Vodokotlič Objavljeno 11. januar 2026 Share Objavljeno 11. januar 2026 Arey reče Dne, 10. 1. 2026 at 18:33: No pa problemi v solstvu so tut resnicni, itak. Sam free chatgpt ne bo vrnu biljonskih nalozb. Verjetno že skoraj vsako gospodinjstvo, ki je malo bolj napredno ima naročnino na kakšnega od AI ponudnikov. Hitro dobivajo nazaj denar. Seveda samo veliki in najbolj znani. Navedek Povezava do prispevka
Paljo Objavljeno 12. januar 2026 Share Objavljeno 12. januar 2026 Vodokotlič reče pred 8 urami: Preprosto zakupljene proizvodne linije. Že vedo koliko se bo še prodajalo. No un k je v zda stavil da bo počil nepremičninski trg je stavil za letos na nvidio. Bomo videli. A tko kot so ob zacetku korone hordal mikrocipe (avtoindustrija)? Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 12. januar 2026 Share Objavljeno 12. januar 2026 Ne. Dejansko imajo naročila vnaprej že. Vsaj za Nvidio. AMD pa ni tok problematičen. Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 12. januar 2026 Share Objavljeno 12. januar 2026 Vodokotlič reče pred 9 urami: Verjetno že skoraj vsako gospodinjstvo, ki je malo bolj napredno ima naročnino na kakšnega od AI ponudnikov. Hitro dobivajo nazaj denar. Seveda samo veliki in najbolj znani. Narocnine dobesedno zgubljajo denar. Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 12. januar 2026 Share Objavljeno 12. januar 2026 Ne razumem. Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 12. januar 2026 Share Objavljeno 12. januar 2026 Da narocnine de pokrijejo stroskov izgradnje infrastrukture imho Navedek Povezava do prispevka
maksi Objavljeno 12. januar 2026 Share Objavljeno 12. januar 2026 Vodokotlič reče pred 2 urama: Ne razumem. niti najdražja naročnina ne pokrije stroškov Navedek Povezava do prispevka
bainit Objavljeno 12. januar 2026 Share Objavljeno 12. januar 2026 Vodokotlič reče pred 13 urami: Verjetno že skoraj vsako gospodinjstvo, ki je malo bolj napredno ima naročnino na kakšnega od AI ponudnikov. Hitro dobivajo nazaj denar. Seveda samo veliki in najbolj znani. 96% folka je kar lepo na free verzijah, worldwide. Vsaj za openai, ki naceloma nima orenk firme zadaj kot jo ima npr. Google, MS. Navedek Povezava do prispevka
bainit Objavljeno 12. januar 2026 Share Objavljeno 12. januar 2026 (urejano) https://techcrunch.com/2025/10/14/openai-has-five-years-to-turn-13-billion-into-1-trillion/ 13 mrd prihodkov, 96 mrd stroskov, s tem, da jih bo skos vec. Par let majo cajta, da naredijo AGI, sicer gredo pa v rac (oz. mogoce jih bo kdo kupil, MS najbrz). S tem, da do agi tut blizu se niso nobeni. 12. januar 2026 uredilo bitje bainit Navedek Povezava do prispevka
CPC_agent_za_SrednjoEvropo Objavljeno 12. januar 2026 Share Objavljeno 12. januar 2026 (urejano) DaMachk reče pred 2 urama: Da narocnine de pokrijejo stroskov izgradnje infrastrukture imho Ničesar. Kot naročnine na New York Times ne pokrijejo stroškov izdajanja New York Timesa. Kot naročnine na Disney+ ne pokrijejo stroškov Diznija etc. 12. januar 2026 uredilo bitje Financed_by_CPC Navedek Povezava do prispevka
tiesto Objavljeno 12. januar 2026 Share Objavljeno 12. januar 2026 A je mozn, da se mi CPU (5950x) tok segreva, da niti do winsov ne pridem? Kot kaze, mi je vodno hlajenje crknlo, pred biosom mi napise, da je CPU na limit temperature in adijo, se varnostno ugasne. Kaj naj naredim, kot da menjam hlajenje in sprobam? Navedek Povezava do prispevka
