Skoči na vsebino

Nakup novega računalnika

RAVE

Priporočeni prispevki

Če boš maksija poslušal in čakal grafo, ki sploh še nima nič uradnega objavljenega (datuma tudi ne), ne boš nikoli nič kupil. Ker potem pa bo spet napovedano nekaj za par mesecev kasneje, pa potem spet...pa mine 10 let. Tu v tehniki je vedno kaj novega napovedano in če bi vedno čakali bi končali kot maksi stuck in the past.

Povezava do prispevka

Računalnilnik rabim za delo, ki mi daje kruh, sedanji pa mi šteka, da ne morem več prav delat. (scenarij). Ti daješ nasvete, da bo čez pol leta padla cena te grafične čez 60% in bojo zunaj nove. Tak nasvet daješ vsakemu in ga potencialno zajebeš. Mej muda in stoj za svojimi besedami! Dajva na nevtralen račun ali nevtralni osebi 300€ kot praviš, da bo takrat 2080S (in nove grafe dostopne na policah) in kdo ma prav dobi! Da vidimo zdaj, če boš mel jajca stopit za svoje besede, ki jih tu prodajaš non stop al boš dal rep med noge in priznal, da ljudem prodajaš prazne besede in predvidevanja. Lahko mi pišeš ZS da se zmeniva kak to korektno speljeva.

uredilo bitje tomazek
Povezava do prispevka

Jebiveter si, ker daješ lažne informacije, ki jih nimaš s čim podpreti. Treba to izpostaviti, da ti ne nasede kdo, ki ne ve kaj si in se ne razume mogoče tak na hardware, da ga ne zajebeš. Sama predvidevanja o nečem v prihodnosti so te, nimaš pa jajc stopiti za svoje besede. Jaz vsaj izjav za katere ne morem trdno stopiti ne dajem. Postani že enkrat karakter.

Povezava do prispevka
dzuko reče pred 6 urami:

Nabavil bom nov računalnik, zaenkrat imam namišljeno:

AMD Ryzen 7 3700X

DDR4 32GB (2×16GB) 3200MHz

512 SSD in 2 TB HD
NVIDIA GeForce RTX 2070 SUPER, 8 GB GDDR6
za ostalo, matična, napajalnik, ipd, upam da bodo dali zraven smiselno

Bi bilo dobro kaj nadgradit ali zamenjat?

Budget tole zgoraj plus 200 eur

Funkcija je delovni računalnik, z občasnimi igrami seveda.

Tole čudo imam jaz....

Proc namreč. Ful zadovoljen. Tudi cenovno.

Sicer trenutno samo 16gb rama :)

512 ssd in 2 tb disk + 512 gb ssd za igre.

Zdj predlagam ti ker vidim da delaš z autocadom, da bi namensko imel en ssd samo za te stvari.

Navadni disk samo za arhiv. Tko smo mi naredl s solidworksom. Se je kar poznalo.

Grafo imam pa 1080ti ampak mislim da bi 2070 bil tudi dovolj. Na šihtu smo poskusl z 1060 solidworks poganjat z okol 500 elementi pa ni nekaj kolcalo. 

Pri matični je enkrat nekdo prilimal kaj se splača. Jest sicer imam MSI x570-a Pro, sam nimam nobenih problemov z njo, pravijo pa da ni najbolj matična :) 

Rama obvezno vzami 32gb. 

Povezava do prispevka

Ne rabiš se mi ti zahvaljevati, ampak tisti, ki jih potencialno rešim pred tvojimi nasveti, da ne bojo kupovali računalnika 10 let kot ti in iz leta v leto čakali deal stoletja. No vsaj nisem sam, ker se ti tak več kot tričetrt uporabnikov tu posmehuje. Zdaj pa končujem tu, ker sem želel uporabnika samo opozoriti pred tvojimi puhlimi besedami za katere niti sam ne upaš stopiti, ker jim zgleda ne verjameš. Pa lp

Dzuko tvoja prvotna konfiguracija je čist super. Mogoče, če še matično izbereš eno fajn.

uredilo bitje tomazek
Povezava do prispevka
maksi reče pred 33 minutami:

Jaz samo dajem informacijo, ti lahko počneš z njo kar hočeš, bmk.

ti prodajas drek, ne informacije

in to ze mnoga leta

pojma nimas, pejt solit pamet na med.over.net al pa hop.si, mogoce tam potrebujejo taksnega """"""""""""""""""strokovnjaka"""""""""""""""""""""

Povezava do prispevka

Nasploh je zdejle glih "malo kisla" za nabavljat PC:..

