Skoči na vsebino

Trenutno igram [06/2021]


Priporočeni prispevki

menjam žensko, 32 let, igralko strategij, luštna, pametna ko hudič, izjemno zabavna, za igralko platformščin s podobnimi lastnostmi. Če se mi doda PS5 v račun je komot lahko tudi bolj grda ali žleht.

 

Ob ponovnem moledovanju za igranje It takes two - pa nisva igrala že od sobote - je danes priletel lajn "igrice igram da se sprostim, tole tvoje pa ni sproščanje ampak je delo" - in idemo naprej igrat Civ 6 na Deity na random pick. Men se ne da več kregat evo.

  • Račka +1 1
Povezava do prispevka

Sem probal še Knockout city.

 

Groza. Kontrole obupne. Igra definitivno nareta za konzole. obračanje pogleda počasno, odzivnost v menijih obupna (deluje kot 30 fps). Igra ne dovoli nastavljanja poljubnega max FPSja tako da lahko izbereš le framerate zaslona in polovično tega. Očitno devi v današnji dobi še niso slišali za G-sync.

 

Aim je itak ne potreben ker autoaima. Grafika in animacije so bedne. Deluje kot igra namenjena za tablice.

 

PASS

uredilo bitje MaDrung
Povezava do prispevka

Mortal Kombat 11

8/10

1103ea73-dc18-40ee-8968-744ab9a9a2cf-Mor

 

Igra me je na določene trenutke navdušila in na druge razočarala. Nad dobre stvari so predvsem grafika in animacije. Ustvarja neko vzdušje Mortal Kombata iz otroštva, vendar ima za moje pojme preveč karakterjev, ki so praktično kopija istih. Preveč se igra z timetravel, kar naredi vse skupaj dolgočasno.

Dialogi so pomemben del, kjer so totalno sfalili pričarati neko zanimivo vzdušje. So monotoni, generični, nedomiselni. Z lahkoto bi spisal dosti krat boljše dialoge v enem popoldnevu.

 

Sam gameplay je dokaj OK. Zgodba osnovne igre in dodatka je OK, filmčki so tudi kar všečni in dobro animirani. V online pa igra začne trpeti, saj je večina folka v njej tako nadrkana, da če ne vložiš stotine ur v igro, ne prideš nikamor. Drugi del igralcev izigrava le določene move, ki jih je skoraj nemogoče blokirat ali se jim izognit. Primer tega je Sheeva stomp. Ostali game modi so tudi razočaranje. Igra bi nujno potrebovala mehaniko, ki naredi ponavljajoče gibe manj močne, večkrat kot jih tekom matcha ponoviš. Tower climbing mi ni tako všeč zaradi kupovanja power up-ov. Pograšam pa tudi možnost, da bi tower climbal skupaj z drugimi igralci in si z njimi pomagal. To bi pomagalo ustvarit nek community feel.

 

Vsake toliko časa se bom seveda vračal še v igro, vendar po 50 urah igranja nimam kaj dosti interesa več. Tukaj je bolj problem to, da osebno ne maram iger tega tipa, zato tej igri vsekakor dam višjo oceno. Not bad za par iger vsake toliko časa.

uredilo bitje MaDrung
Povezava do prispevka

Jz sm po preigrani kampaniji samo se towerje igral, itak pa nism unlockal 20% skinov & stvari.

 

Dost bedn mi je ta sistem, prevec vsiljujejo mikro tranzakcije in ce folk nima namena igrat online mu bo res boljsa izkusnja samo dobit emga ultimate edition pirata kjer imas slednje unlockano.

uredilo bitje Sovica
  • Račka +1 1
Povezava do prispevka

po 10 letih se spravu nazaj igrat Vice City Stories 😁 nardil neki misij, jebejo me pa baloni (paketki za iskanje). So na takih lokacijah da gres parkrat mim, a so tok male rdece pike, da jih komi porajtas. 

Povezava do prispevka

Mass Effect 2 remaster platiniran. Zdej pa Mass Effect 3! In še enkrat več mi res ni jasno kako lahko greš iz te še za današnje čase čist ok obrazne animacije in izgleda likov na tisto bruhanje v Andromedi? Da o likih in dialogih sploh ne govorim.

Povezava do prispevka

Horizon Zero Dawn, bo trajalo še nekaj časa, da dejansko pridem do konca.

 

Overcooked 2: Kdo bi si mislil, da je kuhanje lahko tako zanimivo. Špilava s frendom, pa je potrebno kar nekaj usklajevanja in prilagajanja taktike, da dobiš tri zvezdice. Also, fucking sushi.:ranting:

uredilo bitje shure
Povezava do prispevka

The outer worlds

6/10

The-Outer-Worlds-1.jpg

 

Da ne bom na dolgo besedil, ker mi opisi ne gredo preveč od rok ta mesec in predvsem zato, ker praktično gre za kopijo Mass effect franšize, ki jo vsi dobro poznate.

