se ti vscije vse po kisti. Fukni bek in pojdi po Noctua hladilnik.

Evo, identicno. Dans odfukam AIO po stengah.

e: hlajenje je blo, po menjavi dela bp. Ta deepcool hladilnik je bomba.

uredilo bitje tiesto
Povezava do prispevka
CPC_agent_za_SrednjoEvropo reče Dne, 12. 1. 2026 at 13:15:

Ničesar. Kot naročnine na New York Times ne pokrijejo stroškov izdajanja New York Timesa. Kot naročnine na Disney+ ne  pokrijejo stroškov Diznija etc.

To ni res da kr nicesar. Netflix je profitabilen, recimo. Je pa takih uspesnih scen bolj malo, in reklame so vedno bolj profitabilne od narocnine. Kar nas itak caka tut v llm svetu. 
Kar sm hotu rect je, da trenutno te stvari naredijo mnogo vec stroskov kot prihodkov, openai dobesedno zgublja kes za vsako sporocilo ki si ga izmenjas s chatgptjem, tut ce placujes. 

Povezava do prispevka

Dejansko imam pred seboj na mizi 16x 64GB DDR5 ecc reg. Pa vprašam največjega dealerja za rame kakšna je cena. Pa pravijo da ti k sestavljajo datacentre imajo kar odprto naročilnico. Vse kar pride takoj gre k njim. En ram je 2500eur + ddv. 

Pisal sem zdaj Elonu, če lahko 1TB DDR5 in 1TB DDR4 menjam za Teslo Y :D

uredilo bitje Vodokotlič
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...