AMD bo v roku 3-4 tednov izdal B550 chipset,  od intela se Comet lake za desktope pricakuje tudi zdaj-zdaj, Amd hypa Ryzen 4xxx (Zen 3) v oktobru...

Za grafe pa tako ali tako ni nikoli cisto pravi trenutek za nakup :D

Moja napoved ja da bo B550 chipset ugoden, da bojo hude plate za ranga 70 do 120€.

Ampak da bojo poporodni krci zadevo zabremzali za kak mesec, predn se normalizira.

@dzuko je pa zanesljivost SSDjev dandanes ze tako dalec, da zlahka dohajajo s (consumer) HDDji, s tem da sicer za visjo ceno prinesejo tisje delovanje in seveda visje hitrosti.

Povezava do prispevka

Kako je nek launch v oktobru razlog da ne kupis kompa danes, jezus kristus. Mislim, ne vem, ce vi kupujete kompe kar tko mal ker  vam je dolcajt mogoce res, ce pa nekdo rabi komp pa je vcasih tut 2 tedna tezko pocakat.

Maksi je pa itak klasika, prov razpizdi me vcasih :D

Povezava do prispevka
Arey reče pred 38 minutami:

Kako je nek launch v oktobru razlog da ne kupis kompa danes, jezus kristus. Mislim, ne vem, ce vi kupujete kompe kar tko mal ker  vam je dolcajt mogoce res, ce pa nekdo rabi komp pa je vcasih tut 2 tedna tezko pocakat.

Do oktobra v Autocadu ze zamortiziras delovno postajo. :D

Povezava do prispevka

@DaMachk Hm, moram rečt da sem presenečen, kolk so "nizke" cene ssd diskov. Vidim, da je zunanji ssd disk za dobrih 100 eur, 1 tb za 150 eur. Hm, za vse skupaj mi je 1 TB premalo, 2 TB je pa že precej razlike in da bi zaradi slik, muzke in podatkov, ki jih nikoli ne bom več rabil, dal tolk več za disk, se mi zdi brezveze.

@Dono Pa ja sej to, razlika za fps v igrah mi je prevelika.

Kar se pa tiče kaj pride in kdaj pride - če ne pride v roku enega meseca, potem ne mislim čakat. Vedno bo nekaj, da se kao "splača" počakat.

Povezava do prispevka
Stasis reče pred 1 uro:

Do oktobra v Autocadu ze zamortiziras delovno postajo. :D

Hja, tale računalnik moram čim prej nabavit, ker glede na to, da sem že 10. teden doma z otroki, me bo zamik končanih projektov in s tem prilivov, verjetno precej udaril. Kot s.p. pa itak živim od projekta do projekta in kukr zaslužim, ni problem zapravit. :)

Povezava do prispevka
Stasis reče pred 7 urami:

Za neko resno delo bi osebno raje sel na HP/Dell/Lenovo wokrstation s Quadro grafiko kot pa da nabavljam neke RGB gejmerske smeti.

Na sihtu mamo Dellove workstatione laptope s Quadrotom... Mislim da so dell precision m4800. Bili so okol 3k€ novi... No "gamerski" laptop pri solidworksu z 1060 ga je nesu kot nič za tretino cene. Pa če bi dec rad igral bo vseeno bolje 2070 ali pač? 

Se strinjam da vzameš workstation kot podjetje. Kot posameznik je pa pomoje čist preveč dnarja to.

Povezava do prispevka
Arey reče pred 9 urami:

nisem rekel da naj ne kupi računalnika, ampak naj ne kupuje neko drago grafo, ker bo njena vrednost kmalu zelo padla (nvidia high-end pač še zdaleč nima p/p)

uredilo bitje maksi
Povezava do prispevka
dzuko reče pred 12 minutami:

Sem tudi razmišljal o delovni postaji, ampak moje delo ni grafično renderiranje in ja, kakšno igro pa paše kdaj pa kdaj zalaufat.

Ni fora samo v HWju, ampak garanciji in supportu.