Postavljena je predvsem v pretirano distopičen svet. Sprva dobiš občutek, da je igra predvsem smešna, vendar ko po uri igranja ugotoviš, da bo naslednjih 40 ur baziralo na nabijanju iste šale (pretiravanja iste absurdnosti) postane vse skupaj veliko razočaranje. V sami igri je ogromno teksta, ki sem ga v celoti prebral (kar sem našel), vendar tudi tam hitro ugotoviš, da je znotraj igre res ene par zgodb, ki so potem povedane iz "tisoč" zornih kotov (čeprav je le teh le nekje 4). Combat je bolj na nivoju fallouta kot pa mass effecta - torej paše v igro izdano 20 let nazaj. Sama igra ponovno ne shendla balanciranja in levelanja zato si moraš skozi igro sam prilagajati težavnost, kot je to v fallder scrolls. Abilitiji herojev so dolgočasni in bedni, vsa customizacija deluje zelo plitka.

 

Osrednji del igre je jasno pogovarjanje.... in pogovarjanje.... in pogovarjanje.... in pogovarjanje. Toliko VAja nisem videl do sedaj še v nobeni igri te dolžine. Tukaj se vidi nek napredek proti ostalim iger tega tipa, vendar žal pade na kvaliteti le tega. Z večino karakterjev se navadno pogovarjaš po 10 minut naenkrat. A seveda s časom ugotoviš, da se tako kot pri raznih notsih, ki jih najdeš v svetu začne vse skupaj zelo hitro ponavljati. Ni globine, nakar vse skupaj izgubi smisel in noviteto.

 

Zelo velika napaka igre pa je, da te na vsakem koraku zasipa z lootom. Dejansko bi igri prej rekel looter kot talker. Metkov ti ne more zmanjkat, pa tudi če si zlimaš LMB.

 

Vsega skupaj sem porabil 41 ur, da sem obrnil igro in dodatke. Definitivno sem bil vesel, ko je vsega le bilo konec.

uredilo bitje MaDrung
  • Račka +1 2
  • Solzice 1
Povezava do prispevka

UMURANGI GENERATION

 

ss_7cd63a6a6e5b5cb573540e20eece0e95854a69c6.600x338.jpg?t=1622884910

 

Nekajkrat sem se že spopadel s to igro, ki mi je bila sicer zelo všeč — a težko bi rekel, da sem se z njo močno povezal. Par dni nazaj pa je nekaj kliknilo. Holy-shit. Igra je dejansko mojstrovina v igralnosti, slogu, glasbi in pripovedništvu, zraven The Last of Us 2 mi je postala najboljša igra 2020. Po eni strani izpopolnjena mešanica Pokemon Snap in Tony Hawk Pro Skater, kjer se v distopični prihodnosti vihtimo po strehah in ulicah gnilega mesta ter fotografiramo vnaprej določene točke (nad fotografiranjem imamo ogromno kontrole). Po drugi strani pa izredno močan komentar sodobnosti, politike, razkola med generacijami, teorij zarote itd., ki v marsičem preseže pripovedi večine sodobnih iger in način pripovedovanja ala Dark Souls (ekstrakcija zgodbe iz okolja) potegne še nivo više. Večkrat izrazito zabavna (nočem preveč spoilat, kaj je pripeljalo do apokalipse v igri, ampak ogromno je navezav na COVID teorije zarote ala "ne zaupajte znanstvenikom), celo naglas sem se parkrat nasmejal, še večkrat pa po nas poka z bičem v roki. Vrtoglava izkušnja, ki je po nekem naključju tudi igralski spomenik času tukaj in zdaj, briljantno zdizajnirana, globoka, predvsem pa jebeno močna. Ponosno stoji ob The Last of Us 2 kot igra iz 2020, ki pripovedništvo v igrah vleče naprej, vsaka na povsem svoj način.

 

Morda še kdaj kaj več o igri, ko jo še kak forumaš preigra. Do takrat pa samo hvala avtorjem, to so igre zaradi katerih dobesedno igre igram in zaradi katerih ta medij tako obožujem. 

 

9/10

 

ss_a151e471dcc611d9569ee6dd2bbbf11acc13cf39.600x338.jpg?t=1622884910

Povezava do prispevka
Lunco reče pred 1 uro:

@MaDrunga se da dodatke igrat brez sejva? 

Dodatke moraš preigrati preden greš na zadnjo misijo. Igra te pred tem tudi pisno opozori.

Drugače pa za njih rabiš nek določen level. Mislim, da za zadnji DLC celo level 30.

 

Verjetno igra ima kakšne cheat kode za tako? Čeprav so takšne zadeve verjetno bolj thing of the past.

uredilo bitje MaDrung
Povezava do prispevka

also zdele sem ruknil na polico Resident Evil 7 GOTY edition in občudujem, kero carsko leto je bilo 2017 za gaming. Časovno so v tem letu izšli za PS4:

 

- Resident Evil 7: Biohazard

- Yakuza 0

- Nioh 1

- Horizon Zero Dawn

- Nier Automata

- Persona 5

- What remains of Edith Finch

- Prey

- Nex Machina

- Hellblade: Senua's Sacrifice

- Uncharted: Lost Legacy

 

Res uno perfect mix AAA heavy hitterjev, odličnih AA igric in carskih indyjev. Zelo zelo proper letnica. Edino na koncu leta manjka en brutalnjak tipa RDR 2 ali kaj podobnega, ampak to bi bilo pa že preveč kičast :D

Povezava do prispevka
Gost
Tema je zaprta za nadaljnje odgovore.
  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...