atomic Objavljeno 12. januar 2026 Share Objavljeno 12. januar 2026 (urejano) Če ti rata v biosu downclockat pa voltažo dol… sam težka če ti že pres biosem. Kak stock hladilnik nimaš? 12. januar 2026 uredilo bitje atomic Navedek Povezava do prispevka
tiesto Objavljeno 12. januar 2026 Share Objavljeno 12. januar 2026 atomic reče pred 5 minutami: Če ti rata v biosu downclockat pa voltažo dol… sam težka če ti že pres biosem. Kak stock hladilnik nimaš? Nimam, iscem tle po Celju kej pametnega, da bi testiral, preden nabavim drugo hlajenje. In to kr iz danes na jutri, se vceri sm nabijal Arc Raiderse, dans pa po eni uri idle se kr ugasnu in ga ne dobim vec v winse. Navedek Povezava do prispevka
Me3do Objavljeno 12. januar 2026 Share Objavljeno 12. januar 2026 tiesto reče pred 38 minutami: A je mozn, da se mi CPU (5950x) tok segreva, da niti do winsov ne pridem? Kot kaze, mi je vodno hlajenje crknlo, pred biosom mi napise, da je CPU na limit temperature in adijo, se varnostno ugasne. Kaj naj naredim, kot da menjam hlajenje in sprobam? Če nas ksn zračni ventilator dej gor, sam druzga kot zamenjat hlajenja imo ne boš mogu naredit Navedek Povezava do prispevka
G-Man Objavljeno 12. januar 2026 Share Objavljeno 12. januar 2026 Če je šla pumpa, dvomim da bo karkoli rešilo situacijo razen nadomestnega coolerja za testiranje. Navedek Povezava do prispevka
tiesto Objavljeno 13. januar 2026 Share Objavljeno 13. januar 2026 G-Man reče pred 6 urami: Če je šla pumpa, dvomim da bo karkoli rešilo situacijo razen nadomestnega coolerja za testiranje. Mja sej je verjetn to, vodnega mam od 2020 pa berem po netu, da je se dolgo zdrzal pure loop 280 bequiet. Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 13. januar 2026 Share Objavljeno 13. januar 2026 tiesto reče pred 9 urami: Nimam, iscem tle po Celju kej pametnega, da bi testiral, preden nabavim drugo hlajenje. In to kr iz danes na jutri, se vceri sm nabijal Arc Raiderse, dans pa po eni uri idle se kr ugasnu in ga ne dobim vec v winse. E, pizda... Zdle pa res nimam nekega plana hodit mim celja, drugac bi ti z veseljem posodil Thermalright Phantom Spirit 120... Ce si SLUCAJNO premislim za vikend ti posljem ZS, ok? 1 Navedek Povezava do prispevka
tiesto Objavljeno 13. januar 2026 Share Objavljeno 13. januar 2026 DaMachk reče pred 32 minutami: E, pizda... Zdle pa res nimam nekega plana hodit mim celja, drugac bi ti z veseljem posodil Thermalright Phantom Spirit 120... Ce si SLUCAJNO premislim za vikend ti posljem ZS, ok? Hvala kolega, sm ze narocil novega, prejmem dans zvecer sm pa najdu beast za 90e. Sam res upam, da je hlajenje krivo https://www.deepcool.com/products/Cooling/cpuaircoolers/ASSASSIN-VC-ELITE-WH-Vapor-Chamber-Elite-CPU-Air-Cooler/2025/21119.shtml 1 Navedek Povezava do prispevka
Paljo Objavljeno 13. januar 2026 Share Objavljeno 13. januar 2026 (urejano) tiesto reče pred 12 urami: A je mozn, da se mi CPU (5950x) tok segreva, da niti do winsov ne pridem? Kot kaze, mi je vodno hlajenje crknlo, pred biosom mi napise, da je CPU na limit temperature in adijo, se varnostno ugasne. Kaj naj naredim, kot da menjam hlajenje in sprobam? Meni je na AIO crknila pumpa in je takoj po vstopu v winse se vse sesulo. Odsraufaj preden se ti vscije vse po kisti. Fukni bek in pojdi po Noctua hladilnik. 13. januar 2026 uredilo bitje Paljo Navedek Povezava do prispevka