Zato so te enterprise laptopi tolk dragi.

uredilo bitje Gost
Povezava do prispevka
maksi reče pred 14 minutami:

nisem rekel da naj ne kupi računalnika, ampak naj ne kupuje neko drago grafo, ker bo njena vrednost kmalu zelo padla (nvidia high-end pač še zdaleč nima p/p)

Ja model, ampak clovek ne kupuje tega hardwara da bo imel 20% vec FPSjev ampak ker to rabi za job. Mislim, predvidevam. Nasvet bi mogoce bil na mestu ce bi bile nove kartice dobesedno na poti, tako pa se niti naznanjene niso ble. To da bo nekje konec leta nekaj bilo je tok zlo irelevant da moras bit res malo ruknjen da mislis da je cakat POL FAKING LETA smiselno. Tud ce bi blo za gaming. To je smiselno sam ce kupujes hardware ker ti je dolgcas in ga v resnici ne rabis. Sam pol tut ne rabis kupit sploh.

Povezava do prispevka

@Paljo se ruga Garancije in supporta ne rabim oziroma z drugimi besedami, ne želim se na to zanašat, če govorimo kot o nekem IT supportu. Sem sam in vse lahko sam uredim preko gugla ali obiskom trgovine. Sem s.p., sam plačujem svoje račune in sam odgovarjam kaj bom počel, zamenjal, dokupil. :)

Pa kaj točneje to sploh misliš? Ker kukr sem gledal, je garancije glih tako samo 1 leto (z možnostjo podaljšanja tu in tam),  support pa ne vem kakšen bi bil zraven? OK, res da se ne spoznam, ampak predstavljam si, da so delovne postaje za rendereranje slik in ukvarjanja z videom ali pa če že na mojem področu s kakšnimi resničnimi ogromnimi BIM projekti in res ne vem kaj bi bil drugi plus. Ter da imajo slabšo grafiko, ker ni tako pomembna pri multitaskingu. Oziroma, da imaš eno delovno postajo in potem več uporabnikov gor priklopljenih. Pa da so večje kište in imaš več prostora za spomin, diske, itd, kar pa spet ne rabim.

@maksi Štekam kaj hočeš povedat, ampak ima @Arey bolj prav. Če bi bile nove grafične na vidiku v doglednem času, potem ja, če je pa to konec leta, pa najbrž prihajamo v recesijo in itak ne vemo kaj bo, pol se mi pa sploh ne da s tem ukvarjat.

Moja izbira grafe je bila itak taka, da sem odprl na netu sestavljene računalnike, videl da je ta grafična praktično povsod pri računalnikih v rangu 1.400-2.000 eur, poguglal če je kakšen radeon primerljiv za manj denarja, ampak nisem nič našel. Ampak za vsak slučaj raje še tukaj vprašal. :)

Povezava do prispevka
dzuko reče pred 19 minutami:

@Paljo se ruga Garancije in supporta ne rabim oziroma z drugimi besedami, ne želim se na to zanašat, če govorimo kot o nekem IT supportu. Sem sam in vse lahko sam uredim preko gugla ali obiskom trgovine. Sem s.p., sam plačujem svoje račune in sam odgovarjam kaj bom počel, zamenjal, dokupil. :)

Pa kaj točneje to sploh misliš? Ker kukr sem gledal, je garancije glih tako samo 1 leto (z možnostjo podaljšanja tu in tam),  support pa ne vem kakšen bi bil zraven? OK, res da se ne spoznam, ampak predstavljam si, da so delovne postaje za rendereranje slik in ukvarjanja z videom ali pa če že na mojem področu s kakšnimi resničnimi ogromnimi BIM projekti in res ne vem kaj bi bil drugi plus. Ter da imajo slabšo grafiko, ker ni tako pomembna pri multitaskingu. Oziroma, da imaš eno delovno postajo in potem več uporabnikov gor priklopljenih. Pa da so večje kište in imaš več prostora za spomin, diske, itd, kar pa spet ne rabim.

Poglej si videjo, k sem ga nalimal.

Model razlozi, kaj je fora teh biznis laptopov in supporta okoli njih.

Ceprav pri nas v tretjem svetu je verjetno malo drugace.

Govorim pa to za laptope, ce rabis navadno desktop kisto, pac kupis po delih iz Nemcije na firmo (computeruniverse/mindfactory).

uredilo bitje Gost
Povezava do prispevka

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Nedavno brska   0 članov

• Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
  • Ustvari novo...