tiesto Objavljeno 13. januar 2026 Share Objavljeno 13. januar 2026 (urejano) Paljo reče pred 22 urami: Meni je na AIO crknila pumpa in je takoj po vstopu v winse se vse sesulo. Odsraufaj preden se ti vscije vse po kisti. Fukni bek in pojdi po Noctua hladilnik. Evo, identicno. Dans odfukam AIO po stengah. e: hlajenje je blo, po menjavi dela bp. Ta deepcool hladilnik je bomba. 14. januar 2026 uredilo bitje tiesto Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 14. januar 2026 Share Objavljeno 14. januar 2026 tiesto reče Dne, 13. 1. 2026 at 6:55: Mja sej je verjetn to, vodnega mam od 2020 pa berem po netu, da je se dolgo zdrzal pure loop 280 bequiet. Cist iz firbca, a si kej nastavljal hitrost vodne pumpe al je skoz brrrr-ala na 100%? Navedek Povezava do prispevka
tiesto Objavljeno 14. januar 2026 Share Objavljeno 14. januar 2026 DaMachk reče pred 45 minutami: Cist iz firbca, a si kej nastavljal hitrost vodne pumpe al je skoz brrrr-ala na 100%? Nism se nic tikal AIO. Instaliral 2020, vsake pol leta menjal pasto in je to to. Navedek Povezava do prispevka
blad Objavljeno 14. januar 2026 Share Objavljeno 14. januar 2026 tiesto reče pred 37 minutami: vsake pol leta menjal pasto in je to to Navedek Povezava do prispevka
tiesto Objavljeno 14. januar 2026 Share Objavljeno 14. januar 2026 blad reče pred 30 minutami: K mam navado spucat kisto na tak casovni interval in je useen, ce se pasto menjam. Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 14. januar 2026 Share Objavljeno 14. januar 2026 CPC_agent_za_SrednjoEvropo reče Dne, 12. 1. 2026 at 13:15: Ničesar. Kot naročnine na New York Times ne pokrijejo stroškov izdajanja New York Timesa. Kot naročnine na Disney+ ne pokrijejo stroškov Diznija etc. To ni res da kr nicesar. Netflix je profitabilen, recimo. Je pa takih uspesnih scen bolj malo, in reklame so vedno bolj profitabilne od narocnine. Kar nas itak caka tut v llm svetu. Kar sm hotu rect je, da trenutno te stvari naredijo mnogo vec stroskov kot prihodkov, openai dobesedno zgublja kes za vsako sporocilo ki si ga izmenjas s chatgptjem, tut ce placujes. Navedek Povezava do prispevka
galimx Objavljeno 14. januar 2026 Share Objavljeno 14. januar 2026 vodno hlajenje = skret Navedek Povezava do prispevka
DaMachk Objavljeno 14. januar 2026 Share Objavljeno 14. januar 2026 galimx reče pred 4 minutami: vodno hlajenje = skret ja, dobr primer kako narobe nardit vodno hlajenje, ja Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 16. januar 2026 Share Objavljeno 16. januar 2026 8 Navedek Povezava do prispevka
Vodokotlič Objavljeno 20. januar 2026 Share Objavljeno 20. januar 2026 (urejano) Dejansko imam pred seboj na mizi 16x 64GB DDR5 ecc reg. Pa vprašam največjega dealerja za rame kakšna je cena. Pa pravijo da ti k sestavljajo datacentre imajo kar odprto naročilnico. Vse kar pride takoj gre k njim. En ram je 2500eur + ddv. Pisal sem zdaj Elonu, če lahko 1TB DDR5 in 1TB DDR4 menjam za Teslo Y 20. januar 2026 uredilo bitje Vodokotlič 7 Navedek Povezava do prispevka
BigBoss82 Objavljeno 21. januar 2026 Share Objavljeno 21. januar 2026 Tej rami so sli res v k Ko sem kupoval sem dal 125 zdaj stanejo isti 500 4x Nedaj boze da mi crknejo sem kar izklopil xmp za ziher 2 Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.